A WordPress újratelepítése lépésről lépésre

A WordPress újratelepítése lépésről lépésre

A WordPress kezdõként teljesen meg tudja dobni a gömbölyû labdát. Egy perc alatt minden jól működik, a másikon makacs hiba van.


Noha a legtöbb WordPress hibát könnyű kijavítani, időnként az egyetlen lehetőség az, hogy az egészet a semmiből újratelepítse. Más esetekben még csak nem is hibás vagy. A hackerek használhatatlanná tehetik webhelyét, és az újratelepítés jelentheti megtakarító kegyelmét.

A mai bejegyzésben megmutatjuk, hogyan kell újra telepíteni a WordPress-t a tartalom elvesztése nélkül. Ha szeretnénk áhítatni a WordPress-webhelyet, és üres palaval kezdjük, akkor ezt is lefedjük.

Fontos megjegyzés: Mielőtt bármit megtenne, döntő fontosságú egy biztonsági másolat készítése a webhelyéről. Noha a WordPress újratelepítése után lehet, hogy nincs szüksége biztonsági másolatra, elengedhetetlen a biztonsági másolat megőrzése, ha a dolgok rosszra fordulnak. A biztonság szempontjából automatizáljon biztonsági másolatot, és ügyeljen arra, hogy webhelyének másolatát mindig a számítógépen vagy az interneten mentse.

További beszéd nélkül menjünk dolgozni.

Miért / mikor kell újra telepíteni a WordPress programot?

Először is: miért vagy mikor kellene újra telepítenie a WordPress programot? Általában a WordPress újratelepítése akkor történik, amikor:

 • Elakadnak egy hiba, még akkor is, ha megpróbálják a könyv minden hibaelhárítási technikáját – Ne futtassa újra a WordPress újratelepítését, amikor egy hiba felbukkan, mivel – ahogy korábban már említettük – a legtöbb WordPress hibát általában könnyű kijavítani..
 • Alaphelyzetbe kell állítani és újra kell használnia egy tesztelő webhelyet – Lehet, hogy témákat vagy beépülő modulokat tesztel. A fejlesztők munkájuk jellegéből adódóan a WordPress programot minden alkalommal újratelepítik. Pár alkalommal megtettem a teszt webhelyemmel is.
 • Újra kell újraépítenem vagy újra kell állítanod webhelyét – Amikor a hackerek egy ideje köpködtek az arcomon, újból fel kellett építenem a webhelyem. Gyorsan újratelepítettem a WordPress-t, miközben tartalmamat megsemmisítettem, ami sok időt és energiát takarított meg.

Más szóval, a WordPress újratelepítése a webhely javításához az utolsó megoldás, ha minden más meghiúsul. Az útból tekerje fel az ujjait, és kezdjen dolgozni.

A WordPress újratelepítése: Módszerek

A WordPress újratelepítése egyszerű, még akkor is, ha eleinte kihívást jelenthet. Ez is szórakoztató, tehát készülj fel egy jó időre. A következő szakaszban négy módszert ismertetünk a WordPress újratelepítésére.

1. módszer: A WordPress újratelepítése a rendszergazda irányítópultjáról

Tudta, hogy közvetlenül telepítheti a WordPress programot az adminisztrátori irányítópulton? Ó, igen, te is tudod, és ez hihetetlenül egyszerű.

A WordPress újratelepítéséhez az irányítópulton keresse meg a Irányítópult> Frissítések majd kattintson a Telepítse újra most gombra, amint azt az alábbi képen kiemeljük.

Hogyan telepítsük újra a WordPress-t az admin irányítópultjáról

A WordPress automatikusan újratelepül, és néhány másodperc múlva látnia kell az üdvözlő oldalt:

wordpress üdvözlő oldal

Fontos megjegyezni, hogy ez a módszer csak a WordPress központi fájljait telepíti újra. A témája, a beépülő modulok, a formatervezés, a tartalom és minden más érintetlen marad. Ez a legegyszerűbb és a kezdőbarát módszer a WordPress újratelepítésére anélkül, hogy weboldala megtörténne.

Félre: Ha valamilyen okból nem fér hozzá a WordPress rendszergazda irányítópultjához, akkor is telepítheti a WordPress-t a post más módszereivel.

2. módszer: A WordPress újratelepítése a WP-CLI használatával

WP-CLI rövid a WordPress parancssori felületről. Ez egy ingyenes, nyílt forráskódú és fejlesztőbarát eszköz, amelyet sokan használnak pluginek telepítésére, a több helyről történő telepítés konfigurálására és még sok minden mást végeznek webböngésző használata nélkül..

Manapság sok webtárhely támogatja a WP-CLI-t. Csak mesterre van szüksége WP-CLI parancsok hogy részesüljön az eszköz előnyeiből. Ha ismeri a WP-CLI körül, van egy egyszerű parancs a WordPress újratelepítéséhez.

Futtassa a következő parancsot a WordPress újratelepítéséhez:

wp központi telepítés --skip-content --force

A fenti parancs letölti és telepíti a WordPress-t a tartalom károsítása nélkül. A módszert nem abszolút kezdőknek szánták – tudnia kell a WP-CLI és a szerverek környékét.

3. módszer: A WordPress újratelepítése FTP-n keresztül

Most a móka rész. A következő szakaszban megismerheti a WordPress kézi újratelepítését. Tetszik ez a fajta dolog, nem? Ha egyetértünk, menjünk hozzá.

