Hogyan adhat el zenét online a WordPress segítségével (3 egyszerű lépés)

Eladjon zenét online a WordPress segítségével

Egy online áruház létrehozása és működtetése némi munkát igényel – ennek a ténynek nincs cukorbevonatja. Ha azonban helyesen készíti el, akkor online áruházát életképes vállalkozássá változtathatja. A siker ilyen szintjének eléréséhez meg kell terveznie az áruházat, hogy megfeleljen az eladott termék típusának, és ha zenét szeretne online eladni, akkor egy kicsit többet kell fontolóra vennie.


Például az áruházat másképp kell felállítani, hogy olyan termékeket kínáljon, mint a zene, a ruházat vagy az elektronika helyett. Szüksége van egy módra a digitális fájlok egyszerű eladására az üzletében, például a népszerű WooCommerce plugin, valamint a zenéinek tiszta és szervezett módon történő megjelenítésére szolgáló módszerre..

Noha dallamait mindig az iTunes vagy a BandCamp segítségével értékesítheti, nagyszerű ötlet, ha saját zenét, bónusz zeneszámokat vagy akár korlátozott kiadású emléktárgyakat (például egyedi vinillemezek) kínál a saját üzletében. Ebben a bejegyzésben megmutatjuk, hogyan lehet zenét online eladni a WordPress segítségével. Pontosabban, hogyan kell használni a WooCommerce és a WooCommerce terméktábla plugin saját zenéinek online értékesítéséhez. Menjünk dolgozni!

1. Telepítse és telepítse a WooCommerce szolgáltatást a zene online értékesítéséhez

Mielőtt elkezdenénk, feltételezzük, hogy van egy WordPress-webhely, amely készen áll a használatra. A WordPress egyszerre hatékony és rugalmas, és könnyen használható virágzó e-kereskedelmi áruház létrehozásához.

Ha nincs ilyen út, a következő feladat a WooCommerce hozzáadása a webhelyéhez. Ez az egyszerű, de funkciókban gazdag plugin átalakítja a WordPress webhelyét funkcionális kirakatként, és egyszerű lehetőségeket kínál a zenék online értékesítéséhez a WordPress segítségével:

WooCommerce bővítmény

Az induláshoz keresse meg a Beépülő modulok> Új hozzáadása a WordPress irányítópultján. A keresőmező segítségével keresse meg a „WooCommerce” elemet, majd kattintson a Telepítés most gomb:

Telepítse a WooCommerce alkalmazást

Egy pillanat múlva egy új gomb lett felcímkézve Aktiválja meg fog jelenni. Válassza ki azt is, és a WooCommerce teljes mértékben beállítva lesz az Ön webhelyén!

Ezen a ponton egy rövid telepítővarázslóhoz kerül:

WooCommerce telepítővarázsló

Nagyon javasoljuk, hogy menjen át ezen a rövid képernyőn. Segítenek az új üzlet konfigurálásában, fontos oldalak létrehozásában és a kulcsfontosságú elemek, például a szállítási árak beállításában. További információt a WooCommerce telepítésével kapcsolatos teljes útmutatónkban talál.

2. Adja hozzá zenéjét az áruházhoz

Miután telepítette a WooCommerce alkalmazást és átlépte a telepítővarázslót, üres tárolója lesz a kezedben. Ez azt jelenti, hogy itt az ideje a termékek hozzáadásához.

A WooCommerce speciális WordPress egyéni postai típust biztosít a termékek hozzáadására kelet felé. Az egyéni hozzászólástípusok hasonlóak a blogbejegyzések hozzáadásához, csak a bejegyzés típusától függően különféle lehetőségekkel (más bejegyzéstípusok között lehet portfólió, ajánlások, alkalmazottak vagy eseménynaptár). Új WooCommerce elem hozzáadásához az irányítópulton megy a Termékek> Új hozzáadása:

Adjon hozzá egy új WooCommerce terméket

Itt elkészítheti első termékét. Először is meg kell adnia egy címet és leírást az első két mező használatával. A jobb oldali sávban a terméket egy vagy több kategóriához is hozzárendelheti, megadhat néhány leíró címkét és akár képeket is feltölthet.

A WooCommerce „húsa” azonban megtalálható a Termék adatok szakasz:

WooCommerce termékadatok

Itt adhatja hozzá az összes elemre vonatkozó lényeges információkat. Mivel a cél az, hogy zenét online árusítson, az első dolog, amit meg akarsz csinálni, az mindkettő ellenőrzése tényleges és Letölthető dobozok tetején. Ez kissé megváltoztatja a látszott lehetőségeket, figyelembe véve a zenefájlok online értékesítését, nem pedig a fizikai termékek helyett:

WooCommerce letölthető termékek

Ezután folytathatja az ár árának beírását, és feltölti a fájlokat, amelyeket az ügyfelek a következő címen vásárolnak meg Letölthető fájlok. Azt is beállíthatja, hogy legyen korlátozás arra, hogy hányszor lehet letölteni a fájlokat, és ha azok lejárnak.

Az ebben a szakaszban szereplő többi beállítás választható, bár érdemes átnézni őket. Ezen felül nézd meg a A termék rövid leírása mező közvetlenül lent. Itt beágyazott audiolejátszókat is hozzáadhat, így az ügyfelek meghallhatják, hogy milyen a zene.

