Hogyan javítsuk ki a WordPress 500 belső szerver hibát

Hogyan javítsunk ki egy WordPress 500 belső szerver hibát

Legtöbbünknek, akár a fejlesztőknek, akár a tervezőknek, akár akár a végfelhasználóknak életünk során legalább egyet el kellett viselniük. Azaz az a fájdalmas folyamat, amikor belső szerver hibát kapunk és kijavítunk. Sok embernek nem érdekel többet megtudni – csak javítani akarják. De ha nem próbálja meg legalább megérteni, akkor ezt a sorsot gyakrabban kell szenvednie. Az 500 belső szerver hiba nagyon fontos, mivel teljesen leállítja az összes folyamatot, és leronthatja az egész webhelyet. Tehát ha valaha is meg akarunk szabadulni tőle, jobban meg kell értenünk, hogy mit jelent először.


Ebben a cikkben bemutatom az alapvető tudnivalókat arról, hogy mit jelent ez a hiba, hogyan lehet azonosítani a problémát, és természetesen, hogyan tudom kijavítani. Mielőtt azonban elkezdené, átnézem a létező különféle http (webhely) hibákat, és azokat, amelyeket esetleg jelenthetnek. Ha úgy tetszik, ugorjon le a WordPress 500 hiba kijavításának módjáról.

Általános HTTP állapot- és hibakódok

Az első dolgok először – meg fogom magyarázni, hogy ezek a hibák mit jelentenek valójában. Jelenleg van egy állapot- és hibák a HTTP-n amelyek elérhetők a helyzet jobb hibaelhárításához. Ezeket a hibákat általában típusokra osztják. Tehát, hogy rövidebbé tegyük ezt az ügyet, áttekinti a legfontosabb hibákat és információs állapotkódokat, amelyeket a WordPress webhelyén végzett munka során talál..

100x válasz (állapot)

Az ilyen típusú választ közvetlenül a webszerver adja meg. A fogadótól függően a választ az Apache, az nginx vagy bármely más webszerver adhatja meg, amelyet a vállalat használ. Ez a típusú válasz nincs társítva hibákhoz. Ezeket általában arra használják, hogy jelezzék a kapcsolat fennállását. Ezek a kapcsolatok állapot válaszkódjai.

200x-os válasz (siker)

A sikereket hívom nekik. Az ilyen típusú válasz mindig a siker. Ez azt jelenti, hogy vagy a szerver sikeresen létrehozta a kapcsolatot veled, hogy a kért erőforrásokat helyesen adták meg, vagy hogy proxy kapcsolat létrejött.

A leggyakoribb sikeres kód a 200 rendben. Láthat példákat erre, ha WordPress sebesség-teszt eszközt használ, mondjuk a Pingdom Tools-on, és megpróbálja megtudni az FTTB-t (először byte). A 200 OK választ mindig az első megkeresésre kapják.

300x válasz (átirányítások)

Az átirányítási srácok. Ezekre a kódokra mindig hivatkozunk, ha az adott link átirányításra kerül. 300 állapotkód jelzi a sikeres átirányítást, és az is, nem tekinthető hibának.

Tegyük fel, hogy van egy SSL (HTTPS) webhelye, és közvetlen hozzáféréssel rendelkezik a HTTP-hez (nem biztonságos), és mindenkit átirányítani szeretne a webhely HTTPS verziójára. A HTTPS-hez való átirányítást létrehozhat minden, a HTTP-től érkező kéréshez. Ha véletlenül megpróbálja belépni a webhelyre HTTP útján, akkor a böngésző 300 választ kap, amely jelzi, hogy átirányítás történt a HTTPS verzióra..

Egyszerű WooCommerce tippek: A Yoast SEO átirányítja az elfogyott termékeket

Egy másik gyakori példa, amelyet Ön ismerhet, a SEO helyszíni átirányítása. Lehet, hogy eltávolította a régi bejegyzéseket vagy oldalakat. Olyan plugin segítségével, mint a Yoast SEO ezeket 301-re átirányíthatja újabb, relevánsabb oldalakra. Vagy használjon egy 307-es ideiglenes átirányítást, ha egy frissítéssel dolgozik, és egy kicsit egy másik oldalra kívánja irányítani a felhasználókat.

400x-os válasz (kliens hibák)

A híres kliens hibák. Az ilyen típusú hibák a böngésző problémáival járnak. Általában nem tudja betölteni egy bizonyos eszközt (a leggyakrabban ismert a 404 hiba). Ezek hibakódok, amelyeket nem tekintünk súlyosnak.

