Bevezetés a Google AMP-hez a WordPresshez

 1. 1. Jelenleg olvas: Bevezetés a Google AMP-hez a WordPresshez
 2. 2. Az AMP beállítása a WordPress programban

A Google AMP (gyorsított mobil oldalak) egy zavaró új technológia, amelynek célja az internet mobilbarátabbá, lényegesen gyorsabbá és megbízhatóbbá tétele. Ez a bejegyzés sorozat a Google AMP feltárására és annak a WordPress-ben való beállítására szolgál.


Itt van egy lista azokról a dolgokról, amelyeket át fogunk fedni ebben a bejegyzés sorozatban:

 • Először gyors frissítést hajtunk végre a mobil webes jelenlegi tendenciákról – igazolva az AMP szükségességét
 • Ezenkívül áttekintünk még egy kis áttekintést arról is, hogy az oldalsebesség hogyan befolyásolja vállalkozásainkat, és megnézjük, hogyan segíthet az AMP
 • Ezután megtanuljuk, mi az AMP, megnézünk néhány valós példát arra, hogy mit tehetünk.
 • Ez a cikk végét jelentené. A következő cikkben megismerjük az AMP beállítását a WordPresshez

Kezdjük.

Google AMP

Mielőtt alaposan megvizsgálná az AMP-vel kapcsolatos információkat, követheti a WPCrafter video útmutató, amely kapcsolódik a postunkhoz.

Szerint a 2015. évi internetes trendjelentés A KPCB tanácsadó cég közzétette, hogy az átlagos felnőtt 2015-ben naponta 5,6 órát töltött az interneten. Ebből összesen 2,8 órát töltöttek egy mobil eszközön. Ez jelentős növekedés 2010-hez képest, amikor átlagosan napi 0,4 órát töltöttek az interneten mobil eszközön keresztül.

átlagos napi internet-használat-by-eszköz

Forrás: Ezoic

Az átlagos mobil internet-használat 600% -kal nőtt 2010 és 2015 között

e-mail-nyitott-by-eszköz

Forrás: Ezoic

A USA-fogyasztói eszköz-preferencia-jelentés megtalaltam az e-mailek több mint kétharmadát egy mobil eszközön nyitották meg, 52% -ot okostelefonon, 16% -át pedig táblagépen.

digitális média-használati idejű

Forrás: Ezoic

A 2015. évi amerikai alkalmazás az Egyesült Államokban közzétette a comScore A mobil eszközökre fordított teljes idő 90% -os növekedése Az amerikai felnőttek 2015 és 2013 között végezték. Ugyanez a jelentés azt is kijelentette, hogy a mobil alkalmazások teszik ki a digitális médiafogyasztással töltött teljes idő 54% -át, a mobil böngészők pedig az összes idő további 8% -át..

Összességében a digitális média használati idejének 62% -át egy mobil eszközre költik.

Tehát igen, a mobil első stratégiája nagyon fontos. Most beszéljünk egy kicsit a sebességről.

A betöltési idők számítanak – nagyon fontosak. Ez az, hogy egy kritikus tényező befolyásolhatja más olyan fontos tényezőket, mint például a bevétel, a visszafordulási arány, a webhelyen töltött idő, a keresési rangsor és a teljesítmény szinte minden más digitális marketing csatornán..

Mivel a bevétel a vállalkozás vagy a weboldal végcélja, itt olvashat egy érdekes tényt egy 2014. évi kutatási tanulmányból „A webhely sebessége mindenki bevételét fékezi”, a Protent digitális marketing cég végzi. A vizsgálat legfontosabb pontja az volt a gyorsabb oldalak sokkal több pénzt keresnek.

website-sebesség

Forrás: Protent

Az oldalnézetenkénti dollár (nevezzük DPPV-nek) 20% -kal növekszik, ha a betöltési időt 8-ról 5 másodpercre csökkenti (37,5% -kal csökken).

