Hogyan építsünk egy egyházi webhelyet a WordPress segítségével

Hogyan építsünk egy egyházi webhelyet a WordPress segítségével

Minden egyháznak hasznos weboldalra van szüksége, de kevésnek van nagy költségvetése. Mit tegyen egy gyülekezet? Kedvenc megoldásom az, amelyben láttam, hogy egyházak ezrei váltak át az elmúlt néhány évben – a WordPress. Ez egy olcsó megoldás (gyakran 100 dollár alatt építhető be és havonta 10 dollár a házigazda számára), amely egyszerűen használható, de elég rugalmas a legtöbb egyház igényeinek. Egy alkalmazott vagy önkéntes építheti és kezelheti a helyet kódolási vagy tervezési ismeretek nélkül. Még professzionális alkalmazást is felvehet, és pénzt takaríthat meg, mivel maga a WordPress ingyenes. Számos ok miatt javaslom a WordPress-t az egyházaknak, nézzen meg alább!


Miért érdemes a WordPress alkalmazást használni az egyházi webhelyen??

 • A WordPress számos webfejlesztőnek köszönhetően ingyenes önkéntes idejük és képességeik
 • Jó választék van az egyházak számára kialakított témákról, hogy az Ön weboldala a kívánt megjelenést biztosítsa
 • Egy alkalmazott vagy önkéntes felépítheti, vagy bérelhet valakit, aki elvégzi
 • A WordPress megkönnyíti több felhasználó számára a weboldal tartalmának kezelését
 • A WordPress webhely felépítéséhez vagy frissítéséhez nincs szükség kódolási vagy tervezési ismeretekre
 • Több ezer bővítmény van ahhoz, hogy webhelyén kiegészítő szolgáltatásokat nyújtson
 • Az Ön egyháza a weboldal tulajdonosa, mert önmagában üzemelteti (erről bővebben később)
 • A gyülekezet bármit megtehet a weboldallal, mert a WordPress nyílt forrású

Mi van: tárhely, WordPress, témák és beépülő modulok

choose-best-wordpress-hosting

Itt található egy gyors szószedet, amely elmagyarázza, hogy mi az, ami tovább változtatja a dolgokat.

Tárhely

A tárhely az, ahol az egyház webhelye él az interneten. yourname.com arra utal, hogy a tárhelyén szolgálja webhelyét a látogatók számára. Kiválaszthatja, hogy melyik host szolgáltatót használja. A tárhely tipikus ára havonta 10 USD. A WPExplorer rendelkezik néhány tárhely-ajánlással. Vegye figyelembe a DreamHost-ot is ingyenes nonprofit tárhely és Nyáj tárhely ami az egyházak számára ingyenes.

WordPress

A WordPress egy tartalomkezelő rendszer (CMS). Telepíti a tárhelyére (hasonlóan egy program számítógépre telepítéséhez), majd bejelentkezik a rendszergazda területére a webhely felépítéséhez és a tartalom kezeléséhez. Vegye figyelembe, hogy a témák csak a drága üzleti tervükkel telepíthetők a WordPress.com szolgáltatásba. Javaslom a WordPress telepítését egy tipikusabb hostfiókra. A részletekért olvassa el a WordPress.com és a WordPress.org oldalt.

Témák

A témák vezérlik a WordPress webhelyek tervezését. Előnyben részesítheti a divatos megjelenésű témát, például Jubileum vagy egy olyan minimalista stílusú, mint a Maranatha. Egyes témák lehetővé teszik, hogy a színek és a betűtípusok igazodjanak az egyházhoz. Fizetett témákat javasolok (kb. 30 és 130 dollár között), mivel általában jobb kialakításúak, több funkcióval rendelkeznek, és a gyártó támogatását is tartalmazzák. Általában megkapja azt, amit fizet.

