Hogyan hozhatunk létre e-mail csepegtető kampányokat a WordPress programhoz

Hogyan hozhatunk létre e-mail csepegtető kampányokat a WordPress programhoz

Az e-mailek csepp kampányai fontos elemei az általános e-mail marketing stratégiának, amelyek jobb e-mailek nyitási arányát, átkattintási arányát és elkötelezettségét eredményezik. Ezek egyike a kipróbált és bevált e-mail marketing technikáknak munka.


Az e-mail csepegtető kampányok alkalmazhatók az e-mail marketing tevékenységeinek különféle formáira, ideértve a hírleveleket, a termék- / szolgáltatásfrissítéseket, az elhagyott bevásárlókosár-e-maileket, az ünnepi promóciókat és még sok másat..

Ebben a cikkben a különféle e-mail csepegtetési kampányokról és arról, hogyan lehet őket a MailChimp segítségével létrehozni. Végül létrehozunk egy saját e-mail csepegtetési kampányt a WPExplorer ügyfelek számára, bemutatva, hogy miként használhatja a cseppmarketing a saját WordPress-termékek konverzióinak előmozdítását és növelését..

Bevezetés az e-mail csepegtető kampányokba

Gondolkozott már azon azon, hogy miért használjuk a „csepp” szót az e-mailek csepp kampányaiban? (Mindig is azon gondolkodtam.) Nos, cseppöntözés ihlette – vízgyűjtési technika a mezőgazdaságban, ahol a víz összegyűlik és a talajba jut., nagyon lassan. A vizet szó szerint cseppenként gyűjtik és közvetlenül a növény gyökeréhez jutják el.

A csepegtető kampányok nem csupán az e-mailekre korlátozódnak – a kifejezés vonatkozik a közvetlen levelezésre és a telefonos marketingre is. De összpontosítsunk email csepegtető kampányok, fogjuk-e?

A kihívás egyszerű e-mail hírlevelekkel

Az e-mail hírlevelekkel kapcsolatban a marketingszakembereknek közös problémája van. Amikor valaki feliratkozik a hírlevélre, csak a új e-maileket, és nem azokat, amelyeket a múltban küldtek. Ezt a problémát tovább fokozza a különféle termékek és szolgáltatások e-mail marketing kampányai. E-mail csepegtetési kampány nélkül az előfizetők időnként kihagynak olyan alapvető információkat, mint az indulás, a fontos értesítések, a termékfrissítések és még sok más.

Az e-mail csepp kampány lehetővé teszi a marketingszakemberek számára, hogy konfigurálják és személyre szabják az új előfizetőknek küldött e-maileket. Sok más névvel ismerik őket – csepegtető marketing, automata e-mail kampány, életciklusú e-mailek, automatikus válaszok és marketing automatizálás stb. A koncepció ugyanaz – az e-mail csepegtetési kampányok olyan marketing e-mailek halmaza, amelyeket automatikusan, egy ütemezés szerint küldünk el..

Szegmentálás és személyre szabás

Ez a jó e-mail csepegtetési kampány két nagy pillére. A szegmentálás lehetővé teszi az előfizetők különféle csoportokra bontását, a testreszabás pedig lehetővé teszi számunkra, hogy relevánsabb e-maileket küldjünk mindegyik szegmentált csoportra, ezáltal növelve az átalakítás esélyét..

Vegyünk egy példát. Mindannyian használtuk a Dropboxot. A Dropboxnak két alapvető ügyféltípusa van – ingyenes és fizetős. Ez a szegmentáció első szintje. E két csoport (vagy szegmens) célja meglehetõsen eltérõ.

 1. Az első csoportnak elküldött e-mail csepegtető kampány az ügyfelet felvilágosítaná a Dropbox különféle szolgáltatásairól és előnyeiről, meggyőzve az embert a fizetős verzióra való frissítésről..
 2. A második csoport emberei már fizetnek az ügyfeleknek, így a második csoport célja a fizető ügyfelek bevonása és megtartása lenne.

A személyre szabás lehetővé teszi, hogy e-maileket küldjön, amelyek tartalmazzák a személy eredeti nevét, az általuk megtekintett termékeket és még sok más. Itt van egy személyre szabott e-mail, amelyet az Airbnb küldött, mikor feszítővas megtekintett egy bed and breakfast városi faházat Portlandben.