De a valódi nyeremény akkor jön létre, ha az oldal betöltése egy másodperc alatt van. A kettőtől egy másodpercig terhelési időt eredményez 2x fokozat a dollár oldalmegtekintésenként.

Nem csak a bevétel, hanem a webhely sebessége is befolyásolja a társadalmi megosztási teljesítmény. A Protentnél ülő srácok nem olyan kimerítő kísérletet végeztek, ahol 100 fizetett kattintást (a Facebook Ads-ből) két oldalra küldtek.

Az A oldal 2 másodpercben, a B oldal 4 másodperc alatt betöltődik. Találd ki? Az A oldal 10, míg a B oldal csak két részvényt kapott. Bár a minta mérete túl kicsi volt a hipotézis validálásához, ám ez jelentős történetet mond!

A mobil internet piac robbanásszerű növekedésének tanújaként a gyorsabb internet-hozzáférés, a gyorsabb, hozzáférhetõbb és megbízhatóbb webes technológiák iránti igény kiemelkedõ fontosságot kapott. Az úttörők, mint a Google, gyorsan rájöttek, hogy sokat lehet tenni e növekvő igény kielégítésére, és így született a Project AMP.

Mi az AMP??

AMP-példa

Forrás: BusinessofApps.com

Az AMP vagy az Accelerated Mobile Pages egy gyorsabb, szabványosított és jobban reagáló mobil web felépítésének nyílt kerete. Az AMP szépsége az, hogy közvetlenül a meglévő webes technológiák mellett működik, és drámaian javítja a mobil felhasználói élményt. A Google ezért részesíti előnyben az AMP weboldalakat, és magasabb rangsorolja őket a SERP-ekben.

Hogyan javítja az AMP a sebességet??

website-sebesség-vektor

Az AMP nyitott keretét úgy fejlesztették ki, hogy kihasználhassa a meglévő webes technológiákat és építse rá. Ezért működik a dobozokból olyan tartalomkezelő rendszerekben, mint a WordPress.

Az AMP a szabványosított keretet követi weboldalak készítéséhez, és biztosítja, hogy minden létező weboldal alkalmazkodjon ehhez a keretrendszerhez. Valamivel többet szakkifejezések, csak aszinkron szkripteket tesz lehetővé, letiltja a leképezést gátló külső mechanizmusokat, csak a beépített CSS-t és még sok minden mást tesz lehetővé.

Dióhéjban az AMP először megjeleníti a weblap elrendezését (szinte azonnal) és prioritási alapon tölti be a tartalmat. Eltávolítja az erőforrásokra váró várakozásokat, és súlyosan minimalizálja a kérelmek számát. Amikor ezek a tényezők tökéletesen harmonikusan működnek egymással, kap egy izgalmas, gyors weboldalt, amely szinte egy pillanatra betöltődik.

Nézze meg a következő sebességtesztet összeállította a PenguinWP, amely megmutatja az „AMP effektust”. Az AMP segítségével képesek voltak:

 • Növelje a PageSpeed ​​pontszámot 3 ponttal
 • Csökkentse az oldal betöltési idejét 72% -kal 5-ről 1,4 másodpercre!
 • Csökkentse az oldalméretet 80% -kal, a kérések számát pedig 82% -kal

Itt található egy táblázat a számokat megosztva:

PageSpeed ​​pontszámBetöltési időTeljes oldalméretkéri
Eredeti verzió9251024118
AMP verzió951.420621
Az AMP különbség3-3.6s-794KB-97
Százalékos javulás3%-72%-80%-82%

Tartalommegőrzés

Az AMP-t úgy fejlesztették ki, hogy az internetet szép és rugalmasabbá tegye a mobil eszközök számára. Ezt úgy tette meg, hogy eltávolította a meglévő webes technológiák néhány nem alapvető fontosságú tulajdonságát.

Ez nem azt jelenti, hogy a modern web minden remek funkcióját elvesztették. Nem. Egyszerűen átállását az összes gazdag tartalom egy szabványos keretbe kerül, minimális mozgékonysággal.

