Hogyan adhatunk zsemlemorzsát a WordPress-hez, és miért fontos?

Hogyan adhatunk zsemlemorzsát a WordPress programhoz

Mikor utoljára követte a zsemlemorzsa nyomát? A válasz erre a kérdésre? Valószínűleg az interneten, ezért érdemes elgondolkodni azon, hogyan lehet zsemlemorzsát hozzáadni a WordPress-hez.


A mese és a kutya otthonában a morzsák közvetlen nyomát követték, de a valódi életben a zsemlemorzsa általában a webhely fontos navigációs lépéseire utal, különösen, ha egy száz vagy ezer termékkel rendelkező e-kereskedelmi webhelyről beszélünk..

A zsemlemorzsa megértése meglehetősen könnyű, és a webhelyhez történő hozzáadásuk folyamata néhány percet vesz igénybe. Ha szeretne többet megtudni a zsemlemorzsáról és ezen értékes kis funkciók webhelyen történő elhelyezéséről, olvassa tovább.

Mik a WordPress zsemlemorzsa?

Ha bármit online vásárolt, akkor valószínű, hogy legalább látott zsemlemorzsa látták. Ezek a navigációs hivatkozások sorozata, amelyek összekötik egymást, hogy pontosan megmutatják, hol navigált egy webhelyen.

A zsemlemorzsa hasonló a szokásos navigációs menükhöz, kivéve, amikor a webhelyen mozog. A zsákmányhivatkozás linkek struktúrát alkotnak, olyan hierarchiával, amely megmutatja az első meglátogatott oldalt, amelyet a következő, a következő és a következő oldal követ.

Valójában a WPExplorer alkalmazásban található egy zsemlemorzsa példája, amikor rákattint a Témák fülre a navigációs menüben, majd kiválasztja a téma kategóriát.

Mint már említettük, gyakori, hogy zsemlemorzsa látható az e-kereskedelem webhelyein, például az Amazonon, ahol valószínűleg belemerül a kategóriák és terméktípusok mély lyukába..

Legtöbbször ezek a zsemlemorzsák a weboldal teteje felé mutatnak, és a felhasználó rákattinthat a böngészőhierarchia bármelyik linkjére, hogy visszalépjen és megnézze a böngészési előzményeket..

Miért fontosak a zsemlemorzsa??

A legtöbb vállalat két okból választja a zsemlemorzst:

 1. A zsemlemorzsa segítségével a felhasználók navigálhatnak az Ön webhelyén.
 2. A zsemlemorzsa javíthatja SEO-ját.

A felhasználói élmény érdekében a navigációs menü néha nem elegendő ahhoz, hogy a felhasználót irányítsa, és kényelmesebbé tegye őket a webhelyén..

A Best Buy több ezer termékkategóriát és terméket tartalmaz. Amikor az ügyfél elkezdi keresni a laptopot, azonnal lemegy a meghatározott tulajdonságok, kategóriák, márkák és termékek nyúllyukjáról.

Ha az a személy visszalépni akart, a navigációs menü (vagy keresősáv) haszontalannak bizonyul, mivel általában túl messzire visszajuttatják őket. Ehelyett az ügyfél könnyebben láthatja, hogy melyik oldalt nézte meg, majd kattintson arra az oldalra, amelyre a leginkább értelmes visszatérni.

Röviden: a legtöbb márka zsemlemorzsát használ, amikor a tartalom túlsúlyosvá válik ahhoz, hogy a navigációs menüben át tudjon szitálódni. Tehát, ha több ezer termék, fájl vagy blogbejegyzés van, a zsemlemorzsák jól szolgálhatnak.

Ez a dolgok SEO részéhez is kapcsolódik, mivel a zsemlemorzsa segíti a keresőmotorok mozgatását az oldalgyűjteményen keresztül. Ez megerősíti a belső összekötő struktúrát, így a robotok könnyebben feltérképezhetnek, és felismerhetik webhelyét egy nagy felhasználói élményű webhelyként..

Hogyan adjunk hozzá zsemlemorzsát a WordPresshez egy témán keresztül

Miután úgy döntött, hogy a zsemlemorzsa megfelelő a webhelyéhez, ideje vagy aktiválni őket a kezdetektől, vagy hozzáadni egy zsemlemorzsát a WordPresshez egy meglévő webhelyhez.

Ha éppen egy új, sok tartalommal rendelkező weboldalt készít, érdemes egy WordPress-témát keresni, ahova a beépített zsemlemorzsa van. Például a következő WordPress-témáknak főleg jellemzője a zsemlemorzsa:

 • Teljes – Többcélú téma, zsemlemorzsa.
 • Tudásbázis – Kitaláltad. A tudásbázis WordPress témája zsemlemorzsa.
 • SmartMag – Online magazin témája zsemlemorzsa.
 • Flatsome – Népszerű e-kereskedelem opció zsemlemorzsával.
 • Boltos – Egy újabb nagyszerű online áruház, amely zsemlemorzsa.

