Hogyan használhatjuk a BuddyPress-t közösségi hálózat létrehozására a WordPress segítségével

Hogyan használhatjuk a BuddyPress-t közösségi hálózat létrehozására a WordPress segítségével

A társadalmi hálózatokra gondolva a nagy három rád ugrik ki, a Facebook, a Twitter és a Google+.


A közösségi hálózatok olyan oldalakat kínálnak, amelyeket a hagyományos webhelyek ugyanolyan mértékben nem tudnak nyújtani: közösség. Ezen webhelyek mindegyikén folyamatos a kommunikáció a tagok és a nyilvánosság között, és ezt érdemes kihasználni..

Biztos lehet, hogy a nagy három közül egyet a saját céljaira használja. Lehetséges, hogy megváltoztatják a szolgáltatás funkcionalitását, így már nem pontosan azt csinálják, amit szeretnének. Lehet, hogy egyszerűen olyan bizalmas információkról beszél, amelyek nem érzik magukat kényelmesen, ha harmadik fél szerverén vannak valahol, függetlenül attól, hogy milyen biztosítékokat kapsz.

Ha ez ismerősnek tűnik, akkor a problémáira a BuddyPress válaszolhat. Ez egy WordPress bővítmény, amelynek alkotói szerint az Automattic az „Közösségi hálózatok egy dobozban”. Ebben a bejegyzésben el fogom magyarázni, mi a BuddyPress, miért van szüksége rá, és megmutatom, hogyan kell telepíteni és kibővíteni..

Miért érdemes használni a BuddyPress alkalmazást?

15+ legjobb BuddyPress beépülő modul, amire szüksége van

Noha a közösségi hálózatok jelenlegi hozama rendkívül hasznos egy nagy közösség felépítésében, valószínűleg nem lennének ideálisak, ha csak egy kicsi közösségi hálózatot akar létrehozni a vállalatához, rést érdeklődéséhez, sportcsapatához vagy valami máshoz.

Lehet, hogy van egy olyan társasága, ahol nem érzi magát úgy, hogy csoportot vagy területet hoz létre egy külső webhelyen, vagy ezek a webhelyek egyszerűen nem pontosan az, amit keresnek. Azt szeretné, ha az alkalmazottaik online módon kapcsolatba lépnének egymással, de teljes ellenőrzést szeretne kapni az általuk használt weboldal felett..

A BuddyPress megadja ezeket a lehetőségeket, és rendkívül egyszerű és gyors beállítása a saját szerverén. A BuddyPress használata magánszemélyesebb és bensőségesebb közösségi hálózatot biztosít. Lehet, hogy egy szociális hálózat, ahol minden szempontot ellenőriz, és csak azokat a funkciókat használja, amelyek Ön szerint szükségesek.

Vessen egy pillantást a BuddyPress telepítésére.

A BuddyPress telepítése

A BuddyPress telepítése

Ha úgy dönt, hogy kipróbálja a BuddyPress szoftvert, akkor a telepítés egyszerű. Csak annyit kell tennie, hogy megkeresi a WordPress plugin könyvtár (amely akkor jelentkezik be, ha be van jelentkezve a WordPressbe, a Beépülő modulok> Új hozzáadása alatt található), majd kattintson a „Telepítés most”, majd az „Aktiválás” gombra..

BuddyPress beállítások

A telepítés befejezése után egy új BuddyPress beállítást fog látni a Beállítások lapon. Itt választhatja ki a BuddyPress szolgáltatásait, oldalait és egyebeket 3 fő szakaszon keresztül.

BuddyPress alkatrészek

Az első szakasz a Alkatrészek. Azt javaslom, hogy hagyja aktívként az „Összetett profilok” és a „Fiókbeállítások” elemeit, majd válassza ki néhányat, amelyeket Ön szerint használ. Előfordulhat például, hogy engedélyeznie kell a felhasználók számára az „Értesítések” vagy a „Privát üzenetküldés” funkciót, hogy ösztönözze a felhasználókat, hogy megismerjék egymást..