Ahogy Jimmy rámutat blogbejegyzését, ezt az e-mailt ténylegesen az ingatlan megnézése után egy napon belül elküldték neki. Az Airbnb személyre szabta a nevet és az e-mail tartalmát, amellyel a Jimmy másnap megtekintette. Megtaláltak néhány olyan „ajánlott tulajdonságot”, amelyek hasonlóak ahhoz, mint amit Jimmy korábban küldött, és így nagyobb esélyük van rákattintásra.

Közös e-mail csepegtetési kampánystratégiák

Az e-mailek csepp kampányainak egy közös célja van: átalakítani a próbaügyfeleket és folyamatosan elkötelezni őket. Miért érdekli az ügyfelek? Annak érdekében, hogy folyamatosan használják az Ön termékét. A termék élvezi az ügyfelek legfontosabb jelenlétét, amely megakadályozza őket abban, hogy a versenyben részt vegyenek minden promóció alkalmával. Az e-mail marketing kampányokat különféle felhasználási esetekre bontottuk, és mindegyik kategóriára megosztottunk egy példát.

Üdvözlő e-mailek

Ezeket az e-maileket minden alkalommal elküldjük, amikor egy ügyfél feliratkozik az Ön termékére vagy szolgáltatására. Ezeknek élelmezésesnek és vonzónak kell lenniük, és az ügyfelet CTA-hoz kell vezetniük, vagyis az alkalmazás megnyitásához vagy a webhelyre történő bejelentkezéshez..

Az üdvözlő e-maileknek a következőket kell tartalmazniuk:

 • Tiszta CTA
 • Hogyan kezdje el a terméket – ideértve a linkeket a tudásbázishoz, a támogatási fórumokhoz és a társadalmi profilokhoz.
 • Leiratkozás gomb – minden e-mailnek rendelkeznie kell ezzel!

Vessen egy pillantást Asana küldött üdvözlő e-mailjére – egy kick-ass együttműködési teendő alkalmazásra, amelyet a Facebook alapítói készítettek.

Ez magában foglal egy egyértelmű CTA-t – az Asana indítását. Ezenkívül három egyszerű lépésben megtanítja a felhasználót az indulásról, és minden lépés alatt van egy csomó link. A felhasználó nem feltétlenül kattint rá, de ott vannak, ha szükséges.

Ha valaki feliratkozik hírlevelére, üdvözlő csepp segítségével automatikusan elküldheti a felhasználónak a legjobban megosztott blogbejegyzéseit. Vagy ha új próba szintű feliratkozást szerez szolgáltatására, akkor próbáljon meg egy csepp felhasználót, amely esettanulmányokat tartalmaz arra vonatkozóan, hogy más ügyfelek hogyan használják az Ön termékét.

Legalább az üdvözlő e-mailek szép módja annak, hogy azt mondják: “Hé, örülök, hogy megismerkedhetek!”

Experian’s whitepaper Az üdvözlő e-mailek azt mutatják, hogy az üdvözlő e-mailek átlagosan 58,7% -os nyitott arányúak, míg a normál e-mailek 14,6% körül mozognak. Amikor az üdvözlő e-mailt azonnal elküldik (vagyis közvetlenül a felhasználó feliratkozása után), a nyitott arány 88,3% -ra ugrik..

Fedélzeti e-mailek

Az üdvözlő e-mail célja, hogy rávegye a felhasználót az alkalmazás megnyitására vagy megnyitására. De ez nem az egyetlen, amit az ideális felhasználónak meg kell tennie. Annak érdekében, hogy termékéből vagy szolgáltatásából értéket szerezzen, az ügyfeleknek ténylegesen ki kell igazodniuk használat a termékét. Ami azt jelenti, hogy meg kell tenniük az első lépést.

 • Asana esetében ez hozza létre az első feladatot.
 • A Dropbox esetében a Dropbox asztali alkalmazás letöltése és telepítése. (Nem, nem a mobilalkalmazás, hanem az asztali alkalmazás).

Íme egy példa az Asanától származó fedélzeti e-mailre. Vessen egy pillantást arra, hogy tartalmaz két CTA-t, amelyek mindkettőre mutatnak ugyanaz a művelet!