Ugyanez a hiba jelenhet meg, ha megpróbál elérni egy nem létező képet a webhelyén. Érdemes lehet például egy 410-es átirányítást használnia a keresőmotorok értesítésére, hogy a tartalmat véglegesen eltávolították, vagy a 451-et, ha egy oldalt jogi okokból nem tett elérhetővé (például egy DMCA-kérelmet)..

500x válasz (szerver hibák)

És most elértük a főszereplőt. Az 500 hiba. Mint láthatja, ezek fontos hibák, és mindig magához a szerverhez kapcsolódnak. A szerverhibák fontosak, mivel hatékonyan képesek csattanás a te honlapod. Ezek közül a hibák közül a legfontosabbak:

 • Az 503 szolgáltatás nem érhető el
 • 502-es rossz átjáróhiba
 • 500 belső szerverhiba

Vizsgáljuk meg a háromot fontossági sorrend szerint.

503 A szolgáltatás nem elérhető

A legkevésbé súlyos az, hogy az 503 szolgáltatás nem érhető el. Ha ez a hiba megjelenik, akkor erőforrásprobléma merül fel a webszerverre. Majdnem mindig megjelenik, amikor a szerver túlterhelt. Magától értetődik, hogy ha ezt a hibát látja, akkor tudja ezt ez ideiglenes és közvetlenül kapcsolódik a Túl nagy a forgalom és ez az a CPU túlterhelése. Ha a CPU és maga a webszerver nem tudja feldolgozni több bejövő kapcsolatot, mert elérte a 100% -os CPU kihasználtságot, akkor megjelenik ez a hiba előugró ablak.

Ezt úgy javíthatja, ha átvált egy jobb webszerverre (például Apache-ről Nginx-re), vagy telepíti a WordPress gyorsítótárazó plugin-t a webhelyén.

502 Rossz átjáró

Ezt hívtam téves konfigurációs hibának. Ez a hiba ok nélkül nem jelenik meg. Ha valaha is van ilyen hiba, akkor valószínűleg ennek oka csináltál valamit, és rosszul csináltad. Ez általában akkor fordul elő, amikor az emberek megkísérlik módosítani az Apache és a PHP konfigurációját, vagy amikor optimalizálják az nginx fájlt. A rossz átjáró egy hiba, amely szinte mindig akkor fordul elő, amikor a PHP FPM (Fast Process Manager) elveszíti a kapcsolatot. Vagy a helytelen beállítások megváltoztatása miatt, vagy azért, mert a folyamat összeomlott. Ez arra vezet, hogy a webszerver a Rossz átjáró.

A hiba javításának legegyszerűbb módja a PHP-FPM konfigurációjának ellenőrzése, mivel ez a hiba legvalószínűbb oka. Ez gyakrabban fordul elő az Nginx oldalán, mint az Apache-ban, és szinte soha nem fordul elő a cPanel vagy a Plesk által nyújtott tárhelyszolgáltatásoknál. Az utóbbi két panelen biztosítékok vannak érvényben a téves konfigurációs hiba elkerülése érdekében. De nagyon gyakran fordul elő a saját VPS kezelésekor.

További segítségre van szüksége ezzel kapcsolatban? Kövesse az útmutatóünket az 502-es rossz átjáró hiba kijavításáról.

500 Belső Szerver Hiba

A hibák nagy rossz fiúja. Az 500 belső szerver hiba a legrosszabb mindegyikből, elsősorban azért, mert ilyen általános hiba. Ha nincs elegendő ismerete a kezelésével kapcsolatban, akkor valódi fájdalom lehet, mivel az egész webhelyét le is engedheti. Az 502-es rossz átjáróhiba szintén lerontja a webhelyet, ám könnyebb diagnosztizálni és kijavítani. Mint már említettük, szinte mindig kapcsolódik az FPM konfigurációjához.

500 belső szerver hiba okai és kijavításuk

Az 500-as hiba megértésének első dolga az, hogy azt számos különböző tényező okozhatja, amelyek szinte mindig a kódfuttatás hibáira vonatkoznak. Ahelyett, hogy mindent egyszerre diagnosztizálna, felsorolom a hibák típusát a probléma típusa és a dolgok szerint.

 • Egy régebbi webhely áttelepítésével egy újabb tárhelyre
 • Hiba az .htaccess alkalmazásban egy apache-konfigurációban
 • Hiba a PHP kód végrehajtásában

Vannak más, ritkábban előforduló esetek is, amelyek 500 belső szerver hibát okozhatnak, de a cikk egyszerűsége és használhatóságának érdekében erre a háromra fogok összpontosítani..