Az AMP teljes mértékben támogatja a képi körhintakat, a térképeket, a szociális beépülő modulokat, az adatok megjelenítését és a videókat, hogy a kiadók története interaktívabbá és kiemelkedőbbé váljon..

Esettanulmány: A Washington Post

wapo

Forrás: AMP projekt

Nézzük meg a Washington Post esettanulmányát az AMP-vel. Az AMP bevezetése után a The Post 23% -kal növekedett a mobilkeresésből visszatérő felhasználók száma. Ehhez egy kis magyarázatra van szükség.

A The Post forgalmának csaknem 55% -a mobil eszközökről származik – ez ismét szinkronban van a cikk elején megosztott statisztikákkal. Ha az adatok 3 másodpercen belül nem töltődnek be, az emberek elkezdenek távozni.

Hagyományosan a mobil kereső felhasználók 51% -a visszatér a The Washington Postba 7 napon belül. Azoknál a felhasználóknál, akik az AMP-ben közzétett történeteket olvasják, ez a szám 63% -ra ugrik. Így az AMP-vel a mobil keresési forgalom megtartása 23% -kal nőtt.

Nem csak ez, az oldal betöltési ideje átlagosan 400 ms, ami 88% -os javulást jelent az AMP után. Ma több mint 1000 cikket jelentenek az AMP-n keresztül.

Nagy. Hogyan férhetek hozzá az AMP-hez?

Bármely weboldal AMP verziójához hozzáférhet, ha bármelyik oldal URL-jéhez csatolja a „/ amp” elemet. Ha a webhely nem támogatja az AMP-t, vagy renderelési hibába ütközik, akkor a következőkre tervezték kecsesen lebontják a weboldal eredeti, mobilra reagáló verziójához.

Tartalom terjesztése

content-vektorgrafikus

“Ingyenes CDN néven is ismert AMP cikkek számára”

A továbbiakban: Google AMP Cache, ez a Google által nyújtott ingyenes szolgáltatás lehetővé teszi a kiadók számára a tartalmak házigazdáját, miközben lehetővé teszi a hatékony elosztást a Google nagy teljesítményű globális gyorsítótár-hálózatán keresztül. Más szavakkal, olyan, mint egy ingyenes CDN az AMP webhelyek számára.

Nagy. Hogyan működik?

Az AMP-vel kompatibilis weboldalakra a Google különös figyelmet fordít. Amikor elkezdi indexelni webhelyének AMP verzióját, a Google egy olyan néven tárolja azokat AMP gyorsítótár. Ön továbbra is a tartalom tulajdonosa, a Google egyszerűen segítséget nyújt a föld távoli sarkáinak kiszolgálásában. A tárolt tartalom frissítését illetően a Google ezt mondja:

“Minden alkalommal, amikor egy felhasználó hozzáfér az AMP-tartalomhoz a gyorsítótárból, a tartalom automatikusan frissül, és a frissített verziót a következő felhasználónak kézbesítik, miután a tartalmat tárolták.”

Hogyan lehet elérni??

Nos, lássuk. Ha rendelkezik egy weboldal URL-jével, először ellenőriznie kell, hogy az AMP engedélyezve van-e. Ezt úgy teheti meg, hogy egyszerűen hozzáadja a „/ amp” az URL-hez. Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan lehet megszerezni a Google AMP gyorsítótár URL-jét bármely AMP által engedélyezett webhelyen.

 1. Szerezzen be egy weboldal AMP verzióját az ‘/ amp’ hozzáadásával az URL-hez. Ha érvényes, folytassa a következő lépéssel. Elsa stop.
 2. Ha megjelenik egy 404 oldal – az a webhely nem hajtotta végre az AMP-t.
 3. Ha a tartalom feltöltődött, akkor az AMP telepítve lesz.
 4. A tartalom letöltéséhez a Google AMP gyorsítótárból egyszerűen csatoljon https://cdn.ampproject.org/c/ az AMP URL elejére, kivéve a „www” részt.
 5. Kezdje a fő domain névvel (kivéve a „www”), és másolja a weboldal AMP URL-jét.
 6. hozzáfűzése https://cdn.ampproject.org/c/s/ az URL-re, és ennek meg kell adnia a Google AMP Cache URL-jét.

