Hogyan helyezze át Blogját a WordPress.com webhelyről a WordPress.org oldalra

Hogyan helyezze át Blogját a WordPress.com webhelyről a WordPress.org oldalra

A blogját át akarja helyezni a WordPress.com webhelyről egy önálló webhelyre? Mint sokan korábban, valószínűleg elindította a WordPress kalandját egy example.wordpress.com bloggal. Az idő múlásával azonban rájött, hogy a WordPress.com webhelyen nem sok minden elérhető.


Például nem adhatja hozzá saját hirdetéseit, beépülő moduljait, és még a WordPress témát sem testreszabhatja teljes mértékben. Hé, még a forgalmat sem tudja nyomon követni fizetés nélkül. Talán szeretne egy egyedi domain nevet, azaz olyan oldalt, amely nem aldomain; tudod, egy olyan domain, mint a wpexplorer.com.

Noha a WordPress.com többek között lehetőséget kínál egyéni domain megvásárlására, prémiumot kell fizetnie, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a WordPress webhelyéből. Hacsak természetesen nem megy a saját üzemeltetett WordPress-szel (nevezzük WordPress.org-nak), amely jelentősen csökkenti a költségeket, és testreszabási erőt biztosít Önnek, ami őrültté tesz.

WordPress.com vs WordPress.org

Hölgyeim és uraim, ma nem fog belemerkedni a finomabb részletekbe, már meg is volt a show. És húzza – jobb kifejezés hiányában – blokkolja az idézetek idézetét az említett bejegyzésből:

A WordPress.com egy ingyenes platform blog és weboldal létrehozására a WordPress segítségével. Teljesen az Automattic (a WordPress alkotói) irányítása alatt áll, és ami a legjobb, az az egyik legegyszerűbb blogplatform az interneten. Csak annyit kell tennie, hogy regisztrál egy ingyenes fiókot, válassza ki az aldomaint (például: yourwebsite.wordpress.com), válasszon egy ingyenes témát, és kezdje el hozzáadni a tartalmat. – Kyla

Minden alkalommal, amikor egy véletlenszerű személytől kérdezem a WordPress-t, a válaszadók 95% -a mindig azt gondolja, hogy a WordPress.com-ról beszélek.

WordPress.org

Nos, van egy másik íze a WordPress-nek, amely megtalálható a WordPress.org webhelyen, és itt megyünk újra:

Lehet, hogy a WordPress.org ugyanazzal a névvel és ugyanazt a tartalomkezelő rendszert használja, mint a WordPress.com, de ez önmagában egy teljesen különálló entitás. Ahelyett, hogy mindazt az Automattic kezeli, teljes mértékben Ön irányítja a webhelyet. A WordPress.org a WordPress saját üzemeltetett változata, amelyet felhasználhat saját webhelyének online létrehozására. És bár ennek még vannak előnyei és hátrányai, ez a WordPress személyes kedvenc formája. – Kyla

Más szavakkal: bármi, ami a WordPress.org sötétkék letöltési gombja mögött rejlik, lehetővé teszi, hogy bármilyen webhelyet a nap alatt készítsen és testreszabjon. Hűha. A WordPress.com-tól eltérően teljes ellenőrzése alatt áll a webhelye felett. A kívánt webhelyeket feltölt, letölt és letölti.

Telepítheti a kívánt témát, ó, és az ezer bővítményt is. Tervezheti meg webhelyét, ahogy kívánja. A WordPress.com korlátozott funkcionalitással és testreszabási lehetőségekkel rendelkezik, főleg akkor, ha Ön cipőfűző költségvetéssel rendelkezik.

Különben is, kérjük, olvassa el többet a WordPress.com és a WordPress.org közötti különbségekről: Különbségek, előnye és hátránya. Most, hogy megtisztítottuk a torkunkat, mi lenne, ha felcsavarnánk az ujjainkat és lecsuknánk valamire WordPressre? Útmutatóként áthelyezem a WordPress.com webhelyet:

Mozgassa a blogot a wordpress..com oldalról a wordpress.org oldalra

Ehhez az építés alatt álló, saját házigazda WordPress bloghoz:

saját házigazda-wordpress blog-tartalom importálása előtt

Ezután testreszabhatja a saját üzemeltetésű blogot úgy, hogy ugyanúgy néz ki, mint a WordPress.com blog. A nap végén sikeresen áthelyezi webhelyét a WordPress.com webhelyről a WordPress.org oldalra, így felvidulhat ��

Hogyan helyezze át Blogját a WordPress.com webhelyről a WordPress.org oldalra

A WordPress.com ingyenes csomagja ingyenes tárhelyet és egy aldomaint tartalmaz, ami azt jelenti, hogy a tartalmat a következő 5 percben közzéteheti. Igen, pontosan így.