1. Régebbi webhely áttelepítése újabb tárhelyre

Számos módon jelenhet meg ez a hiba, de szinte mindig úgy tűnik, hogy kapcsolódik a webszerveréhez kötött PHP verzióhoz. Az újabb PHP verziók azonnali 500 belső szerver hibát generálhatnak, ha az aktuális webhely vagy a bővítmények nem támogatják a jelenlegi verziót.

Ez a hiba klasszikus például akkor, amikor a webhelyét egy közepes méretű tárhelyről egy régebbi PHP verzióval áthelyezi egy újabb tárhelyre, amely csak az újabb verziókat fogadja el (7.0 és újabb). Ha webhelyét nemrégiben nem frissítették, akkor egy régi plugin okozhat problémát. Ezt az „áttelepítés belső szerver hibájának” nevezem, mert szinte mindig ez történik, amikor egy webhelyet migrál.

Megoldás

A szörnyű hiba javításának legjobb módja, amikor olyan erősen próbálsz áthelyezni a WordPress-webhelyet új tárhelyre, ha teljes másolatot készít a bővítmények és a webhely témája. Miután ezt megtetted, kérlek, törölje az összes bővítményt a webhelyén, és próbálkozzon újra. Ha a hiba eltűnik, akkor szinte garantált, hogy a hibát a PHP egy újabb verziója okozta a tárhelyén, amely egyszerűen megtagadja a régebbi plugin kódjának végrehajtását. Egyszerre feltöltve egy plugint, könnyen megtudhatja, melyik okozta a problémát.

Ezek a hibák szinte mindig megjelennek, ha a PHP 5.4 és 5.6 rendszeren futó régebbi webhelyeket egy újabb tárhelyre migrálják a PHP 7.0, 7.1 vagy 7.2 segítségével..

Ugyanez vonatkozik a témájára. Mivel a témák extra PHP kódot is bevezethetnek és végrehajthatnak a function.php, single és page.php fájlokban fájlokat. Valószínű, hogy egy régebbi téma frissítések nélkül megtörheti az Ön webhelyét, miután a PHP újabb verziójával egy hostra költözött, ez a helyzet sajnálatos, mivel az egyetlen megoldás erre a téma megváltoztatására és a webhely újjáépítésére. Ez a legrosszabb eset.

2. .htaccess Apache konfigurációs hiba

Tegyük fel, hogy egy plugint konfigurált, és hirtelen minden összeomlik. Ha 500 belső kiszolgáló hibát észlel a konfigurálás során, például egy gyorsítótár-bővítményt vagy az optimalizálással kapcsolatos plugint, akkor ellenőriznie kell, hogy a bővítmény extra kódot adott-e a .htaccess fájlhoz.

Mivel az apache módosítható valós időben a .htaccess fájlban lévő funkciók konfigurálásával (amely szinte mindig rejtve van) egy rossz konfiguráció tönkreteheti webhelyét.

Megoldás

A javítás módja az, ha hozzáfér az Ön webhelyére az FTP-n keresztül, módosítja a .htaccess fájlt, vagy pedig közvetlen szerkesztéssel, mondjuk a cPanel vagy a Plesk fájlkezelőjével..

Ha nem tudja, hogyan állíthatja vissza a plugin készítését, és újra szüksége van a webhelyére, készítsen másolatot a meglévő tartalomból szöveges fájlként. Mentse el biztonsági másolatként. Ezután cserélje le a teljes .htaccess fájlt a következő kóddal:

# BEGIN WordPress

RewriteEngine be
RewriteBase /
RewriteRule ^ index \ .php $ - [L]
RewriteCond% {REQUEST_FILENAME}! -F
RewriteCond% {REQUEST_FILENAME}! -D
RewriteRule. /index.php [L]

# END WordPress

Ez a alapértelmezett WordPress .htaccess fájlt. Bármely webhellyel együtt kell működnie. Tehát, ha kétségbeesett, és nem tudja, melyik részt távolítsa el, akkor csak távolítson el mindent, és illessze be ezt a kódot. Ez azonnal megtakarít. Később eltávolíthatja a beépülő modult, vagy megpróbálhatja újra konfigurálni. Most már tudja, hogyan lehet megmenteni a katasztrofális hibától. Legalább akkor, ha .htaccess-hez kapcsolódik.