Ajánlási e-mailek

Az ajánlási e-mailek képezik a felhasználók elkötelezettségének gerincét. A Netflix-től a Spotify-ig, az Instagram-ig és a Quora-ig mindenki személyre szabott ajánlásokat használ annak érdekében, hogy a felhasználók elköteleződjenek. A nagyobb testreszabás általában jobb nyitott kamatlábakat eredményez.

Vegyük például a Quorat. Bizonyos témákat követek a Quora témában, amelyek érdekelnek. A Quora ezeket az adatokat napi ajánlási e-mailek küldésére használja, remélve, hogy minden nap ellenőrzem azokat. Ha tetszik valami, ami felhívja a figyelmemet, rákattinthatnék, és egyenesen az alkalmazáshoz vezetne.

Az e-mailben használt tárgysor valójában a tetején szereplő kérdés. Nem az, hogyan nyílik meg az e-mail a „Sourav’s digest” -nel. Ez a személyre szabás 101 ott!

A Quora algoritmusa úgy döntött, hogy a közelmúltbeli Quora-i tevékenységeim alapján ez a kérdés az e-mail tetejére való felhelyezése valószínűleg elnyeri a kattintásomat. És képzeld csak? Tette!

Megújítási e-mailek

A megújítási e-mail feladata, hogy rávegye a felhasználót arra, hogy megújítsa szolgáltatásajánlatát. Megújítási e-maileket kell küldenie ügyfeleinek jóval a lejárat előtt, hogy tudatában legyenek az elkötelezettségnek.

Marketo fantasztikus blogbejegyzésével rendelkezik arról, hogyan lehet megújítási e-maileket létrehozni, amelyek valóban megnyílnak. Az alapvető és a közbenső dolgok kivételével az egyik legfontosabb elvitel számomra az volt, hogy egy egész kampányt fel lehet építeni a megújítási e-mail körül. Egy emlékeztetővel kezdheti. A megújítási dátum közeledtével növelheti sürgősségét. Ez lehet 2-3 e-mail. Ha semmi sem működik, próbáljon meg ösztönzőt küldeni, például egy kedvezményes kupont. Miután elmúlt a megújítási dátum, és az ügyfél nem konvertált, megpróbálhat egy nagyobb ösztönzést küldeni, ösztönözve a (potenciálisan elveszett) felhasználót a szolgáltatás újbóli aktiválására..

Az iThemes megújítási e-mailt küldött ösztönzővel, sürgősséggel együtt. Egy óriási 60% -os árengedményt kínálnak egész életen át tartó profi előfizetésükre létező ügyfelek. És ha ez nem elég, akkor letöltési linket kínálnak egy vadonatúj e-könyvhez is, amelyet elindítottak!

A hiányzó félelem (FOMO) technika:

Ebben a képernyőképen láthatjuk, hogy az e-mail miként idéz elő sürgető érzést az olvasó számára, amikor ezt egy korlátozott időtartamú ajánlatnak teszi ki, amely 2017. május 5-én jár le. Ezt az e-mailt április 27-én küldték meg, és az ajánlat időtartama 10 nap..

Itt van egy kis fejlesztési lehetőség – a példányban megemlíthette azt is, hogy az ajánlat csak 10 napig tart (vagy kevesebb, mint 2 hét). Ez egy nagyobb sürgősség érzése az olvasó fejében, összehasonlítva egy későbbi dátum említésével. A FOMO technika egy kipróbált és bevált marketing technika, amelyről ismert, hogy javítja a nyitott árfolyamokat, az átkattintásokat és az átváltásokat.

Megerősítő e-mailek

A megerősítő e-mailek tranzakciós jellegűek, amelyek tájékoztatják a felhasználót a legutóbbi tevékenységeikről. Ezek a vásárlásoktól a foglalásokig terjedhetnek. Egyes szervezetek biztonsági szempontból megerősítő e-maileket küldenek. Például, amikor új eszközről jelentkezik be Google-fiókjába, kap egy „új regisztráció” megerősítő e-mailt.

A megerősítő e-mailek többnyire tranzakciós jellegűek, és információkat továbbítanak a felhasználónak. A dupla választású hírlevelek visszaigazoló e-mailt küldnek annak ellenőrzésére, hogy a felhasználó valóban feliratkozott-e a levelezőlistára. Vessen egy pillantást a megerősítő e-mailekre a postaládámban.

Ebben az e-mailben a Jetpack figyeli a WordPress webhely üzemidejét és e-mailben küldi el a felhasználót a leállások észlelésekor..