Más a történet a WordPress.org táborban. Meg kell vásárolnia egy webtárhely-tervet és egy domain nevet a saját üzemeltetésű WordPress futtatásához.

Telepítheti a WordPress-t a helyi gépen a vizek tesztelése nélkül, költségek viselése nélkül. A helyi fejlesztés remek, de webhelye nem érhető el az interneten. Hacsak természetesen nem használja a Local by Flywheel WordPress Development alkalmazást.

Kapcsolódó olvasmány:

 • A WordPress telepítése Mac-re helyileg, a MAMP segítségével
 • A WordPress telepítése Windows rendszeren a WAMP segítségével
 • Telepítse a WordPress-t az Ubuntu-ra helyben a LAMP segítségével
 • Local by Flywheel Review: A helyi WordPress-környezetek azonnali felépítése (ingyenes eszköz)

A lényeg az, hogy áthelyezheti blogját a WordPress.com webhelyről bármely önálló webhelyre telepített WordPress példányra, akár számítógépen, akár kiszolgálón, amelyet a webtárhely kínál. Menjünk. Tovább.

Keressen egy WordPress gazdagépet

Namecheap-hosting

A web hosting üzletben lévő srácok alapvetően szerverhelyet és szoftvert kínálnak (a webhely felépítéséhez és kezeléséhez + e-mail stb.) Ismétlődő díj ellenében. Ismét, miért van szüksége egy internetes fogadóra? A WordPress blogját alkotó összes fájl egy szerveren él, amely nélkül a webhely hozzáférhetetlen a világ számára.

A WordPress.com webhelyen ingyen kap hostolást (kivéve, ha természetesen prémium tervvel rendelkezik), de itt meg kell vásárolnia egy hostolási tervet bármely kedvelt host szolgáltatótól. Mivel azonban a verseny kemény és a kukucskálás őrült dolgokat fog végezni, csak hogy nyerjen neked, összeállítottuk ezt a nagyszerű WordPress-házigazdák listát, hogy a legjobbat választhassuk meg.

Annak érdekében, hogy még könnyebbé tegyük számodra, bár itt található a kedvenc tárhelyi lehetőségeink rövid listája a különböző árpontokban:

 1. WP Engine által kezelt WordPress tárhely: Véleményünk szerint a WP Engine a legjobb tárhely-választás odakint. Ez az, akit használunk és bízunk benne, hogy minden webhelyünket és a WordPress témájú bemutatókat üzemeltessük. Gyors, megbízható, és az egész csapatuk örömmel dolgozik együtt. A tervek havi 29 USD-tól kezdődnek (még kevésbé, ha a WP Engine promóciós kódot használja 20% -os megtakarításhoz), és tudva, hogy webhelye gyors és biztonságos, megéri a költségeket!
 2. Cloudways által kezelt felhőtárhely: Szupergyors felhő-tárhely, amely gyorsan telepíthető és könnyen bővíthető webhelye növekedésével. Havonta 7 USD-tól kezdve rengeteg különféle felhő-tárhely-szolgáltatás található a Cloudways-től, ideértve a Digital Ocean, az Amazon Web Service, a Google Cloud és még sok másat is, egyszerű kattintással a WordPress beállításával.
 3. Bluehost Shared Hosting: Új a WordPressnél? Vizsgálja meg a vizet egy új weboldallal? A Bluehost megosztott tárhelyének havonta mindössze 2,95 dollárja van a Bluehost promóciós kóddal, ezáltal megfizethető tárhely lehetőséget biztosít egy jól ismert host számára.

A tárhelyfiók létrehozása ugyanolyan egyszerű, mint a pite, és kevesebb, mint 5 perc alatt el kell végeznie. Oké, 10 perc. Ha segítségre van szüksége, mindig az Ön számára van.

Szerezz be domain nevet

Most már csak egy domain névre van szüksége, így az emberek megtalálják az Ön weboldalát online. Ha már rendelkezik domain névvel, akkor egyszerűen rá kell mutatnia a hostfiókjára. A házigazda megmutatja, hogyan, ezért ne aggódjon. Még át is helyezheti a blogját saját aldomainjére.

