Hogyan állítsam be szerzői szintű hozzáférést a WordPress webhelyen megjelenő emberek számára?

Hogyan állítsam be szerzői szintű hozzáférést a WordPress webhelyen megjelenő emberek számára?

A WordPress tökéletes platform több szerzővel rendelkező blog vagy weboldal létrehozására. Akár együttműködési projektet indít, akár egy szabadúszó tartalom készítőjével szeretne kezdeni, hogy blogját növelje, a WordPress rengeteg lehetőséget kínál a webhelyéhez való hozzáférés kezelésére..


Van azonban néhány fontos szempont, amelyet figyelembe kell venni, mielőtt a felhasználók hozzáférést kapnak a WordPress webhelyhez. A WordPress-hez hasonlóan a macska bőrének egynél több módja van. Az emberek számára a webhelyére való hozzáférés biztosítása nem kivétel. Tégy rosszul, és így veszélybe teheti webhelyét. A webhely biztonságának gyengítése és a költséges felhasználói hibák elnyerése szintén lehetséges. Helyezze fel, és sokkal hatékonyabbá és biztonságosabbá teheti a több szerzőtől származó tartalom elfogadásának folyamatát.

Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan állíthatjuk be szerzői szintű hozzáférést az Ön WordPress webhelyén vagy blogjában közzétett emberek számára. Nézzük meg a legjobb felhasználói szerepeket és azt, hogy kinek kell őket kiosztani. Arra is kiterjed, hogy miként testreszabhatjuk a meglévő WordPress felhasználói szerepeket vagy létrehozhatunk egy új szerepet az Ön webhelyén lévő egyedi képességekkel. A megfelelő bővítménnyel ez sokkal könnyebb, mint amilyennek hangzik.

A WordPress felhasználói szerepek megértése

A dobozból kívül a WordPress jó felhasználói szerepeket tartalmaz. A nagy teljesítményű Rendszergazda szerepétől a nagyon korlátozott Előfizetői szerepkörig, a legtöbb projektnél legyen egy előre definiált WordPress felhasználói szerepkör, amely megfelel az Ön igényeinek. Néha azonban nem erről van szó. Amikor ez a helyzet felmerül, örömmel hallja, hogy viszonylag könnyedén testreszabhatja az előre definiált WordPress felhasználói szerepeket, és létrehozhat saját kiegészítő szerepeket is..

Mielőtt azonban áttekintenénk az egyéni WordPress felhasználói szerepkörök létrehozásának és a meglévő szerepkörök módosításának lehetőségeit, nézzük meg az alapértelmezett WordPress felhasználói szerepeket, hogy eldönthessük, alkalmasak-e a projekthez, és melyeket kell kiosztania.

Legjobb felhasználói szerepek a további bloggerek és társszerzők számára

Ha Ön vagy valaki más már foglalkozik a WordPress webhely adminisztrációjával és kezelésével, és csak egy másik felhasználó számára szeretne hozzáférést biztosítani a webhelyéhez, hogy új WordPress hozzászólások formájában tartalmat adjon hozzá, akkor a Közreműködő szerep lehet egy jó lehetőség.

Ennek a szerepnek azonban vannak olyan korlátai, amelyek esetleg nem egyeztethetők össze az Ön céljaival. Ezért érdemes lehet fontolóra venni a Szerző szerepét is. Nézzük meg az egyes szerepek előnyeit és hátrányait, hogy eldönthessük, hogyan állíthatjuk be szerzői szintű hozzáférést a WordPress webhelyén megjelenő emberek számára..

A WordPress közreműködő felhasználói szerepe

Hogyan állítsam be szerzői szintű hozzáférést a WordPress webhelyen megjelenő emberek számára?

A fenti képernyőképe a WordPress adminisztrátori terület korlátozott hozzáférésű felhasználóit mutatja be, akiknek a Közreműködő szerepe van. A közreműködők nem férhetnek hozzá a webhely beállításaihoz, nem kezelhetnek bővítményeket, nem aktiválhatnak témákat, és nem férhetnek hozzá a WordPress egyéb adminisztrációs és kezelési szempontjaihoz..

Bár új hozzászólásokat hozhatnak létre, nem tudnak közzétenni, szerkeszteni a közzétett hozzászólásokat, és nem férhetnek hozzá más felhasználók által létrehozott hozzászólásokhoz. A WordPress oldalakkal sem tudnak működni. Miután a közreműködő szerepet betöltő felhasználó befejezte üzenetét, megérintheti a Beküldés felülvizsgálathoz gombot. Ez azt jelzi, hogy készen áll arra, hogy megvizsgálja a megfelelő felhasználói szerepkörrel rendelkező személyeket (például szerkesztő vagy adminisztrátor).

Mint azonban a képernyőképről láthatjuk, a Közreműködő szerepet betöltő felhasználók nem férhetnek hozzá a WordPress Media Library szolgáltatáshoz. Emiatt nem tudnak képeket vagy más médiafájlokat hozzáadni hozzászólásukhoz. Ez a közreműködő szerepének fő korlátozása, és valószínűleg nem megfelelő az igényeinek. Végül is a képek blogbejegyzésekhez történő hozzáadása az egyik legjobb módszer a vonzó weboldaltartalom létrehozására. Ezért, hacsak Ön vagy valaki más nem gondoskodik a képek hozzáfűzéséről a blogbejegyzésekhez, a közreműködő szerepkörnek valószínűleg nincs elegendő hozzáférése.

A WordPress felhasználói szerepkörök testreszabása

Capability Manager Enhanced plugin

Az egyik lehetőség egy megfelelő WordPress szerzőkezelő bővítmény használata, például az ingyenes Fejlesztett kapacitásmenedzser plugin a személyre szabott felhasználói szerepkör testreszabásához. A WordPress felhasználói szerepek testreszabása viszonylag egyszerű. Ez egyszerűen a megfelelő négyzetek bejelölése vagy törlése.