Íme egy másik példa a Firefox által küldött visszaigazoló e-mailekre.

eljegyzés

Különböző típusú eljegyzési események léteznek, és promóciós, visszajelzés-orientált vagy információs jellegűek lehetnek.

Az Uber nagy munkát végez annak érdekében, hogy lokalizált tartalom alapján kapcsolatba lépjen a felhasználókkal. Az Uber kapcsolatot létesít a város számos népszerű forgalmazójával, hogy termékeit és szolgáltatásait az Uber felhasználói számára kínálja. Miért? Mivel az Uber azt akarja, hogy értéket biztosítson a felhasználók számára, és megteremtse a legfontosabb jelenlétét. Tehát, amikor legközelebb egy taxit üdvözli, gondolsz Uberre.

Tanfolyamok

Amikor a blogod már egy ideje létezik, ideje diverzifikálni a tartalmat. A podcast-ok, az e-könyvek és az élő (vagy rögzített) tanfolyamok a legnépszerűbb és legszélesebb körben alkalmazott tartalomdiverzifikációs médiumok. E-mail csepegtetési kampány hozható létre egy adott kurzus vagy podcast körül, annak előmozdítása és a felhasználó feliratkozása vagy hallgatása céljából..

Ebben az e-mailben Chris from RankXL megosztja új WordPress Blogging Academy tanfolyamát. Kiváló példa a tartalom diverzifikációjára és a gondolkodásmódra.

Leiratkozás az e-mailekről

A feliratkozás nélküli e-mailek az e-mail marketing „búcsút és búcsút” jelentik. Rájöttél, hogy már elvesztette az ügyfelet, amikor leiratkozási e-mailt küld. Ideje visszajelzést gyűjteni a felhasználótól. Azok a helyek, mint például „sajnáljuk, hogy elmentek” gyakori. Mi változtathat az, hogy megkérdezzük, mi ment rosszul. Mi miatt lemondtak a hírleveléről? Ön is megoszthat egy közvetlen e-mail címet egy elkötelezett ügyfél-boldogságért felelős tisztviselőnek, amellyel a felhasználó megoszthatja aggodalmait.

Hogyan lehet e-mail csepegtetési kampányt létrehozni a MailChimp segítségével

A MailChimp a kedvenc e-mail marketing és automatizálási platformom. Az indulás elősegítéséhez itt található a kezdő útmutató a MailChimp for WordPress programhoz. Örökké ingyenes modelljének köszönhetően a MailChimp szereti a WordPress közösséget. Rengeteg ingyenes és prémium WordPress plugin található az e-mail listák bővítéséhez a MailChimp segítségével.

Most lássuk, hogyan tudunk egy egyszerű e-mail csepp kampányt felépíteni a MailChimp segítségével.

A MailChimp által kínált e-mail sablonok

Ez a MailChimp által kínált néhány e-mail sablon. Az egyes célműveletekhez a kép elhelyezése, a szöveg mennyisége és az e-mail elrendezése alapján vannak optimalizálva. A megfelelő sablon kiválasztása fontos lépés az e-mail csepegtetési kampányában.

A MailChimp „Készíts egy bejelentést” sablon

Például az ő Tegyen közleményt sablon, a MailChimp az e-mailt egy rövid, de félkövér fejlécgel és alfejlécgel indítja a fő pont kommunikálásához. Ezt követi néhány kép, szöveg és végül a CTA.

Térképezzük fel az egyes sablonokat az e-mail csepp kampányok esetleges felhasználási eseteire, amelyeket korábban láttunk.

SablonLehetséges használati esetek
Termékek eladásaPromóciós vagy megújítási e-mailek
Tegyen közleménytTermék / szolgáltatás frissítési e-mailek
Elmondani egy történetetÜdvözlet, Onboarding and Engagement, e-mailek
KövetésMegerősítés, megújítás és ajánlás e-mailek
OktatÚj tanfolyamok és eljegyzési e-mailek

1. Hozzon létre egy új kampányt

Először jelentkezzen be a MailChimp irányítópultjába, és hozzon létre egy új kampányt.

Ezután kattintson a gombra Hozzon létre egy e-mailt.

Válaszd ki a Automatizált fülre, majd kattintson a gombra Ossza meg blogfrissítéseit. A MailChimp különféle típusú automata e-mail kampányokat kínál, kezdve az új regisztrációtól az e-kereskedelemmel kapcsolatos e-mailek csomójáig. Készítünk egy egyszerű blogfrissítési e-mailt, amely RSS-hírcsatornákon működik.