BuddyPress beállítások

A következő a fő Opciók szakasz, ahol engedélyezheti vagy letilthatja a különböző tagfunkciókat. Itt is választhat a régi vagy nouveau BuddyPress formatervezés közül.

BuddyPress oldalak

Akkor ha rákattint a Oldalak szakaszban megtalálja a lehetőségeket a BuddyPress fő oldalainak beállítására (kitalálta). Az engedélyezett összetevőktől függően a „Könyvtárak” oldal különböző lehetőségei vannak.

Továbbá, ha engedélyezte a „Tagság: Bárki regisztrálhat” opciót a WordPress Beállítások fő oldalán, akkor lehetősége van az Új tagok regisztrálása és az aktív oldalak kiválasztására az új tagok számára a közösségi oldal feliratkozásához..

Jegyzet: Ha még nem hozott létre vagy nem állított be oldalt az egyik összetevőjéhez, akkor a fenti képernyőképeken láthatóhoz hasonló értesítést fog látni. Csak kattintson a „javítás” linkre, hogy automatikusan létrehozzon és hozzárendeljen egy oldalt az összetevőhöz a probléma gyors megoldásához.

BuddyPress menüelemek

A BuddyPress alapbeállításának befejezése után néhány új lapot láthat a WordPress irányítópultján. Ezek között lehet tevékenység, csoportok és e-mailek.

Tevékenység egy futó hírcsatorna mindazról, ami a BuddyPress webhelyén történik. Ez csak az adminisztrátorok számára érhető el, és lehetővé teszi a tevékenységek típusa szerinti szűrését, például „Létrehozott egy csoportot” vagy „Új tag regisztrált”.

Az csoportok fül lehetővé teszi felhasználói csoportok létrehozását és kezelését a webhelyen. Ezek a csoportok három típusba sorolhatók:

 • Nyilvános: Ezek a csoportok a webhely minden tagja számára nyitva állnak. A csoportokon belüli minden kommunikáció látható és kereshető.
 • Privát: Ezek a csoportok a webhely minden tagja számára nyitva állnak. A csoportokon belüli minden kommunikáció látható és kereshető.
 • Rejtett: Ezek a csoportok teljesen rejtettek mindenki előtt, és csak a csoport adminisztrátorának hívásával érhetők el. Soha nem jelennek meg a csoportkönyvtárban vagy a webhelyen végzett keresések során. A tartalmat csak a csoport tagjai láthatják.

Az e-mailek lapon található az összes alapértelmezett e-mail üzenet, amelyet a BuddyPress használ. Ez magában foglalja az újonnan regisztrált felhasználók e-mail címének ellenőrzését, a fiók aktiválását, az értesítési e-mailt, amikor egy tag válaszol egy másik tag üzenetére, csoportos meghívásokat és egyebeket. Az aktív komponensektől függően több vagy kevesebb e-mail sablont fog látni. Az e-mailek szövegét és kialakítását testreszabhatja a beépített lehetőségek segítségével – itt egy remek útmutató arról, hogyan teheti meg testreszabhatja a BuddyPress e-mail sablonokat.

BuddyPress kütyü

BuddyPress kütyü

Számos új felhasználható oldalsáv-kütyü is lesz Önnek. Ők:

 • (BuddyPress) Csoportok
 • (BuddyPress) Tagok
 • (BuddyPress) A közelmúltban aktív tagok
 • (BuddyPress) Ki van online

Ezeket a kütyüket mellett bejelentkezési widget készül az oldalsávban, hogy a tagok bejelentkezhessenek, vagy regisztrálhassanak egy fiókot, ha ezt engedélyezi.

A BuddyPress főbb jellemzői

Ezek közül néhányat röviden fent említettünk, de mélyítsük be a BuddyPress szociális plugin szaftos főbb jellemzőit.

