Hogyan állíthatjuk össze a WordPress Blog-ot 10 egyszerű lépésben

Hogyan állíthatjuk össze a WordPress Blog-ot 10 egyszerű lépésben

A blog elindítása – műszaki szempontból – rendkívül egyszerű. Igazán. Minden amire szükséged van 10 perc időddel, 5 dollárral a tartalék megtakarításáért, és jól érzed magad! Ráadásul az összes kattintással történő telepítési funkcióval, amelyet manapság számos webtárhely kínál, akkor nem is kell tudnia, hogy mi történik a motorháztető alatt. Ennek ellenére attól tartok, hogy ezzel ér véget a mese.


A kezdeti beállítások gondozása csak a kaland kezdete, és ettől a ponttól kezdve sok kihívással kell szembenéznie, amelyek mindegyikével a blogja sokkal nehezebbé válhat. Most már biztos vagyok benne, hogy észrevette, hogy a blogolással kapcsolatos tanácsok nem ritkák az interneten, tehát ma azt akarom megtenni, hogy más megközelítést alkalmazzanak. Tegyük fel érdekesnek, és beszéljünk arról, hogy mit kell tennünk a blogod rendetlenségéhez.

Két különálló szempontból fogom foglalkozni a témával:

 • Technikai kérdések – azok, amelyek akár éjjel is elpusztíthatják a blogját, figyelmeztetés nélkül
 • A tartalom közzétételének kérdései – azok, amelyek fokozatosan, egy lépésről lépésre folytatják a blogod megsemmisítését

1. Nem készül fel a hardver meghibásodására

Van valamit, amit tudnia kell a hardverekről (szerverek, merevlemezek, egyéb gépek, amelyek alapvetően online tartják webhelyét). A helyzet az csak idő kérdése, mielőtt a szerver megbukik. Valójában nincs ha. Csak egy mikor.

Minden olyan személy, aki valaha is dolgozott az adat helyreállításán, elmondja, hogy az összes merevlemez (ez a 100 százalék) valamikor meghibásodik. Nyilvánvaló, hogy néhányuk a második napon kudarcot vall, néhányuk 20 év hibátlan teljesítmény után kudarcot vall, de végül mindegyik kudarcot vall. Itt van egy érdekes hozzászólás: Backblaze hogy mennyi ideig tartja a meghajtó, csak hogy ötletet adjon neked. Ezért ahelyett, hogy azt reméli, hogy a hiba nem történik meg webhelyének adataival, jobban ki kell készülnie és felkészülnie a dolgokra, hogy a webhely a lehető leghamarabb újra működjön..

Mindenekelőtt a webhelyről készített biztonsági mentésekkel kell foglalkoznia. A biztonsági mentés lényege egy egyszerű dolog. Arról szól, hogy webhelyének másolatát a szokásos kiszolgálón kívül máshol őrzi meg. Kaphat ilyen funkciót egy pluginnel, például UpdraftPlus. Biztonsági másolatot készít, és lehetősége van arra, hogy tárolja a Dropboxban, a Google Drive-ban, az e-mailben stb. Vagy keressen egy magasabb szintű megoldást, és szerezze meg magát a VaultPress számla.

Egy másik szolgáltatás, amelyet érdemes megnézni CloudFlare. A CloudFlare több példányt készít webhelyéről, és elosztja azokat a kiszolgálók hálózatán. Ezért rengeteg előnye van, és néhány webhely-kiegészítő biztonság csak ezek egyike. (Mellesleg a CloudFlare ingyenes.)

Cloudflare CDN

Ha gondoskodott a webhelyről készített biztonsági másolatokról, és az olyan eszköz, mint a CloudFlare, az arzenáljában kicsit hosszabb ideig tarthatja webhelyét online (ha nem sikerül), és lehetővé teszi egy gyorsabb webhely visszaállítását egy új webhelyen. nagy tárhely nem sikerült.