Valójában úgy tűnik, hogy a legtöbb legjobb e-kereskedelem témája alapértelmezés szerint zsemlemorzsa van. Végül is a fejlesztőknek azt kell feltételezniük, hogy valószínűleg nagy mennyiségű terméket értékesít, tehát van értelme. Függetlenül attól, végezzen kutatást és tesztelje a demókat, mielőtt elkötelezne egy témát.

A zsemlemorzsa engedélyezése a WordPress-en egy pluginnal

Ha szeretne hozzáadni zsemlemorzsát egy jelenlegi webhelyhez, és a témák váltásának ötletére nincs értelme a márkád számára, továbbra is szerencséd van.

A Yoast SEO plugin egy olyan eszköz, amelyet valószínűleg már telepített a webhelyére (SEO célokra). A SEO nagyszerű, de a Yoast ragyogó fejlesztői olyan problémát kezeltek, amelyen sok WordPress webhelytulajdonos szembesül. Végül annyi tartalommal rendelkeznek, hogy értelmezni kell a zsemle hierarchiáját. Az egyetlen probléma az, hogy a témájuk nem rendelkezik zsákmány funkcióval.

Tehát Yoast átvette a kormányt, és mindannyiunk számára egyszerűbbé tette. Így néhány perc alatt hozzáadhat zsemlemorzsát a WordPress-hez.

1. lépés: Adja hozzá a Yoast SEO bővítményt webhelyéhez

Yoast SEO plugin

Ha már telepítette és aktiválta a Yoast, hagyja ki ezt a lépést. Azoknak, akiknek nincs Yoast, menjen a plugin oldal a letöltéshez és telepítse. Ezt a WordPress irányítópultján is megteheti, ha felkeresi Beépülő modulok> Új hozzáadása, majd gépelje be a „Yoast SEO” kifejezést a keresősávba.

Bár nagyszerű, hogy a Yoast SEO felajánl egy funkciót a zsemlemorzsa megjelenítéséhez a webhelyén, azt is javasoljuk, hogy tanuljon meg a Yoast SEO funkcióiról. Ez nem csak javítja a keresőmotorok rangsorolását, de tájékozottabbá is teszi ezt.

2. lépés: Aktiválja a speciális beállításokat

A zsemlemorzs beállításai kezdetben nem jelennek meg a Yoaston, ezért a Műszerfal fülre kattintva kell kezdenie.

Válassza a Jellemzők lapot.

Görgessen lefelé a Speciális beállítások oldalai fejléc megtalálásához. Alapértelmezés szerint ezt a Yoast nem aktiválja. Ezért kattintson a gombra úgy, hogy az Engedélyezve legyen.

Ezután a SEO lapon még néhány lehetőséget lát. A továbblépéshez lépjen a Speciális fülre.

A Breadcrumbs opció jelenik meg az elsőként, így az alábbiak szerint nézheti meg a Breadcrumbs engedélyezését..

Miután engedélyezte, számos más beállítás jelenik meg az alatt. E mezők többségén alapértelmezett beállítások vannak kitöltve, ezért nyugodtan hagyja őket úgy, ahogy szeretné. Érdemes lehet azonban megváltoztatni az elválasztó működését, vagy valami olyasmit, mint a zsemlemorzsa-lista utolsó oldalának félkövér betűzése..

A zsemlemorzsa taxonómiája attól függ, hogy mit állított be az egyes poszt típusokhoz. Ha nem érdekli, hogy mi lenne a hozzászólásokhoz -, akkor ezeket üresen hagyhatja, de szerkesztheti azt is. Az oldal elhagyása előtt feltétlenül kattintson a Mentés gombra.

3. lépés: Helyezze be a Breadcrumbs kódot a webhely fájljaibe

A zsemlemorzsák csak addig jelennek meg, amíg egy kis kódot nem helyez be a webhelyére. Kezdje a következő kód lemásolásával:

''

„); } ?>

Helyezze el a kódot bárhova, ahol a zsemlemorzsa megjelenik. A leggyakoribb helyek közé tartozik:

 • Az single.php fájlban.
 • Az page.php fájlban (az oldal címe felett).
 • A header.php fájl végén.

Jegyzet: Erősen javasoljuk a WordPress gyermek téma használatát az alapvető témafájlok bármilyen módosításakor. Így továbbra is telepítheti a téma frissítéseit a testreszabás elvesztése nélkül.

Egyesek szerint a következő rövid kód a legjobb módja az egyes hozzászólások és oldalak eléréséhez:

[Wpseo_breadcrumb]

Ez az!

Mostantól sikeresen meg kellett volna találnia egy témát, vagy be kell építenie egy plugint a zsemlemorzsa hozzáadására a WordPress-hez. Ha további kérdése van, nézd meg ezt a Yoast cikket a kód kezelésére. Ellenkező esetben mindenképpen beállítania kell a webhelyen található zsemlemorzsát!

Az alábbi részben megjegyzést is hagyhat nekünk – örömmel segítünk minden olyan kérdéssel kapcsolatban, amely felmerülhet arról, hogy hogyan kell hozzáadni zsemlemorzsát a WordPress-hez az olvasók számára.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map