Hogyan adhatja el termékeit a WordPress és a WooCommerce segítségével

Amikor az emberek a WordPress-re gondolnak, gyakran a blogokra gondolnak, de a világ kedvenc tartalomkezelő rendszere nagyjából sokat tett az elmúlt tíz évben. Valójában egy plugin vagy két WordPress sok ember számára sok dolgot jelenthet – nem utolsósorban kiváló platform egy webáruház felépítéséhez.


Nem hiányzik a bővítmények és az e-kereskedelem témái a WordPress telepítésének internetes áruházzá történő átalakításához. Ingyenes és nem ennyire ingyenesek, és a pluginek minősége vadul változik. Az e-kereskedelem újoncának rémálom lehet annak eldöntése, hogy melyik platformot választja.

Ezt szem előtt tartva, ebben a bejegyzésben úgy döntöttem, hogy közelebbről megvizsgálom a piac egyik legjobb ajánlatát. Ingyenes és kivételesen jól felépített. Természetesen beszélek WooCommerce WooThemes készítette.

A WooCommerce rövid áttekintése

A WooCommerce a WooThemes vállalati szintű e-kereskedelmi szoftver (amelyet ma maga a WOrdPress vásárolt meg). Ez lehetővé teszi prémium kiterjesztések hozzáadását, így számtalan módon építhet fel az alapértelmezett telepítésre. Íme a WooCommerce legfontosabb funkcióinak (a termékoldalon feltüntetett) gyors megsemmisítése:

  • Teljesen ellenőrizte a WordPress Sucuri biztonsági cég
  • Átfogó üzletmenedzsment
  • Kiterjedt jelentési lehetőségek
  • Egyszerű egyoldalas fizetés
  • Több fizetési átjáró beállításai
  • Számos marketing és promóciós lehetőség

Ezek a funkciók csak megkarcolják a WooCommerce funkcionalitását. Noha számos online áruház igényeit egyenesen a dobozból fedezi, a rendelkezésre álló számos prémium bővítmény figyelembevételével képesnek kell lennie egy olyan üzlet felépítésére, amely teljes mértékben megfelel az Ön igényeinek (függetlenül attól, hogy egyediek lehetnek)..

A WooCommerce telepítése

A WooCommerce telepítése előtt ellenőriznie kell, hogy a jelenlegi témája kompatibilis-e a WooCommerce-val. A WooCommerce-t szerepelni kell a téma oldalán. Ha üzlet létesítését tervezi, erősen javasoljuk, hogy prémium témát szerezzen. Ennek célja annak biztosítása, hogy témája folyamatosan kompatibilis legyen a WooCommerce legújabb verziójával (nem szeretne biztonsági réseket, mert az ingyenes témája nem lett frissítve). Továbbá, ha olyan prémium témát választ, mint a Chic vagy a Total, hozzá van adva egyéni stílus is, hogy az üzlet megálljon, és az összes WooCommerce kütyü kiválóan néz ki (mivel a plugin alapértelmezett stílusa így van).

Ok, nem, hogy van egy kompatibilis témád, ideje telepíteni! A WooCommerce telepítése ugyanolyan egyszerű, mint bármely más plugin telepítése a WordPress Plugin tárolóból. A WordPress irányítópultján kell mennie Beépülő modulok> Új hozzáadása majd keresse meg a WooCommerce-t. A bővítménynek a Népszerű listában kell lennie. Egyszerűen kattintson a Telepítés most lehetőségre, és a telepítés befejezése után kattintson az Aktiválja a beépülő modult elemre.

telepítse a woocommerce bővítményt

Ez eljut a WooCommerce Settings oldalra, amelyhez egy utolsó lépés szükséges a plugin teljes telepítése előtt. Az oldal tetején egy nagy értesítés található, amely felszólítja a WooCommerce Pages telepítésére:

woocommerce üzenet

Kattintson a Telepítés gomb létrehozza az összes szükséges oldalt az online áruházához. Az oldalak hozzáadása után a WooCommerce üdvözlőképernyőre kerül:

woocommerce üdvözlő képernyő

Most, hogy a beépülő modul teljesen telepítve van, ellenőrizze a WooCommerce rendszer állapotát, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nincs-e azonnali probléma.

woocommerce rendszer állapota

Ez megtalálható a következő alatt: WooCommerce> Rendszer állapota. Ha bármilyen probléma merül fel, akkor információt kap a megoldásukról (ezt meg kell tennie, mielőtt tovább folytatná)..

