Hogyan hozzunk létre egyéni rövid URL-eket a WordPress Bloghoz

Hogyan hozzunk létre egyéni rövid URL-eket a WordPress Bloghoz

Örülök, hogy több olvasót érhet el a közösségi médiában többek között. De a hosszú URL-ek megnehezítik a dolgokat, mivel nem felhasználóbarátak, vagy egyáltalán nem csinosak. Az egyéni rövid URL-ek viszont könnyedén megoszthatók a közösségi médiában és más megjelenítőkön, például nyomtatott hirdetéseken vagy névjegykártyákon.


Gondolj például az Amazon kapcsolt hivatkozásaira

https://www.amazon.com/Kindle-Wireless-Reading-Display-Globally/dp/B003FSUDM4/ref=amb_link_353259562_2?pf_rd_m=ATVPDKIK X0DER & pf_rd_rd = centre-10 & pf_rd_70 = 11KP_T_80_P_P_T_80_3_8_P_P_T_P_P_T_P_P_P_T_P_P_T_P_T_P_P_T_P_P_T_P_P_T_P_P

Hogyan működik egy ilyen link részvénybarát? Rövidebb, megosztható, emlékezetes és – ha szükséges – nagyszerű URL-re van szüksége az affiliate linkek elrejtéséhez. A blogbejegyzés URL-jei is használhatnak egy kicsit kihúzódni. Ha kap egy márkás rövid URL-t, hogy vele együtt járjon, aranyos vagy.

Olvassa el tovább, hogy megtudhatja, hogyan hozhat létre egyedi URL-ket a WordPress blogjához, izzadás nélkül.

Miért rövidebb az URL-ek?

Először is, mi az előnye a linkek rövidítésének?

 • Fokozza a megoszthatóságot – Magától értetődik, hogy könnyebb megosztani https://wpexplorer.com/short-url mint https://wpexplorer.com/how-to-create-custom-short-urls-for-your-wordpress-blog. Fárasztóvá válik csak a hosszabb URL beírása. Ezen felül könnyebb rövid URL-eket elhelyezni névjegykártyákon, tollakon, pólókon stb.
 • Növelje a márka elérhetőségét – A rövidebb URL-t ismét könnyebb megjegyezni, függetlenül attól, hol látta a leendő. Tekintettel arra, hogy márkás URL-t vásárolhat, kihasználhatja az egyéni rövid URL-ek megoszthatósági potenciálját, hogy márkaneve több szemgolyó elé kerüljön. A kilátások a Messenger segítségével elérhetik Önt m.me/wpexplorerthemes például.
 • Álarcos linkek – Fizetődik a linkek elrejtése, még inkább, ha hosszúak és tele nyomkövető paraméterekkel. Az olvasók nagyobb valószínűséggel kattintanak https://yoursite.com/amazon-book hogy megvásárolja a könyvet az Amazonon, szemben az eredeti Amazon linkjével. Az affiliate linkek is elriaszthatják az olvasókat, tehát kissé jazzolják őket.
 • Analitika – Az URL lerövidítők sok adatot kínálnak a linkekre vonatkozóan; adatok, amelyek felhasználhatók az általános marketingstratégia javítására. Végül is azt akarja, hogy az emberek kattintson a vásárlás gombra, így csak az üzleti ügyvészetnek tudnia kell, hogy milyen potenciális ügyfelek kattintanak az Ön webhelyére..
 • Ingyenes szolgáltatás – A WordPress webhelyének linkeinek rövidítése ingyenes vagy viszonylag olcsó, ha úgy dönt, hogy márkás egyedi URL-t vásárol.
 • Javítani kell a CTR-t – A Bit.ly (rövid URL btw), az egyik legnépszerűbb hivatkozásrövidítő az interneten, tanulmányt tett közzé, amely kimutatta, hogy a márkás rövid URL-ek növelje az átkattintási arányt (CTR) 34% -kal.

A népszerű márkanevek alapján az egyedi rövid URL-ek kiváló példái a következők youtu.be, wp.me, nyti.ms, es.pn és fb.me többek között. Mindez jó példa a márkás rövid URL-ekre. Fogadok, hogy nem lesz nehéz felidéznie ezeket az URL-eket, vagy elmondani, melyik márkát képviselik.

