Hogyan helyezze át a statikus HTML webhelyet a WordPressbe

Mivel a WordPress nap mint nap egyre népszerűbbé válik, csak nyilvánvaló, hogy egyre több ember lép fel a szalagkocsira. Noha a WordPress elfogadása nagy lépés, ez azt jelenti, hogy el kell csókolnia HTML-webhelyét búcsút? Valóban meg kell kezdenie az egészet, amikor a WordPress-re költözik? Hát nem. HTML-webhelyét könnyedén áttelepítheti a WordPress-be, miközben megtartja a tartalmat, a kialakítást és még a SEO rangsorolását is. Jól hangzik.


Mielőtt oda vinnem, egy dolgot szeretnék támogatni: Ha nincs komoly oka (például egy blog hozzáadása stb.) A webhely újra platformozásához, hagyja úgy, ahogy van. Ellenkező esetben nyugodtan fogadja el a WordPress alkalmazást, és vegye igénybe azokat a nagyszerű szolgáltatásokat, amelyekről a platform a legismertebb. Úgy tűnik, hogy a mai bejegyzés a HTML-webhelynek a WordPress-be történő migrálásáról szól. Megvizsgáljuk a webhely tervezését és valódi migrálását a WordPress-be.

Webhelyének áthelyezése a WordPressbe: A terv

wordpress-poszt-ütemezés

A tapasztalatok révén megbecsülhetetlen értékű leckét tanultam az életben: sziklaszilárd terv nélkül soha nem sikerül senki. Ezért HTML-webhelyének a WordPress-re történő migrálásához nagyszerű tervre van szüksége. A következő néhány szempont, amelyet szem előtt kell tartani a terv elkészítésekor:

 • Megtartja a meglévő domain nevét, vagy létrehoz egy külön? Tipp: A WordPress programot az i.e alkönyvtárba is telepítheti yourdomain.com/wordpress/ majd később a tartományt a könyvtárba mutatni
 • Meg fog változni az Ön jelenlegi URL-szerkezete? Ez állandóan megtörténik, ezért készüljen fel arra, hogy átirányítsa a régi URL-eket az áttérés után
 • Mennyi tartalmat (oldalak, hozzászólások, képek, JavaScript fájlok stb.) Költöztet az új oldalra? Az alacsony mennyiségű tartalom manuálisan is mozgatható, de a nagy mennyiségű tartalom áthelyezéséhez speciális eszközökre lesz szükség
 • Használ-e jelenlegi HTML-webhelyét külső szolgáltatásokkal? Vannak WordPress plugins ezeknek a szolgáltatásoknak? Hogyan fogja integrálni a harmadik fél szolgáltatásait az áttérés után??
 • Át kell adnia a meglévő adminisztrációs eszközöket, vagy vannak-e egyenértékű eszközök a WordPress-ben?
 • Megváltozik a webgazda? Gyakori, hogy a webhelytulajdonosok megváltoztatják a webhelyeket, amikor a WordPress-re áttérnek. Győződjön meg arról, hogy a webgazda megfelel-e a WordPress igényeinek. Használjuk, szeretjük és ajánljuk a WPEngine által kezelt WordPress tárhelyet.

A nap végén a küldetési tervnek részleteznie kell:

 1. Hozzon létre egy teszttartományt vagy almappát
 2. Telepítse a WordPress alkalmazást
 3. Importálja a tartalmat a meglévő HTML-webhelyről
 4. Tervezze meg az új WordPress webhelyet (a rendelkezésre álló lehetőségek közül választhat egy WordPress témát vagy a nulláról történő újratervezést)
 5. Telepítse a szükséges WordPress bővítményeket
 6. Biztonsági másolat készítése a webhelyekről (HTML és WordPress)
 7. Foglaljon megszakadt linkeket
 8. Élesben

Mielőtt elkezdenénk emlékezni biztonsági másolat készítéséről a HTML-webhelyről (csak óvintézkedésként), kérjük, vegye figyelembe, hogy nem javasoljuk, hogy gondoskodjon az élő HTML-webhelyről, ha nem érzi jól magát ezzel. Emellett el kell ismernie a WordPress-et, hogy maximalizálja az előnyeit. A szavak és kifejezések, például az állandó átirányítások, a CMS, .htaccess stb., Nem ijeszthetnek meg téged. Ha szükséges, végezzen kutatást. Most készítse el tervét egy papírlapra vagy az Evernote-ban – bárhol, és készüljön fel a következő részre.

