A WordPress Theme Customizer kazánlap kiterjesztése

 1. 1. Bevezetés a WordPress Theme Customizer-be
 2. 2. Kölcsönhatás a WordPress Theme Customizer segítségével
 3. 3. WordPress Theme Customizer kazánlap
 4. 4. Jelenleg olvas: A WordPress Theme Customizer kazánlap kiterjesztése
 5. 5. Téma testreszabási kazánlap – Feltételes beállítások, Gyerek témák és plug-inek

A téma-testreszabási sorozat 3. része bemutatta a téma-testreszabási kazánlapot, amely lehetővé teszi a témaopciókat kezelő kód egyszerűsítését. Csak annyit kell tennie, hogy átad egy sor opcionális mezőt, és a kazán gondoskodik a téma-testreszabási szakaszok, beállítások és kezelőelemek regisztrálásáról a színfalak mögött..


Eddig a kazánlap lehetővé tette szöveges mezők, jelölőnégyzetek, rádiógombok és a Téma-testreszabás mezők kiválasztását, ez a cikk megmutatja, hogyan lehet kiterjeszteni.

Megjegyzés: A folytatás előtt kérjük, töltse le a WordPress Theme Customizer Boilerplate legújabb verzióját a Github adattárából. A legutóbbi bemutató óta javítottam benne, és fontos, hogy a kódod naprakész legyen. Vessen egy pillantást az előző bejegyzésbe, ahol további megjegyzéseket talál a változásokról, de dióhéjban, amint átmásolja a kazánlemezt a témamappájába, egyáltalán nem kell szerkesztenie a fájljait – az összes szerkesztés szűrő- és műveleti kampókkal történik..

Csatlakozás a téma testreszabási kazánlaphoz

Számos akció- és szűrőhorog található a WordPress Theme Customizer Boilerplate-ben. A téma használatával bármelyiket beillesztheti a téma function.php fájljába ADD_ACTION és add_filter funkciók:

 • „Thsp_cbp_directory_uri” – A helpers.php fájlban megadott szűrőhorog lehetővé teszi az Customizer Boilerplate helyének megváltoztatását a témamappában. Alapértelmezés szerint a kazánlemez útja így néz ki – get_template_directory_uri (). „/ Testreszabó-boilerplate” – de ha inkább egy egyedi helyre mozgatja, akkor ez a horog segíthet Önnek.
 • „Thsp_cbp_menu_link_text” – A helpers.php fájlban megadott szűrőhorog lehetővé teszi a Menü szöveg hivatkozásának megváltoztatását. A Boilerplate egy linket ad hozzá a WordPress irányítópult Megjelenés eleméhez, lehetővé téve a felhasználók számára a Theme Customizer használatát. Alapértelmezés szerint ez a link „Theme Customizer” feliratot jelenít meg, és a „thsp_cbp_menu_link_text” szűrőhorog segítségével megváltoztathatja a szöveget..
 • „Thsp_cbp_capability” – A helpers.php fájlban meghatározott szűrőhorog. Lehetővé teszi a $ wp_customize-> add_setting metódusban használt alapértelmezett szükséges képesség megváltoztatását.
 • „Thsp_cbp_option” – A helpers.php fájlban meghatározott szűrőhorog. Ha az „opciót” használja a beállítási argumentumokban, akkor ezt a kampót használja annak a bejegyzésnek a megváltoztatásához, amelyet a témabeállítási értékek a wp_options táblában tárolnak. Az alapértelmezett érték ‘thsp_cbp_theme_options’, ügyeljen rá, hogy bekapcsolja ezt, és változtassa meg valamire, amelyben szerepel a témád neve.
 • „Thsp_cbp_options_array” – Szűrje be az options.php fájlban megadott horgot, azt be kell kapcsolnia, és az alapértelmezett opciós tömböt (amely tartalmazza a mintaopciókat) cserélje ki a témájában használt opciókra. Ezt megismétlem, félkövér és aláhúzva: Yo HASZNÁLJON bele, és cserélje ki az alapértelmezett beállítások tömbjét a témában használt opciókra.
 • „Thsp_cbp_custom_controls” – Az custom-controls.php fájlban meghatározott cselekvési kampó, ehhez bekapcsolva létrehozhat saját egyedi vezérlőket, és olvasson tovább, hogy példát látjon erre..
 • „Tshp_cbp_remove_sections”„Tshp_cbp_remove_controls” és „Tshp_cbp_remove_settings” – A Customizer.php fájlban meghatározott horgok szűrése. A beépített szakaszok, vezérlők vagy beállítások eltávolításához átadhatja nekik a beépített szekció-azonosítók tömbjeit (vagy vezérlőazonosítókat, vagy beállítási azonosítókat)..

Megjegyzés: Noha kibővíthetjük és létrehozhatjuk saját kampóinkat, hogy más fejlesztők ezeket felhasználhassák a kód kibővítéséhez, lehetetlen túlbecsülni, hogy ez mennyire fontos. Végül is a WordPress (mag) működik így. És nem tudtam köszönetet mondani Pepin és övé cikkek elég ahhoz, hogy ezt a gondolatot a fejembe jutjam.