Dugó

A bővítmények nem kötelezőek, és funkciókkal bővítik a WordPress szolgáltatást. Maga a WordPress lehetővé teszi olyan alapvető feladatok elvégzését, mint például az oldalak és a menü kezelése, miközben speciálisabb funkciókat hagy a pluginek számára. Egy plugin olyan funkciókat adhat hozzá, mint például prédikációk, események, hírlevelek, kapcsolattartási űrlapok és így tovább. Több mint 50 000 bővítmény létezik, és néhány kifejezetten az egyházi webhelyek számára.

Készítsd el magad, vagy bérelj profiot?

make-money-tanácsadó

Kétféle vevőt látunk a ChurchThemes.com webhelyen: az egyházak használókat a WordPress témáinkat hogy saját webhelyeket és szakembereket építsenek a témák alapján, hogy egyház ügyfeleik számára webhelyeket hozzanak létre.

Azt javaslom, hogy hozzon létre saját webhelyet, mert ez valami, amit a legtöbb ember megtehet, és megtakarítja az egyház pénzét. Ugyancsak kényelmesebben kezelheti a webhelyet, és megtaníthatja másokat erre, miután megszerezte az építkezés tapasztalatait. Sok olyan téma van, amely kifejezetten az egyházak számára készült, bár nem korlátozódik az egyház-specifikus témákra. A jó téma szolgáltatónak alapos dokumentációja lesz és támogatást kínál termékéhez.

Időt takaríthat meg, ha szakembert bérel fel a templomi webhely felépítésére, ahelyett, hogy maga tenné. Ehhez nagyobb költségvetésre van szükség, de az előre készített téma használatakor általában megfizethető (szemben a teljesen egyedi témával, amely nagyon drága)..

Nézzünk részletesebben ezekre a lehetőségekre.

1. lehetőség: Készítse el saját webhelyét egyházi témával (ajánlott)

Sokkal jobb képet kapok arról, hogy néz ki az ajánlott megközelítésem, ha végigmegyek rajta.

1. lépés: Válasszon egyházi témát

Vegye figyelembe ezeket a dolgokat, amikor egyházi WordPress témát választ.


Tervezés
Olyan dolgot szeretne, amely megfelel az egyház személyiségének. Egyes témák szín-, betűtípus- és háttér-testreszabási lehetőségeket kínálnak. Próbálja ki a téma bemutatóját a telefonján, hogy megbizonyosodjon arról, hogy mobil-barátságos és ésszerűen betöltődik-e. A mobil webes böngészés manapság rendkívül gyakori.


Jellemzők
A WordPress lehetővé teszi egyedi oldalak létrehozását (pl. Minisztériumok, hitnyilatkozatok stb.), Blog futtatását és fényképek közzétételét. Válasszon egy olyan témát, amely integrálódik az egyházi tartalom pluginjaihoz, például prédikációk, események, helyek és csapatprofilok.


Nincs bekapcsolási hatás
Kerülje el azokat a témákat, amelyek a saját postai típusait regisztrálják tartalomhoz, például prédikációk és események (a témák váltásakor a tartalmat újra be kell írnia). Néhány tartalmi szolgáltatás inkább egy pluginhez tartozik, ezért fejlesztettem ki az ingyenes szoftvert Egyházi tartalom plugin (különböző fejlesztők által támogatott témák).


Támogatás és dokumentáció
A WordPress egy “csináld magad” megoldás, de ez nem azt jelenti, hogy magának kell lennie. Válasszon egy olyan téma szolgáltatót, amely alapos dokumentációval rendelkezik, és amely támogatást nyújt az általuk eladott téma számára.


Pénzvisszatérítési eljárás
Egyes témaértékesítők visszatérítik a pénzt, ha a dolgok nem működnek, ezért ellenőrizze visszatérítési politikájukat. Azt hiszem, minden témaértékesítőnek meg kellene visszatérítést nyújt kérdés nélkül.

A következő témák és szolgáltatók elkerülik a lock-in hatást az egyházi tartalom bővítmény használatával. Megfelelnek a legtöbb vagy az összes ajánlásomat.

 • ChurchThemes.com az én témaboltom. 2012 óta vagyunk rajta.
 • OneChurch a UpThemes-től az egyházi tartalom bővítményt használja.
 • Megbocsátott téma írta: Justin Scheetz a Church Content bővítményt is használja.
 • Bölcs templom egy teljes értékű téma, élő funkciókkal.
 • Nyugalmas egy ingyenes, jól kódolt téma, amely elérhető a WordPress.org webhelyen.