Tevékenységi adatfolyam

BuddyPress tevékenységfolyamok

A BuddyPress alapvető jellemzője az Activity Stream. Minden tag frissítést küldhet a saját tevékenységi folyamához a profiljából.

Minden adatfolyamot bármely tag követhet RSS vagy e-mail értesítéssel. És a @ szimbólum, amelyet a tag felhasználónév követ, lehetővé teszi, hogy megemlítse ezt a felhasználót a patakban, nagyon hasonló módon, mint amelyet a twitter jelenleg használ.

A beszélgetések fokozása érdekében a tagok kommentálhatják és kedvencként megjelölhetik a stream-eket. Mindegyik csoportnak megvan a saját tevékenységi patakja, amelyet a csoport láthatósága szabályoz.

Felhasználói csoportok

BuddyPress felhasználói csoportok

Már megismertük a BuddyPress egyik legfontosabb tulajdonságát: felhasználói csoportok. Több csoport létrehozása lehetővé teszi a webhely tagjai közötti kommunikáció szegmentálását, és lehetővé teszi számukra, hogy az egyes csoportokon fókuszáló beszélgetéseket folytassanak.

Ezenkívül lehetővé teszik, hogy a beszélgetéseket magántulajdonban tartsa egy kiválasztott ember számára, ha ezt meg kell tennie. Az ideális csoporthasználat példája egy olyan társaság számára, amely meg akarja osztani a megbeszéléseiket osztályok vagy helyek szerint.

Tagok és barátok

A BuddyPress kiterjed a WordPress alapvető felhasználói rendszerére. A felhasználók most „tagok” és több olyan dolgot megtehetnek, amelyek jobban megfelelnek a közösségi média felhasználói elvárásainak. A tagok barátok lehetnek más tagokkal, lehetővé téve a koncentráltabb társadalmi kapcsolatot. Figyelemmel kísérhetik a többi tag tevékenységét, valamint részt vehetnek különféle csoportbeszélgetésekben és közvetlenül kommunikálhatnak más tagokkal.

Bővített felhasználói profilok

BuddyPress kiterjesztett felhasználói profilok

A WordPress alap felhasználói profilja nem kínál nagymértékű testreszabást. A BuddyPress ezt új lehetőségek és szolgáltatások hozzáadásával változtatja meg. Amikor a felhasználók bejelentkeznek profiljukba, új lehetőségeket fognak látni tevékenységükhöz, értesítésekhez, üzenetekhez, barátokhoz és csoportokhoz (ismét az engedélyezett összetevőktől függően).

BuddyPress Felhasználói profil szerkesztése

Amikor a felhasználók rákattintanak a Profiljuk> Szerkesztés opcióra, képesek lesznek szerkeszteni a személyes információkat, például felhasználónevüket, profilképüket, borítóképüket és az összes hozzáadott egyéni mezőt..

BuddyPress Egyéni profil mezők

És az egyedi mezőkről beszélve – a BuddyPress tartalmaz egy lehetőséget, hogy teljesen új mezőket adjon a felhasználói regisztrációhoz. Ezeket a mezőket nyilvántartásba vétel követelményé teheti, vagy egyszerűen eszköz lehet arra, hogy a tagok profiljukon belül több információt osszanak meg magukról.

A BuddyPress telepítésének kiterjesztése

A WordPresshez hasonlóan a BuddyPress kibővíthető, különféle kifejezetten neki létrehozott bővítmények felhasználásával. Íme néhány beépülő modul.

BuddyBoss

BuddyBoss

Online közösségének létrehozásakor többet kérhet, mint a BuddyPress. Talán hozzá szeretne adni testreszabható tagprofilokat, lehetőséget arra, hogy közösségi csoportokat hozzon létre, tag-albumokat készítsen, támogatja az eseményeket (az Events Calendar Pro segítségével), tanfolyamokat kínáljon (ala LearnDash, vagy akár tagságot is eladhasson. Itt jön be a BuddyBoss. Ez a nagyteljesítményű bővítmény) hozzáadja ezeket a közösségi funkciókat és így tovább, így létrehozhatja a legjobb BuddyPress webhelyet.