Állítsa be a kampány nevét és a listát, amelyre el akarja küldeni hírlevelét. Ha ez az első alkalom, hogy a MailChimp programot használja, azt javaslom, hogy készítsen egy dummy listát, amely tartalmazza az e-mail címeket, hogy a hibák könnyen észrevehetők legyenek. Próbáljon különféle típusú e-mail fiókokat is használni, például a Gmail, az Outlook stb.

2. Állítsa be az RSS-hírcsatornát és az időzítést

Itt az ideje, hogy konfiguráljuk az RSS-hírcsatornát. Ha még nem ismeri a koncepciót, azt javaslom, hogy olvassa el a cikkemet – Útmutató kezdőknek az RSS-hez a WordPress-ben.

 1. Válassza ki az RSS feed URL-jét blogjából, és írja be az első mezőbe.
 2. Konfigurálhatja a Hírlevél kézbesítését napi, heti vagy havi rendszerességgel. Ebben az oktatóprogramban naponta választottuk ki.
 3. Heti vagy havi hírlevél esetén a legjobb, ha kiválasztja a hét napjait, amelyen a hírlevelet elküldte. Az e-mail gyakoriságát az e-mail ütemezésétől függően konfigurálhatja. A legjobb azonban, ha a hírlevelet hetente 2 e-mailre korlátozza. Ne feledje, hogy túl sok e-mail veszélyezteti a felhasználót, hogy a leiratkozás gombra kattint!
 4. A kép átméretezése biztosítja, hogy a blogbejegyzésekben szereplő kiemelt képek minden eszközön – beleértve a mobilokat, az asztali számítógépeket és a táblagépeket is – jól néznek ki..

Ha kész, folytassa a következő lépéssel.

3. Szegmentálja a listáját (vagy küldje el e-mailben mindenkinek)

A MailChimp mindig lehetőséget ad a lista szegmentálására. Valójában erre sürgeti Önt. Mivel azonban ez egy oktatóprogram és az e-mail lista hamis lista az e-mail címeimmel, küldjük el a teljes listához.

4. Hozza létre az e-mail címét

A Kampány információs oldalán sok művelet történik. Itt állíthatjuk be a tárgysorokat, az előnézeti szöveget és sok más paramétert. A MailChimp automatizált e-mailjeinek használata szükséges RSS egyesítési címkék. Azt javaslom, menjen át a RSS tudásbáziscikk, hogy jobban megértsék. Ha kész, folytassa és válassza ki a megfelelő sablont.

Észreveszi, hogy két új gomb jelenik meg az e-mail tervezőben – RSS fejléc és RSS tételek. Ezeket a blokkokat áthúzhatja az e-mail kialakításába, és ennek megfelelően konfigurálhatja.

Testreszabható RSS blokkok a MailChimpben

Az RSS fejléc vagy tételek blokkjaihoz testreszabhatja a blokkok tartalmát, vagy használhatja a MailChimp által előre definiált tartalmakat. Ebben az oktatóprogramban a következőket választottam: szemelvények opciót, és testreszabta az e-mail betűméretét. Ha kész, menj tovább, és küldd el az e-mailt.

Ez a MailChimp által elküldött e-mail végterméke.

Példa: E-mail csepegtetési kampány felállítása a WordPress termékekhez

Tehát mi köze van a cseppmarketingnek a WordPresshez? Ez egy hatékony marketing eszköz, amelyet felhasználva növelheti webhelye közönségét, növelheti az online WordPress termékek (témák, beépülő modulok, szolgáltatások stb.) Konverzióit, és új előfizetőket vonzhat be..

A cikk elején felfedeztük az e-mail csepegtetési kampányok különböző kategóriáit, például az üdvözlést, a fedélzeten történő bejutást stb. E-mail csepegtető kampányunk e-mailt fog tartalmazni e kategóriák mindegyikéből. Mivel mi, a WPExplorer, a legkiválóbb prémium témák fejlesztésével foglalkozunk, a Total témát fogjuk használni annak bemutatására, hogyan lehet az e-mail csepegtető kampányokat használni a valós életben.