2. lépés: Regisztráljon a tárhelyhez

Az olcsó Linux-alapú megosztott tárhely elegendő szinte minden egyházi webhelyhez. Ez a leggyakoribb tárhely, amely havonta 10 dollárt fog fizetni. Tekintse meg a WPExplorer tárhely-ajánlásait (ezek egy kattintással tartalmazzák a WordPress telepítési funkcióját). Ne feledje, hogy a DreamHost is rendelkezik ingyenes tárhely nonprofit célokból. Az Ön gyülekezete akkor minősülhet, ha 501 (c) (3) nonprofit szervezetként bejegyezték az Egyesült Államokban.

Amikor feliratkozik a tárhelyre, felkéri a domain nevet (azaz. yourname.com), és megadja a számlázási információkat. Segítenek a meglévő domain használatában, vagy egy új regisztrációjában (általában körülbelül 15 USD / év). Az online regisztráció befejezése után hozzáférést kap a tárhely vezérlőpultjához.

A host regisztrációjának megkezdése

3. lépés: Telepítse a WordPress-t

Jelentkezzen be a tárhely vezérlőpultjába az egy kattintással elérhető WordPress telepítési szolgáltatás használatához. A házigazda szívesen irányítja Önt ennek a szolgáltatásnak a helyére, ha szükséges. Sok gazdagépnek kényelme van az egy kattintással történő telepítés, de ha nem a sajátja, akkor is elvégezheti a WordPress szabványos telepítését.

Ha már rendelkezik hostolással, érdemes lehet új telepítést készíteni a WordPress-re egy olyan könyvtárban, mint a yourname.com/new annak érdekében, hogy új webhelyét felépítse, miközben meglévő webhelyét online maradja. Amikor kész, áthelyezheti ide yourname.com számos módszer felhasználásával.

A WordPress telepítése a BlueHostra

4. lépés: Telepítse a témát

A következő lépés a templomi téma telepítése az új WordPress webhelyre. A témaszolgáltatónak rendelkeznie kell utasításokkal, amelyek így szólnak:

 1. Jelentkezzen be a WordPress adminisztrációs területére itt: yourname.com/wp-admin
 2. Menj Megjelenés > Témák > Új hozzáadása > Téma feltöltése
 3. Válassza ki a letöltött téma ZIP fájlt, majd kattintson az OK gombra Telepítés most
 4. A telepítés után kattintson a gombra Aktiválja

Töltse fel a WordPress Theme Zip fájlt

A téma vagy a dokumentáció ekkor arra kérheti Önt, hogy telepítsen egy vagy két plugint (például prédikációkhoz és eseményekhez) hasonló módon. Számos téma tartalmaz kezdeti tartalmat is, amelyet importálhat szilárd kiindulási pontként történő felhasználás céljából.

5. lépés: Testreszabhatja a téma megjelenését

A WordPress nagyszerű funkcióval rendelkezik, az úgynevezett testreszabói amelyet sok téma támogat. Mehetsz Megjelenés > Testreszab majd válassza a szín, betűkészlet, háttérkép és így tovább lehetőségeket (attól függően, hogy mit kínál a téma). A testreszabás elvégzése közben élő előnézet jelenik meg. A legfontosabb az ezt támogató témákban az, hogy nincs szükség grafikai tervezésre vagy kódolási ismeretekre ahhoz, hogy webhelye megfeleljen az egyház márkájának. És nem kell fizetnie a nagy dollárokat egy webdesignernek.

Itt van egy képernyőkép a Mentett a téma testreszabója, hogy képet kapjon a lehetséges lehetőségekről.

Mentett téma élő testreszabó

Alul nézze meg, hogyan Jubileum a téma testreszabható, hogy másként nézzen ki. Ez szemlélteti, miért javaslom egy olyan téma használatát, amely kihasználja a WordPress Customizer funkcióját. A WordPress téma rugalmas, könnyen testreszabható témája megkönnyíti a templom webhelyének felépítését.