2. Nem használ biztonsági bővítményt

Noha tudom, hogy a bővítmények ugyanúgy a probléma részét képezik, mint a megoldás részét képezik (gyakran nagyon sok biztonsági hiba van az elavult vagy alacsony minőségű bővítményeknél), néhány jó minőségű biztonsági bővítmény csak akkor kifizetődő.

Itt van a dolog. Sok különböző fenyegetés van arra várva, hogy ütést dobjon az Ön webhelyére. Hackereivel, robotjaival, szerver sebezhetőségével stb. Rendelkezik. Néhány jó biztonsági bővítmény segít megvédeni magát e fenyegetésekkel szemben. Itt van két kedvenc:

 • BulletProof biztonság: Az egyik legnépszerűbb .htaccess biztonsági bővítmény. A legjobb dolog az, hogy nem is kell tudnia, hogy mi .htaccess ez a plugin. Vannak beépített előre beállított beállítások, amelyek gondoskodnak az Ön webhelyéről az autopilotban.
 • Sucuri biztonság: Használhatja alkalmanként a webhely szkenneléséhez, és ellenőrizheti, hogy közben nem történt-e integritása. Számos ellenőrzést végez olyan dolgok ellen, mint a rosszindulatú programok, az XSS, a JavaScript injekciók és sok más dolog.

3. Csökken egy szép (a felületen) ingyenes téma

Mindenki szeretne egy szép megjelenésű oldalt. Ez csak természetes. De vigyáznia kell, hogy ne kapjon rosszul kódolt témát csak azért, mert vizuálisan tetszik. A WordPress karrierje során már többször mondtam, de újra megmondom – légy óvatos, amikor ingyenes témákról van szó. Nagyon gyakran tele vannak titkosított kóddal, statikus SEOd hivatkozásokkal, lábléceket blokkoló JavaScripttal, és ki tudja még mi. Természetesen vannak olyan ingyenes témák is, amelyek kiváló minőségűek, de ingyenes témákat tölthetnek le jó hírű forrásokból.

Annak ellenére, hogy több száz listás hozzászólásra botlik az interneten, és megadja a „legjobban ingyenes WordPress témákat a [BLANK] számára”, nem szabad annyira bízni benne. Azok a személyek, akik ezeket a listákat teszik közzé, ritkán végzik el az egyes témákat külön-külön, és ellenőrzik, hogy valóban minőségi termék-e. Ehelyett csak a látványokra támaszkodnak. Az ön számára – az olvasó – az az, hogy soha nem tudhatja biztosan, hogy egy adott téma biztonságos lesz-e. Röviden: légy óvatos, ha ingyenes témát keres. Próbálkozzon inkább az alternatív utakkal:

 • Itt, a WPExplorer programban kínálunk néhány nagyon fantasztikus ingyenes WordPress témát. Ingyenes témáink gondosan vannak kódolva, és olyan prémium funkciókat tartalmaznak, mint például az egyéni üzenettípusok, a Google betűtípusok, a témacsúszkák és még sok más.
 • Az hivatalos témakönyvtár a WordPress.org webhelyen. A könyvtárban szereplő összes témát teszteltük, tehát legalább nem kell foglalkoznia olyan rosszindulatú kódokkal, amelyeket valaki szándékosan tartalmazott.
 • Kereskedelmi téma üzletek. A prémium (fizetett) témák kínálatán kívül néhány témabolt promóciós módszerként ingyenes témákat is kínál.

És végül: tudom, hogy ez a tanács nem feltétlenül jól illeszkedik másokhoz, de ha biztonságos, biztonságos, funkcionális és szép megjelenésű témát szeretne, akkor az idő 90% -áért fizetnie kell. Arra is bérelhet egy tervezőt, hogy készítsen egy egyedi témát az Ön számára, de ez sokkal többet fog fizetni.

