CrowdFund A projektek a WordPress segítségével

CrowdFund A projektek a WordPress segítségével

A közösségi finanszírozás az utóbbi években robbant fel, olyan webhelyek sikerével, mint a Kickstarter és Indiegogo.  Ha valaha is közösségi finanszírozási webhelyet használt (akár alkotóként, akár támogatóként), akkor tudja, mennyire hasznosak lehetnek a finanszírozás megszerzésében. Végül azonban a több ezer élő projekttel versenyez a figyelem miatt.


Ahelyett, hogy mindenki mögött zsetonba kerülne, miért nem hoz létre WordPress webhelyet a projektjéhez, és lehetővé teszi a közönség számára, hogy közvetlenül finanszírozza? Ez nem olyan nehéz, mint amire számíthat. Mindössze egy önálló üzemeltetett WordPress telepítésre és egy ingyenes pluginre van szüksége.

Ebben a bejegyzésben megbeszéljük a WordPress-webhely használatának előnyeit a projektek vagy szolgáltatások együttes finanszírozása érdekében. Akkor arról fogunk beszélni, hogyan lehet egy ingyenes bővítményt használni webhelyünk adománygyűjtő platformmá történő alakításához. Kezdjük el!

Milyen a közösségi finanszírozás (és hogyan jár előnye Önnek)

Az Indiegogo honlapja.

A közösségi finanszírozás lehetővé teszi, hogy pénzt gyűjtsön egy termék vagy szolgáltatás létrehozásához, az adományok elfogadásával a támogatók részéről. Ez egy meglehetősen egyszerű folyamat, amikor először elindítja a projektet, és az egyének vagy vállalkozások (támogatók vagy befektetők) biztosíthatják a pénzét, amelyre szüksége van a projekt elindításához..

Ennek a módszernek számos előnye van, beleértve:

 • Előzetes pénzeszközöket kap a termék vagy szolgáltatás fejlesztéséhez.
 • Hatékonyabb, mint a hagyományos finanszírozás.
 • Ön képes lesz társadalmi bizonyítékot és vontatási elemet létrehozni termékére vagy szolgáltatására.
 • Ez lehetővé teszi a támogatók és az adományozók ötletrohamját, hogy segítsen pontosítani az eredeti projektötletét.
 • Gyakran jobb médialehetőségekkel és marketinggel fog kapni a projektet.

Számos olyan projekt létezik, amelyek profitálhatnak a közösségi finanszírozásból. Nyilvánvaló, hogy a fizikai termékek ideálisak ehhez a folyamathoz. Bármelyik közösségi finanszírozást nyújthat, a digitális termékektől, például játékoktól vagy mobilalkalmazásoktól kezdve a film- és televíziós projektekig.

Bemutatjuk a WP Donory WordPress bővítményt

WP Adomány WordPress bővítmény

A WP Crowdfunding egy WooCommerce alapú bővítmény, amely lehetővé teszi a tömegfinanszírozású webhelyek létrehozását a WordPress használatával. A plugin ingyenesen elérhető, és tartalmaz egy fizetett verziót is, amely több funkcióját feloldja.

Ennek a pluginnak az a fő előnye, hogy elválaszt téged a több ezer versenytársaktól a fő közösségi finanszírozási oldalakon. Ez azt jelenti, hogy a folyamat minden aspektusát irányítja, és nem kell ugyanabban a platformon potenciális versenyzőkkel foglalkoznia.

Főbb jellemzők:

 • Dedikált felhasználói regisztráció
 • A finanszírozási cél bejelentésének és az ajánlott árak meghatározásának képessége
 • Opciók a támogatók megjelenítésére egyetlen oldalon, vagy névtelen felsorolásra
 • Natív pénztárca rendszer az alapok kiszámításához, rögzítéséhez és elosztásához (prémium)
 • Alternatív fizetési rendszerek, mint például a PayPal Adaptive és Stripe Connect (prémium)

Ár: A plugin ingyenes, és letöltheti a WordPress plugin könyvtárból. További funkciók eléréséhez egy prémium verzió elérhető 149 dollárért.

A WP Crowdfunding beépülő moduljának használata (3 lépésben)

Mielőtt bármilyen változtatást végrehajtana, javasoljuk, hogy készítsen biztonsági másolatot a WordPress webhelyről. Ezután az induláshoz kövesse az alábbi lépéseket!

1. lépés: Töltse le és telepítse a WP Crowdfunding szoftvert

Először érdemes megjegyezni, hogy ezek az utasítások a plugin ingyenes verziójára vonatkoznak, bár a prémium verzió használatának folyamata hasonló.

Telepítse a WP Crowdfunding szoftvert

A WordPress irányítópultján válassza a lehetőséget Dugó > Új hozzáadása. Az első eredmény a „crowdfunding” és a WP Crowdfunding. Miután megtalálta, kattintson a gombra Telepítés most. Amikor a plugin telepítve van, válassza a lehetőséget Aktiválja.

WP közösségi finanszírozás Aktiválja a WooCommerce alkalmazást

A plugin aktiválása után az irányítópulton értesítést fog látni a WooCommerce telepítéséről, ha még nem tette meg. Ez szükséges a WP Crowdfunding megfelelő működéséhez, mivel ez egy WooCommerce kiterjesztés, ezért telepítse és aktiválja a WooCommerce szoftvert, ha még nem tette meg..

2. lépés: A WooCommerce és a WP közösségi finanszírozási plugin-beállítások

Miután aktiválta mindkét beépülő modult, az irányítópulton két új menüpontot lát majd: az egyiket az WooCommerce és egy másik Közösségi finanszírozás. Nagyon javasoljuk, hogy állítsa be először a WooCommerce alkalmazást, mivel itt határozhatja meg pénznemét, helyét, szállítási beállításait, és ami a legfontosabb – a fizetési beállításokat. A lépésekről további információt a WooCommerce telepítési útmutatójában talál.