Az e-mail csepegtetési kampány szegmentálása

Mielőtt elkezdenénk, fontos megjegyezni, hogy az e-mailek csöpögési kampányának sikere a szegmentálástól és a személyre szabástól függ.

Hogyan szegmentálhatjuk első e-mail csepegtetési kampányunkat? Egyszerű. Szegmentáljuk annak alapján, hogy az e-mailt fogadó személy a WPExplorer ügyfele vagy rendszeres hírlevél előfizető. Ez két csoportot alkot nekünk:

 1. Azok az ügyfelek, akik a WPExplorer prémium témáit vásárolják az Envato-tól (pl .: Összesen)
 2. Emberek, akik feliratkoztak a hírlevélre a webhelyről.

Készítsünk e-mail csepegtető kampányt azoknak az embereknek, akik nemrégiben vásárolták meg az Összes témát az Envato-tól.

Megjegyzés: Ez csak egy példa. Ezek nem olyan tényleges e-mailek, amelyeket a Total téma megvásárlásakor kapnak. A Themeforest nem biztosítja ezt a személyes információt az eladók számára.

1. rész – Az üdvözlő e-mail

Ez az az e-mail, amelyet az ügyfél azonnal kap, amikor megvásárolja a Total témát. Ebben az e-mailben emlékeztetjük az ügyfelet a legutóbbi vásárlására.

Minta üdvözlő e-mailt küldünk az ügyfélnek azonnal, a Total téma megvásárlása után.

 1. Bár ideális, ha csak egy CTA található az e-mailben, még néhányat hozzáadtunk további információk beillesztéséhez. A fő CTA az, hogy az ügyfél látogasson el a Total theme webhelyére, amelynek célja a téma összes tulajdonságának magyarázata..
 2. A második bekezdésben megnöveltük azokra az oldalakra kattintható linkek számát, amelyek az ügyfél hasznosnak találhatják, például a tárhelyet, a bemutatókat, a téma funkcióit stb..
 3. Az utolsó bekezdésben egy jól látható leiratkozási linket is talál. Ez azt mondja az ügyfélnek, hogy tiszteletben tartjuk a beérkező levelek mappáját, és nem akarjuk hozzátenni a zajt.

Amit mi nem tartalmaztunk:

A vásárlás után azonnal elküldött üdvözlő e-maileket, illetve feliratkozásokat követően magas nyitási arány érhető el. Rendkívül fontosak, mivel az első kapcsolattartó pont az üzleti vállalkozás és az ügyfél között; ezért gondosan kell kidolgoznunk.

Nem akarunk belevenni semmit, amely promóciós jellegű, például csomagolt tárhely-ajánlat vagy frissített támogatási terv. Az ilyen e-maileket elküldhetjük elkötelezett ügyfeleknek, például azoknak, akik már nyitottak vagy jobbak, az e-mailben kattintottak a CTA-ra..

2. rész – A fedélzeten lévő e-mail

Minta Onboarding e-mail, amelyet a Total téma ügyfeleinek küldtek

A fedélzeti e-mail célja, hogy megismerje az ügyfelet a termékkel, és segítse őt céljának gyors elérésében. Így a fedélzeti e-mailbe tippeket is belefoglalhatunk, mint például:

 1. A Total téma telepítése
 2. A szükséges pluginek telepítése
 3. A témával összeállított weboldal-demók
 4. Lépjen kapcsolatba egy támogatási csatornával, ha valami nem működik

Egyesek egyesíthetik a fedélzeten lévő lépéseket az üdvözlő e-maillel, amely szintén rendben lenne!

3. rész – A frissítési e-mail

Minta téma frissítése Elérhető e-mail

Az ügyfelek tájékoztatása a termékfrissítésekről fontos szerepet játszik az ügyfelek boldogságában és megőrzésének életciklusában. Amikor a témát új funkciókkal, hibajavításokkal vagy teljesítményjavítással frissítjük, érdemes e-mailt küldeni az ügyfélnek a téma frissítésével kapcsolatos emlékeztetővel..

