Egyszerű WordPress plugin írása, Beginner bemutató

A laikus nyelvben a WordPress bővítmény egy egyszerű program, amely segít testreszabni és továbbfejleszteni a WordPress webhelyet anélkül, hogy az alapvető programozást kellene szerkesztenie. Amikor elsajátította WordPress beépülő modul fejlesztése, akkor bármilyen funkcionalitást gyorsan hozzáadhat a WordPress blogjához. De mielőtt profi lett, meg kell tanulnia a köteleket.


A WordPress beépülő modul egy program, vagy egy vagy több funkció halmaza, PHP szkriptnyelven írva, amely hozzáad egy speciális funkciót vagy szolgáltatást a WordPress webloghoz, amelyet zökkenőmentesen integrálhat a weblogba hozzáférési pontok és módszerek segítségével a WordPress plugin alkalmazásprogram interfész (API) biztosítja. – Plugin, WordPress kódex írása

A mai bejegyzésben bemutatjuk az első WordPress-bővítmény létrehozásának folyamatát. Az oktatóanyagot egyszerűen fogjuk kezelni az első olyan fejlesztők számára, akiknek csak kevés vagy nincs ismerete PHP (a WordPress mögött található szkriptnyelv).

Mielőtt elkezdenénk a tényleges kódolást, áttekintjük néhány dolgot, amelyeket meg kell értenie a WordPress plugin fejlesztésével kapcsolatban..

Alapvető tudnivalók a WordPress beépülő modul létrehozása előtt

Ebben a szakaszban felfedi a az első néhány lépés ezt be kell tartania a WordPress bővítmény létrehozásakor. Ezen felül megemlítünk minden különféle dolgot, amelyeket figyelembe kell vennie a plugin írásakor. Nagy. Kezdjük az alapokkal.

Hogyan nevezhetünk el egy WordPress beépülő modult

Mielőtt minden mást el kell végeznie, meg kell adnia a WordPress plugin egyedi nevét. A kedvező név meghatározásának egyik legjobb módja az, hogy elgondolkozzon arról, hogy a plugin mit fog tenni. Tehát például, ha a bővítmény segít az embereknek megosztani a tartalmat a közösségi médián keresztül, akkor a névbe beillesztheti a „közösségi média megosztása” kifejezést. Egy másik dolog, a plugin-nevek lehetnek több szó, tehát ne aprítsa el a kreativitást.

A plugin nevének egyedinek kell lennie, hogy elkerülje a többi pluginnal való ütközést. Annak érdekében, hogy neved egyedi legyen, elvégezheti a Google-keresést a név alapján. Ezen felül kereshet a különféle plugin könyvtárakban, beleértve a WordPress plugin-lerakat.

Bármely plugin megnevezéséhez létre kell hoznunk legalább egy plugin-fájlt (a fő PHP-fájlt), amely bemutatja a következő szakaszunkat..

Plugin fájlok létrehozása

A plugin egyetlen PHP vagy több fájlból is állhat, attól függően, hogy mit tervez. A legfontosabb fájl a fő PHP fájl, amely egyenértékű az index.php és az index.html fájlokkal a WordPress témákban, illetve a HTML tervekben.

Ajánlott, hogy a WordPress fejlesztői a fő plugin-fájljukat szokás szerint nevezzék el a pluginük után. Például a WP Renym plugin nevű plugin fő plugin fájlja lenne wp-renym.php. Ha elválasztó hozzáadása a nevedhez, csak kötőjeleket (-) használjon a szavak között, az aláhúzással ellentétben (_).

Mint fentebb említettük, egy plugin egy vagy több fájlból is készíthető (képek, JavaScript, nyelv, CSS fájlok stb.). Akárhogy is, a plugin-fájloknak egyetlen könyvtárban kell élniük. Tehát egy WP Renym nevű plugin esetében a wp-renym.php A fájlt egy wp-renym mappába. További almappákat lehet hozzáadni a fő plugin mappához más fájlok tárolására és rendezésére.

A plugin összes kódjának lefektetése után a fő mappát tömöríti egy ZIP-fájlba (ebben az esetben a wp-renym.zip archívum), hogy feltöltse és telepítse a WordPress webhelyre..

Fájl fejléc hozzáadása a fő PHP fájlhoz

A plugin elnevezésekor további részleteket kell hozzáadnia, például leírást, verziót, licencet, szerző nevét – alapvetően mindent, ami a plugin alatt és mellett jelenik meg a WordPress plugins képernyő – a plugin fejléce. Ehhez használnia kell a standard plugin információ fejléc a fő PHP-fájl tetején. Így néz ki egy tipikus fejléc:


/ *
Dugó neve: A bővítmény neve
Plugin URI: http: // link a plugin kezdőlapjára
Leírás: Írja le néhány rövid mondatban a plugin lényegét
Verzió: 1.0
Szerző: A neve (Yay! Itt jön a hírnév ...)
Szerző URI: http: // link az Ön webhelyére
Engedély: GPL2 stb
Licenc URI: http: // hivatkozás a bővítmény licencéhez
* /

A fenti fejléc minden paramétere magától értetődő, ezért nem fogok belemenni a részletekbe. Csak győződjön meg arról, hogy tartalmazza a vonatkozó http: // vagy https: // amikor beépíti a plugin és a szerző URI-jét, vagy a linkek nem fognak működni.

