Biztonsági másolat készítése a WordPressről a felhőbe a BackWPup használatával – Átfogó útmutató

A webhely biztonsági másolatának fontosságáról a legutóbbi bejegyzésem sorozatában – a WordPress elkerülhető általános hibái – beszéltünk. Valójában a kérdés tetején van a listán! De sokan téves benyomásunk szerint a WordPress webhely biztonsági mentése nehéz, sőt időigényes is. A mai bejegyzésben megpróbáljuk megfordítani ezt a gondolatot.


Ma megtanuljuk, hogyan kell konfigurálni a ingyenes BackWPup plugin nak nek automatikusan készítsen biztonsági másolatot a WordPress webhelyről a felhőbe. Ha elkészült ezzel az oktatóanyaggal, akkor automatikus biztonsági másolatot készíthet bármilyen feltöltési célállomásra, valamint számos konfigurációs beállítást. Nem kell több időt költenie a biztonsági mentések konfigurálására vagy karbantartására – mindez automatikusan megtörténik.

Úgy döntöttünk, hogy a Dropbox szolgáltatást használja felhő-szolgáltatónkként, mivel az iparág egyik legjobb ingyenes felhőalapú tároló-szolgáltatója. Ha inkább fizetős felhőalapú tároló szolgáltatót szeretne használni, akkor kipróbálhatja az Amazon AWS-t. Ha nincs Dropbox fiók, Azt javaslom, szerezzen ma. PS: Szükségünk lesz egyre is, amelyet felhasználhatunk az oktatóanyagban.

A BackWPup WordPress bővítmény telepítése

telepítse a biztonsági mentés beépülő modult a WordPressbe

A plugin telepítése séta a parkban. Egyszerűen lépjen ide:

 • WordPress Irányítópult> Beépülő modulok> Új hozzáadása
 • Ban,-ben Bővítmények keresése mezőben, típus “BackWPup”. Az első eredménynek a keresett bővítménynek kell lennie.
 • Egyszerűen kattintson a gombra Telepítés és akkor Aktiválja a plugin.

Kész? Jó. Most nyisson meg egy új fület a böngészőben, és jelentkezzen be a Dropbox fiókjába. Ha szeretné, bezárhatja a fület. Hamarosan összekapcsoljuk a Dropbox-fiókot a BackWPup bővítménnyel.

Az előzetes beszámolók

backwpup-hero1

Először ellenőrizünk néhány szerveroldali függőséget, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy a biztonsági mentés művelete zavartalanul zajlik-e.

 • Keresse meg a BackWPup adminisztrációs paneljét, amely alatt található WP Irányítópult> BackWPup> Irányítópult.
 • Válassza a Pont lehetőséget # 1 Ellenőrizze a telepítést.
 • A BackWPup ellenőrzi a host kiszolgálói környezetet konfliktusok vagy kielégítetlen függőségek szempontjából.
 • Az összegyűjtött információk a Információ fül a Beállítások panelen a BackWPup. (Később újra meglátogatjuk ezt a lapot további hangolás céljából.)
 • A legtöbb esetben nem jelentettek problémákat.
 • Ha azonban kérdés jelentése talált (például a cURL verzió nem található), vegye fel a kapcsolatot a tárhely szolgáltatójával annak javítása érdekében.
 • Ha kész, nyomja meg Változtatások mentése.

Hogyan hozhat létre új ütemezett biztonsági másolatot a BackWPup programban

backwpup-proc-01

Most létrehozunk egy új ütemezett biztonsági másolatot a BackWPup használatával. Ez könnyű, minden, amit meg kell tennie, kövesse az alábbi egyszerű lépéseket:

 • Menj tovább WP műszerfal> BackWPup> Új munka hozzáadása
 • Alatt Munka megnevezés, adj egy értelmes nevet, amellyel később kapcsolatba kerülhetsz.
 • Használtuk First_Backup_Job_WPExplorer
 • Hagyd a Munkafeladatok egyedül a lapot, mivel nem lesz szükségünk az ellenőrizetlen szolgáltatásokra
 • Alatt Biztonsági mentési fájl létrehozása, állítsa be a Archívum neve nak nek backwpup_trial1_% Y-% m-% D_% H-% izo-% s
 • Végül a Munkahely fül, ellenőrizze Dropbox.
 • Egy új lapot hívtak Címzett: Dropbox jelenjen meg a felső menüben. Válassza ki.