Ha új vagyb, vásároljon egy olyan domain nevet, amely tükrözi a WordPress webhelyét, de kerülje a „WordPress” kifejezés használatát a domain névben, mert – szerzői jogok. Használhatja azonban a WP rövidítést, amennyit csak akar.

A nagyszerű domainnevekre példa a WPExplorer.com, WebDesignLedger.com, és a WPExplorer.com többek között. A domain névhez a Namecheap-et használom.

Ezután össze kell kapcsolnia a domain nevét a host fiókjával. Az internetes házigazda megmutatja, hogyan kapcsolhatja össze domainjét a tárhely-fiókjával, így ne izzadjon egy gyöngyöt. Ez egy egyszerű eljárás, de lehet, hogy várnia kell egy ideig, amíg a változások elterjednek.

Miután a domain nevet összekapcsoltad a hostfiókoddal, készen állsz az izgalmas részre: az ön házigazda WordPress telepítésére.

Telepítse az Ön által üzemeltetett WordPress alkalmazást

Ha csak a webhely-fiókot vásárolt először, akkor nagyon izgalmasnak kell lennie. Dobja félre. Telepítsük a WordPress-t, szóval melegítsünk el egy italt vagy bármi mást, és csak főzzünk. A modern internetes házigazdák többsége egyetlen kattintással telepíti a WordPress szoftvert, ami azt jelenti, hogy csak annyit kell tennie, hogy rá kell mutatnia és kattintania egy új WordPress blogba..

Fontos ellenőrizni, hogy a választási lehetőségek gazdagsága kínál-e egyetlen kattintással a WordPress telepítését, különösen ha nem a legmegfelelőbb típusú. Bízzon nekem amigo, nem akarja elkerülni magát a szerver környezetében – csúnya. Mint az eltévedés az erdőben közvetlenül a esti lejtő előtt. Ugyanakkor a WordPress kézi telepítése a gyermekek játékának a telepítési útmutató a WordPress.org-tól.

Például, a Namecheap cPanel használatával (ó, nézd, én is ott üzemeltetek), csak rá kell kattintanom a Softaculous Apps Installer elemre, és a kiterjedt alkalmazások listájából választanom a WordPress alkalmazást..

softaculous-app-installer-Namecheap

Itt egy Softaculous képernyő, amelyen a WordPress van kiválasztva:

Softaculous-wordpress-installation-első

Ezután válassza ki a domain nevét, töltse ki az adatokat és nyomja meg a telepítés gombot:

Softaculous-wordpress-telepítés másodperces

A telepítés egy pillanat alatt véget ért:

Softaculous-wordpress-telepítés-done

Most, ha frissíti a domain nevet, megjelenik az alapértelmezett WordPress telepítés:

wordpress-org-default-installation-with-2017-téma

Az Ön saját házigazdája WordPress-blogja készen áll a testreszabásra vagy bármire, amire vágyik. A jellegzetes WordPress stílusban bejelentkezhet és bármit megtehet.

Összehasonlításképpen, és korrigáljon, ha tévedek, az aldomain.wordpress.com blogban nincs testreszabási és funkciók szempontjából semmi a saját üzemeltetett blogon. Nem tudom ezt elég hangsúlyozni.

A tartalom áthelyezése

Most, hogy megvan az ön által üzemeltetett webhely, készen áll a tartalom áthelyezésére a WordPress.com webhelyről.

1. lépés: Exportálja a tartalmat a WordPress.com webhelyről

Hé, nézd meg. Ez a rész itt, ez a rész a legegyszerűbb ebben az oktatóanyagban. Gyakorlatilag semmi; csak importálja tartalmát az új blogjába. Válasszon itt valamit, és dobja oda, tudod, ez a fajta.

Itt van néhány választható olyan dolgokat, amelyeket érdemes kijutni az útból:

 • Fontolja meg a nem kívánt oldalak és bejegyzések kiküszöbölését, mivel az importálási szolgáltatás az összes bejegyzést – piszkozatokat, kukákat és minden.
 • Ezenkívül tisztítsa meg az ön által üzemeltetett blogot, hogy elkerülje az ütköző bejegyzéseket.

