bbPress fórumok a WordPresshez: Gyors útmutató

bbPress fórumok a WordPresshez: Gyors útmutató

A vitafórumok szinte olyan hosszú ideje működnek, mint maga az internet. Még azelőtt, hogy a világháló népszerűvé vált, az emberek információcserét folytattak és megbeszéltek témákat a terminálkiszolgáló hirdetőtábláján keresztül. Valójában az első internetes tapasztalataim 1998-ban az AOL-on lévő chat-szobák és vitafórumok körül fordultak elő (fiú, nosztalgikusan nézem vissza azokat a halcyon-napokat).


A modern vitafórum megőrzi annak a gondolatnak a gondolatát, amely manapság egy nagyon jól megalapozott koncepció – információmegosztás és témák megvitatása -, de a WordPress könnyű bővítményévé vált, amely percek alatt telepíthető..

A bbPressről beszélek – az A WordPress fórumszoftver, amelyet azok a srácok építettek, akik maguk a WordPress-t készítették. Ebben a bejegyzésben pontosan elmagyarázom, mi a bbPress, miért van szüksége rá, és megmutatom, hogyan kell telepíteni..

Miért van szüksége a bbPress-re?

Teljes WordPress téma és bbPress

A bbPress szolgáltatáskészlete sehol sem olyan átfogó, mint a dedikált fórumszoftverek, mint például phpBB vagy vBulletin, miért használja? Van néhány kényszerítő ok, miért.

 1. Könnyű. A fórumszoftver hagyományosan fel van duzzadva, tele biztonsági lyukakkal és valódi kiszivárgás a kiszolgálón. A bbPress legújabb verziója (v2.5.13) egyszerűen használható és nyílt forráskódú – így szükség esetén hozzáigazíthatja a bővítményt.
 2. Teljes mértékben integrálva van a WordPressbe. Ez az előny meghaladja a könnyű telepítést. A bbPress kihasználja a WordPress felhasználói felügyeleti rendszer előnyeit, és hozzáféréssel rendelkezik a hatalmas WordPress plugin-lerakathoz, ahol megfelelő számú, a bbPress-kompatibilis bővítmény található. Az egyik ilyen BuddyPress, egy sablon egy WordPress-alapú közösségi hálózat számára, amely a bbPress-t használja a fórumok táplálására.
 3. A testreszabás egyszerű. A bbPress egyedülálló előnnyel rendelkezik a többi fórumszoftverhez képest, amikor a fórum stílusának testreszabásához szükséges. Mivel a WordPress számára készült, számos csodálatos téma van (például a Teljes WordPress téma), amelyeket kifejezetten a bbPress számára fejlesztettek ki, így a fórum megjelenésének megváltoztatása ugyanolyan egyszerű, mint a témája.

Ha el szeretne indítani egy hagyományos hirdetőtáblát vagy új közösségi hálózatot, akkor a bbPress valószínűleg nem az Ön számára (bár az utóbbi alapjaként nézd meg a BuddyPress-t!)

Ha azonban közösségi elemet szeretne hozzáadni egy meglévő bloghoz vagy az ügyfelek támogatási területéhez, nehezen fogja megkeresni valamit, amely jobban megfelel a bbPress-nek.

Mi a bbPress??

Bármely webhelytulajdonosnak meg kell értenie, mi folyik a pluginjukon. A bbPress egyszerűen három egyedi postai típus, néhány elrendezési sablon, egy rövid kódok rendszere, néhány kütyü és CSS-kód. Ezért hívják könnyűnek!

Egyéni postai típusok

A három egyedi postai típus a következő:

 1. Fórumok: amely minden létrehozott vitafórumot tart, lehetővé téve a fórumok hierarchiájának létrehozását
 2. Téma: amely tartalmazza az egyes beszélgetési szálakat (a cím és a nyitó üzenet)
 3. Válaszok: amely minden témára adott választ tartalmaz

elrendezések

A szokásos elrendezési sablonok a legtöbb esetben alkalmasak. Például a témák elrendezése megjeleníti a témák listáját a következő információkkal:

 • Téma neve
 • Ki indította el a témát és melyik fórumon kezdték el
 • A beszélgetésben részt vevők száma (hangok)
 • A témához adott válaszok száma
 • (És valószínűleg) Mennyire régen volt az utolsó válasz, és ki tette

bbPress Témák oldal

A különféle elemek a CSS-sel stílusosíthatók, hogy jobban illeszkedjenek a blogodba, de ha lényeges változtatásokat szeretne végezni a struktúrában, akkor jól kell élveznie a PHP-t, vagy meg kell vásárolnia egy olyan témát, mint a Total, amely beépített egyedi stílusú lehetőségeket kínál..