A Dropbox csatlakoztatása a BackWPup beépülő modulhoz

Most a Címzett: Dropbox fülre, az utolsó lépésben leírtak szerint. Nyisson meg egy új lapot a böngészőben, és jelentkezzen be Dropbox-fiókjába, ha még nem tette meg.

connect-dropbpx-backwpup-1

Alatt Címzett: Dropbox fül, majd a Bejelentkezés> Hozzáférés a Dropbox alkalmazáshoz, kattintson a Szerezze be a Dropbox App hitelesítő kódját gomb.

connect-dropbpx-backwpup-2

Ez megnyit egy új lapot, és engedélyt kér. Kattintson Lehetővé teszi és a Dropbox generál egy korlátozott hozzáférés egy kód az Ön számára. Ez azt jelenti, hogy a BackWPup bővítmény csak a Alkalmazások / BackWPup mappát a Dropbox-ban. Ez egy ideál megoldás, mivel a bővítménynek nem kell hozzáférnie a teljes Dropbox-fiókhoz.

connect-dropbpx-backwpup-3

Másolja be és illessze be a kódot a App hozzáférés a Dropboxhoz terület.

connect-dropbpx-backwpup-4

Kattintson Változtatások mentése az integráció tesztelése.

connect-dropbpx-backwpup-5-siker

Ha kész, akkor kap egy megerősítő üzenetet, amelyben azt mondja:Hitelesített”. Ez lezárja a Dropbox integrációnkat.

A biztonsági mentés első futtatása

Most folytatjuk a biztonsági mentési feladat futtatását. A biztonsági mentési feladatot négyféle módon futtathatja:

 1. A munka manuális indítása a WordPress irányítópulton
 2. A munka elindítása a megadott URL-ről
 3. A WordPress CLI-n keresztül
 4. A munka ütemezésével a WordPress Cronon keresztül

Az első két lehetőség az egész közönség számára a legmegfelelőbb. A kézi módszert használjuk a biztonsági mentési feladat első futtatására.

Itt egy képernyőkép a biztonsági mentési folyamatról –

biztonsági mentés biztonsági mentés előrehaladása cmd

És egy kész biztonsági mentéssel –

backwpup munkahelyi 1.-run

Ha kész, látnia kell a Dropbox-fiókjába feltöltött archívumot. Ha úgy telepítette, mint én, akkor az asztali értesítést is megtalálja.

A WordPress biztonsági másolatának ütemezése

A biztonsági mentés ütemezését óvatosan kell elvégezni. Ha megosztott tárhely-kiszolgálón van, és egy-egy biztonsági másolatot tervez egy-egy-sokról, akkor valószínű, hogy a rendszer erőforrás-túlhasználat miatt megjelölést kap. Készítettünk egy kis táblázatot, amely megvitatja, hogy milyen gyakran kell ütemeznie a biztonsági mentéseket. Végezzük el a lépéseket:

 • Menj WP műszerfal> BackWPup> Munkahelyek
 • Nyissa meg a legutóbb létrehozott biztonsági mentési feladatot, amely a mi esetünkben volt First_Backup_Job_WPExplorer
 • Válaszd ki a Menetrend lap
 • Keresse meg a Munkaterv> Munka indítása és válassza ki a a WordPress cron segítségével választási lehetőség

Most konfiguráljuk az ütemezőt. Mi fogjuk használni a alap ütemező típus és válassza ki a Napi tartalék gyakorisága éjfélkor kezdődik.

biztonsági mentési ütemezés időzítő

Találat Változtatások mentése az ütemező sikeres frissítéséhez. Miután megtettük, ez az, amit mi Állás a panelnek úgy kell kinéznie –

biztonsági mentés-ütemezett munka

Amigóban csináltad! Gratulálunk!