Nos, gyűjtsük össze a tartalmadat. Jelentkezzen be a WordPress.com blogjába a example.wordpress.com/wp-admin webhelyen. Természetesen meg akarja cserélni a fenti URL „példa” részét az aldomainjével. Ez egyenesen a WordPress adminisztrátori irányítópultjára vezet:

wordpress-admin-műszerfal-wordpresscom

Keresse meg a Eszközök> Exportálás (a menü alján található) az exportálási képernyő eléréséhez:

export-screen-start-export-gomb

Mint láthatja, itt két lehetőség van – ingyenes és fizetős. Nem kell fizetnie, hacsak nem hajlandó (családot boldognak tartani), tehát ennél az opciónál használjuk az ingyenes opciót. Kattintson az Exportálás indítása gombra, amely a képernyőre vezet:

download-export-file-wordpresscom

Itt válassza ki az áthelyezni kívánt tartalmat. Az „Összes tartalom” választottam mindent exportálni. Ezután nyomja meg a Letöltés fájl letöltése gombot, és mentse a kapott XML fájlt a számítógépére. Csak jól vagy. Az első körben is néhány hibát tett. A tévedés emberi.

2. lépés: Importáljon tartalmat az Ön által üzemeltetett blogba

Először az első: telepítse és aktiválja WordPress Importőr bővítmény. Jelentkezzen be a saját üzemeltetett WordPress blogjába, és keresse meg Eszközök> Importálás:

saját házigazda-wordpress blog import-képernyő

Ezután görgessen a WordPress szakaszhoz, és kattintson az Importőr futtatása linkre (lásd a fenti képet). A következő képernyőn válassza ki a WordPress.com blogjából kapott XML fájlt, majd nyomja meg a gombot Fájl feltöltése és importálása gomb:

upload-fájl-és import-képernyő

A következő képernyőn rendeljen hozzá importált tartalmat egy meglévő szerzőhöz az ön által üzemeltetett blogban. Ezenkívül jelölje be a „Fájl mellékleteinek letöltése és importálása” jelölőnégyzetet a média importálásához. Ezután kattintson a Küldés gombra:

assign-szerző-import-media-képernyő

Az importálás időtartama teljesen függ a feltöltés méretétől. Természetes, hogy a több tartalom több időt vesz igénybe a feltöltéshez, de a nap végén ezt a képernyőt kell látnia:

import-tartalom-to-self-házigazdája-wordpress-teljes

Most nézzük meg, hogyan néz ki az újonnan importált tartalmak az ön által üzemeltetett blogunkban:

befejezett-importált blogtartalom-megjelenés

Urrrgh! Ez határozottan egy váratlan látvány. Nos, más témánk is van (a Beans WordPress témakeret legalapvetőbb formája – olvassa el többet a WordPress témakeretekről). Ennek ellenére az ottani menü szörnyűnek tűnik. Úgy tűnik, hogy bármely percben el fog esni.

Mindent összevetve, sikeresen importáltam a hozzászólásaimat és az oldalaimat. Az import funkció szépsége az, hogy mindent importálhat, beleértve a médiát, a megjegyzéseket, a kategóriákat és a címkéket. A WordPress.com webhelyről azonban nem hozhat be bővítményeket, kütyüket és témákat.

Annak ellenére, hogy excentrikus vagy, és testreszabhatja önálló házigazda blogját, ahogy kívánja, ennek a tanulmánynak a segítségével testreszabjuk önálló üzemeltetett blogunkat, hogy megfeleljenek a WordPress.com blognak.

Hogyan testreszabhatja önálló webhelyét

Válasszon egy WordPress témát

A WordPress.com blogunkon a WordPress lerakat valami halos témájára épül. Csak annyit kell tennem, hogy telepítem és aktiválom a témát a saját üzemeltetett blogján. Csak keresse meg Megjelenés> Témák majd kattintson az Új hozzáadása gombra a tetején.

Teljes WordPress téma

Ha egy prémium téma piaca van, nem tudjuk elegendően javasolni a Teljes témát. Ez okból egy legnépszerűbb téma – beépített minden olyan funkciót, amelyre szükség lehet. A téma a Visual Composer oldalkészítő egyéni kiterjesztett verziójával érkezik, így egyedi oldal elrendezéseket készíthet egy pillanat alatt, egy egyszerű bemutatóimportőrön, így akkor azonnal megjelenítheti webhelyét, mint bármelyik témademo, és prémium csúszkákat, amelyek segítségével bármilyen oldalon lenyűgöző animált csúszkákat hozhat létre. Ha olyan prémium témát vásárol, mint a Total, akkor először le kell töltenie a telepíthető téma ZIP fájlt.