A WooCommerce konfigurálása

Most, hogy a plugin teljesen telepítve van, itt az ideje elkezdeni a bolt konfigurálását. Ban,-ben WooCommerce> Beállítások menübe számos lehetőséget kínál. Vessen egy pillantást az egyes fül alatt konfigurálható lehetőségekre.

woocommerce beállítások

Tábornok

Ahogy az várható lenne, ez a lap megadja az áruház alapvető konfigurációjait. Az ebben a szakaszban található opciók között szerepelnek a hely, az api és a pénznemek.

Termékek

Ez a szakasz a sok termékbeállítását tartalmazza. Ez magában foglalja a mértékegységeket, áttekintési lehetőségeket, termék- és üzletbeállítási lehetőségeket, termékkép-kivágást, készlet-beállításokat és letölthető termékek beállításait.

Adó

Az adó pontosan amilyennek hangzik – az adóbeállítások. Rengeteg lehetőség van az adómértékek kiszámítására, és ezek bonyolulttá válhatnak. Javasoljuk, hogy vessen egy pillantást a adók felállítása a WooCommerce-ban dokumentáció, mielőtt belemész ebbe a szakaszba.

kijelentkezés

Innentől beállíthatja a kosár és a pénztár oldalát, felveheti a felhasználási feltételeket, és kiválaszthatja a fizetési átjárókat. Banki átutalás, csekk, COD, PayPal és hitelkártyák a WooCommerce opciók. Habár rengeteg plugin és bővítmény érhető el harmadik felekön keresztül, további fizetési átjárók hozzáadására.

Itt is engedélyezheti a kuponokat. A kuponok és az engedménykódok fantasztikus módja lehet annak, hogy a hűséges ügyfelek számára okot váltsanak veled. Számos online áruház kedvezményeket kínál hírlevelünk tagjainak vagy visszatérő vásárlói kedvezményeket, és ez érdemes megfontolni.

Szállítás

Itt állíthatja be áruházának szállítási folyamatának minden aspektusát (ha fizikai termékeket árusít). A szállítási számítások megjelenítési opciói mellett engedélyezheti és konfigurálhatja a következő szállítási lehetőségeket:

Válassza ki a szállítási módszereket, állítsa be az átalánydíjakat, engedélyezze az ingyenes szállítást, adjon hozzá nemzetközi szállítási lehetőségeket, és válassza még a helyi kézbesítés vagy kézbesítés speciális beállításait. Ezeket a lehetőségeket külön engedélyezheti, és konfigurálhatja a használni kívánt szállítási módok minden részletét.

Fiókok

A fiókok oldalon lehetőségeket talál a felhasználói fiókok oldalának beállításához, egyéni URL-eket adhat hozzá a fontos fiókoldalakhoz, valamint a fiókok és a regisztráció engedélyezését / letiltását.

Email

Ez a szakasz lehetővé teszi az e-mail beállítások és az e-mail sablonok konfigurálását, amikor az ügyfelekkel kommunikálnak. Az e-mailek konfigurálhatók különböző eseményindítókhoz, például új, feldolgozó vagy teljes megrendelésekhez, valamint számlákhoz, jelszó-visszaállításokhoz és még sok máshoz. Még az egyedi színeket is választhatja!

Webhooks

A webhookokat események kiváltására használják, például felbukkanó kuponkód megnyitására, amikor az ügyfelek hozzáadnak egy terméket a kosárba. Ez a szakasz sokkal könnyebbé teszi a WooCommerce számára a harmadik fél bővítményeivel való együttműködést, amelyet esetleg érdemes használni a WooCommerce funkcionalitásának bővítéséhez..

A termékek hozzáadása

Most, hogy végigment az áruházkonfiguráción, itt az ideje, hogy megkezdje a termékek hozzáadását. A termék létrehozásának folyamata szinte pontosan megegyezik egy normál blogbejegyzés létrehozásával a WordPress-ben

Készíthet kategóriákat és címkéket a termékekhez, és hozzáadhat szállítási osztályokat a termékek csoportosításához azon termékek szerint, amelyeknek speciális szállítási követelmények vannak. Lehetőség van további attribútumok, például több szín vagy méret hozzáadására a termékekhez.

Termék hozzáadásakor a szokásos üzenethez hasonló oldal jelenik meg néhány további résztel.

woocommerce termékek hozzáadása

Termék adatok

Ez a szakasz lehetővé teszi a termékkel kapcsolatos összes konfigurálást. Négy terméktípus közül választhat: egyszerű, csoportos, külső / kapcsolt vagy változó. Az egyszerű terméktípus az egyetlen, amely lehetővé teszi a termék digitális letöltését vagy virtuális termékét.

Gondoskodnia kell arról, hogy minden termék rendelkezzen SKU-val, amely egyedi azonosítója a készletkezelési lehetőségeknek. Ebben a szakaszban állíthatja be a termék árát, a termékhez tartozó további attribútumokat és a termék készletkezelési lehetőségeit.

Van egy fantasztikus rész is, amely lehetővé teszi más termékek összekapcsolását, hogy lehetővé tegye az eladást és a keresztértékesítést az ügyfelek számára. Ez egy nagyszerű lehetőség arra, hogy ügyfeleit gyengéden ösztönözze további termékek vásárlására tőled. Az Amazon mesterként játszik ezt a technikát, és érdemes időt tölteni arra nézve, hogyan közelítik meg a termék-összekapcsolást, hogy javítsák saját eladásaikat.

A termék rövid leírása

Ez az a kis tartalom, amely a termékkép mellett jelenik meg az aktuális termékoldalon (a fent megadott hosszabb leírás a vevői vélemények melletti lapon jelenik meg). Ez egy remek szakasz, amelyhez néhány gyors mondatot vagy felsorolt ​​listát adhat hozzá a termék tulajdonságairól.

woocommerce termék

Termék galéria

Pontosan így hangzik – a termékképek galéria. Általában jó ötlet, ha hozzáad néhány pillanatfelvételt bármiről, amit elad, így az ügyfelek ellenőrizhetik, mielőtt befejezik a vásárlást. A Chic témánkban frissítettük a galériát, hogy egy szép képvilágítódobozt kapjon, hogy az ügyfelek még könnyebben megtekintsék galériáit..

Jelentés

Miután üzlete élő, és eladott néhány terméket, érdemes megnézni a WooCommerce jelentési funkcióit. Ezek megtalálhatók a WooCommerce> Jelentések menü.

Vannak jelentések, amelyek bontják az értékesítéseket nap, hónap, termék, kategória, valamint a legnépszerűbb eladók és keresők szerint. A termékértékesítés mellett jelentéseket tartalmaz a kedvezményes kupon használatáról és különféle jelentéseket az ügyfelekről. Van is egy terület, amely figyeli az alacsony és elfogyott terméket.

Ezek a jelentések nagyszerű módja annak, hogy vállalkozásuk minden aspektusán felül maradjanak. Ez a funkció nem csak lehetővé teszi a legjobb eladók megismerését, hanem azt is, hogy mely termékeket láthatja nem eladási. Ezek az információk feljogosíthatják Önt jövedelmező döntések meghozatalára. Ezen információk ismerete a sikeres üzlet működtetésének fontos szempontja, és a WooCommerce minden szükséges adatot megad Önnek.

Egy egyszerű megoldás

Számos e-kereskedelmi megoldás létezik a WordPress számára, ám a WooCommerce a legjobban áll oda. Ingyenes és több funkcionalitással rendelkezik, mint sok prémium e-kereskedelem bővítmény. Ha üzlete fel van állítva és működik, ezeket a tippeket felhasználhatja online értékesítésre, valamint ezeket a tartalommarketing tippeket üzleti növekedéséhez.

Használja a WooCommerce szolgáltatást? Mi a véleményed a pluginról? Van-e más plugin odakinn, amit a WooCommerce helyett javasolna? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector