A WordPress telepítése Mac-re helyileg, a MAMP segítségével

A WordPress telepítése Mac-re a MAMP segítségével
 1. 1. Jelenleg olvas: A WordPress telepítése Mac-re helyileg, a MAMP segítségével
 2. 2. A WordPress telepítése Windows rendszeren a WAMP segítségével
 3. 3. Telepítse a WordPress-t az Ubuntu-ra helyben a LAMP segítségével

Mivel még mindig tanulok, amikor a WordPress témafejlesztéséről van szó, szerettem volna megosztani tapasztalataimat mindenkinek. Tudom, hogy nagyon sok más ember van ott, aki éppen kezdődik a WordPress utazásán, és gondoltam, hogy lehet néhány olyan kérdésem (vagy felmerülhet néhány probléma), amelyek nekem vannak.


Ez az első olyan hozzászólás-sorozatban, amely a WordPress alapvető témafejlesztéséről szól az elejétől a végéig. Remélem, hogy megtanulhat valamit ezekből a hozzászólásokból – még ha valami kicsi is.

A WordPress telepítése Mac-re

Nemrégiben kiadtam az első WordPress témámat, de mielőtt elkezdtem volna a kódolást, fel kellett állítanom a helyi gazdagémet.

Az alábbiakban ismertetjük a WordPress helyileg történő telepítését Mac számítógépen. Miért csak a helyi telepítésről írok Mac-en? Mert engem van. Ha valaha is telepítek egy WordPress-t egy számítógépre, biztosan frissítem ezt a bejegyzést. Tehát azoknak, akik a Mac-kel vannak – kezdjük el!

Letöltés és telepítés MAMP

Ajánlom használni MAMP a WordPress helyi telepítéséhez Mac rendszeren. Először le kell töltenie a MAMP-t (Mac Apache MySQL PHP), amelyet ingyenesen letölthet a saját webhelyükről, az alábbi remek gombra kattintva..

A letöltés után telepítse a MAMP-t, mint bármely más programot, húzza a mappát az alkalmazások mappájába.

Töltse le a MAMP-ot

MAMP beállítások

Most, hogy a Mamp telepítve van a számítógépére, módosítania kell az alapértelmezett MAMP beállításokat.

 1. Először ki kell nyitnia a MAMP-t, és meg kell kezdenie az indulást (lásd az img-t, balra)
 2. Kattintson a „Preferences” gombra.
 3. Ezzel megnyílik egy második képernyő (lásd alább képet – jobbra)
 4. Kattintson a „Portok” gombra a kiválasztott értékek frissítéséhez.
 5. Javasoljuk, hogy 80-at használjon az Apache-porthoz és 330-at a MySQL-porthoz.

Mamp beállítások

A portok kiigazításai lehetővé teszik a portszám kizárását a localhost URL-ből, és megvédik a helyi hostot. Még akkor is, ha a 80-as port használatával feltételezzük, hogy minden alkalommal meg kell adnod az admin jelszavát, amikor elindítasz szerveredet, ez tényleg nem zavar, és biztonságosabbnak érzi magát a titkos témájú alkotásaim során..

Miközben a preferenciákat választja, beállítania kell a PHP-t a legfrissebb verzióra, és kiválasztania kell az Apache dokumentumgyökér-helyét (100% -a az Ön választása – Új mappát készítettem a dokumentumaimban, hogy a dolgokat szervezzem)..

Szerverek / Adatbázis

Itt az ideje elindítani a szervereket és hozzáadni egy adatbázist.

 1. > Nyissa meg a Mamp alkalmazást
 2. Kattintson a „Szerver indítása” elemre.
 3. Látni fog egy üdvözlőképernyőt, például az alábbiak szerint
 4. Kattintson phpMyAdmin
 5. Új képernyőre kell helyeznie, ahol lehetősége van új adatbázis létrehozására. Gondoljon arra, hogy mit szeretne nevezni az adatbázisának. Teszt, wordpress, wp, wpdev – bármi is működik az ön számára (emlékezz csak a névre, mert később egy másik lépéshez kell használnia).
 6. Írja be a nevet, majd kattintson a létrehozás gombra.

Hozzon létre egy Mamp adatbázis felhasználót

Bam! Most már készen áll a WordPress helyi telepítésére! Nézz magadra – minden tech hozzáértés.