A közreműködő felhasználói szerepének testreszabása

Zavarodhat azonban az elvégzett változások nyomon követése és a meglévő felhasználók számára biztosított új hozzáférés. A legrosszabb esetben, ha nem megfelelően kezelik, akkor véletlenül akaratlanul magas szintű hozzáférést biztosíthat a felhasználók nem megfelelő részhalmaza számára.

Ha a WordPress alapvető funkcióinak testreszabása és a felhasználói szerepkörök módosítása nem vonzó, akkor ne aggódjon. A jó hír az, hogy egynél több megfelelő szereppel bír az új felhasználók felvétele az Ön webhelyére ebben a minőségben. A projektnél a tartalom alkotóinak jobb szerepe lehet a WordPress Author felhasználói szerepe.

A WordPress szerző felhasználói szerepe

A Szerző szerep a képesség szempontjából a következő lépés a közreműködő szerepétől. A közreműködő szerepet játszó felhasználókkal ellentétben a szerzők fájlokat tölthetnek fel a WordPress webhelyére, így képeket és videókat adhatnak hozzá a médiakönyvtárhoz, majd a hozzászólásukba..

Szerző szerepkör-szerkesztő

Amint az a fenti képernyőképről látható, a szerzők hozzáférhetnek a Média hozzáadása gombhoz a WordPress postaszerkesztőben. Beállíthatják a kiemelt képet egy bejegyzéshez. Ez biztosítja számukra az összes olyan képességet, amelyre szükségük van egy teljes formátumú bejegyzés létrehozásához a blogjában.

Felhasználói hozzáférés a szerző testreszabása

Mindazonáltal körültekintően kell eljárnia, amikor mérlegeli, hogy megadja-e a felhasználónak a Szerző szerepét. Ezenkívül közzétehetnek hozzászólásokat, szerkeszthetik és törölhetik saját közzétett hozzászólásaikat is. Lehet, hogy ez a hozzáférési szint több, mint amit ön hajlandó megadni. Ennek kiküszöbölésére, mint korábban, az ingyenes Capability Manager Enhanced plugin segítségével megváltoztathatja, hogy mit tehetnek a Szerző szereppel rendelkező felhasználók az Ön webhelyén..

A WordPress legjobb felhasználói szerepe a tartalomkezelők számára

Ha felhasználói fiókot hoz létre a WordPress webhelyén valaki számára, aki kezeli az Ön webhelyének tartalmát, akkor a legjobb megoldás a Szerkesztő szerep. Ez a felhasználói szerep egy szinttel lejjebb a legmagasabb Rendszergazda szerepkörnél, tehát bölcsen rendelje hozzá a felhasználókhoz.

Szerkesztő Szerepköri Szerkesztő

A Szerkesztő szerepet betöltő felhasználók nemcsak saját, hanem mások által létrehozott oldalakat is létrehozhatnak és kezelhetnek, de más felhasználók által létrehozott bejegyzéseket is kezelhetnek. Mivel a szerkesztők moderálhatják a megjegyzéseket, elegendő képességgel rendelkeznek a webhely tartalom létrehozásának minden aspektusának kezelésére – tökéletes kiszervezéshez vagy tartalom marketing szakértő bevonásához a csapatodba.

Testreszabhatja a szerkesztő szerepét

A legtöbb esetben nincs szükségük a rendszeres bloggerek és a tartalom alkotók szerkesztőinek hozzáférésére, mivel a szerző vagy a közreműködő szerepek gyakran jobbak. Ha azonban felvesz valakit a webhelyén mások által benyújtott tartalom áttekintésére és közzétételére, akkor a Szerkesztő a legjobb felhasználói szerep.

Végső gondolatok

A WordPress felhasználói szerepek folyékony fogalmak. A WordPress alapszoftverfrissítései módosíthatják a felhasználói szerepeket, akár új szerepeket adhatnak hozzá, akár módosítják a meglévők képességeit. Ezenkívül egyes beépülő modulok új szerepeket adhatnak hozzá, vagy testreszabhatják a meglévő felhasználói szerepkörök képességeit, akár automatikusan, akár azzal, hogy lehetőséget adnak a változtatások végrehajtására magukban.

Ezért érdemes ellenőrizni a legfrissebb dokumentáció a felhasználói szerepkörökről és a WordPress képességeiről, valamint az Ön által használt harmadik fél eszközökről. Jó ötlet az is, ha kipróbálja a felhasználói szerepeket, hogy pontosan megtudja, milyen szintű hozzáférést kapnak a felhasználók az Ön webhelyére, ha biztos akar lenni abban, hogy nem adja el házának kulcsait, amikor új bloggert vesz fel a webhelyén..

Annak ellenére, hogy csábító lehet, ha egyszerűen csak egy új felhasználónak adjuk a lehető legmagasabb szerepet annak biztosítása érdekében, hogy elvégezzék a munkát, ez súlyos megsértést okozhat a WordPress webhelybiztonságában. Ehelyett inkább gondolkodjon azon, hogy milyen képességekre van szüksége a felhasználónak, mielőtt szerepet rendelne nekik. Ha úgy érzi, hogy a követelmények egyediek, akkor a korábban említett Capability Manager Enhanced plugin segítségével létrehozhat egy új felhasználói szerepkört, vagy fedezheti fel a rendelkezésre álló többi WordPress multi-szerző felügyeleti bővítményt..

Mely szerepek vannak a webhely felhasználói számára megfelelőek? Létre kell hoznia egy egyedi felhasználói szerepet, amely megfelel a projektnek? Kérjük, ossza meg velünk az alábbi megjegyzéseket.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector