A WordPress téma biztonságos módosítása

A felszínen a téma megváltoztatása ártalmatlannak tűnhet. Olyan egyszerű, nehéz elképzelni, hogy bármilyen kárt okozhat. Még manapság az irányítópulton is megteheti, manuális FTP feltöltés nélkül. Gyors, fájdalommentes és tökéletesen biztonságos, igaz? Attól függ, hogyan állította be webhelyét.


A WordPress-oldalakkal kapcsolatos dolog az, hogy az idő múlásával gyakran puzzle vagy jenga toronyvá válnak. Megvan a témája, hozzáadott beépülő moduljai és az esetleges apró (vagy nagyobb) szerkesztései. Mindezek összekapcsolásával egy gyönyörű, funkcionális webhelyet hoznak létre, amely megfelel az Ön igényeinek.

És ezért fontos, hogy vigyázzon, amikor megváltoztatja a témáját (vagy akár a webhelyén is frissíti a WordPress-t). Ha rossz darabot húz ki, akkor az egész szerkezet összeomlik. És akkor a végén hosszú (és néhány webes szellemmel együtt költséges) visszakeresési folyamaton kell keresztülmennie. Vagy előfordulhat, hogy sok olyan plugint ki kell cserélnie, amelyet felismertél és szerettek.

Van azonban egy módja annak, hogy a téma megváltoztatása 0% -os kockázati törekvés legyen, és szerencsére az alábbiakban részletesen tárgyaljuk. Kezdjük el!

1. lépés: Válasszon egy új WordPress témát

Ha még nem tette meg, keressen egy új témát, amelyet szeretsz. Ha nem fejlesztő, próbáljon meg megtalálni egy olyan témát, amely többé-kevésbé néz ki a kívánt módon. Kiváló hely a prémium témák keresésére a Themeforest. Itt számos olyan WordPress-téma található, amelyek rengeteg színbeállítással, hozzáadott funkciókkal rendelkeznek, sőt még az drag and drop oldalakat készítik is (például a teljes WordPress-téma), hogy még a nem kódolókat is megkönnyítsék a WordPress-téma testreszabása..

Természetesen, ha a költségvetése nem teszi lehetővé prémium témát, nézzen meg a WPExplorer Free WordPress témákban vagy a WordPress.orgHatalmas tárolóhely, ahol új ingyenes témákat egészítünk ki.

WordPress.org témakönyvtár

Új téma kiválasztásakor fontos, hogy ellenőrizze, hogy az új téma támogatja-e a szükségesnek ítélt plugineket. Ha egy egész boltot épített a WooCommerce segítségével, akkor valószínűleg folytatni kívánja a WooCommerce használatát az új témájával. Tehát ellenőrizze még egyszer a plugin kompatibilitását és a fő téma jellemzőit, mielőtt elkötelezi magát. Természetesen, ha fejlesztő vagy, akkor nem kell aggódnia, hogy megtalálta a „tökéletes” témát. Valószínűleg tudod, hogy saját témát készíthet vagy testreszabhat. Miután megtalálta az Ön igényeinek megfelelő témát, folytassa a második lépéssel.

2. lépés. Készítsen biztonsági másolatot a WordPress-webhelyről

Jó ötlet, ha a téma megváltoztatása előtt készít egy aktuális biztonsági másolatot a WordPress-webhelyről, és jó néhány módszer van erre. Ebben a bejegyzésben két különféle módszerre összpontosítunk: a biztonsági mentési pluginek használatára és a WordPress-webhely manuális biztonsági másolatának készítésére. Mindkettő meglehetősen egyszerű folyamat (még új felhasználók számára is).