Hogyan helyezze át webhelyét a WordPressbe

A kezdeti alaptervvel itt az ideje a praktikus résznek. Hajlítsa meg az ujjait, és kezdje meg a WordPress beállításával.

A WordPress beállítása

WordPress 4.0 Benny kiadás

Ez a legegyszerűbb lépés, függetlenül attól, hogy a WordPress-t helyileg vagy a tárhelyszolgáltatóval telepíti. A WordPress helyi telepítéséhez kövesse a fenti nyilatkozatban hivatkozott útmutatót. A WordPress telepítése egy webgazda segítségével egyszerű és érthető. Nem gondolom, hogy bármilyen bajba kerülne. A legtöbb gazdagépnek egyszerű kattintással történő telepítési lehetősége van, vagy menedzselt WordPress-tárhely esetén már telepítette az Ön számára a WordPress-t. Ha elakad, ne habozzon kapcsolatba lépni a webhelyével.

Dönthet úgy is, hogy a WordPress-t külön domainbe vagy a saját könyvtárába telepíti – a választás a tied. Menj Beállítások -> Olvasás a WordPress admin képernyőn, és ellenőrizze (jelölje be) Távolítsa el a keresőmotorokat a webhely indexálásáról ban,-ben Keresőmotor láthatósága szakasz. Nem akarja, hogy a keresőmotorok (és az ügyfelek) megtalálják WordPress-webhelyüket, miközben még fejlesztés alatt állnak. Amint a WordPress fut és működik (azaz a böngészőben láthatja az új WordPress webhelyet), készen áll a következő részre: a tartalom átadására.

Tartalom importálása

Ez egy kicsit trükkös, de végrehajtható. A meglévő tartalom új WordPress platformon történő sikeres importálása számos tényezőtől függ:

 • Futtatja-e a jelenlegi HTML-webhelyet egy CMS, vagyis a tartalomkezelő rendszerben?
 • Van-e importáló eszköz (vagy szkript) az Ön és az Ön helyzetére, vagy manuálisan importálja a tartalmat??
 • Nagy mennyiségű tartalmat importál? A nagy mennyiségű tartalom manuális importálása sok helyet teremthet az emberi hibák számára.

Nézzük meg a rendelkezésre álló lehetőségeket. Ha HTML-webhelye egy kereskedelemben elérhető CMS-en fut, akkor lehet, hogy importáló eszköz áll a rendelkezésére. Csak annyit kell tennie, hogy megtalálja az eszközt, kattintson néhány gombra itt-ott, és a munka elkészült! A tartalom bármely CMS-ből történő importálásának részleteivel kapcsolatban olvassa el a tartalomjegyzék importálása a WordPress kódexben.

K: A HTML-webhelyem CMS-sel rendelkezik, de nincs elérhető importáló eszköz. Mit kell tenni?
A: Hívja a háttér-fejlesztőt a tartalom áthelyezéséhez, ha fogalma sincs, mit tegyen.

K: A HTML-webhelyem nem fut CMS-en. Ez azt jelenti, hogy a kalandom itt véget ér??
A: Nem. Ez azt jelenti, hogy a tartalmat manuálisan kell importálnia. Hagyományos másolat és paszta jól jöhet itt.

K: A HTML-webhelyem nem fut CMS-en, és nagy mennyiségű tartalom van. Mit fogok csinálni?
A: Tekerje fel az ujját, és kezdjen dolgozni. Egy ideig másol és beilleszt, így kap egy nagy bögre kávét is. Vagy harapd be a golyót, és bérelj szabadúszót a munka elvégzésére. Manapság rengeteg szabadúszó munkaerő jár körül, ezért ebben a tekintetben be kell tartózkodnia. Csak légy éber – itt a webhelyéről, a jövedelemről beszélünk.