Kövesse a fejlécet a következő licencinformációkkal, ha a GPL2 licenc vagy licenc kompatibilis a GPL2-vel:

/ * Szerzői jogi év: PLUGIN_AUTHOR_NAME (e-mail: az Ön e-mail címe)
(Plugin Name) egy ingyenes szoftver: terjesztheti és / vagy módosíthatja
a GNU Általános Nyilvános Licenc feltételei szerint, a
- a Free Software Foundation, vagy a licenc 2. verziója, vagy
bármilyen későbbi verzió.

(Plugin Name) terjesztése abban a reményben, hogy hasznos lesz,
de semmiféle jótállás nélkül; még a
KÜLÖNLEGES CÉLKITŰZÉS ÉS KERESKEDELEM. Lásd a
További részletek a GNU Általános Nyilvános Licencben.

Meg kellett volna kapnia a GNU General Public License másolatát
együtt (Plugin Name). Ha nem, olvassa el (http: // hivatkozás a bővítmény licencére).
* /

Az oktatóanyag hatálya nem engedi meg, hogy túllépjük ezeket az alapvető lépéseket. Ki kell nézni a plugin írása útmutató a kódexben, hogy többet megtudjon a WordPress beépülő moduljairól, sabloncímkéiről, a beépülő modul adatainak adatbázisba mentéséről, a beépülő modul opcióinak mechanizmusáról és a beépülő modul frissítéséről. A kódex tartalmaz egy hatalmas szöveget is Plugin-erőforrások gyűjtemény, amely tele van video útmutatókkal, speciális témákkal és még sok mindennel.

Most, hogy lefedtük az alapokat, írjunk egy egyszerű WordPress bővítményt, amely két alapvető (de remek) funkciót fog végrehajtani:

 • Cserélje ki a szavak tartalmát a saját választott szavakkal
 • Minden blogbejegyzés végéhez adjon hozzá egy „Köszönjük, hogy elolvasta ezt az útmutatót…” megjegyzést.

Hogyan írhatunk egyszerű WordPress beépülő modult – WP Renym

Ebben a szakaszban a WP Renym bővítmény kódját fogjuk írni, amelyet már említettem.

Amire szükséged van:

A plugin elnevezése

Először ellenőriztük a WordPress plugin-lerakatot, és Google-on végeztünk keresést a nevén; WP Renym ingyenes volt. A kezdeti választásom a WP Rename volt, de ezt már megtették.

Továbblépés … Nyisson meg egy új fájlt a kódszerkesztőben, és a plugin megnyitásával tegye a következő kódot a tetejére :

/ *
Beépülő modul neve: WP Renym
Plugin URI: http: // link a plugin kezdőlapjára
Leírás: Ez a bővítmény helyettesíti a szavakat a saját választott szavakkal.
Verzió: 1.0
Szerző: Freddy Muriuki
Szerző URI: http: // link az Ön webhelyére
Engedély: GPL2 stb
Licenc URI: https: // link a bővítmény licencéhez

Szerzői jogi év: PLUGIN_AUTHOR_NAME (e-mail: az Ön e-mail címe)
(Plugin Name) egy ingyenes szoftver: terjesztheti és / vagy módosíthatja
a GNU Általános Nyilvános Licenc feltételei szerint, a
- a Free Software Foundation, vagy a licenc 2. verziója, vagy
bármilyen későbbi verzió.

(Plugin Name) terjesztése abban a reményben, hogy hasznos lesz,
de semmiféle jótállás nélkül; még a
KÜLÖNLEGES CÉLKITŰZÉS ÉS KERESKEDELEM. Lásd a
További részletek a GNU Általános Nyilvános Licencben.

Meg kellett volna kapnia a GNU General Public License másolatát
együtt (Plugin Name). Ha nem, olvassa el (http: // hivatkozás a bővítmény licencére).
* /

Mentse a fájlt wp-renym.php a wp-renym mappában. Ha még nem rendelkezik mappával, hozza létre. wp-renym.php lesz a fő PHP fájl.

Funkciók hozzáadása

Most hozzá kell adni a tényleges funkciókat a beépülő modulhoz. Alig a fenti kód alatt adjuk hozzá a következő funkciót a helyesírás-javításhoz wordpress nak nek WordPress:

függvény renym_wordpress_typo_fix ($ text) {
return str_replace ('wordpress', 'WordPress', $ text);
}
add_filter ('the_content', 'renym_wordpress_typo_fix');

renym_wordpress_typo_fix az az egyedi név, amelyet funkciónknak adott. Új funkciók hozzáadásakor soha ne indítsa el őket wp_ – ez megakadályozza a WordPress kódfunkciókkal való esetleges jövőbeli inkompatibilitásokat, amelyek mindegyike az előtagot használja wp_.

A PHP függvényünk argumentumként ($ text) veszi fel, és az első „wordpress” karakterláncot adja vissza, helyettesítve a „WordPress” második karakterlánccal..