1. módszer: Plugin használata a WordPress biztonsági mentéséhez

VaultPress WordPress biztonsági mentési bővítmény

A legjobb biztonsági mentési bővítmény (véleményünk szerint) a VaultPress. Könnyen kezelhető, és teljes biztonsági másolatot készít webhelyéről. Ráadásul évente mindössze 39 dollárral kezdődik (egy JetPack Personal tervhez). Alacsony ár, figyelembe véve automatizált biztonsági mentéseket, 30 napos biztonsági archívumot és egy kattintással történő helyreállítást. De várjon … van még! Mivel a VaultPress a JetPack tervek része, akkor lehetősége van arra is engedélyezni az Akismet és a JetPack prémium funkciókat a webhelyén.

A beépülő modul biztonsági másolatának készítésének legnagyobb előnye az, hogy nem kell aggódnia.

Egy másik szilárd prémium lehetőség a kipróbált és igaz BackupBuddy. Ha többet szeretne megtudni erről az öregről, de kedvesről, nézd meg a teljes BuddyPress áttekintést. Beépítettem egy kiemelkedő ingyenes alternatívát is, amely a Updraft Plus. Az Updraft nem csak biztonsági másolatot készít webhelyéről, hanem több helyre is feltölti „a felhőben”, mindezt egyetlen kattintással. Ezenkívül lehetővé teszi egy egyszerű kattintással történő visszaállítást, ha valami borzasztóan rosszul ment.

Ennek ellenére, ha a webhelye nagy része annak, hogy hogyan jövedelmeződik, vagy hihetetlenül fontos számodra más szempontból, akkor jó lenne, ha minden alkalommal manuálisan készít biztonsági másolatot. Csak az összes alapjának fedezésére.

2. módszer: A WordPress kézi biztonsági mentése

Noha a WordPress-webhely manuális biztonsági mentése nagyszerű, bonyolult, sőt, túlterhelő feladatnak tűnik egy újabb felhasználó számára, ez valójában egyenesen előre.

# 1 Jelentkezzen be webhelyének webhosszok kezelőpaneljére (legyen az cPanel vagy valami más).
A legtöbb webes szellemnek lehetősége van arra, hogy bejelentkezzen a fiókjába, vagy a weboldalon keresztül a vezérlőpultba, tehát lépjen a webtartók webhelyére, és jelentkezzen be.

# 2 Keresse meg az FTP bejelentkezési adatait, vagy hozzon létre egy új fiókot.
Ehhez kattintson a vezérlőpult menüjében található egyik lehetőségre, amely mond valamit, például: „FTP felhasználók / fiókok”, „FTP hozzáférés” vagy „FTP beállítások”. Ha nem lát semmilyen felhasználót, vagy nem ismeri a jelszót, akkor gyorsan létrehozhat új felhasználót, ha rákattint az „új felhasználó hozzáadása” elemre, majd létrehoz egy.

ftpaccount

# 3 Bejelentkezés, és másolja át az összes releváns fájlt a jobb oldali könyvtárból.
Most ezen a ponton sok ember azt javasolja, hogy szerezzen egy FTP-klienst, például FileZilla, de valójában hozzáférhet a webhelyéhez az ftp segítségével a webböngészővel, vagy akár a régi jó Windows Intézővel (vagy a Finder / nautilus programmal, ha nem használja a Windows rendszert). ).

ftpadress

Ehhez egyszerűen írja be az „” ftp://yoursite.com ”címet a explorerbe, vagy a másikba, és jelentkezzen be a talált információkkal, vagy az éppen létrehozott felhasználóval. Szeretem használni a fájlböngészőt, mert ez egyszerűvé teszi a biztonsági másolatot, mint a kívánt helyre másolása és beillesztése, majd a mappa zip-archívummá tétele..

ftpcopy

# 4 Menjen vissza a vezérlőpultra, és nyissa meg a phpMyAdmin alkalmazást.
Sok vezérlőpanel esetében ez magában foglalja a lefelé történő megfelelő görgetést (keresse meg az alább látható logót).