4. Ne állítson be szerkesztő fiókot a napi bloghoz

A WordPress számos beépített felhasználói szerepkörrel rendelkezik, amelyeket új fiókok létrehozásakor használhat magának vagy a csapatának. Vannak fiókok előfizetőknek, közreműködőknek, szerzőknek, szerkesztőknek és adminisztrátoroknak. Az alapértelmezett fiók, amelyet a WordPress ad neked a webhely első telepítésekor, a fő rendszergazdai fiók (egyébként, ne tedd be a bejelentkezési adminot). A bonyolult rész, amelyet nem mondnak el neked, az az, hogy nagyon jó gyakorlat, ha ezt a fiókot nem használja rendszeresen. Az Rendszergazdai fiók hozzáféréssel rendelkezik a wp-admin és felhasználható minden beállítás megváltoztatására. Csak nincs rá szüksége a szokásos blogolási feladatok elvégzéséhez.

LastPass

Íráshoz és közzétételhez hozzon létre egy szerkesztő fiókot egy félig összetett jelszóval, amelyet még emlékszik. És amikor a rendszergazdai fiókról van szó, akkor változtassa meg a bejelentkezést valami nem nyilvánvalóval (például „the-site-master-chief”), és változtassa meg a jelszót valami lehetetlenné válható több karaktertípus használatával (például „dfqWW341 ## 2”). . Ezután tárolja ezt a jelszót olyan eszközökkel, mint a 1Password vagy LastPass.

5. A negatív társadalmi igazolás bemutatása

Ez igazán lenyűgöz, de a blogger valamilyen oknál fogva folyamatosan telepíti azokat a nagyméretű közösségi média megosztási gombokat az összes webhelyükre (több gomb Facebook, Twitter, Pinterest és így tovább), csak hogy az összes nullát megjelenítsék. Mint ez:

Szociális számlálók 0-nál

Mit mond ez neked? Íme egy tipp: Azt mondja, hogy az olvasott oldal nem népszerű. És folytatva ezt a gondolatot, azt is elmondja neked, hogy valószínűleg nem is kellene pazarolnia az időt az olvasáshoz. Ne tévessze meg, azt hiszem, a közösségi média gombjai fantasztikusak. Ezek a legegyszerűbb módot kínálják a látogatóknak a tartalom megosztására. De a helyes módon kell használni őket, ha azt akarja, hogy segítsen neked a blogod fejlesztésében, ahelyett, hogy negatív társadalmi bizonyítékok révén károsítaná erőfeszítéseit. Két megoldás:

 • Használjon olyan közösségi médiamegosztó bővítményt, amely egyáltalán nem jeleníti meg a számokat (például AddThis Share Buttons).
 • Használjon közösségi médiamegosztó plugin-t, amely csak akkor jeleníti meg a számokat, amikor elérték az adott beállított küszöböt (például Társadalmi hadviselés).

6. Címkék és kategóriák véletlenszerű használata

Magában a kategóriák és a címkék célja, hogy megkönnyítsék a navigációt a tartalom körül. Más szavakkal, kizárólag kategóriákat és címkéket kell használnia, hogy segítsen az olvasóknak megérteni, mi az adott bejegyzés. A kategóriák nagyon általános jellegűek. Arra biztatom Önt, hogy csak maroknyi kategóriát hozzon létre a blogjához, majd rendelje el a blogbejegyzéseket csak egy kategóriába. Például, ha blogod a főzésről szól, a következő kategóriák lehetnek: reggeli, ebéd, vacsora.

A címkékkel egy kicsit bonyolultabb. Az egyik legjobb olvasóbarát megközelítés, amelyet találtam, az, hogy úgy kezelje őket, mint a bejegyzésedben szereplő témák listáját. Tegyük fel például, hogy van egy hozzászólás, amelynek címe: „A vállalkozás online értékesítésének 10 legjobb módja”. Maga a cím nem ad sokat a tényleges tartalom szempontjából. Ha azonban látja, hogy „Facebook, Twitter, e-mail marketing, helyi SEO” címkével rendelkezik, akkor ez egészen más történet. Nagyon világos betekintést kap a témában várható témák körében.