Tudjon meg többet a BuddyBossról

BuddyPress Groupblog

BuddyPress Groupblog

Bár a webhelyéhez egyetlen blog kapcsolódik, ez a bővítmény lehetővé teszi a Csoportok lehetőségeinek kibővítését, hogy minden egyes létrehozott csoporthoz egyetlen blogot adjon. Innentől kezdve a csoport rendszergazdái felhasználói szerepeket rendelhetnek a bloghoz.

További információ a Groupblog programról

BuddyPress Activity Plus

BuddyPress Activity Plus Ingyenes WordPress bővítmény

Ez a praktikus plugin megkönnyíti a felhasználók számára, hogy egymás üzenetét népszerűsítsék az ismerős Facebook-stílusú megosztásgombokkal. A bővítmény lehetővé teszi a tagok számára, hogy képeket, videókat vagy linkeket ágyazzon be tevékenységi patakba, amely egyszerűvé teszi a média megosztását a webhelyen.

Tudjon meg többet az Activity Plus-ról

A Youzer speciális felhasználói profiljai

A Youzer speciális felhasználói profiljai

A Youzer prémium plugin (ellentétben a többi ingyenes kiegészítővel, amelyet már említettünk), ez azonban feltétlenül szükséges, ha komolyan tervezi saját közösségi hálózatának felépítését a BuddyPress segítségével. Ez a plugin lehetőséget ad a jelvények, a hangulatjelek, a közösségi bejelentkezés, a megjegyzések, a megemlítések és még sok minden más számára (nézd meg a teljes Youzer-áttekintésünket, hogy megnézhesse, mit tehet még ez a plugin).

További információ a Youzerről

BuddyPress Docs

BuddyPress Docs

Ez a bővítmény együttműködési dokumentumokat ad hozzá a BuddyPress közösséghez. Ily módon a tagok és csoportok együttesen dolgozhatnak projektek, rendezvények, találkozók és egyebek mellett.

További információ a Dokumentumokról

rtMédia galéria a BuddyPress és a bbPress számára

rtMédia galéria a BuddyPress és a bbPress számára

Az rtMedia új médialapot hoz létre a BuddyPress felhasználói profilokhoz és csoportokhoz. Ily módon a tagok képeket, videókat és akár diavetítéseket is összekapcsolhatnak és megoszthatnak magukról vagy csoportos eseményekről.

Tudjon meg többet az rtMedia-ról

Sokkal több, mint ez a kis bővítményválaszték (itt található a legjobb BuddyPress plugin-ok választékainak gyűjteménye), és a teljes lista megtalálható a BuddyPress.org weboldal.

A legjobb magán közösségi hálózat?

A BuddyPress egy egyszerű és testreszabható megoldás kis közösségi hálózatok létrehozására. Pontosan ez az, amit keres, ha társadalmi közösséget kell igénybe vennie, miközben megőrzi a saját webhelyének magánéletét és irányítását. A legjobb módja ennek kiderítése, ha letölt egy példányt, telepíti a szerverre, és próbálja ki.

Ön BuddyPress felhasználó? Mit gondol erről a szociális hálóról a WordPress számára, és milyen javaslatokat tesz a funkcionalitás bővítésére? Próbálta már ki a BuddyPress-t, és úgy döntött, hogy ez nem neked szól?

Kérjük, ossza meg velünk a válaszokat ezekre a kérdésekre a megjegyzés szakaszban. Ha bármilyen további kérdése vagy megjegyzése van a BuddyPress-szel kapcsolatban, szívesen meghallgatnánk őket.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map