Egyéni kezelőszervek

A Theme Customizer frissített verziójában (amelyet éppen kipróbáltál, igaz?) Van néhány további vezérlőegység, amelyeket használhat – textarea mező, HTML5 szám mező és kép mező, amely alapvetően a választógombok képzeletbeli változata..

Ezeket az egyéni vezérlőket az custom-controls.php meghatározza, itt nem fogok mindent átvágni, de vessünk egy pillantást (HTML5 számmező), hogy megnézze, hogyan működik minden:

/ **
* Testreszabási vezérlőt hoz létre a bevitelhez [típus = szám] mezőhöz
*
* @since Theme_Customizer_Boilerplate 1.0
* /
osztály CBP_Customizer_Number_Control kiterjeszti a WP_Customize_Control {

public $ type = 'szám';

közfunkció render_content () {
visszhang ”„
}

}

Mint láthatja, csak annyit kell tennie, hogy meghatározza az új vezérlő $ típust és annak render_content funkcióját, amely kiadja a vezérlőt a Theme Customizer képernyőn.

A Testreszabó kazánlap beépített egyéni vezérlőelemeinek használata

Ugyanaz, mint az előző leírásban szereplő egyszerű mezők, az egyetlen dolog, amit tudnia kell az „típusok”, amelyeket mindegyikhez kell használni:

 • Számmező – ‘szám’
 • Textarea mező – „Textarea”
 • Rádiógombként működő képek – „Images_radio”, Íme egy példa erre a vezérlésre egy közelgő ingyen Cazuela téma:

Téma testreszabási kazánlap

Ezen új vezérlőtípusok neveinek ismerete egyszerű. Így adhat hozzá egy számmező-vezérlőt tömbhöz, amely tartalmazza az összes lehetőséget:

/ *
* ============
* ============
* Számmező
* ============
* ============
* /
'new_number_field' => tömb (
'set_args' => tömb (
'alapértelmezett' => '',
'type' => 'option',
'képesség' => $ thsp_cbp_capability,
'szállítás' => 'frissítés',
),
'control_args' => tömb (
'label' => __ ('Szám', 'my_theme_textdomain'),
'type' => 'number', // Textarea vezérlés
„prioritás” => 8
)
)

Megjegyzés: Ha nem biztos benne, hová szeretné ezt hozzáadni, akkor ellenőrizze a sorozat 3. részének „Opció tömb használata testreszabási szakaszok, beállítások és vezérlők hozzáadása” szakaszát. Emellett van egy minta az egyéni vezérlők mindegyikéről az options.php fájlban.

Saját egyedi vezérlők hozzáadása

Térjünk vissza a „thsp_cbp_custom_controls” akcióhoroghoz, amelyet már említettem:

/ **
* Akcióhorog, amely lehetővé teszi saját vezérlők létrehozását
* /
do_action ('thsp_cbp_custom_controls');

Ez egy egyszerű WordPress akcióhorog, amely lehetővé teszi a saját testreszabott vezérlők hozzáadását anélkül, hogy módosítaná a Téma testreszabási kazánlap fájljait. Miért akarja elkerülni a szerkesztést? Mert ha inkább a kazánlapra csatlakozik, ha valaki frissíti, akkor megragadhatja a legfrissebb verziót, beillesztheti a témájába, és nem veszítheti el az elvégzett módosításokat. Gondoljon a WordPress alapfájljainak szerkesztésére és a beépülő modul írására, a téma szerkesztésére, illetve a gyermektéma létrehozására stb.

Ha valaha is hozzá kell adnia saját egyéni vezérlőit, akkor ezt teheti meg:

funkció my_theme_add_customizer_boilerplate_control () {
/ **
* Létrehoz egyéni vezérlést a téma testreszabási kazánlaphoz való felhasználáshoz
* Használjon egyedi osztály előtagot!
*
* @since Theme_Customizer_Boilerplate 1.0
* /
A CBP_Customizer_My_Control osztály kiterjeszti a WP_Customize_Control {

public $ type = 'my_type'; // Változtasd meg ezt

közfunkció render_content () {
// A vezérlőkimenet ide kerül
}

}
}
add_action ('thsp_cbp_custom_controls', 'my_theme_add_customizer_boilerplate_control');

Ügyeljen arra, hogy az egyedi vezérlő osztály előtagja valami egyedi legyen, így annak neve nem ütközik egy másik osztályba. A ‘CBP_’-t (Customizer Boilerplate) használtam – mivel egy kazánlapot használ egy témában, akkor a téma neve sok értelme van, és jól kell működnie az Ön számára.

Téma-testreszabás: Mi a következő??

Most, hogy a WordPress Theme Customizer kazánlapja horgokon keresztül bővíthető, megvizsgáljuk, hogy adunk hozzá „feltételes témaopciókat” – azokat, amelyek csak akkor jelennek meg, ha egy adott plugin aktív, és segít a téma-testreszabási képernyő rendetlenségének tartásában..

Milyen gondolatai vannak a Customizer Boilerplate-ről eddig? Tervezi használni a témáiban? Van ötlete, hogyan lehetne javítani? Visszajelzésedet mindig örömmel várjuk.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map