Ilyen módon készítsen egyedi webhely URL-eket webhelyére, kezdve a legegyszerűbb eljárással. Ebben a szakaszban megtanulja, hogyan lehet rövid URL-ket létrehozni négy módon:

 • A WordPress bővítményt rövidítő link használata
 • A WP.me ​​rövidítéseinek aktiválása a Jetpackben
 • Használjon harmadik féltől származó linket lerövidítő szolgáltatást
 • Vásároljon rövidebb domain nevet, és konfigurálja a márkás rövid URL-eket

1. Készítsen rövid URL-eket a Pretty Links WordPress bővítménnyel

PrettyLinks Lite bővítmény

Információ és letöltésTekintse meg a bemutatót

Rövidítheti és elrejtheti a linkeket egy pillanat alatt egy WordPress plugin segítségével, például a Pretty Links. A beépülő modul használatával lerövidíthetem az affiliate linket, például a https://themeforest.net/item/total-responsive-multipurpose-wordpress-theme/6339019/?ref=wpthemeraves nak nek http://wpthemeraves.com/total/.

Míg a domain nevem még mindig hosszú, a második URL sokkal rövidebb és könnyebben megjegyezhető / megosztható, mint az első. Ez, valamint a második URL, egyáltalán nem néz ki kapcsolt linkként. Hát majdnem.

Ezen felül könnyen látom, hogy hány ember kattint a linkre a Pretty Links admin irányítópultján. Majd néhány.

A Pretty Links telepítése és beállítása elég egyszerű folyamat, nem számíthatnék arra, hogy bármilyen bajba kerülne. De abban az esetben, ha szüksége van ránk, hogy tartsa meg a kezét.

Pretty Links telepítése

Keresse meg a Beépülő modulok> Új hozzáadása a WordPress rendszergazda menüjében, amint az alábbi képen látható.

új plugin hozzáadása a WordPress-hez

Kattintson a Új hozzáadása Az elem az elsődleges WordPress bővítmények hozzáadása oldalra vezet. Itt feltöltheti a Pretty Links Pro bővítményt a számítógépéről, vagy telepítheti az ingyenes verziót a hivatalos WordPress plugin-tárolóból. Mivel a freebie-nek horgászunk, a második opcióval fogunk választani.

Add plugins oldalon írja be a “Pretty Links” elemet a Beépülő modulok keresése (1) keresőmező. Várja meg az Ajax keresési funkcióját, hogy megkapja a plugint. Ezután nyomja meg a Telepítés most (2) gombot, és végül a Aktiválja gomb, amely a telepítés után jön.

Ezután nyomja meg a Csinos linkek elem a WordPress admin menüben, amint az alább látható.

csinos linkek admin panelen

Üdvözöljük a Pretty Links adminisztrációs panelen, de mivel nincs linkje, az üres. Nem örül, hogy elkészíti első domainjét? Kövesse végig.

Szép linkek létrehozása rövid URL-ek

A Pretty Links admin panelen kattintson a Adjon hozzá szép linket gombra, amint az alábbi képen kiemeljük.

A következő képernyőn adja hozzá a cél URL, szép link, cím, és jegyzetek. Ha én lennék, elhagynám a átirányítás csak a legördülő menü, hacsak nem tudom, mit csinálok.

szép linkek plugin adminisztrációs panelje

Lásd a Haladó beállítások link a fenti képen? Nos, kattintson erre néhány remek lehetőség megnyitásához, mint például a link csoportosítása, a nem követő címke hozzáadása, a paraméter továbbítása és a link követése.

hogyan hozhat létre egyéni rövid URL-eket a szép linkek WordPress pluginjában

Miután elvégezte a beállítások kiválasztását, nyomja meg a gombot teremt gombra, amint azt a fenti képen megmutatjuk. Nézzük meg, mi van itt.

szép linkek rövid URL-eket

Most a hosszú társult kapcsolatom (https://themeforest.net/item/total-responsive-multipurpose-wordpress-theme/6339019/?ref=wpthemeraves) van http://design.vistamedia.xyz/total. Jelentősen rövidebb, mint az eredeti link, még akkor is, ha ebben a második példában aldomaint használom ��

Következésképpen megoszthatom a rövidebb linket bárhol, ahol tetszik, vagy bármilyen webes tulajdonhoz könnyen hozzá tudom adni. Amikor az emberek elérik a linket, a Pretty Links mindent rögzít egy nyomkövetési jelentésben, amely így néz ki:

szép linkek követési funkciója

Amikor szükség merül fel, a linkre mutató statisztikákat megnézheti Csinos linkek> Kattintások a WordPress admin menüben. A legjobb az, ha testre szabja és letöltheti a jelentéseket. Ezen felül láthatja a látogató IP-címét, ha ez segít.