PhpMyAdmin_logo

# 5 Válassza ki a megfelelő adatbázist.
Ha sok WordPress-webhely fut ugyanazon a tárhelyen, akkor sok adatbázis ugyanabban a phpMyAdmin-ben lesz. Tehát meg kell még egyszer ellenőriznie, hogy a megfelelő táblát választotta-e a biztonsági másolat készítéséhez. Ennek egyik módja az, ha egyszerűen belépünk az adatbázisokba, és ellenőrizzük, hogy mi van a „wp_posts” szakasz üzenetében..

admin

Egy másik módja annak kiderítésére, ha ellenőrzi a wp-config.php fájlt a megfelelő webhelyen. Ezt megteheti a WordPress Irányítópulton keresztül, vagy a fájl biztonsági másolatának a szövegszerkesztőben történő megnyitásával. (Vigyázzon, hogy ne szerkesztse.) Egyszerűen keressen a ‘db_name’ kifejezésre, és azonnal megtalálja.

# 6 Exportálja az adatbázist
Egyszerűen kattintson az egyéni elemre, és válassza ki a megfelelő adatbázist, amikor kiválasztja, melyiket exportálja, görgessen a többi egyéni beállításnál, és kattintson az Indítás gombra. Pontosan olyan egyszerű, mint amilyennek hangzik. A jó hír az, hogy ugyanolyan egyszerű az asztal importálása. Ha valami rosszul történik … és már tudja, hogyan kell csinálni!

exportdatabase

3. lépés: Klónozza webhelyét tesztelésre

Két egyszerű módon klónozhatja webhelyét tesztelésre: akár a tárhelyi tervhez mellékelt átmeneti webhely segítségével, akár egy helyi szerver beállításával.

A WordPress webhely klónozása egy átmeneti webhelyre

Számos WordPress-tárhely-terv, például a GoDaddy és a WPEngine, lehetővé teszi az egy kattintással történő átmenetet is. Ez nagyszerű lehetőség, mivel online állapotban vannak, így bejelentkezhet, hogy tesztelje a témát különféle eszközökön (amit nem csinálhatsz a helyi szellemmel, mivel ez csak a számítógépére korlátozódik)..

Ha WPEngine-t használ, ez a folyamat rendkívül egyszerű (mint a legtöbb gazdagépnél). Csak annyit kell tennie, hogy jelentkezzen be a másolni kívánt WordPress webhelyre, kattintson az irányítópult tetején lévő WPEngine menüpontra, kattintson az átmeneti fülre, majd kattintson a nagy kék gombra a „Webhely másolása ÉLŐBŐL SZAKTÁRZÁSOKHOZ” elemre. ” És ennyi (egy másik ok, amiért annyira szeretjük a WPEngine-t).

wpengine-staging

A WordPress webhely klónozása a LocalHost webhelyen

A localhost beállítása szintén remek lehetőség, mivel a helyi verzió internetkapcsolat nélkül is elérhető (ez különösképpen hasznos). Ugyanúgy, mint a webhely biztonsági mentése, használhat plugint is, vagy manuálisan klónozhatja webhelyét.

1. módszer: Plugin használata a WordPress webhely klónozásához

Az asztali operációs rendszertől függően van néhány lehetőség a localhost szerver beállítására.

# 1 Telepítse a helyi kiszolgáló szoftvert és a WordPress szoftvert.
Választhat XAMPP, WAMP, MAMP és mások. Amit ez a szoftver tesz, a webszerver környezetének helyreállítása a saját számítógépén. Ez nem csak lehetővé teszi új témák, bővítmények és a WordPress frissítéseinek tesztelését a WordPress webhelyén. Ez lehetővé teszi, hogy teljesen készen áll a készítéshez a vázlatok a WordPress-ben, ha nincs internet-kapcsolata.

Ne felejtse el aktiválni az Apache-t és a mySQL-t a telepítés befejezése után. Amint a helyi gazdagép készen áll, telepítenie kell a WordPress-t is.