De amint a WooCommerce készen áll, folytathatja az ip WP Crowdfunding beállítását.

Általános beállítások

Alapkezelő lehetővé teszi az e-kereskedelem-kezelő kiválasztását. Mivel ez a plugin a WooCommerce platformon épül fel, ezt be kell állítania alapértelmezett platformként. Itt van néhány más bontása Tábornok azokat a beállításokat, amelyeket meg szeretne nézni:

 • Alapértelmezett kampányállapot: Állítsa be az alapértelmezett vázlatot vagy közzétett állapotot az új projektekhez.
 • Minimális ár: Beállítja az adomány minimális összegét.
 • Maximális ár: Beállítja az adomány maximális összegét.
 • Ajánlott ár: Beállítja az ajánlott adomány összegét.
 • Kampányvételi módszer: Válassza ki, mi indítja el kampányának végét (cél, dátum, mindkettő, soha).

Telepítéskor ez a bővítmény automatikusan létrehoz egy irányítópultot és egy projekt benyújtási oldalt. Ha ehelyett testreszabott oldalakat szeretne használni, akkor ezeket a szakasz következő két legördülő menüjével kell megadnia:

 • Válassza az Irányítópult oldalt: Válasszon egy oldalt, amelyen tartja az irányítópult első felét.
 • Válassza a WooCommerce űrlapot: Válassza ki az egyéni benyújtási űrlap oldalát.

Az is fontos, hogy szerkesztse a Kampány készítője beállításokat, ha több felhasználó rendelkezik hozzáféréssel a webhely hátteréhez. Egyszerűen válassza ki azokat a felhasználói szerepeket, amelyekhez hozzáférést kíván biztosítani, a közösségi finanszírozású kampányok létrehozásához és szerkesztéséhez.

WooCommerce beállítások

Ezután nézzük meg a WooCommerce beállítások lapon:

WP közösségi finanszírozás WooCommerce beállítások

Itt be kell állítania a WooCommerce beállításainak specifikus beállításait. Először válassza ki, hogy megjelenjen-e a közösségi finanszírozási projekt a WooCommerce üzlet oldalán.

Innentől számos módosítást végezhet úgy, hogy beállítja a listázási és regisztrációs oldalakat, testreszabja a benyújtási űrlapot a különféle szövegmezőkhöz, és eldöntheti, hogy az oldalai hogyan fognak kinézni és beletartoznak. Ha kétségei vannak, válassza ki a kívánt beállításokat, majd nézze meg webhelyének elejét, hogy megnézze, hogyan jelennek meg.

Stílusbeállítások

Az utolsó elérhető fül az alapvető stílusbeállítási lehetőségekre vonatkozik. Használja a beépített lehetőségeket a színsémához (amely kiemelkedő szín) és a gombok kialakításához használja a közösségi finanszírozási oldalak és űrlapok további testreszabását..

Közösségi megosztás beállításai

A WP Crowdfunding beépülő modul a Twitter, a Facebook, a Google+, a Pinterest és a linkeken keresztüli közösségi megosztás engedélyezését is lehetővé teszi. Egyszerűen jelölje be a használni kívánt közösségi platformok négyzeteit..

Miután elvégezte ezeket a csípéseket, készen kell állnia arra, hogy ténylegesen létrehozza kampányát (Megjegyzés: van hozzáadott opció az e-mailekhez, a reCAPTCHA-hoz és a Wallet-hez, valamint hozzáférés a kampányteljesítmény-jelentésekhez, amelyek csak a plugin prémium verziójával érhetők el.).

3. lépés: Hozzon létre egy WP közösségi finanszírozási kampányt

Az induláshoz önmagában is hozzáadhat kampányokat a WooCommerce webhelyen. Csak válassza ki a „Crowdfunding” termékadat típusát, és adja hozzá az adatait.

WooCommerce WP közösségi finanszírozási termék

4. lépés: WP közösségi finanszírozású rövid kódok

Új oldalt kell hozzáadnia a WordPress-webhelyhez. Tól Rövid kód legördülő menüben válassza ki a létrehozni kívánt űrlap típusát:

WP Crowdfunding rövid kódok

Ezután a kezelőfelületen elkezdheti maga a kampány konfigurálását:

Minta benyújtási űrlap.

A projekttel kapcsolatos általános információk mellett itt szerepelhetnek a biztosítékösszegek és jutalmak. Ha minden rendben van, kattintson a gombra Küldje el a kampányt.

Mielőtt befejezzük, érdemes megemlíteni, hogy a WP Crowdfunding nem igényel speciális témát. Tehát ha már rendelkezik WordPress-webhellyel, akkor nem kell aggódnia, hogy megváltoztassa annak megjelenését. A prémium verzió azonban tartalmaz egy speciálisan a plugin számára kifejlesztett ingyenes témát, amelyet érdemes megnézni.


A közösségi finanszírozású weboldal létrehozásával lehetővé válik a kívánt méretű vagy kicsi kampányok felépítése, és minden szempontból teljes ellenőrzést gyakorolhat. A WP Crowdfunding segítségével rendelkezhet saját adománygyűjtő webhellyel, amely arra ösztönzi a közösséget, hogy támogassa és támogassa projektjét.

Van kérdése a WP Crowdfunding használatával a projekt webhelyének létrehozásával kapcsolatban? Tudassa velünk az alábbi megjegyzés szakaszban!

Jegyzet: Ez egy frissített üzenet, amely korábban az Astoundify Crowdfunding pluginjával foglalkozott, amely már nem létezik.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map