A Pretty Links Pro további funkciókkal rendelkezik, ideértve a linkeket a felhasználói hely alapján történő átirányítást, automatikusan lerövidítheti az összes linket a webhelyen, A / B tesztet és több átirányítási típust.

2. Aktiválja a WP.me ​​hivatkozásokat a Jetpack alkalmazásban

JetPack beépülő modul

Mielőtt befejeztük a pluginok készítését, tudta, hogy a Jetpack segítségével létrehozhat WP.me ​​hivatkozásokat? Az egyetlen bukás? A WP.me ​​hivatkozások nem kínálnak követési adatokat.

Először telepítse és aktiválja a Jetpack-et, ha még nem rendelkezik a plugin-rel. Ezután mutasson a böngészőjére example.com/wp-admin/admin.php?page=jetpack_modules, és cserélje ki example.com a tényleges domain nevével. Ha problémája van, akkor többet megtudhat a hozzáférésről az összes Jetpack modul egy oldalon.

Emellett a megfelelő helyen van, ha látja a következő oldalt.

jetpack modulok

Görgessen le, és aktiválja a WP.me ​​Shortlinks modult, amint az az alábbi képen látható.

a jetpack wp.me shortlinks modul aktiválása

Most mi? Ha az olvasó a Jetpack megosztási gombokat használja, akkor a webhely automatikusan létrehoz egy WP.me ​​rövid URL-t, mint például az alább látható.

share wp.me rövid linkek a Twitteren

Ezen felül a WP.me ​​Shortlinks aktiválása hozzáadja a Get Shortlink gombot a klasszikus szerkesztőben, az alább látható módon.

Bármilyen módon nyugodtan másolja át a WP.me ​​hivatkozásokat, és ossza meg őket bárhol, ahol kíván. Csak szomorú, hogy nem tudja követni ezeket a linkeket, vagy nem? Tudassa velünk a megjegyzés szakaszban.

Ha nem szeretné, ha a plugin útvonalat választja, akkor mindig használhatja a harmadik fél linkeinek lerövidítésével kapcsolatos szolgáltatásokat, például a Bitly vagy a TinyURL. Általában ezeket a szolgáltatásokat könnyű használni, és legtöbbször még csak nem is kell regisztrálniuk a fiókot.

3. Látogasson el a TinyURL oldalra, ahol rövid URL-eket generálhat

tinyurl link rövidítési szolgáltatás

A TinyURL az első nem plugin versenyzőnk ma és jó okból. Az URL rövidítő havonta több mint egymilliárd átirányítást hajt végre, azaz jó társaságban vagy. Csakúgy, mint a Bitly, név nélkül név nélkül létrehozhat rövid URL-eket is, fiók létrehozása nélkül.

Az egyetlen különbség? Nem hozhat létre fiókot a TinyURL webhelyen. Szóval, hogyan tudja nyomon követni a linkeket? Nos, nem tudod, ami csak Bitlyvel hagy nekünk. De linkkapcsolat-rövidebb szolgáltatásként a TinyURL viseli súlyát. Végül is csak be kell illesztenie a hosszú URL-t, és meg kell nyomnia egy gombot.

Ugyanakkor testreszabhatja a TinyURL.com után jött slugot. Például ahelyett, hogy van https://tinyurl.com/yby5eax2, testreszabhatja a meztelen csiga megjelenését https://tinyurl.com/woo-marketing, feltéve, hogy a meztelencsiga rendelkezésre áll.

Hozzon létre TinyURL rövid linkeket

A harmadik fél URL-rövidítőinek használatának legnagyobb hátránya az, hogy végül feláldozza a márkáját. A rövid linkeken megjelenő domain név helyett a link harmadik fél domainjét is tartalmazza, például a TinyURL.com/short-url, Tiny.cc/short-url és bit.ly/short-url.

De ne aggódj, az utóbbi módszerünkkel leküzdhetjük ezt a kihívást; megvásárol egy márkás rövid URL-t, és konfigurálja azt a WordPress webhelyéhez.