Rövid kódok és kütyük

A bbPress megkönnyíti a fórum különféle elemeinek megjelenítését, bárhová is kívánja, rövid kódok és kütyük sorozatán keresztül. Ez valójában hihetetlenül nagy teljesítményű szolgáltatás, amely lehetővé teszi a használhatóság és az érzékeny kialakítás fontosságát.

Például létrehozhat egy oldalt, amely felsorolja a legújabb témákat, az oldalsávban kiemelt legnépszerűbb hozzászólások kiválasztásával, csak egy rövid kód és egy eszköz használatával. Ha úgy dönt, hogy inkább egy tradicionálisabb fórum-elrendezést szeretne, amely felsorolja a kategóriákat, néhány perc alatt megváltoztathatja a dolgokat.

Annak érdekében, hogy érezze a rugalmasságot, nézze meg a kódexet, hogy mind a 19-et megtekinthesse bbPress rövid kódok.

A mellékelt kütyü a következők:

 • Fórumok listája
 • Legutóbbi válaszok
 • Legutóbbi témák
 • Témamegtekintési lista
 • Keresés
 • Bejelentkezés widget
 • Statisztika

A bejelentkezési widget különösen hasznos, ha bejelentkezési űrlapot jelenít meg a látogatók számára, és profil linket jelenít meg a bejelentkezett felhasználók számára.

Telepítés

Ha úgy dönt, hogy megadja a bbPress alkalmazást, a telepítés nem lehet egyszerűbb.

Telepítse a bbPress szoftvert a WordPress könyvtáron keresztül

Csak keressen a bbPress fájlra a WordPress beépülő modul könyvtárában, nyomja meg a telepítést, és kész! (Vagy ha a beépülő modult a fejlesztés alapjául kívánja használni, vagy csak egy közelebbi pillantásra szeretne tölteni egy példányt a WordPress plugin-lerakat).

bbPress WordPress fórumok

Telepítse a bbPress szoftvert egy WordPress témán keresztül

A másik lehetőség a plugin telepítése a WordPress témán keresztül (ha ez lehetőséget kínál). Például a Total WordPress téma nem csak teljes mértékben kompatibilis a bbPress-rel, de tartalmaz egy készen állást is, a bbPress bemutató egyszerű importálására.

Telepítse a Total bbPress Demo alkalmazást

Egyszerűen lépjen át a Themeforestbe, és vásároljon Totalot (az egyik legjobban besorolt ​​és népszerű WordPress drag and drop téma az interneten), telepítse és aktiválja, majd keresse meg a Témapanel> Demoimportőr (jegyzet: ez az egészre jellemző, a legtöbb téma nem tartalmazza ezt a fantasztikus és könnyen használható funkciót).

Innen keressen a „bbpress” kifejezésre, majd kattintson a bemutatóra az induláshoz.

Telepítse a bbPress beépülő modult

Miután rákattintott az Összesen, felszólítja a szükséges pluginek telepítésére, amelyek ebben az esetben a bbPress-t is tartalmazzák. Egyszerűen kattintson az egyes bővítményekre a telepítéshez és az aktiváláshoz.

Összes bbPress-tartalom importálása

Ezzel a Total lehetővé teszi, hogy meghatározza a bemutató demó részeit, amelyeket importálni szeretne. A Teljes bbPress bemutatónál győződjön meg arról, hogy az összes XML minta adat, a kép, a téma testreszabási beállítások és a kütyü mezők úgy vannak beállítva, hogy webhelye azonos legyen az élő bemutatóval..

Teljes bbPress Demo Importálás kész

Amikor az importálás befejeződött, a fenti üzenethez hasonló üzenetet kell látnia. Ez azt jelenti, hogy a minta tartalma és a bbPress készen áll a használatra!

BbPress Alapbeállítás

Amint a bbPress telepítve van és aktív, észre fogja venni a három új egyéni üzenettípust az admin menüben és a bbPress oldalt a Beállítások menüben..

Mielőtt belemerülne, és létrehozná az álmai fórumát, töltsön el egy kis időt a beállítások menüben. Keresse meg a Beállítások> Fórumok.

bbPress Spam Settings

Különösen azt szeretné, hogy módosítsa a spam beállításait, ideértve a következőket:

 • Fojtószelep idő: az ugyanazon felhasználó új válaszai közötti minimális másodpercek száma
 • Anonim feladás engedélyezése: Tilos ezt letiltani, ha egy felhasználót regisztrálni kell egy fiókba, hogy témát vagy választ tudjon küldeni

Miután elkészítette ezt, jó, ha elkészíti a tervezést, számos mintafórumot, témát és választ (lehetőleg több különböző felhasználói fiókból) hozhat létre. A dummy adatokkal valószínűbb, hogy észrevesz dolgokat, amelyeket CSS-sel kell javítani, különösen a mobil eszközökön. Szerencséd neked, ha úgy döntött, hogy a Teljes téma minta bemutatóját használja, az összes beállítással átáll a testreszabási lehetőségekre!