Ehhez kattintson a gombra Add Media. Töltse fel az audio fájlt a számítógépéről, töltse ki annak részleteit, és győződjön meg arról, hogy választott A Media Player beágyazása alatt Beágyazás vagy link:

WooCommerce Embed Media Player

Ez hozzáad egy egyszerű audiolejátszót a rövid leírás mezőhöz:

WooCommerce Media Player rövid leírás

Miután befejezte az első termék beállítását, kattintson a közzétesz gombra kattintva élvezheti az áruházban. Ezután ismételje meg ezt a folyamatot, amíg hozzáadja az összes dalt, albumot és így tovább, amelyeket eladni szeretne.

3. Készítsen terméktáblát a zenéje megjelenítéséhez

Technikai szempontból az első két lépés csak annyit igényel, hogy üzlete felálljon és működjön. A hagyományos WooCommerce beállítás azonban nem szükséges a zene online eladásának legjobb módja.

Ha hagyja a dolgokat úgy, ahogy vannak, az ügyfeleknek el kell lépniük minden egyes termékoldalra, hogy megnézhessék az összes zenédet, hallgathassanak mintákat, és megrendelhessék, amit akarnak. Ez jelentősen lelassítja őket, ami eladások elvesztéséhez vezethet. Sőt, a zenefájlok általában nem igényelnek sok összetett leírást vagy nagy képeket, és az alapértelmezett WooCommerce elrendezés külön figyelmet fordít ezekre az elemekre.

Ehelyett mindent, amit kínál, egyetlen oldalon egy terméktáblázat segítségével mutathatja meg. Ez egy szervezett, vizuálisan vonzó módja a zene megjelenítésének. Az ügyfelek egyszerre láthatnak mindent, ami elérhető az üzletben, és Ön megadhatja az összes kulcsfontosságú adatot, miközben nem bírja el velük az információkat. Ráadásul ezen az oldalon mindent hozzáadhatnak a kocsikhoz, amit akarnak. A minta audiolejátszókat akár közvetlenül is beágyazhatja az egyes termékek asztalába.

Egy ilyen oldal beállításához a következőre van szüksége WooCommerce terméktábla csatlakoztat:

Ez az eszköz úgy van optimalizálva, hogy zökkenőmentesen működjön együtt a WooCommerce-lal, és lehetővé teszi, hogy pontosan testreszabza a terméktáblázat kinézetét és működését. A bővítmény megvásárlása után telepítheti, mint bármely más harmadik fél beépülő modulját. Menj Beépülő modulok> Új hozzáadása és válassza ki a letöltött plugin fájlt. Aktiválja a plugint, ttyúk, menj ide WooCommerce> Beállítások az irányítópulton. Keresse meg a Termékek fülre, és válassza a lehetőséget Termék táblázatok a licenckulcs megadásához:

A WooCommerce terméktáblázat-beállításai

Az itt kínált számos beállítás lehetővé teszi, hogy megváltoztassa a terméktábla működését. Például, alatt Oszlopok, pontosan testreszabhatja, hogy mely információk jelennek meg:

WooCommerce terméktáblázat-oszlopok

Ügyeljen arra, hogy minden elemhez tartalmazzon képet Rövid leírás (így a médialejátszókat bele fogjuk foglalni).

Szűrő legördülő listák egy másik kritikus környezet:

WooCommerce terméktáblás szűrők

Ennek engedélyezésével a legördülő menüket helyezheti el az asztal fölé, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy kulcsfontosságú attribútumok, például kategóriák szerint rendezzék. Ez megkönnyíti számukra, hogy gyorsan megtalálják azt, amit akarnak.

Végül jelölje be a jelölőnégyzetet Rövid kódok a táblázatban. Erre akkor van szükség, ha azt akarja, hogy a beágyazott médialejátszók megfelelően működjenek:

A WooCommerce rövid kódjai a táblázat beállításában

A módosítandó összes beállításról további információt találhat a plugin dokumentációja.

Mentse el a változtatásokat, amikor elkészült, majd nyisson meg egy új oldalt (a Oldalak> Új hozzáadása). Kattintson a Eszköztár váltás ikonra, majd válassza a lehetőséget Helyezze be a terméktáblát. Ezzel rövid kódot helyez el az oldalán:

WooCommerce terméktáblázat rövid kódja

Ez a rövid kód behúzza az összes éppen testreszabott beállítást, és automatikusan beállítja a terméktáblát. Láthatja, hogy hogyan néz ki a Előnézet gomb:

WooCommerce Audio táblázat

Ha úgy tetszik, továbbra is finomíthatja a terméktábláját, amíg az éppen megfelelő. Akkor folytassa és tegye közzé! Készen állsz arra, hogy zenét online értékesítsen. Az ügyfelek ezt követően felhasználhatják az összes rendelkezésre álló zenét, és könnyedén vásárolhatnak.

Következtetés

A legjobb üzleteket az általuk kínált terméktípushoz igazítják. Például, ha óvatosan szeretne zenét online eladni a WordPress segítségével, akkor gondosan meg kell terveznie áruházát. A WooCommerce kiváló kiindulópont, de azt is szeretné, ha ügyfelei számára ésszerűsített módszert kínál a zene felfedezéséhez és a választások elvégzéséhez, valamint további WooCommerce kiterjesztéseket adhat hozzá további funkciók és funkcionalitások számára..

Kérdése van a WooCommerce cikkek beállításával vagy a terméktáblázat kialakításával kapcsolatban? Kérdezd meg az alábbi megjegyzés rovatban!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map