Félelmetes keresés a WordPress Blogban

A WordPress 3.5 verziója nemrég jelent meg, és gyönyörű új médiakezelési képességeket, valamint egy vadonatúj alapértelmezett témát hoz magával (többek között a fejlesztésekkel). Ami engem illet, ez egy újabb lépés a helyes irányba.


A WordPress új verziójának megjelenése azonban mindig emlékeztet nekem a hiányosságokra, amelyeket még nem kezeltek. Ne érts félj – szeretem a WordPress-t, és nem álmodom egy másik tartalomkezelő rendszer használatáról, de ez messze nem tökéletes.

Az egyik legnagyobb probléma, ami a WordPress-rel van, a keresési funkcionalitás mind az elején, mind a hátsó részén. Bárki, aki már régóta használta a WordPress-t, valószínűleg megosztja a csalódottságomat az alapértelmezett keresési algoritmus hatékonyságával.

Ezt szem előtt tartva, ebben a bejegyzésben szeretném bemutatni, hogy mi a legjobb megoldás a WordPress keresési funkcióinak drámai javítására..

Mi olyan rossz a WordPress alapértelmezett keresőmotorjában??

De mielőtt eljutok erre az első áttekintésre miért Annyira szívesen kerülöm az alapértelmezett WordPress-keresést.

Mindegy a megfelelő algoritmushoz kapcsolódik, amely kiválasztja az eredményeket egy kulcsszó megnevezésével, és fordított időrendi sorrendben mutatja be őket. Ez elvben nem tűnik túl rosszul, de gyakorlati alkalmazás esetén visszatér rossz minőségű keresési eredmények.

Tegyük fel például, hogy írt egy üzenetet, amely mindent lefed, amit tudnia kell a kék kütyükről. Ezután öt újabb bejegyzésbe kapcsoltad ezt a bejegyzést, amelyek különféle színű kütyükre fókuszáltak. Ha valaki „kék widget” -re keresett a blogodon, akkor ez a végső kék widget-erőforrás lesz a hatodik visszatérő üzenet, annak ellenére, hogy messze a legrelevánsabb eredmény.

Ez a probléma a hátsó részen történő kereséskor is. Ha sok bejegyzését tesz közzé a blogjában, és meg kell találnia egy olyan bejegyzését, amelyet egy ideje közzétett, akkor a WordPress keresőmotor szomorú illesztési algoritmusa miatt problémákat okozhat. Korábban végtelen csalódást okozott számomra.

Mi a megoldás?

Van néhány beépülő modul, amelyet habozás nélkül telepítek új blogokba és Relevanssi az egyikük. Ez az ingyenes plugin egy komplett megoldás a WordPress blogjának első és hátsó részén található jobb keresési relevanciához..

Íme a legfontosabb funkciók, amelyek sokkal jobbak a Relevanssi-nál, mint az alapértelmezett WordPress keresőmotor:

 • A keresési eredményeket a relevancia sorrendjében, nem a dátum szerint rendezve.
 • Homályos egyezés: illessze a részleges szavakat, ha a teljes szavak nem egyeznek.
 • Keressen olyan dokumentumokat, amelyek megfelelnek egy keresési kifejezésnek (VAGY lekérdezés), vagy megkövetelik, hogy minden szó megjelenjen (ÉS lekérdezés).
 • Keressen kifejezéseket idézőjelekkel, például „keresési kifejezés”.
 • Készítsen egyedi kivonatokat, amelyek megmutatják, hogy hol történt a találat, kiemelve a keresési kifejezéseket.
 • Jelölje ki a keresési kifejezéseket a dokumentumokban, amikor a felhasználó rákattint a keresési eredményekre.
 • Keressen megjegyzéseket, címkéket, kategóriákat és egyéni mezőket.

A részletek nem igazán vannak hogy azért fontos, mert a bizonyíték a pudingban van. Telepítse ezt a bővítményt, és keressen a blogjában, és látni fogja a pozitív eredményeket saját maga számára.

Példát adok nekem a saját blogomból. Különösen néhány alkalommal írtam a Twitter-ről, tehát egy jó keresőmotornak vissza kell adnia ezeket a bejegyzéseket a legrelevánsabb eredményekként. Itt található az első eredmény, amelyet az alapértelmezett WordPress keresőmotor ad vissza:

WordPress keresés

Valószínűleg a novemberi jövedelemjelentésem megemlítette a Twitet, de a bejegyzés valójában nem a Twitterre összpontosított. Vessen egy pillantást a Relevanssi által visszaadott eredményekre:

Relevanssi keresési eredmények

Az alapértelmezett WordPress keresőmotor valójában nem tér vissza Bármi a négy hozzászólás közül, amelyeket az első oldalon „Twitter” -nel címkéztem. A Relevanssi mind a négy eredményt visszatért az első hat eredményben.

További jellemzők

Abban az esetben, ha rendkívül magas szintű keresőmotorja nem elegendő az Ön számára, a Relevanssi további funkciókkal rendelkezik a hüvelyében.

Mindenekelőtt van egy csomó módszer, amellyel maga a keresési funkció megváltoztatható:

 • Állítsa be a megfelelő algoritmust (címek, címkék és megjegyzések szerint)
 • Szűkítse a kereséseket kategóriákra és címkékre
 • Indeksálja az egyedi posta típusokat és taxonómiákat
 • Indeksálja a rövid kódok tartalmát
 • Adja hozzá a Google-stílusú „Arra gondoltál?” javaslatok

Továbbá, Beállíthatja a Relevanssi-ot a felhasználói lekérdezések naplózására, amely lehetővé teszi annak megvizsgálását, hogy az emberek valójában mit keresnek a blogodon. Ennek előnyeinek egyértelműnek kell lenniük – felhasználhatja a keresési lekérdezéseket a tartalmi stratégia kialakításának alapjául (feltételezve, hogy az emberek azt akarják, amit keresnek).

Noha a Relevanssi teljesen ingyenesen használható, van egy prémium verzió, amely további funkciókkal rendelkezik:

 • Továbbfejlesztett helyesírás-javítás a következő nyelven: javaslatok
 • Több oldal támogatása
 • Felhasználói profilok keresése és indexelése
 • Nagyobb súlyt rendeljen az új hozzászólásokhoz
 • Hagyja a felhasználónak választani az ÉS és a VAGY keresések között, használja a + és a – operátort (ÉS ÉS NEM)

A prémium verzióra természetesen nincs szükség – több mint egy éve használom az ingyenes verziót, és nagyon örülök annak, hogy hogyan teljesített.

Jutalmazza látogatóit a jobb kereséssel

Valójában nincs ok, amiért ne telepítse és aktiválja a Relevanssi-t a WordPress-blogján. A beállítási idő szinte nem létezik, és nem kell aggódnia amiatt, ha már elindult és fut. te tud szánjon időt arra, hogy a beállításokhoz megfelelõ módon összehúzódjon, de erre nincs szükség – nagyon jól működik a dobozból.

Noha vannak alternatívák, a Relevanssi-t gondolom a legjobbnak. Egyetértesz? Szeretném elolvasni a gondolatait a megjegyzés szakaszban!

Töltse le a Relevanssi-t a WordPress.org webhelyről →

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map