A bbPress testreszabása

A bbPress testreszabásához valóban fejlesztőnek kell lennie … vagy használja a következő csaló módszerek egyikét a fórum stílusának testreszabásához anélkül, hogy tudná kódolni.

1. lehetőség: Használja a témabeállításokat

Először is, ha úgy döntött, hogy olyan témát használ, amely hozzáadott bbPress lehetőségeket kínál, akkor először oda kell néznie. Keresse meg a Megjelenés> Testreszabás az opciók szerkesztéséhez.

bbPress Élő testreszabási lehetőségek

Pontosabban a bbPress szakasz (mint például a Teljes részben), a fórumok, témák és felhasználói oldalak alapértelmezett oldalelrendezésének kiválasztásához. Ezt követően használja az alábbi pontot Tipográfia az egyéni betűtípusokhoz és alatt Általános témabeállítások ékezetes színekhez, Oldal fejléc címe választás, Forms styling, Linkek és gombok testreszabások és még sok más, hogy a formatervezés megfeleljen a márkajelzésnek.

2. lehetőség: Használjon egy élő CSS szerkesztő beépülő modult

Ha véletlenül a témája nem kínál stílusstílusokat, vagy egyszerűen nem azokat, amelyeket keres, érdemes megfontolni egy élő CSS-szerkesztő plugin-t. Ezek a beépülő modulok lehetővé teszik a webhely elemeinek mutatását, kattintását és szerkesztését az egyszerű stílusok használatával (nincs szükség kódra). Itt van a két kedvencünk:

 • Sárga ceruza: Ez a bővítmény az egyik kedvencünk. Egyszerűen telepítse és kattintson a „Kezdjük el” gombra a webhely testreszabásának megkezdéséhez! Szeretne többet megtudni? Nézze meg a teljes sárga ceruza felhasználói útmutatónkat, hogy megtudja, hogyan működik a plugin, és hogy milyen szolgáltatások vannak benne.
 • CSShero: Hasonlóan az előző beépülő modulhoz, a CSShero egy szuper egyszerűen használható point & click felületet kínál a stílusok, színek, betűtípusok, térköz és még sok más szerkesztéséhez. Vessen egy pillantást a plugin működésére a WordPress testreszabásához szükséges CSShero útmutatóban.

Ajánlott bbPress bővítmény-bővítmények

Mint korábban említettem, a bbPress-et könnyedén kiterjesztheti számos plugin segítségével. Íme néhány olyan gondolat, amelyről úgy gondolja, hogy érdemes lehet további funkciókat és lehetőségeket hozzáadni a fórumokhoz.

Legújabb tag bbPress kiegészítés

Adjon hozzá lehetőségeket a felhasználó egyszerű regisztrálásához, haladó profilokhoz és akár az Ultimate Member plugin tagságához is. Ez a kibővíthető lehetőség teljes mértékben integrálódik a bbPress-hez, így jobban felkínálhatja fórumának tagjait.

További információ az Ultimate Member → -ről

bbp Style Pack

Szeretne néhány alapvető stílusbeállítási lehetőséget hozzáadni a bbPress fórumához? Próbáld ki a bbp Style Pack szoftvert. Ez az ingyenes plugin lehetőséget ad a stílus, a linkek, a megjelenítési szolgáltatások és egyebek testreszabására.

További információ a bbp Style Pack → -ről

bbPress Notify (nincs spam)

Ez a bővítmény e-mail értesítést küld a felhasználóknak, amikor új témákat és / vagy válaszokat tesznek közzé. Hasznos, ha támogatási fórumot működtet, és szüksége van egy adott személyre, hogy válaszoljon például egy adott fórum kérdéseire.

Bővebben a bbPress értesítésről →

GD bbPress Tools

Az elérhető egyik átfogóbb bbPress plugin, amely hozzáteszi a BBCode támogatást, felhasználói aláírásokat, további egyedi nézeteket, válaszadás idézeteket, valamint néhány további adminisztrátori funkciót.

További információ a GC bbPress eszközökről →

A legjobb fórummegoldás?

Könnyű, gyors és könnyen telepíthető, de a bbPress a legjobb fórum-megoldás a WordPress blogjához? Ennek csak egy módja van a felfedezésnek: ragadjon meg egy példányt, telepítse a webhelyére, és kezdje meg a kísérletezést!

Itt az ideje, hogy megkapja a visszajelzését. BbPress felhasználó? Úgy gondolja, hogy a bbPress a legjobb fórummegoldás a WordPress felhasználók számára, vagy inkább alternatív megoldást kínál? Milyen tapasztalatai vannak egy közösségi elem hozzáadásáról a blogodhoz?

Kérjük, adja meg nekünk a fenti kérdésekre adott válaszát az alábbi megjegyzés szakaszokban. Alternatív megoldásként, ha bármilyen további észrevétele vagy kérdése van, kérjük, mentsen el!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map