Az AMP beállítása a WordPress programban

 1. 1. Bevezetés a Google AMP-hez a WordPresshez
 2. 2. Jelenleg olvas: Az AMP beállítása a WordPress programban

Üdvözöljük a WordPress AMP útmutatójának második részében. Utolsó cikkünkben megismertük a mobil első webes stratégia fontosságát és azt, hogy az AMP miként lehet potenciális játékváltó. A mai útmutatóban a következőkről fogunk tanulni:


 • Az AMP és a WordPress integrálása
 • A legjobb WordPress plugins az AMP testreszabásához
 • Valóban végre kell hajtanunk az AMP-t a WordPress oldalunkon?

Kezdjük el.

AMP a WordPress Video Guide-hoz

Ha felveszi, ahol sorozatunk utolsó feljegyzését elhagyták, akkor a WPCrafter videójával együtt megismerkedhetsz azzal, hogyan könnyedén beállíthatja az AMP-t a WordPress webhelyén. Ádám videója végigvezeti az útmutatónk minden lépését – élvezze!

Az AMP beállítása a WordPresshez

amp-plugin-wordpress-hős

Felállítása AMP a WordPresshez egy nagyon egyszerű folyamat. Csak annyit kell tennie, hogy telepíti az Automattic által kifejlesztett WordPress AMP bővítményt, és a többi követi.

 • Keresse meg a WordPress Irányítópultot> Beépülő modulok> Új hozzáadása
 • Keresése „AMP”

Válassza ki a bővítményt, és kattintson a gombra Telepítés most

how-to-install-amp-wordpress-plugin

A plugin aktiválásakor a webhely összes post URL-jének AMP verziója lesz. Megnézheti bármely hozzászólás linket, függeléket / Amp / az URL végére, és látni fogja az AMP verziót.

Vessen egy pillantást a weboldal normál verziójára.

teszt-site-no-amp_rz

És ez ugyanazon oldal AMP verziója:

teszt-site-amp_rz

Ennyi – sikeresen telepítette az AMP-t a WordPress-ben. Nehéz elhinni, hogy ilyen egyszerű, nem igaz?

Azonban, ha nincs szép permalinks engedélyezve, az erősítő verziót a melléklet hozzáadásával kaphatja meg ?AMP = 1 a bejegyzés linkjére. Például a bejegyzés linkje lenne:

 • Normál verzió: http://example.com/2016/01/01/hello-mobile-web/
 • AMP verzió: http://example.com/2016/01/01/hello-mobile-web/amp/
 • AMP verzió (a Premal Permalinks letiltva): http://example.com/2016/01/01/hello-mobile-web/?amp=1

Az AMP beépülő modul hozzáad egy szabványos metacímkét a „normál” HTML oldalak fejébe, amely lehetővé teszi a Google és más keresőmotorok számára, hogy felismerjék az oldalak AMP verzióját. A webhely logóját használja, amelyet beállíthat a WordPress Theme Customizer.

Fontos megjegyezni, hogy a plugin csak a hozzászólások AMP verziókká konvertálását támogatja. A plugin leírásának értelmében, amelyhez az 1-én jutottak elutca 2016. novemberben a WordPress oldalak AMP verziójának támogatása fejlesztés alatt áll és hamarosan megjelenik.

Az AMP teljesítményének mérése

Úgy döntöttünk, hogy megmérjük az oldal AMP verziójának teljesítményének hatását Pingdom-ban. Az eredmények drámaian különböznek egymástól. Ne feledje, hogy a WordPress telepítése megosztott tárhelyi környezetben volt az alapértelmezett Huszonnégy téma használatával, gyorsítótár vagy optimalizálási pluginek nélkül..

A következő képernyőkép az oldal alapvető verziójának teljesítménymutatóját mutatja:

teszt-site-no-amp-pingdom

És ez az oldal AMP verziójának eredménye:

teszt-site-amp-pingdom

Az eredmények feltűnően különböznek egymástól.

Mindegyik elem hatalmas javulást tapasztalt:

 • Az oldalméret 70% -kal csökkent
 • A betöltési idő 35% -kal csökkent, 900 milliszekundum alá
 • A kérelmek számát csaknem 60% -kal csökkent 17-ről 7-re!

Mindezt az AMP érte el, miközben megtartotta az oldal tartalmát. Az alábbi táblázat rögzíti a teszt részleteit referenciaként:

Tényező NormálAMPJavulás
Oldalméret (KB)563,816770%
Betöltési idő (mp)1.420,92935%
Kérések száma17759%

Ezeket a számokat tekintve nyilvánvaló, hogy az AMP megszerzése nem bátor. Ez nem csak a SEO pontszámainak javításában segít, hanem egy gyönyörű, tiszta felhasználói élményt is nyújt.

Sőt, követési mechanizmusokat is beilleszthet az oldal AMP verziójába. Ezt a következő szakaszban tárgyaljuk.