A tartalom kézi importálásakor feltétlenül használja a Beillesztés egyszerű szövegként gombbal másolja a tartalmat a WordPressbe, vagy illessze be minden egyes üzenet „Szöveg” oldalára, hogy véletlenül ne kerüljön át a régi formázáson. Ezen felül készüljön fel az átformázási munkákra. Használja ki ezt a lehetőséget, hogy szükség esetén összeadja vagy kivonja tartalmát. Ismeri, ésszerűsíti, konszolidálja vagy újrafelhasználja a régi tartalmat. Ne felejtse el azt is, hogy a tartalom kézi importálásakor először el kell készítenie a megfelelő oldalakat a WordPress-ben (honlap, blog, mintegy stb.). Ezen felül feltöltenie kell az összes képet és egyéb releváns fájlt a számítógépéről.

Jegyzet: Kövesse nyomon az összes meglévő és új URL-t. A régi rangú URL-eket átirányítani kell (vagy szerkesztenie kell), hogy megőrizze SEO rangsorát, és 404 hibamentes élményt biztosítson az új WordPress webhelyen. Az egyszerű URL-eket egy egyszerű táblázatkezelő dokumentummal követheti nyomon.

A tartalom áttelepítése után hozzon létre egy navigációs menüt az alábbiakban elérhető WordPress menü szolgáltatás használatával Megjelenés -> Menük. Ennek könnyűnek és szórakoztatónak kell lennie. Feltételezem, hogy a tiéd egy kis weboldal, néhány oldallal, tehát alacsony tartalommal. A tartalom importálása tehát nem néhány napot, hanem néhány másodpercet vesz igénybe. A következő rész az új WordPress webhely vizuális megtervezését foglalja magában.

A WordPress webhelyének megtervezése

választotta-a-new-wordpress-téma

Az új WordPress platform tartalmával ideje szép megjelenést nyújtani webhelyének. Ha meg akarja változtatni a tervét, akkor erre van szüksége. Számos lehetőség van nyitva az Ön számára:

 • Készítsen egy WordPress témát a semmiből
 • Töltse le a témát a WordPress, Themeforest vagy akár a saját ingyenes témarészünk
 • Készíthet egy ingyenes témát, és elkészítheti azt
 • Használhatja a WordPress témakereteket
 • A meglévő HTML sablont konvertálhatja WordPress témává
 • Megvásárolhatja a többcélú és érzékeny Total WordPress témát ��

Messze a legegyszerűbb módszer a kívánt témák megtalálása és telepítése. Lehet, hogy a saját egyedi témájának fejlesztése nem a legjobb választás, ha ez az első alkalom, amikor a WordPress programot használja. Feltételezve, hogy a terve kész és működőképes, ideje visszaállítani az összes funkciót. Itt jönnek be a WordPress bővítmények.

A szükséges WordPress plugins telepítése

WordPress plugins a kód hozzáadásához

A WordPress egy nagyszerű plugin-rendszerrel érkezik, amely rengeteg lehetőséget és funkcionalitást kínál a webhelyek feltöltéséhez. A HTML-webhely bármely funkcióját könnyen megismételheti a WordPress plugin segítségével. Olyan sok (plugin) van, ingyenes és prémium, egyaránt, de ha nem tudja megkapni pontosan azt, amit keres, készítsen egyet, és ossza meg a világgal. Adja el, ingyen adja – bármi is legyen. Noha az Ön igényei a webhelyétől és a személyes preferenciáitól függően változhatnak, itt több mint száz (100) WordPress plugin áll rendelkezésre, amelyek előkészítik és működtetik:

 • 25+ legjobb közösségi média beépülő modul
 • 20 nagyszerű adminisztrátor WordPress bővítmény
 • 40 2014. évi must-have WordPress bővítmény
 • 20 legjobb e-kereskedelem-bővítmény 2014-ben
 • A legjobb WordPress tagsági bővítmények
 • 10 szükséges BuddyPress-bővítmény (Helló-o-o, a meglévő HTML-webhelye közösségi hálózat?)
 • A 10 legnépszerűbb WordPress rosszindulatú szűrő és spam blokkoló beépülő modul

Emlékeztető: Csak azokat a bővítményeket telepítse, amelyeket jó hírű forrásból töltött le, hogy csökkentse a WordPress oldal betöltési idejét. A rosszul kódolt pluginok lelassíthatják webhelyét, amely valódi ütköző.