# 2 Telepítse a bővítményt az eredeti webhelyre és exportálja.
Példaként fogjuk használni All-in-one-vándorolnak itt. De bármilyen bővítményt használhat, amelyik tetszik. A többi ingyenes bővítmény között, Duplikátor úgy tűnik, hogy a leginkább dühös. Egyszerűen adja hozzá és aktiválja a választott bővítményt, majd exportálja webhelyét ennek megfelelően.

export

# 3 Telepítse a plugin-t a helyi hostolt WordPress-re és importálja.
Ez meglehetősen egyenesen előre. Jelentkezzen be a helyben üzemeltetett WordPress webhelyre, telepítse és aktiválja a bővítményt, majd importálja.

import

# 4 Várjon, és élvezze az új klónját.
Várjon egy kicsit, mivel a plugin importálja webhelyének másolatát (ez a webhely méretétől függően eltarthat egy ideig). Ezután nyissa ki és élvezze, amint kész. Olyan egyszerű.

2. módszer: A WordPress webhely kézi klónozása

Az élő webhely kézi másolása csak néhány extra lépést tartalmaz.

# 1 Készítse elő a helyi szervert vagy átmeneti webhelyet.
Akár plugint használ, akár nem, ez a lépés továbbra is ugyanaz. Még mindig telepítenie kell a localhost-ot és telepítenie kell a WordPress-t.

# 2 Másolja és illessze be a WordPress biztonsági másolatát
Ha azt tervezi, hogy manuálisan hozza létre a helyi klónt (és máris félúton vagytok), akkor csak másolnia kell a korábban készített fájlok biztonsági másolatát. Csak illessze be őket a megfelelő mappába (ampps / www / mappa, ha AMPPS-t használ, vagy a mamp / htdocs, ha MAMP-t használ). Feltétlenül helyezze a fájlokat külön mappába. Ennek célja, hogy elkerülje a „szerver szimulátor” szoftverrel kapcsolatos problémákat (ezeket pl. Ampps / www / wpclone / AMPPS használata esetén kell elhelyezni). Ha még nem készített manuális biztonsági másolatot, akkor kövesse a fent leírt lépéseket.

# 3 Nyissa meg a phpMyAdmin szoftvert, és importálja az adatbázist.
Először nyissa meg a helyi szerver irányítópultját. Innentől nyissa meg a phpMyAdmin szoftvert (ha AMPPS-t használ, akkor egyszerűen csak beírhatja a ‘localhost / phpmyadmin’ web böngészőjébe is). Kattintson az importálás elemre. Ezután válassza ki a korábban elmentett sql biztonsági mentési fájlt a kézi biztonsági mentés során (ismét, ha nem a kézi biztonsági másolatot készítette, kövesse a fenti lépéseket).

sqlimport

# 4 Keresse meg a helyes adatbázis-felhasználó / jelszó információt, és hozzon létre egy felhasználót a phpMyAdmin alkalmazásban.
Először nyissa meg a biztonsági másolatú wp-config.php fájlt egy szövegszerkesztőben, például a Jegyzettömbben, és keresse meg a DB_USER és a DB_PASSWORD fájlokat. Ezután vegye be ezeket az értékeket (ott, ahol kiürítettem), és hozzon létre egy új felhasználót ezzel a felhasználónévvel és jelszóval: lépjen a phpMyAdmin adatbázisaiba, majd kattintson a megfelelő adatbázis melletti ellenőrzési jogosultságokra, majd kattintson a Felhasználó hozzáadása elemre..

checkprivilege

# 5 Cserélje ki néhány URL-t
Tehát az új helyi webhelye nem őrülten gondolja, hogy valahol máshol található, szerkesztenie kell az adatbázis két mezőjét. A siteurl és az home a wp_options alatt (ha oldalánként csak 25 sort jelenít meg, akkor az home a 2. oldalon jelenik meg). Szerkessze őket a http: // localhost / wp fájlra, vagy bármi másra, amelyet mappája elnevezéssel választott, és a klónozott webhely készen áll a használatra.