Címkézési tippek

Íme néhány iránymutatás, amelyet felhasználhat a bejegyzéseinek címkézésekor:

 • Olvassa el a bejegyzését, válassza ki az általa tárgyalt egyes témákat, használja őket címkékként.
 • Tartsa be az általános feltételeket. Csakúgy, mint a fenti példában (“Facebook, Twitter, e-mail marketing, helyi SEO”).
 • Ne kezelje a címkéket SEO eszközként, és ne használjon címkékként többszörös kulcsmondatokat (kulcsszavakat).
 • Ne ismételje meg ugyanazt a címkét több alternatívával, amelyek mindegyike azonos jelentéssel bír. Példa: “Facebook tanácsok, Facebook tippek, Facebook trükkök”.

Megjegyzés: A címkékkel való munka megkönnyítése érdekében nyugodtan nézze meg a plugint, például Automatikus utócímkéző. Noha ezt a bővítményt néhány év alatt nem frissítették (használja a saját felelősségére), úgy tűnik, hogy továbbra is működik. Ez lehetővé teszi egy rögzített címkelista beállítását, majd elemzi az összes közzétett bejegyzést, és automatikusan hozzárendeli a címkéket. Ez extra praktikus.

7. Inkonzisztencia a tartalom hosszával

Tegyük fel, hogy csak a New York Times előfizetője. Mi lenne, ha egy héten az újság 20 oldal hosszú, a következő héten 200 oldal hosszú, az ezt követő héten pedig 56 oldal hosszú? Nem lenne zavaró? Pontosan ezt érzi az olvasó, amikor inkonzisztens a tartalom hosszával

Ha viszont következetes vagy, akkor az olvasók mindig tudják, mire számíthatnak egy új címsort látva. És ebben az esetben a kiszámíthatóság csak az ön javára működik. Válasszon egy céltartalom-tartományt (1500-2500 szó készít a WPExplorer segítségével), és ragaszkodjon hozzá.

8. Túl korán összpontosít a pénzbevételre

Nos, amikor azt mondom, hogy „túl korán”, akkor valójában azt gondolom, hogy „remélem, hogy túl korán teljes munkaidős jövedelmet szerez”. Egyes bevételszerzési csatornák előzetes beállítása önmagában jó szokás. Ily módon tudatja az olvasókat, hogy a blog egy bizonyos ideig profitszerző vállalkozássá válhat. Tehát kevésbé valószínű, hogy bármilyen hátrányt tapasztal, ha később más bevételszerzési módszereket vezet be.

De az a rész, amelyben sokan tévednek, az, hogy a fizetett promóció mellett az AdSense szakasz fölé robbantják blogjaikat az AdSense szakaszon, tehát úgy tűnik, hogy a tényleges tartalom még nem játszik fő szerepet. Arra bátorítlak, hogy válasszon egy másik utat. Kezdje kicsi. Ha szeretne, állítson be egy kis AdSense blokkot valahol a WordPress blogján. Ezt megteheti egy egyszerű Szöveges Widget segítségével – csak helyezze oda AdSense kódját. Ezután kezdje el kapcsolt hivatkozásokat felvenni a bejegyzésébe (ne felejtse el feltétlenül feltüntetni az FTC-nyilatkozatot az oldalán). Ne úgy kezelje, mint a biztos nyereséget, hanem mint valamit, amellyel az olvasói megszokhatják a bevételszerzést. Ez minden.

9. Nem engedi magának tanácsadást vagy közvetlen ügyfélmunkát

Ügyfél munka

Amit most gondolsz, miért tölti ez a fickó sok időt különféle pénzhez kapcsolódó dolgokról. Úgy értem, valóban olyan fontos-e a blogod jóléte szempontjából? Nos, amint kiderül, hogy van.

Hadd fogalmazjam meg ezt. Soha nem találkoztam senkivel, aki műszaki probléma miatt elhagyta blogját. De olyan tucat emberrel találkoztam, akik ezt tették, mert már nem voltak képesek folytatni a blogba történő befektetést anélkül, hogy visszatérnének a láthatáron. Akár tetszik, akár nem, a pénz számít. A reklám – amelyet az előző pontban említettünk – az egyik legnépszerűbb módszer a blog keresésére. Ez egy passzív jövedelemforrás kiváló példája – olyasmi, ami pénzt keres, anélkül, hogy az ön részéről aktív munkát végezne.