Jubileumi téma testreszabása

6. lépés: Tegye közzé tartalmát

A WordPress adminisztrátori területre való bejelentkezés után észreveszi, hogy a bal oldalon található menü a tartalom és a beállítások kezelésére. A WordPress a Pages and Posts (blog) tartalomkezelési funkciókat biztosítja a dobozból. Ha a témája plugin-t használ más típusú tartalomhoz, akkor olyan menüelemeket láthat, mint például prédikációk, események, emberek és helyek.

Az alábbi képernyőkép bemutatja, hogy a prédikáció tartalma hogyan kezelik egy olyan témát használva, amely támogatja a Egyházi tartalom csatlakoztat. Vegye figyelembe, hogy a menü nem csak az Oldalak és Hozzászólások oldalán található, hanem az egyház-orientált tartalom postai típusain is. A „Kapcsolat” menü link a Contact Form 7 bővítményből származik. Ezek mind példák olyan dolgokra, amelyeknek inkább a plugineknek, és nem a témának kell származniuk, a korábban említett lock-in hatás elkerülése érdekében.

Egyházi prédikáció szerkesztő

7. lépés: Készüljön fel az indításra

Van néhány dolog, amelyeket érdemes megbizonyosodni arról, hogy gondoskodtak-e róla, mielőtt webhelyét elkészítené. Olvas Kilenc dolog, amit tennie kellene a WordPress webhely felépítése után gyors biztonsági tippeket, biztonsági mentéseket, frissítéseket, beállításokat, spammegelőzést és keresőmotorokat.

Ezután bejelentheti új WordPress-alapú egyházi webhelyének elindítását!

2. lehetőség: Béreljen fel profi alkalmazást webhelyének egyházi témájú létrehozására

A lelkészek, a személyzet és az önkéntesek sikeresen építik fel saját magukat egyházi weboldalak a WordPress témákkal. Nincs olyan kérdés, amelyre a ChurchThemes.com webhelyen pénzvisszafizetési garanciát vállalunk, amelyet csak kis százalék használt fel. Meggyőződésem az alacsony visszatérítési rátánk és az, ami voltam meghallgatás hogy a WordPress és a szilárd testreszabást támogató téma alapos dokumentációval és támogatással olyan megoldás, amelyet sok egyház képes kezelni.

Mindezek mellett lehetőség van szakember felvételére is, aki segít. Különböző típusú WordPress megoldások vannak a különböző igényekhez. Kiválaszthatja, hogy mi felel meg leginkább az Ön igényeinek (pénzt takaríthat meg, tapasztalatokat szerezhet, vagy időt spórolhat, és kényelmesebbé válhat). Ha egy szakértőt felvesz egy előre elkészített WordPress téma használatára az egyházak számára, több száz vagy több ezer dollárba kerülhet. Ha egy teljesen egyedi témát fejlesztenek ki, amelyet csak a webhelyére fejlesztenek ki, többe kerül, és ez nem ajánlott, mivel egyszerűen nem költséghatékony.

Az alábbiakban olyan szakemberek találhatók, akiknek bízom benne, hogy segítenek webhelyének elkészítésében egyházi WordPress témával.

Következtetés

Remélem, hogy ez ötletet adott neked arról, hogy mi jár a templomi weboldal létrehozásában a WordPress segítségével. Összefoglalva, azt javaslom, hogy hozzon létre saját webhelyet, de a bérbeadás jó lehetőség lehet. Bármelyik opciót választja, szinte biztosan pénzt fog megtakarítani más megoldásokkal szemben, mivel a WordPress ingyenes, nyílt forráskódú szoftver. Fontolja meg a témát, amelyet egyházak számára készít, elkerüli a zárolási hatást, támogatja a testreszabót és átfogó dokumentációt tartalmaz a fejlesztő támogatásával.

Neked és gondolataidból. Építettél egy templomi weboldalt a WordPress segítségével? Kérjük, ossza meg tapasztalatait és tippeit.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map