Beépítettünk egy szűrőt (add_filter) a funkciónk ismertetésére ( renym_wordpress_typo_fix ) a kiválasztott szöveg kidolgozására, amely ebben az esetben a teljes üzenet tartalma (the_content).

Egynél több szó cseréjéhez (esetleg több szót szeretne szerkeszteni a blogjában, vagy a plugint egyszerű profanitási szűrőként szeretné használni), cserélje ki a fenti kódot a következő kódra:

függvény renym_content_replace ($ content) {
$ keresés = tömb ('wordpress', 'kecske', 'húsvét', '70', 'szenzációs');
$ csere = tömb ('WordPress', 'kávé', 'húsvéti ünnepek', 'hetven', 'rendkívüli');
return str_replace ($ keresés, $ csere, $ tartalom);
}
add_filter ('the_content', 'renym_content_replace');

A fenti kódban már kiválasztottuk azokat a szavakat, amelyek például wordpress, kecske, húsvét stb. A helyettesítő szavakat is kiválasztottuk, pl. WordPress, kávé, húsvéti ünnepek stb. Remélhetőleg a kód kissé magától értetődő:

 • Az renym_content_replace A függvény argumentumként ($ content) veszi fel, helyettesíti a $ keresési tömb összes szavát, és visszaküldi a most módosított szavakat a WordPress-hez.
 • A $ keresés tartalmazza a cserélni kívánt szavakat
 • A $ csere tartalmazza a helyettesítő szavakat
 • Az str_replace elvégzi azt, amit legjobban tesz, és helyettesíti a szavakat az új szavakkal

Vegye figyelembe, hogy adjuk hozzá az előtagot renym minden funkcióhoz. Ez megakadályozza a konfliktusokat más telepíthető pluginekkel. A szokás szerint előtagokat kell hozzáadnia a funkcióihoz, függetlenül attól, hogy pluginokat, témákat vagy kütyüket fejleszt – e.

Ha elvégezte a fenti lépéseket, a plugin hatékonyan helyettesítheti az összes kiválasztott szót. Most tegyük be a „Köszönjük, hogy elolvasta ezt az útmutatót…” megjegyzés, amely minden bejegyzés alján megjelenik. Adja hozzá a következő kódot a fő plugin-fájlhoz ( renym_content_replace ) a záró PHP konzol előtt ( ?> ), Amely az utolsó sorban található:

függvény renym_content_footer_note ($ content) {
$ content. = '
Köszönjük, hogy elolvasta ezt az útmutatót. Lehet, hogy legközelebb engedsz, hogy vesz egy kávét! További WordPress útmutatók a Blogunkon találhatók
„ visszatér $ tartalom; } add_filter ('the_content', 'renym_content_footer_note');

Mentse el a változtatásokat. Az renym_content_footer_note függvény hozzáadja a HTML jelölést a $ content paraméterhez, és visszaadja az új értéket a WordPress-nek. Számos lábléc osztályt is hozzáadtunk a szövegünkhöz, így később könnyen stílusra készíthető.

Beépítettünk egy szűrőt (add_filter), amely megmondja, hogy mi működik-e a kiválasztott szöveggel, azaz a tartalom, amelyet a the_content képvisel.

Tömörítse a mappát

Ezen a ponton a végső wp-renym.php a fájlnak így kell kinéznie:

Köszönjük, hogy elolvasta ezt az útmutatót. Lehet, hogy legközelebb engedsz, hogy vesz egy kávét! További WordPress útmutatók a Blogunkon találhatók„
visszatér $ tartalom;
}
add_filter ('the_content', 'renym_content_footer_note');

?>

Mentse az összes módosítást. Tömörítse a WP Renym mappát a wp-renym.zip archívum (Mac számítógépen olyan egyszerű, mint a jobb kattintás, a fájl tömörítése – és a PC-ben azt hiszem, hogy nagyon hasonló). Csak ellenőrizze, hogy a fájl .ZIP kiterjesztésként menti-e a fájlt, különben a bővítményt nem telepíti.

Használja pluginjét

Töltse fel és aktiválja az új WP Renym bővítményt a WordPress plugins képernyő. Gratulálunk az első plugin írásához!

Telepítse a Renym WordPress beépülő modult

Erőforrások

Ha többet szeretne megtudni a WordPress beépülő modul fejlesztéséről, kérjük, olvassa el a következő forrásokat:

Következtetés

Remélem, hogy ez az oktatóprogram a helyes irányba mutatott, amennyire a pluginok megértése megy. Ez a bejegyzés lépésként szolgálhat a bonyolult WordPress plugins fejlesztéséhez, amelyek bármit megtesznek. Ne álljon meg itt, nézd meg a fent ajánlott erőforrásokat a WordPress plugin fejlesztésével kapcsolatos ismereteid bővítése érdekében.

Ha hasznosnak találta ezt az oktatóprogramot, vagy ha van még valami más hozzá, akkor szívesen megismerjük. Kérjük, ossza meg gondolatait az alábbi megjegyzés szakaszban. Viszlát �� környékén

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map