Ez lezárja az alapvető bemutatónkat. Ha bármilyen kétsége vagy kérdése van, vagy javaslata van ennek az oktatóanyag javításának, kérlek, kiáltsa a @Souravify webhelyen, vagy kérje meg az alábbi megjegyzés szakaszban..

Most, hogy megtanultuk, hogyan konfigurálhatja és ütemezze az automatikus WordPress biztonsági mentéseket a felhőbe, szeretnék néhány biztonsági másolathoz kapcsolódó tippet megosztani veled.

Játszik a BackWPup beállításokkal

Ebben a szakaszban gyorsan meglátogatom a BackWPup plugin speciális beállításait. Ezek a kiváló lehetőségek a beépített beépülő modul készítői számára, hogy segítsenek a biztonsági mentések jobb kezelésében.

A Munka lap

Először szeretném megvitatni a Állás fül alatt BackWPup> Beállítások.

backwpup-beállítás-02

Itt módosítja a beállítást, hogy a legtöbbet hozza ki a pluginból.

 • Az Csökkentse a szerver terhelését opció kiválóan alkalmas az erőforrás-felhasználás moderálására megosztott tárhely-környezetekben. Ezzel a napi biztonsági másolatot ütemezheti anélkül, hogy erőforrásokat túlzottan felhasználna.
 • A szkript maximális végrehajtási ideje opciót 0-n kell tartani, mivel ez a szerver feldolgozási kapacitásától függ. Ha azonban úgy találja, hogy a biztonsági mentés nem sikerült, akkor beállíthat egy véges értékre a hibakereséshez.

A Hálózat lap

backwpup-beállítás-04

Az Hálózat lapon egy másik beállítást szeretnék megbeszélni. Ha a blogod adminisztrációs területe, azaz. wp-admin mappát védi a HTTP-hitelesítés .htaccess-en keresztül, akkor be kell írnia a bejelentkezési hitelesítő adatokat ezen a lapon. Például a DigitalOcean Cloud WordPress cseppekje alapértelmezés szerint engedélyezi ezt a funkciót. Ezért a plugin megfelelő működéséhez be kell írni a bejelentkezési adatokat.

Mi az a differenciálmentés és miért kellene azt használni??

Amikor újra és újra készít biztonsági másolatot ugyanazon a webhelyen, a többség A fájlok száma változatlan marad. Valójában ezek a fájlok mutatják a nagyokat – azok, amelyek hozzájárulnak a biztonsági mentés legnagyobb részének. Gondoljon olyan médiafájlokra, mint a képek és a dokumentumok. A feltöltés után nem változnak. Statikus tartalomnak hívják őket.

Mi lenne, ha csak azokról a fájlokról készít biztonsági másolatot csinál változás? Az ilyen fájlok tartalmaznak új vagy frissített témákat és bővítményeket, és természetesen a WordPress adatbázist. Szerencsére a fejlesztőknek van egy intelligens megoldásuk – ezt hívják differenciált mentés.

Röviden – helytakarékos

Ez azt jelenti, hogy biztonsági másolatot készítenek csak azok a fájlok, amelyek módosultak, képezik az utolsó biztonsági másolatot. A fő előnye az, hogy a biztonsági mentés mérete szignifikánsan csökkentett. Nézzünk szembe a tényekkel – a hely nincs korlátlan, akkor miért nem optimalizálja a tárolási igényeit?

A Differenciálmentés a plugin prémium verziójában érhető el – a BackWPup Pro, amely 75 dollárral kezdődik egyetlen helylicencért. Nézze meg a MarketPress plugin érdekes ingyenes és professzionális összehasonlítását, hogy megnézze, vajon valóban szükség van-e frissítésre (de ne aggódjon – a legtöbb blogger számára az ingyenes verziónak nagyon jól kell elérnie).