Az új WordPress webhely szinte készen áll az indításra. Még néhány lépésünk van. Mielőtt továbbmenne, ellenőrizze, hogy az összes link működik-e. Nem akarjuk, hogy a leendő ügyfelek 404 hibalapra kerüljenek, és ne veszítsük el az óvatos Google rangsorokat.

Hivatkozások átirányítása a WordPress programban

egyszerű-301-átirányítások

Miután a WordPress tartalma helyreállt, a funkcionalitás visszaállt, és az új WordPress webhely jól néz ki, csak egy másik problémát jelenthet: megszakadt hivatkozásokat. A megszakadt linkek ellophatják az összes vándorlási örömet, és később elküldhetik kilátásaikat, tehát nagyon óvatosnak kell lennie. Javasoljuk az átirányítási plugin használatát. Ez gyakorlatilag fájdalommentesvé teszi a folyamatot. Néhány jó lehetőség a következő Egyszerű 301 átirányítás vagy a Átirányítási plugin. Az összes link átirányítása után ideje ellenőrizni, hogy működnek-e. Hogyan? Használja a Broken Link Checker WordPress plugin. Nagyszerű útmutatónk van a plugin használatához, amely megmutatja, hogyan lehet örökre eltávolítani a megszakadt hivatkozásokat.

Ha igazán szeretne mélyedni az új webhelyen, akkor a .htaccess fájl szerkesztésével manuálisan átirányíthatja a linkeket (de ez nehézkes lehet, főleg, ha sok oldal van). Azonban, ha valóban szeretne menni a .htaccess utat, itt található az átirányítási kód, amelyet hozzáadhat a .htaccess fájlhoz:

Átirányítás 301 /about.html http://oma domain.com/about/
Átirányítsuk a 301 /contact.html http://ajatdomain.com/contact/
Átirányítsa a 301 / példa.html http://ajatdomain.com/example/

Ne feledje, hogy a forrás URL-jének az oldalfájl nevének kell lennie, a cél URL-nek pedig a teljes URL-nek, a http: // tartalmazza. És ne felejtsük el megadni az alkönyvtár nevét, ha az alkönyvtárban vannak oldalak. Például:

Átirányítsa a 301 / mappát / oldal.html http://omagy domain.com/oldal/

Mutasson a domainjére az új WordPress webhelyre

Hogyan lehet órákat költeni a webhely áttelepítésére, ha senki sem látja meg? Mutassuk meg domainjét az új webhelyre. Nem fogok belemenni a részletekbe, mivel a WordPress Codex nagyszerű cikket tartalmaz a borítókról egy már létező alkönyvtár telepítéssel – használja ezt az útmutatót, ha a WordPress-t egy almappába telepítette.

Ha a WordPress-t külön domainbe telepítette vagy megváltoztatta a gazdagépeket, akkor frissítenie kell a domain névszervereit. Ha harmadik féltől származó CDN-t használ, például a Cloudfare-t, akkor frissítenie kell a DNS-rekordjait. Ez általában az A rekordok szerkesztését foglalja magában, ez egy olyan folyamat, amely egyszerű, mint az ABC.

Final sweep…

Remek!

Mielőtt végül kiadná az új WordPress-alapú webhelyet a világnak, ellenőrizze újra a megszakadt hivatkozásokat, ellenőrizze a fő oldalakat, ellenőrizze, hogy megfelelően vannak-e formázva, és ellenőrizze, hogy az összes funkció helyreállt-e (pl. Az áruház, a fórum stb.). Állítsa be az állandó linkeket (Ugrás a Beállítások -> Permalinks), elemzés, tegye webhelyét láthatóvá a keresőmotorok számára, és készítsen biztonsági másolatot a régi HTML-webhelyről. Ez a bejegyzés egy általános útmutató egy meglévő HTML-webhely áttelepítéséhez a WordPress-be. A bejegyzés nem szélsőségesen nagy webhelyek számára készült. Ha kérdése van, vagy szeretne hozzászólni, kérjük, használja az alábbi megjegyzésrészt!

Ehelyett a HTML sablonokat WordPress témákká szeretné konvertálni? Nézze meg a WordPress téma HTML-ből történő létrehozásának oktató sorozatát.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map