siteurl

4. lépés: A WordPress téma tesztelése és hibaelhárítása a klónján

Ez ugyanolyan egyszerű, mint a helyi klón vagy az átmeneti oldal adminisztrációs területére való bejelentkezés. Telepítse és aktiválja a témát, hogy megnézze, mi történik. A fenti lépések mindegyike nem szükséges. Ez csak néhány a sok téma funkció közül, amelyeket érdemes kipróbálni, ha a témákat váltotta.

Engedélyezze a wp_debug alkalmazást
Ez egy nagyszerű módszer annak tesztelésére, hogy a témában vannak-e hibák. Nak nek engedélyezze a wp_debug alkalmazást , nyissa meg a wp-config.php fájlt, és állítsa a wp_debug értékét true értékre, például így:

define ('WP_DEBUG', igaz);

Ez megjeleníti az összes php hibát és értesítést a WordPress webhely felületén. Ne feledje, hogy nem minden megjelenő értesítés tönkreteheti webhelyét, de érdemes ezeket kijavítani.

wp-debug-hiba

Egyéni postai típusok
Ha a régi témája egy vagy több beépített egyedi üzenettípust használt, és az új témának nincs témája, akkor úgy tűnik, hogy elvesztette az összes tartalmát. De ne aggódjon, ez továbbra is az adatbázisban van. Használhat harmadik fél beépülő modulját, például a Pippins beépülő modulok egyszerű tartalomtípusainak WordPress beépülő modulját, hogy regisztrálja a régi egyedi bejegyzéstípusokat az új témában. Ha nem biztos benne, hogy mi az egyéni hozzászólástípusok neve, akkor kérdezze meg a régi témafejlesztőt, vagy keresse meg a régi témát azegister_post_type funkciót, és keresse meg a régi egyedi postai típusok nevét.

Widgets
Érdemes megnézni a widget opcióit, a hirdetési helyeket, a lábléc oszlopokat és az oldalsáv szélességét, a többi widgetkész terület mellett. Ily módon később nem lesz meglepetés.

menük
Ellenőrizze újra az új téma menüpontjait és formátumait. Lehet, hogy van több menüpont vagy egy függőleges navigáció. Csak nézze át a témát, hogy megtudja, hol helyezkedik el az összes menü, amikor aktiválja a témát az élő webhelyen.

Post formátumok
Sok téma az egyedi mezőket használja. Tehát, ha egy ilyen segítségével határoz meg egy adott videót / hangot / galériát / stb., Akkor előfordulhat, hogy meg kell változtatnia a postai formátum kimenetet az új témában. Ez megtehető gyermektémán keresztül, így folytathatja a régi meta használatát a régi bejegyzéseken, vagy használhatja az add_post_meta ()

Dugó
Korábban megemlítettük, hogy ha nem fejlesztő, keressen egy új témát, amely kompatibilis az összes szükséges WordPress beépülő modullal. Csak annak biztosítása érdekében, hogy érdemes kipróbálni a plugin-okat, hogy megbizonyosodjon arról, hogy valóban működnek-e a témáddal. Ha olyan fejlesztő vagy, aki létrehozott vagy testreszabott egy témát, akkor itt az ideje annak is, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a javítások nem hajtották végre a bővítmény kompatibilitását.