4. Használjon Bitly-t az egyedi rövid URL-ekhez

kissé url shortener

A Bitly az egyik legnépszerűbb és legrégebbi URL-rövidítő az interneten. A szolgáltatás lehetővé teszi, hogy név nélkül rövid URL-eket hozzon létre. Egyszerűen illessze be a hosszú linkjét a mezőbe, amelyet a sz. 2. ábra a fenti képen.

Ennek ellenére létrehozunk egy fiókot, tehát nyomja meg a Regisztrálj link a menüben, a fent látható módon. Ezután töltse ki a regisztrációs űrlapot, vagy iratkozzon fel a Google, a Facebook vagy a Twitter segítségével, amint az az alábbi képen kiemelésre kerül.

kicsit fiókot hozunk létre

Üsd a Fiók létrehozása gombot, és válassza ki, hogy a következő képernyőn hogyan szeretné használni a Bitly-t, az alább látható módon.

Ez a rész nem kötelező; kattintson a felugró ablakból a bezáráshoz ��

Mielőtt bármi mást tenné, jelentkezzen be e-mail fiókjába, és ellenőrizze e-mail címét.

a fiók kicsit igazolható e-mailben

Most már készen áll a Bitly-fiókod.

kissé admin panelen

Elég ügyes, igaz? Rövid URL-ek ebből a pontból történő létrehozása pont és kattintás kérdése. Egy új rövid URL létrehozásához a Bitly irányítópulton egyszerűen nyomja meg a teremt gomb tetején (lásd a fenti képet).

Ezután illessze be hosszú URL-jét a beillesztési szakaszba, amint azt az alábbi kép körvonalazza.

hosszú url beillesztése kissé

Ezután testreszabhatja a linket, ahogyan az a következõ szakaszban megfelelõnek tekinti, az alább látható módon.

Ezenkívül összekapcsolhatja Twitter és Facebook fiókjait, hogy megkönnyítse a rövid hivatkozások megosztását. Ezen felül telepítheti a Bitly böngésző kiterjesztést, így bármilyen weboldal rövid URL-jét azonnal létrehozhatja.

Ezenkívül a Bitly szállít egy intuitív nyomkövetési diagramval, amely megmutatja a kattintások teljes számát, a legfontosabb hivatkozót (e-mail, SMS vagy közvetlen) és a legmagasabb helyet. Szükség esetén frissítheti az Enterprise csomagot további szolgáltatások elérése érdekében.

Kicsit rövid URL-eket hozhat létre

A WP Bitly plugin telepítése és konfigurálása

Szeretné használni a Bitly szoftvert a WordPress irányítópultján? Tudsz! Telepítse és aktiválja WP Bitly ugyanúgy, mint a fenti Pretty Links bővítménynél. Ezután keresse meg a Beállítások> Írás a WordPress admin menüben. Ezután görgessen lefelé, amíg meg nem jelenik WP Bitly Shortlinks amint az alábbiakban kiemelem.

Ezután kattintson a Engedélyezés gombot a fenti képen látható módon. A következő oldalon kattintson a Lehetővé teszi gomb az alább látható módon (be kell jelentkeznie a Bitlybe).

Ha minden jól megy, akkor látnia kell az alábbi oldalt.

Ebben a szakaszban készen áll arra, hogy márkás rövid URL-eket hozzon létre a WordPress blogjához. Csak nyissa meg a cikket a post szerkesztőben, és kattintson a shortlink gombot a WordPress felső adminisztrátor menüjében, az alább látható módon.

Ezenkívül a fenti képen látható, hogy a linkek hogyan teljesítenek közvetlenül a postaszerkesztőben.

5. Vásároljon és konfiguráljon márkás rövid URL-t

Az ebben a bejegyzésben szereplő többi módszer segít rövid URL-ek létrehozásában egy pillanat alatt, és egy fillért sem költene. Van néhány hátránya e módszerek használatának, amelyeket ebben a szakaszban le tudunk küzdeni.

Például a Pretty Links bővítmény nem tesz semmit a domain nevének lerövidítésére, és sajnos a legtöbbünk hosszú domain nevekkel rendelkezik. Egy link, mint például wpthemeraves.com/total/ továbbra is megőrzi a márkanévet, de rövidebbé tehetjük a márkás rövid URL létrehozásával.