Az AMP képességeinek kibővítése

Míg a tartalom optimalizálása az olvasók számára jó gyakorlat, ugyanakkor fontos a márka következetességének fenntartása. Ez azt jelenti, hogy még a meglévő tartalom AMP verzióinak is követniük kell márkájának színsémáját, betűkészleteit és az általános felhasználói felületet.

Az AMP WordPress beépülő modul nem rendelkezik ilyen változtatások lehetőségeivel. Célja egy gyors és egyszerű módja annak, hogy a WordPress teljes tartalmát kompatibilissé tegyék az AMP-vel – ez egy nagyon jól elvégzendő munka..

Írd be a AMP WP – gyorsított mobil oldalak csatlakoztat.

amp-for-wp-plugin-2-hős

Ez az ingyenes bővítmény kibővíti az AMP képességeit a WordPress-ben azáltal, hogy további funkciókat kínál, például:

 • A Google Analytics integrációja
 • Támogatás az AMP WooCommerce oldalakhoz
 • Kapcsolódó hozzászólások a bejegyzés alatt
 • Legutóbbi megjegyzések listája
 • Egyedi logó feltöltése
 • Közösségi megosztó bár
 • Támogatás a gazdag tartalom beágyazására, beleértve a videókat és a tartalomplatformokról, például a YouTube, Instagram, Twitter, Vine stb.

Előfeltételként a beépülő modulhoz az AMP beépülő modul telepítéséhez és aktiválásához szükséges a megfelelő működés. Mint általában, telepítheti ezt a plugin-t hasonlóan ahhoz, ahogyan telepítettük az AMP plugint e post elején.

amp-for-wp-plugin-2-install-activate

Az aktiválás után készen áll arra, hogy konfigurálja a plugin által kínált különféle lehetőségeket. Menj tovább WordPress Irányítópult> AMP a beállítások eléréséhez.

A plugin által kínált sok beállítás közül kipróbáltuk:

 • A megjegyzések bekapcsolása
 • Kapcsolódó hozzászólások hozzáadása
 • Navigáció hozzáadása a Következő / Előző hozzászólásokhoz

Itt van egy képernyőkép arról, hogyan viselkedett az AMP verzió a változások mentése után:

amp-for-wp-plugin-2-hős-teszt-oldal-500-px

És itt van az előadás:

amp-for-wp-plugin-2-speed-teszt

Itt van az összehasonlítás a vanília AMP oldal képernyőképe:

teszt-site-amp-pingdom

A betöltési idő további 7,4% -kal csökkent. Érdekes megjegyezni, hogy noha az oldalméret és a kérelmek száma kissé nőtt, javult az általános teljesítményminőség (hárompontos növekedés).

Mindent egybevetve, ez a bővítmény kiváló, ha komolyan gondolja, hogy erőteljesebben nyomja az AMP felé, és hogy tartalma, hirdetései és elemzése jól működjön a platformon.

Következtetés

Figyelembe véve a mobiltelefon-használat robbanásszerű növekedését az elmúlt években, ez már nem egy választási lehetőség az online vállalkozások számára, hogy előbb mozogjanak. Ez egy feltétlen szükségesség. A gyorsított mobil oldalak projekt ambiciózus erőfeszítés e cél elérése érdekében, és egyre több médiaház gyorsan adaptálja azt.

Noha az újabb blogok egyszerűbb beépíteni az AMP-t, a több ezer oldalas tartalmú blogok minden bizonnyal különösen kihívást jelentenek. Az ok egyszerű – nem mindenki követi a megfelelő szabványokat, amikor online közzéteszi. A szervezetek fejlődnek. Még az öt évvel ezelőtt „forró” webtechnológiák is elavultak. Míg az AMP mindent megtesz a meglévő webes technológiák tetejére építésére, előfordulhat, hogy több esetben vannak inkompatibilitások / hibák. És ezek a hibák hátrányosan befolyásolhatják SEO pontszámait.

Ideális esetben a vállalkozásoknak mérniük kell a bejövő forgalom forrásait – ennek hány százaléka származik egy mobil eszközről? Hányuk származik a mobilkeresésből? Mi a mobil látogatók visszafordulási aránya? Ezeket a kérdéseket kell feltennie, mielőtt megfontolná az AMP-t.

Ha meg van győződve arról, hogy webhelyének tartalma technikailag a legújabb szabványok szerint van felépítve, akkor mindenképpen – folytassa az AMP-t! Csak a SEO-t javítja.

Ha azonban tudja, hogy sok belső hibás konfiguráció, megszakadt hivatkozás és hiba van, akkor az lenne a legjobb, ha ezeket a kérdéseket megoldja (és esetleg megoldja), mielőtt folytatná az AMP-t..

Mit gondolsz az AMP-ről? Használja tartalom fogyasztására? Bevezette a webhelyén? Szeretnénk hallani felőled!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map