Ellenőrizze a Böngésző konzolt
Nyissa meg a böngészőt, hogy ellenőrizze a javascript hibákat. Ha egyes dolgok (pl. Csúszkák, legördülő menük, karusszelek stb.) Nem működnek megfelelően (javascript-rel kapcsolatosak), ellenőrizheti a böngésző konzolján hibákat. Csak nyissa meg a konzolt, hogy megnézze a javascript hibákat, és vigye az egeret rajta, hogy pontosan megnézze, hol található a hiba.

console-hiba

Itt található linkek arra, ahol megtalálhatja a konzolot a különböző böngészők számára:

Ellenőrizze a kiemelt kép méretét
Előfordulhat, hogy feltölteni vagy módosítania kell a kiemelt képeket, amikor átvált az új témára. A legegyszerűbb módszer az ingyenes szolgáltatás használata Image Cleanup WordPress plugin. A plugin indexeli az összes levágott és nem használt képméretet, amelyeket törölhet, vagy új mappába helyezhet. Könnyű borsó. Miután megtisztította a házat, újra szeretné vágni az összes képet a megfelelő méretben. Egyes témák, mint például a dinamikus teljes képalkotó képek, tehát nem kell semmit tennie. De ha a téma nem ezt csinálja érted, akkor használja a Miniatűrök regenerálása WordPress beépülő modul hogy az összes képet megfelelő méretben regenerálja.

SEO ellenőrzés
Sajnos vannak olyan beépített SEO opciókkal rendelkező témák, és ha éppen ezeket használja, akkor valószínűleg nem fogja tudni átvinni őket az új témájába. Ehelyett telepítenie kell egy SEO beépülő modult az élő webhelyére, és frissítés előtt töltse ki a lehetőségeket.

Mobil / böngésző tesztelése
Ha úgy döntött, hogy online átmeneti webhelyet hoz létre a WordPress gazdagépen keresztül, akkor lehetősége van saját valódi mobil tesztelésre. Fogja meg táblagépét és telefonját, hogy megnézze, hogyan néz ki az új téma. Vagy ha úgy döntött, hogy az új témát a helyi gazdagépre telepíti, kipróbálhat egy online reagáló szimulátort, mint például a Responsinator vagy Kereszt böngésző tesztelése.

Feltétlenül látogassa meg a hozzászólásait, oldalait, és ellenőrizze, hogy minden rendben van-e. Miután megerősítette, hogy nincsenek problémák, itt az ideje, hogy továbblépjen az utolsó lépéshez.

5. lépés: Telepítse és aktiválja az új WordPress témát az élő webhelyen

Most, hogy alaposan kipróbálta az új WordPress témát, jelentkezzen be a WordPress irányítópultjába, és telepítse azt az élő webhelyen. Mielőtt aktiválná a témát, végezzen el egy gyors dupla ellenőrzést a Live Preview opcióval. Ezt felhasználhatja néhány oldal átkattintására, hogy megbizonyosodjon arról, hogy minden jól néz ki.

preview-téma

Opcionális lépés az új téma aktiválása előtt egy hamarosan bővítmény telepítése a webhelyére. Ilyen módon, ha új témájának aktiválása után meg kell változtatnia az élő webhelyet, a látogatók egy szép építés alatt álló vagy hamarosan megjelenő oldalt látnak. Két olyan plugin van, amire igazán szeretünk WP karbantartási mód és a Hamarosan bővülő SeedProd.

Ha készen állsz a továbblépésre, egyszerűen navigáljon a következőhöz Megjelenés> Témák majd kattintson a gombra az új WordPress téma „aktiválásához”.

Csomagolás fel

Másoknak, akik még nem tapasztalták meg a weboldalon használt roncs rémálmát, ez túlterhelésnek tűnhet. Valami, ami állítólag egyszerű, teljes túl bonyolulása. Bízz bennem – nem az. Gondoljon erre, ha nagy egészségbiztosítással rendelkezik az egészséges táplálkozás és a testmozgás mellett, de a WordPress webhelyén. A téma helyi hibaelhárításával végzett kemény munkával minimalizálható annak kockázata, hogy valami rossz történik az élő webhelyen.

Hasznosnak találta ezt az útmutatót? Vagy van még valami hozzá? Tudassa velünk a megjegyzések szakaszban!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map