Próbálja ki a BackWPup ma alkalmazást

Több mint 1,6 millió letöltéssel az ingyenes verzióról a WordPress tárolóban, és 60 000 prémium előfizetővel, a BackWPup az egyik legfinomabb WordPress biztonsági mentési plugin a piacon. Megpróbál!

Get BackWPup

Milyen gyakran kell biztonsági másolatot készíteni a WordPress-webhelyről?

Olyan kérdést, amelyet sokan feltenek, vagy inkább, kellene kérdez. Ideális esetben a biztonsági mentési gyakoriság három tényezőtől függ:

 • Közzétételi gyakoriság
 • A webhely által ellenőrzött forgalom mennyisége
 • Hozzászólások száma
 • Hostoló környezet

Ha nem akarja elolvasni a következő három bekezdést, akkor gyorsan keresse meg a táblázatot, amelyet elkészítettem neked.

Napi biztonsági mentés

Ha hetente háromnál több hozzászólást tesz közzé, havonta több mint 10 000 havi látogatót figyel, és folyamatos megjegyzésekkel jár, akkor ütemeznie kell egy napi biztonsági mentés. Ennél többnek is ugyanazzal kell rendelkeznie. Helytakarékosság érdekében ütemezheti a napi differenciált biztonsági mentést és a heti teljes biztonsági mentést.

Heti és kéthetentes biztonsági mentés

Ha hetente 1-2 hozzászólást tesz közzé, körülbelül 5000 látogató havi forgalmát felügyeli, akkor fontolóra kell vennie a heti biztonsági mentés. Ha a hely megengedi, készítsen teljes biztonsági másolatot, különben kéthetente kipróbálhatja a különféle biztonsági másolatot. Ha havonta 1-2 hozzászólást tesz közzé, akkor kéthetente készíthet biztonsági másolatot,

Havi biztonsági mentés

Ez a biztonsági mentési ütemterv ideális portfólió / termék webhelyhez, ahol az új tartalom mennyisége meglehetősen alacsony, azaz a tartalom többnyire statikus jellegű. Nyugodtan feltételezhetjük, hogy nem engedélyezi a megjegyzéseket a termék nyitóoldalán. Akkor miért készítsen biztonsági másolatot minden nap? Ilyen esetekben a havi biztonsági mentések a legmegfelelőbbek. Ezenkívül azt javaslom, hogy a teljes biztonsági másolatot készítsen a differenciált helyett.

 Hozzászólások hetenteHavi forgalomHozzászólásokHosting környezetBiztonsági mentési gyakoriság
Legalább 310 000 vagy annál nagyobb10+ napontaCloud, VPS vagy felügyelt WordPress tárhelyNapi (differenciális mentés) és hetente (teljes biztonsági mentés)
1-2Akár 5000Hetente 10Felhő vagy VPS vagy megosztott tárhelyHeti vagy kéthetente (differenciál és teljes mentés)
Havonta 1-2Kevesebb mint 10001-2 havontaKözös tárhelyHavi

Felhívjuk figyelmét, hogy ez a táblázat csak hivatkozási célokat szolgál. Erősen ajánlom, hogy keressen egy biztonsági mentési ütemtervet, amely legjobban megfelel az Ön igényeinek. Ha úgy találja, hogy kifogy a helyed, olvassa el a következő sort! ��

PS: Biztonságosan törölheti a három hónapnál régebbi biztonsági mentéseket.

Rajtad a sor…

közönség részvétele

A közönség részvétele csodálatos dolog, és szeretnék köszönetet mondani mindannyiótoknak, akik időt és energiát igényelnek, hogy megjegyzést tegyenek. A „webhely biztonsági mentéséről” szóló vita valami minden a webmesterek kapcsolatban állhatnak. És sokuknak saját története van. Szeretnénk hallani a ti sztori!

Ha még nem rendelkezik ilyenekkel, íme néhány kérdés a gondolatainak csiszolására – Kipróbáltad már a BackWPup alkalmazást? Mi az Ön által preferált biztonsági mentési szolgáltatás? Fizetett? Milyen gyakran te biztonsági mentés? Tudassa velünk gondolatait!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map