Bevezetés a WordPress Theme Customizer-be

 1. 1. Jelenleg olvas: Bevezetés a WordPress Theme Customizer-be
 2. 2. Kölcsönhatás a WordPress Theme Customizer segítségével
 3. 3. WordPress Theme Customizer kazánlap
 4. 4. A WordPress Theme Customizer kazánlap kiterjesztése
 5. 5. Téma testreszabási kazánlap – Feltételes beállítások, Gyerek témák és plug-inek

Az egyik dolog, amit a témabeállítási oldalakon mindig nem szeretem, az az volt, hogy milyen nagy különbséget kapnak. Képzelje el, hogy minden autógyártó egyedülálló kerekes elhelyezésével próbálja hozzáadni saját érintését, és látni fogja, miért rossz ez a WordPress kiadók számára.


Szerencsére 3.4 óta, és köszönet Theme Customizer API egyáltalán nincs szükségünk a beállítások oldalára.

A kérdéses blog az Témabeállítások Galéria, a „legjobb (és legrosszabb) témaopciók képernyőinek bemutatása a városban”. Leginkább a legrosszabb, de azt hiszem, ez tette népszerűvé. Konstantin szerint a Theme Customizer teszi elavulttá.

A bejegyzés sorozatában áttekintjük a Theme Customizer használatának előnyeit a „régi” beállítási oldalakon, áttekintjük a Theme Customizer működését, megnézhetjük, hogyan lehet kiterjeszteni, és végül létrehozzuk a Theme Customizer kazettát, amely bármilyen WordPress témához használható..

A téma testreszabási előnyei

Most nem azt mondom, hogy a témabeállítás-oldalak mind rosszak voltak (ha vannak)? Ha helyesen készítik őket, úgy érzik magukat, mint a WordPress műszerfalának természetes kiterjesztése -, csak most van valami jobb. A Customizer tevékenysége a beállítási oldalhoz képest megkönnyíti a témabeállítási folyamatot azáltal, hogy elhomályosítja a felhasználó fejét.

Ha még soha nem láttad akcióban, akkor ezt a videót írta Ottó kötelező nézni:

Tehát mi pontosan a Theme Customizer? A Codex szerint:

A Téma testreszabása képernyő (azaz a „téma testreszabása”) lehetővé teszi a webhely rendszergazdáinak, hogy módosítsák a téma beállításait, és valós időben megtekinthessék a változások előnézetét..

A téma testreszabása dióhéjban

Theme Customizer három fő összetevőből áll – szakaszok, beállítások és kezelőszervek. Ha a Theme Customizer házak lennének, akkor a nappali az egyik szekció lesz, minden benne levő fény beállításnak és minden világítókapcsolónak vezérlőeleme. Ez ennyire egyszerű.

A téma-testreszabóval való interakcióhoz be kell illeszkednie a customize_register műveletbe. Ha ezt megteszi, akkor betölti $ wp_customize objektum, egy példánya WP_Customize_Manager osztály, amely elvégzi az összes nehéz emelőt. Erről bővebben a sorozat 2. részében.

Már ott van

Ha nem akarja kapcsolatba lépni a Theme Customizer-rel, és csak azt kell hagynia, hogy ez megtörténjen a témádban, akkor ez még könnyebbé válik. Amikor egy témát a semmiből hoz létre, a Theme Customizer már ott lesz, megmutatva a beépített részeit. Valójában ez az, ameddig az üres index.php és a style.css nem adja meg a megjegyzés fejléc sorait:

A téma testreszabója egy üres témában

A téma testreszabója egy üres témában

Persze, a képernyőképen nincs semmi előnézet, mert az index.php nem tesz semmit, de erre a pont – ha egy témafejlesztő vagy, akkor a Theme Customizer csak azt sikoltozza, hogy „amikor készen állsz!” tehát nincs ok arra, hogy ne használja ezt a WordPress témában.

További alapértelmezett szakaszok vannak, de csak akkor jelennek meg, ha a témád támogatja őket, itt található a beépített szakaszok teljes listája:

 • Webhely címe és címkéje
 • Színek *
 • Fejléckép*
 • Háttérkép*
 • Navigáció*
 • Statikus kezdőlap

A megjelölt (*) szakaszok csak akkor jelennek meg, ha a témája támogatja a megfelelő funkciókat, és ha azt szeretné, hogy megjelenjen a Header Image szakasz, akkor csak add_theme_support (‘egyedi fejléc’) valahol a function.php fájlban.

Meglévő vezérlők

Az összes beépített szekciónak rendelkeznie kell bizonyos meglévő kezelőszervekkel (világítókapcsolók, emlékszel?), Hogy kitöltse őket. A WordPress az alábbiakat kínálja:

 • Szöveg mező
 • jelölőnégyzetet
 • Rádió
 • választ
 • Színválasztó
 • Fájlfeltöltés
 • Kép feltöltése
 • Háttérkép
 • Fejléckép

Valószínűleg elég jó a legtöbb témához, de ha a témája különleges (hadd hiszem, igaz, igaz?), És valamilyen egyedi vezérlést igényel, akkor ezt megteheti. Az egyéni vezérlők létrehozása az egyik dolog, amelyet át fogunk foglalni ebben a sorozatban, tehát maradj velünk.

Ez minden most

A WordPressnek jelenleg tizenhat API van (próbáld meg mindet megnevezni!), és ha megítéli őket, hogy mennyire felhasználóbarátak és mennyire könnyű belépni és elkezdeni használni őket, akkor egyik sem érkezik a téma testreszabási API-jához.

Már kedvelt a felhasználóinak, és átváltott a beállítások oldaláról a téma testreszabására? Ha nem, szeretném hallani, miért, és ha van, mit gondolsz erről eddig?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map