4. rész – visszatartási e-mail

Minta WPExplorer megújítási e-mail

Nézzünk szembe a tényekkel – az ügyfél boldogságának és megtartásának alapvető szerepe van egy termék (vagy a szervezet sikerében). A legnagyobb példa? Amazon. Miért beszélünk visszatartó e-mailekről? Ez az oka annak:

A Total WordPress témát 2013-ban adták ki, és már több mint négy éve virágzik. Az Envato a vásárlók számára 6 hónapos támogatást és frissítéseket kínál a Total téma alapértelmezett vásárlási opciójaként. Mi történik, ha az ügyfélnek támogatásra van szüksége utána az előre fizetett támogatási időszak? Itt érkezik támogatási megújítási e-mail. Lehet, hogy nem minden vásárlónak van szüksége rá. De egy szabadúszó vagy ügynökség érdeke, hogy kiegészítő támogatást vásároljon, ha egy ügyfél igényes ”.

E-mail csepegtető kampány aktiválója és ütemterve

Nagy. Most megvan az e-mail. De mikor küldjük el őket? Van-e trigger? Örülök, hogy megkérdezted! Itt található egy táblázat, amely kiemeli az e-mail csepegtető kampány eseményindítóit és ütemterveit, amelyek a legtöbb WordPress-témához vagy -bővítményhez értelmesek lennének.

Kampány névravaszIdővonal
1 – Üdvözlő e-mailAmikor valaki megvásárolja a témátAzonnali
2 – Fedélzeti e-mailAzok az emberek, akik nyitják meg az üdvözlő e-mailt, lehetnek az első címzettek. Mások egy idő után megkaphatják a fedélzeti e-mailt.Két nap azok számára, akik megnyitották az üdvözlő e-mailt. Négy nap mindenkinek.
3 – Frissítse az e-mailtHa elérhető frissítésAzonnali
4 – visszatartási e-mailAmikor az ügyfél támogatási terve lejárÖt hónap és húsz nap a vásárlás után. Ez tíz napot biztosít az ügyfél számára a döntés meghozatalához.

További szegmentálás a felhasználói aktivitás alapján

Eddig e-mail csepegtetési kampányt készítettünk a MailChimp segítségével azoknak az embereknek, akik a Totalforest a Themeforestből vásárolták meg..

Ha tovább szegmentálnánk ezt a csoportot, akkor bonthatnánk aktív és tétlen ügyfelek. Önök kérdezik? Itt jön:

 • Meghatároznánk egy aktív ügyfél, mint olyan személy, akinek jó e-mail nyitási és átkattintási aránya van. Más szavakkal, az aktív ügyfelek olyan emberek, akik megnyitják, elolvasják és rákattintják a nekik elküldött e-mailek linkeit
 • tétlen az ügyfelek viszont olyan emberek, akiknek nagyon alacsony e-mail nyitott aránya van, azaz nem nyitják meg a számukra elküldött e-maileket.

Valószínű, hogy egy aktív vásárló visszajelzést küld bizonyos termékjavításokkal vagy visszajelzési kérdésekkel kapcsolatban. Küldhetnénk e-maileket, például:

 • Ha megváltoztatna egy dolgot a Totalról, mi lenne az?
 • Mi a legnagyobb csalódása a Total témában?

házi telefon Kiváló blogbejegyzéssel rendelkezik a visszajelzésekről és az elkötelezettségről szóló e-mailekről, valamint arról, hogy az Invision miként használta a korai napjaiban, hogy skálájába álljon, ahol jelenleg van. Tessék, itt van. Alapvető e-mail csepegtetési kampány azok számára, akik a Total témát vásárolták meg!

Következtetés

Az e-mailek csepp kampányai az egyik legjobb módszer az ügyfelek elkötelezettségére a WordPress blog, termék vagy szolgáltatás iránt. Ez az ügyfél útjának döntő része, amely végső soron befolyásolja vállalkozását.

Mindez felteszi a kérdést – működnek-e az e-mailek csöpögési kampányai? Igen, igen. Valójában elég jól. Kutatások szerint amelyet az Emma e-mail marketing csomag mögött összegyűjtött releváns, célzott e-mailek készítenek 18-szor nagyobb bevétel mint a világszerte sugárzott műsoroké. Azt is felfedezték, hogy azok a személyek, akik olvassa el a csepegtető e-maileket, sokkal nagyobb valószínűséggel kattintanak a bennük lévő hivatkozásokra, a A kattintási arány 119% -os növekedése csepegő e-mailekből.

Tehát mit gondolsz? Elkezdené az e-mail csepegtető kampányok végrehajtását? Mit változtatna meg a csepp e-mailekkel kapcsolatban, amelyeket a WordPress termékpéldában használunk? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map