Ezután töltse fel a témát, vagy írja be a téma nevét (csak akkor működik, ha a téma elérhető az ingyenes WordPress tématárban) a keresőmezőbe, és nyomja meg az Enter billentyűt az alább látható módon:

feltölt-or-keresni-wordpress-theme-wordpress-org

Ezután kövesse az utasításokat a téma telepítéséhez és aktiválásához. Kérjük, fontolja meg a WordPress gyermek téma használatát, ha a témájában jelentős változtatásokat tervez. Most nézzük meg, hogy néz ki az önálló üzemeltetett blogunk:

önálló házigazda blog a téma telepítése után

Nem rossz, úgy néz ki, mint a WordPress.com webhelyünk, igaz? Csak néhány dolgot meg kell mozgatnunk, és hozzá kell tennünk néhány plugint a rendszer indításához. Csak jelentkezzen be újra az ismerős admin irányítópultra, és változtasson meg bármire.

Például ahhoz, hogy megváltoztassuk a webhely címét, be kell jelentkeznem a saját üzemeltetett blogomba és navigálni Beállítások> Általános. Az örökké csúnya menü testreszabásához csak navigálnom kell Megjelenés> Menük. Az oldalsávban látott About Me widget hozzáadásához először telepítenék egy vizuális szerkesztő plugin-t, például a Fekete Stúdió TinyMCE widget és testreszabhatja.

Más szavakkal, testreszabhatja az új, saját üzemeltetésű blogját, ahogy kívánja, mivel mostantól telepítheti a WordPress bővítményeket, és bármit megtehet a témájához. Például testreszabtam az önálló házigazdáim blogot, és a következőkre kerültem:

önálló házigazda blog wordpress-org-after-testreszabás

Úgy néz ki, mint a WordPress.com blog, és kevesebb, mint 5 percbe telt, mert most már meg kell tenned.

További megjegyzések

Sikeresen áthelyezted a WordPress.com blogját a WordPress.org webhelyre, azaz a webhely uralkodását most megtartja. Megérdemel egy koronát és egy italt. És mint jogdíj, a becsület és a felelőssége növekszik. Te vagy a felelős a webhelykezelő feladatokért, mint például a biztonság, a SEO, a biztonsági mentések, a spam stb.

Nem csupán az ingyenes tárhelyen és az ingyenes aldomainben van, de hé, legalábbis segítettek a járásban. Ennek ellenére tartsa fizetőben a tárhely-fiókot és a domain nevet annak biztosítása érdekében, hogy blogod mindig online legyen.

Ha nem újítja meg időben a domain nevet, akkor valaki megteheti azt. Egyszer elvesztettem egy domain-t, amely egy közösségi hálózati oldalra mutatott egy német tőzsdei közvetítőnek. Tanulj a hibáimból, társ, tanulj. De ne nézz annyira szomorúan, a webhely hibája volt, még nem fedeztem fel a BuddyPress-t.

Ellenőrizze a linkeket és képeket

Áthelyezés után ellenőrizze, hogy minden link és kép működik-e a megszakadt hivatkozásokkal kapcsolatos csúnya probléma elkerülése érdekében. Ha néhány kép elmaradt, mint például a hatalmas webhelyek esetében, fontolja meg a használatát Image Teleporter vagy Képek automatikus feltöltése.

Aztán ott van még egy másik kérdés, ahogyan a meglévő előfizetőket úgy érzik el, hogy megsértik az érzéseiket. Az önkiszolgáló WordPress-be történő importálás hozza magával a WordPress.com előfizetőit? Sajnos nem. Itt szüksége van egy remek pluginre, Jetpack néven.

Először telepítse a Jetpack-et, majd olvassa el ezt részletes útmutató az előfizetők költözéséhez a saját üzemeltetett WordPress blogjába.

Mi más? Ja, igen, kérjük, értesítse a felhasználókat a költözésről, vagy használja a Webhely-átirányítási szolgáltatás ez évente 13 dollárba kerül. Csak az első évre van szükséged.

Záró szavak

A blog áthelyezése a WordPress.com webhelyről a WordPress.org oldalra könnyű munka. Csak töltse le az XML fájlt a WordPress.com blogból, töltse fel a saját üzemeltetett blogjába, testreszabza a megjelenését, végezzen egy kis takarítást, értesítse vagy átirányítsa a felhasználókat, és aranyos vagy.

Áthelyeztél egy blogot a WordPress.com webhelyről a WordPress.org oldalra korábban? Ha igen, mit tudtál meg? Van kérdése vagy javaslata?

Ha ez a bejegyzés nem világította meg az Ön helyzetét, kérjük, ne habozzon feltenni kérdését a megjegyzésekben. Örülünk, hogy kezünket kölcsönözjük. Örülök és minden jót, amint (és utána is) mozogsz!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map