Vegyünk egy példát egy Forbes-cikkről, és teszteljük a fenti képletet.

 • Ez a Forbes eredeti URL-címe:
http://www.forbes.com/sites/allbusiness/2015/10/24/10-great-paid-wordpress-themes-of-2015/
 • Az AMP verzió megszerzéséhez egyszerűen hozzáadjuk / amp az eredeti URL-re.
http://www.forbes.com/sites/allbusiness/2015/10/24/10-great-paid-wordpress-themes-of-2015/amp/
 • Most, hogy megszerezzük a Google AMP Cache URL-jét, először a fő domain névtől kezdve másoljuk az AMP URL-t, azaz a „www” rész kivételével, a végére. Ez megadja nekünk:
forbes.com/sites/allbusiness/2015/10/24/10-great-paid-wordpress-themes-of-2015/amp/
 • Ezután hozzáadjuk https://cdn.ampproject.org/c/s/ arra az URL-re, hogy megkapja ugyanazon oldal Google AMP Cache URL-jét.
https://cdn.ampproject.org/c/s/forbes.com/sites/allbusiness/2015/10/24/10-great-paid-wordpress-themes-of-2015/amp

Nézze meg, működni fog!

Intelligens hirdetések

online hirdetések

A minőségi tartalom létrehozása jelentős erőforrásokat igényel. A hirdetések hozzájárulnak az ingyenes szolgáltatások és tartalom finanszírozásához az interneten. Az AMP-t ennek az ötletnek a beépítésére tervezték, és partneri kapcsolatban állt több mint 75 a premier hirdetési hálózatok közül.

Az AMP támogatja a hirdetési formátumok, a hirdetési hálózatok és a technológiák széles skáláját. Az AMP-t használó minden webhely megtartja választott hirdetési hálózatait, valamint minden olyan formátumot, amely nem csökkenti a felhasználói élményt.

Analitika

seo

A kiadóknak meg kell érteniük a felhasználói viselkedést, amikor a tartalmukkal kölcsönhatásba lépnek. Ezért az AMP is jól működik több mint 25 vezető elemző megoldás-szolgáltató mint például a comScore, a Google Analytics, a Krux és így tovább.

analitika-platformok támogatott-by-amp

Az AMP által támogatott elemzési szolgáltatók, mint az 1-benutca 2016. nov. Forrás: AMP projekt

Következtetés

A vezető tartalomgeneráló, aggregáló és elemző platformok megkezdték az AMP bevezetését webhelyeiken. A Twitter, a Pinterest, a WordPress.com, a Chartbeat, a Parse.ly, az Adobe Analytics és a LinkedIn azoknak a technológiai partnereknek az első csoportja, akik az AMP HTML oldalak integrálását tervezik. A Google azt is tervezi, hogy a Google Hírek első AMP-platformmá váljon.

Érdekes látni, hogy ez az ambiciózus projekt hogyan változtatja meg az internet jövőjét.

Személy szerint szeretem az AMP oldalak koncepcióját. Örülök, hogy olvasnak, sokkal kevesebb adatot fogyasztanak, mint a mobil használatra kész weboldal társaik, és teljesen figyelmen kívül hagyják a hirdetések megjelenítését..

A tartalom olvasása, fogyasztása és megosztása sokkal egyszerűbb és szórakoztatóbb az AMP-vel. A következő cikkben megtanuljuk, hogyan lehet az AMP-t integrálni a WordPress-szel.

Mit gondolsz az AMP-ről? Fel fogja venni??

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map