És már említettem, hogy a WP.me ​​és a harmadik fél URL-jeinek lerövidítéseinek felhasználásával áldozatul hárítja a márkanévét.

Tehát ahelyett, hogy wpthemeraves.com/total/, folytathatnánk wprav.es/total/ például. A rövid márkájú URL hordozza a márkáját, és tízszeresére növeli a megoszthatóságot, mint a rövid típusú URL más típusai.

A kezdőknek gondolkodjanak el a preferált rövid URL domainben, vagy használják a domain név generátort a megfelelő márkás rövid URL megtalálásához. Légy kreatív, és fedezze fel márkád domainjének rövidítésének különböző módjait.

Márkás rövid URL vásárlása

domain név keresése namecheap

Megvásárolhat márkás rövid URL-t a domain regisztrátorától, ugyanúgy, mint a meglévő domainjét. Ezért nem fogunk belemenni a részletekbe. Ha azonban nagyszerű domain regisztrátorral rendelkezik, minden domainnevemet a Namecheap-nál vásárolom.

A márkás rövid URL-vel a kezében, ideje beállítani néhány dolgot, hogy az új rövid domain rövid linkeket szolgáltasson webhelye számára.

Márkás, egyéni rövid URL-ek konfigurálása

Ebben a szakaszban megtanulja, hogyan kapcsolhatja össze a márkás rövid URL-t a Bitly-vel, lehetővé téve a Bitly számára, hogy rövid URL-eket hozzon létre a márkás URL-en. Tehát ahelyett, hogy használnád bit.ly/ Rövid url, a rövid linkei így fognak kinézni wprav.es/ Rövid url, például.

Jelentkezzen be a Bitly-fiókjába, és kattintson a felhasználónevére az alábbi képen látható módon.

márkás rövid URL-k hozzáadásával

A következő képernyőn nyomja meg a kezel link:

kezelje kissé a felhasználói preferenciákat

Ezután kattintson a gombra Márkás rövid domainek majd a Add márkás rövid domain gombra, amint azt az alábbi képen szemléltetjük.

márkás rövid domain hozzáadása kicsit

A következő beillesztési szakaszban felveheti a márkás rövid URL-t, és megnézheti azokat a DNS-beállításokat, amelyek szükségesek a Bitly és a rövid domain összekapcsolásához.

Mielőtt eltalálnád a Ellenőrizze a domaint gombra, amint az a fenti képen látható, be kell jelentkeznie a domain regisztrátorába, és ellenőriznie kell, hogy márkás rövid domainje Bitlyre mutat-e.

Tegyük fel, hogy a márkás rövid domaint a Namecheap segítségével vásárolta meg, csak be kell jelentkeznie a Namecheap irányítópultjára, és navigálnia kell a Domain lista lapon, amint az alább látható. Ezután nyomja meg a kezel gomb a márkás rövid domain mellett:

domain lista a namecheap irányítópulton

Ezután keresse meg a névszervereket szakaszban válassza ki Egyéni DNS és adja hozzá a Bitly offers DNS-rekordokat. Ne felejtse el menteni a módosításokat. Vegye figyelembe, hogy a DNS-változások elterjedése akár 72 órát is igénybe vehet, ezért legyen türelmes. Más esetekben a változások azonnal tükröződnek.

Miután a márkás rövid URL Bitly-re mutat, írja be a domaint a Bitly-hez, és nyugodtan nyomja meg a Ellenőrizze a domaint gombot az alább látható módon.

márkás rövid url kicsit

Ha nincs ilyen módon, akkor csak telepítenie kell a WP Bitly bővítményt, így a rövid URL-eket közvetlenül a WordPress admin irányítópultján kezelheti..

Végső szavak az egyéni rövid URL-eken

Magától értetődik, hogy a rövid URL-eknek több előnye van, mint a hosszú URL-eknek abban a digitális világban, amelyben élünk. Legyen szó akár megoszthatóságról, akár a márka elérhetőségének kibővítéséről, akár egyszerűbb felhasználói élmény biztosításáról, a rövid URL-ek a napot hordozzák..

Ennek ellenére hogyan rövidítheti le a WordPress blogjának linkeit? Nem hagytuk el a kedvenc URL-rövidítőjét? Kérdése vagy javaslata van ezzel a postával kapcsolatban? Kérjük, ne habozzon megosztani a megjegyzéseket. Egészségére!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map