De van még az érme másik oldala is. Aktív jövedelem. Más szavakkal: szakértelem és idő kínálása pénzért cserébe. A márka és a hírnév felépítése olyan pontig, ahol állandó ügyfelekkel fog rendelkezni, akik felkérést kérnek, és sok időt igényel. De ahogy mondják, a legjobb idő egy fa ültetésére 20 évvel ezelőtt, a második legjobb ma. Tehát kezdje el most. Állítson be egy „Béreljen fel” oldalt – hasonlóan a „Névjegy” oldalhoz, de arra törekszik, hogy meggyőzze a leendő ügyfelet arról, hogy miért akarnak felvenni téged.

Béreljen fel oldalra tippeket

A jó „Béreljen fel” oldalnak ezekből az elemekből kell állnia:

 • egy jó címsor, amely arra buzdítja az embereket, hogy keressék meg Önt
 • az Ön által kínált szolgáltatások
 • társadalmi bizonyíték (a megjegyzések / megosztások száma)
 • beszámolók
 • kapcsolatfelvételi űrlap

10. Nincs e-mail lista

“Nagyon sok webhelytulajdonos esetében a látogatók több mint 75% -a valószínűleg nem is fogja újból megnézni a webhelyét.” –Adam Connell / Blogvarázsló

Csakúgy, mint az interneten. Egyszerűen túl sok figyelmezetés zajlik mindenhol, hogy az emberek sokáig tartózkodjanak. Azonban a kevés hatékony módja annak, hogy visszaszerezzék őket, az e-mail előfizetés lehetősége. Amikor valaki feliratkozik, felkerül a hírlevelek listájára, és ekkor e-mailben értesítheti őket minden alkalommal, amikor új cikket tesz közzé. Ezzel ténylegesen az emberek egy százaléka visszatér a webhelyére.

Szerencsére mindenkinek manapság meglehetősen egyszerű a hírlevél felállítása. Olyan pluginekről írtunk, amelyek az e-mail listájuk és az e-mailek csepp kampányainak bővítésére készültek. Nyugodtan nézze át ezeket a hozzászólásokat, hogy megkapja a teljes útmutatást.

Van még valami, ami miatt aggódnia kell??

Persze, rengeteg dolog okozhat problémát technikai szempontból. Szerencsére sokat lefedtünk korábbi hozzászólásainkban, így ahelyett, hogy itt mindent újra felsorolnánk, csak a linkeket adom nektek:

 • A leggyakoribb helyszíni WordPress SEO hibák
 • A WordPress kezdők leggyakoribb hibái
 • Általános WordPress biztonsági hibák, amelyeket sok webhely készít
 • 22 Konverziós megölési hibák a WordPress webhelyén
 • 15 WordPress hiba, amelyet mindenképpen el kell kerülni

Annak ellenére, hogy sok minden rosszul fordulhat elő, ne szabaduljon le. Ne felejtsük el, hogy a WordPress rendkívüli szoftver, és egyszerűen eltart egy ideig, amíg hozzáértővé válik. Most csak kezdje azzal, hogy megismeri az itt leírt dolgokat, és készüljön fel a második részre. Ebben teljesen másfajta módszereket fedezünk fel a blogod elrendezésére.

Ami a leghalálosabb?

Tehát most, hogy átmentük a 10 lépés teljes listáját, tegyünk egy percet, hogy megpróbáljuk kiválasztani mindegyikük legnagyobb bloggyilkosát. Mi a véleményed? Ez valamelyik technikai kérdés? Vagy inkább olyan vagy, mint én, és úgy gondolja, hogy még halálosabb, ha hosszú ideig nem keresnek pénzt a blogból? Akárhogy is, nyugodtan ossza meg a hozzászólásokat, és ami még fontosabb, nyugodtan tegyék meg nem tegye meg ezeket a hibákat a blogjában.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map