Ha nem tudja, hogy kapcsolódik-e a .htaccess-hez, vagy ha ez a hiba anélkül jelenik meg, hogy bármilyen plugint megérintett volna, akkor játssza le biztonságosan. Másolja át a .htaccess tartalmát, és másolja át a fenti kódot a diagnosztizáláshoz. Ha ez nem oldja meg, hagyja a .htaccess formáját, és próbálja ki a következő javaslatot.

3. A PHP kód végrehajtási hibája

Az ilyen típusú hibák gyakoribbak, mint gondolnád, és általában akkor fordulnak elő, ha egy plugin érvénytelen kódot hajt végre. Az érvénytelen kód végrehajtásának leggyakoribb módja az elavult utasítások végrehajtása. Talán olyan régi plugint próbál futtatni, amelyet csak a PHP 5.4 vagy 5.6, vagy a PHP 7.0 vagy újabb verziók számára való működésre terveztek.. Elavult és érvénytelen funkciók belső szerver hibát fog létrehozni, amelyet csak a lehetővé teszi a WP hibakeresési módot.

Engedélyezze a wp_debug alkalmazást

A WordPress hibakeresési mód részletes információkat nyújt a végrehajtást megszakító hiba miatt. Az érték lehetővé tétele az érték megváltoztatásával „Hamis” -ról „igaz” -ra a wp_debug fájlban wp-config.php a webhely gyökérmappájában.

Ha Plesk vagy cPanel szoftvert használ, akkor ezt megteheti úgy, hogy egyszerűen megváltoztatja ezt az értéket a File Explorer segítségével, és szerkesztheti wp-config.php. Ezt követheti hibakeresési útmutató írta a Blogvault a részletesebb lépésekért.

A fájl szerkesztése után láthatja a generált tényleges hibát, amely leállította a végrehajtást. A hiba azt is megadja az elérési utat és a fájlt, ahol ez történt, így könnyű kitalálni, hogy melyik bővítményt kell használni okozta. Által letiltása kihagyhatjuk a hibát, és később frissíthetjük a bővítményt, vagy eltávolíthatjuk, a helyzettől függően.

Megoldás

Az 500 belső szerver hiba előfordulásainak túlnyomó többsége a következőket tartalmazza régebbi téma verziók vagy beépülő modulok. Ha a témát bármilyen szokásos WP-témára váltja, akkor visszatérhet a webhelyéhez. Az ütköző pluginek letiltása szintén visszatér a hozzáféréshez az irányítópulthoz. Ha olyan helyzetbe kerül, amikor a témád felelős a weboldal megbontásáért, akkor a legjobb módja annak kijavításához az, hogy a téma mappájából létrehoz egy zip fájlt a téma mappájából. wp-content / themes / yourtheme majd törli a webhelyről. Ezzel eltávolítja a hibát, így visszatérhet a webhelyéhez. Ezután újra feltöltheti és frissítheti aktiválás nélkül. Ugyanezt megteheti a pluginekkel.

Leggyakoribb helyzetek 500 belső szerverhiba esetén javíthatók frissítéssel. Azokban az esetekben, amikor az említett plugin / téma nem rendelkezik frissítéssel, próbáljon váltani egy régebbi PHP verzióra. De tudd, hogy ez egy rövid távú megoldás. A PHP újabb verziói stabilizálódnak, a régebbi verziók rendszeresen elavulnak. Előbb vagy utóbb a webhelye biztosan nem fog működni. A legjobb módszer mindig a kérdéses plugins frissítése vagy eltávolítása / cseréje.

Mindig ne feledje, hogy jobb megelőzni és frissíteni, mint később megkísérelni megsérülni.

Összefoglaljuk a WordPress 500 belső szerver hibáira vonatkozó útmutatónkat

A WordPress 500 belső szerverhiba valódi fájdalmat okozhat. De a legtöbb esetben könnyen diagnosztizálhatók és rögzíthetők azáltal, hogy egyszerűen eltávolítják / frissítik a webhely ütköző részeit. Noha lehetnek olyan helyzetek, amikor ezek a hibák a normán kívül esnek (például egy plugin fejlesztésekor), ez meghaladja a cikk célját.

Az emberek túlnyomó többsége számára a fenti tanácsokat követve meg kell oldani a problémát. Ne feledje, hogy a wp-debug a legjobb barátja, és mindig óvatosan kövesse a lépéseket. A webhelyét azonnal elérhetővé teszi online.

Van még kérdése? Vagy tippeket a WordPress 500 belső szerver hibájának kezelésére? Tudasd velem!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map