Kezdetként lépjen át a WordPress.org oldalra, és töltse le a WordPress legújabb verzióját:

hivatalos WordPress webhely

Ezután bontsa ki a WordPress ZIP fájlt a számítógépére, majd törölje a wp-content mappa:

Jegyzet: Törlése wp-content mappa biztosítja, hogy ne írja felül a webszerver megfelelő mappáját. Az wp-content mappa tartalmazza a témákat, a pluginokat és a médiafeltöltéseket – mindazokat a fényes dolgokat, amelyeket nem akar elveszíteni.

Ezután jelentkezzen be webhelyére FTP-n keresztül:

Ezután töltse fel a WordPress mappából fennmaradó fájlokat a webhelyére:

Az FTP-programod (Én használom WinSCP) üzenettel kell értesítenie, amely tudatja velük, hogy felülírja a fájlokat. Engedélyezze, és hagyja, hogy a feltöltési folyamat folytassa, amíg az összes fájl feltöltődik.

És ez az; csak manuálisan telepítette újra a WordPress-t az FTP-n keresztül, miközben megőrizte tartalmát your

4. módszer: A WordPress újratelepítése a tartalom megőrzése nélkül

Tegyük fel, hogy egy üres palaval szeretne kezdeni. Az egész dolgot el akarja szedni, és újból el kell kezdenie tartalma, témája vagy beépülő moduljának megőrzése nélkül.

Vigyázat: Mielőtt továbblépne, győződjön meg arról, hogy készen áll a tartalom elvesztésére. Ha meg szeretné őrizni a hozzászólásait, címkéit, megjegyzéseit, kategóriáit és így tovább, akkor fontolja meg az adatok exportálását XML fájlba. Alternatív megoldásként létrehozhat vészhelyzeti biztonsági másolatot, ha később szüksége lesz rá.

Nem tudom, hogyan exportálhatom a WordPress bejegyzéseit? 

Nos, ez könnyű.

Keresse meg a WordPress irányítópultját Eszközök> Exportálás, az alábbiak szerint.

Ezután válassza a lehetőséget Minden tartalom majd kattintson a Töltse le az Export fájl fájlt a képernyő alján.

A kapott export fájlt biztonságosan mentse a számítógépére. Ha nem kell tartalmat megőriznie, akkor hagyja figyelmen kívül a fenti lépéseket, és folytassa az olvasást.

A WordPress telepítés törlése a cPanelbe

A legtöbb webtárhely egy kattintással történő telepítőt kínál Önnek a WordPress kevesebb, mint öt perc alatt történő telepítéséhez. De tudta, hogy ugyanazt a telepítőt használhatja a WordPress webhely megsemmisítésére? Igen, meglepően könnyű is!

CPanel használata esetén kattintson a gombra WordPress ikon a Softaculous Apps Installer. Néhány házigazda használja a Fantastico alkalmazástelepítő, de a folyamat viszonylag változatlan marad.

softaculous alkalmazástelepítő

A következő képernyőn görgessen az aljára, keresse meg a törölni kívánt weboldalt, majd kattintson a (x) törlés ikonra:

Ezután nyomja meg a Távolítsa el a telepítést gombot a következő oldal alján.

A WordPress webhely törlése után telepíthet egy új üres webhelyet egy kattintással vagy a híres 5 perces WordPress telepítőn keresztül.

Bónusz: A WordPress alaphelyzetbe állítása egy bővítményen keresztül

Valószínűleg mindannyian szeretjük a WordPress-t, mert minden szükséges funkcionalitáshoz van egy plugin, amely megakadályozza, hogy kódozza a kódot és a félelmetes tech cuccokat.

Ha nincs ideje az FTP-re és a cPanelre (és továbbra is hozzáférhet a WordPress rendszergazdai irányítópultjához), plugin segítségével teljes mértékben visszaállíthatja webhelyét.

A WordPress alaphelyzetbe állító pluginek különösen hasznosak a téma- és plugin-fejlesztők számára, akik új teszthelyet akarnak gyorsan létrehozni.

A WordPress reset plugins törli az összes testreszabást, adatbázis-táblázatokat, -bejegyzéseket, oldalakat vagy bizonyos részeket, például a témabeállításokat. Az alaphelyzetbe állító pluginek azonban nem törlik a médiafeltöltéseket, a témákat és a pluginokat. Általában a beépülő modulok inaktiválják a témákat és beépülőket.

A WordPress telepítésének visszaállításához használjon egy plugint, például WP Reset vagy Advanced WordPress Reset.

Összefoglalva

A WordPress újratelepítése egyszerű. A folyamat általában a WordPress alapfájljainak cseréjét jelenti a webhelyen. Most már manuálisan is megteheti, vagy választhatja a már lefedett automatikus opciókat. Az útvonal a személyes preferenciától függ.

A tökéletes kezdőknek azt javasoljuk, hogy először próbálja ki az automatikus opciókat. Ha valamilyen okból nem tud hozzáférni az admin irányítópultjához, akkor a manuális eljárások állnak rendelkezésére. Ne feledje, hogy a WordPress újratelepítése az utolsó megoldás, ha egy hibát próbál megoldani. Emellett ne felejtsen el biztonsági másolatot készíteni, mielőtt bármit törölne.
Van kérdése vagy javaslata? Kérjük, ossza meg velünk a megjegyzéseket!
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map