Töltse le a WordPress alkalmazást

WordPress híres az egyszerű telepítésről. Kezdés: töltse le a WordPress legújabb verzióját a saját webhelyéről az alábbi gombra kattintva.

Get WordPress

A letöltés után kattintson duplán a mappa kibontására. Nyissa meg a „WordPress” mappát, és húzza az összes többi tartalmat az Alkalmazások / MAMP / htdocs mappába.

Telepítse a WordPress alkalmazást

1. lépés: Szerkessze a gazdagép fájlt

terminálEz egy fontos lépés hogy biztos lehessen benne, hogy később engedélyezheti a többoldalú oldalt. Annak érdekében, hogy a mutlisite működjön, el kell távolítania a hozzászólás számát a localhost URL-ből. Tehát egy vadonatúj URL-t fogunk leképezni a helyi szellemünkre. Először nyissa meg a terminált, és írja be a következőt:

sudo nano / magán / stb / házigazdák

A Hosts FIle szerkesztése a terminálon

Lehet, hogy a rendszer kéri az admin jelszavát, tehát csak írja be és nyomja meg az Enter billentyűt. Akkor eljut a képernyőre. A lefelé mutató nyíl segítségével lépjen a lista aljára, és adjon hozzá (a lapok között legyen, és ahol a „teszt” az a név, amelyet megadtál a MAMP adatbázishoz):

127.0.0.1 teszt

Adatbázis hozzáadása a terminál Hosts FIle fájljához

A menüből való kilépéshez nyomja meg a „control + x” gombot. Ügyeljen arra, hogy írja be az „Y” értéket, amikor a változtatások elmentését kéri.

2. lépés: Szerkessze a wp-config-sample.php fájlt

Lépjen a MAMP / htdocs könyvtárba, nevezze át a „wp-config-sample.php” fájlt „wp-config.php” fájlra, és nyissa meg. Most szerkessze a fájlokat a létrehozott adatbázis, valamint a „root” nevével.

A WP-Config fájl szerkesztése

Mentse a fájlt. Most nyissa meg az otthoni könyvtárat (amelynek http: // bármi legyen-az-az-adatbázis-név-neve van), és kövesse az utasításokat a telepítés befejezéséhez.

3. lépés: Végezze el a WordPress telepítését

Amikor a helyi host URL-címet látnia kell, az alábbiak szerint kell megjeleníteni egy képernyőt, ahol beírja a WordPress telepítéséhez szükséges fő információkat. Töltse ki az űrlapot és kattintson az „Install WordPress” elemre..

A WordPress telepítése Üdvözlet

Mostantól telepítenie kell a WordPress programot!

A WordPress sikeres telepítése

Telepítsen egy többhelyes WordPress telepítést

A Multisite egy nagyszerű funkció, amelyet használni szeretne a helyi szellemmel a WordPress témák fejlesztésekor. Ily módon sok teszthelyi környezetet hozhat létre, ahol azonnal láthatja a témákban végrehajtott változtatásokat anélkül, hogy élő webhelyet kellene használnia. A jelenlegihez hasonló idő nem szükséges a multisite telepítéséhez, és mivel a fenti lépésekből friss WordPress-verzióval rendelkezik, semmit nem kell biztonsági másolatot készíteni (de ha úgy dönt, hogy később engedélyezi a multisite-t, akkor a lépés megkezdése előtt készítsen biztonsági másolatot a webhelyről). ).

Rejtett fájlok megjelenítése – Fontos!

A Multisite része magában foglalja a .htaccess fájl szerkesztését, amely véletlenül rejtett fájl. Egy ideig kerestem, aztán teljes noobnak éreztem magam, amikor végre rájöttem, hogy rejtett. Nyissa meg újra a Terminált, és írja be a következő kódot az összes rejtett fájl megjelenítéséhez:

alapértelmezések írása com.apple.Finder AppleShowAllFiles true

killall Finder

Ez visszaállítja a Findert az összes csintalan rejtett fájl megjelenítésére, és kevesebb fejfájást okoz, ha a későbbi lépésekre lépünk.

A wp-config.php szerkesztése

Nyissa meg újra a wp-config.php fájlt. Most a következő kódot fogjuk beilleszteni, hogy bekapcsoljuk a WordPress lépésről-lépésre történő útmutatásait a több oldal hozzáadására:

WordPress Multisite engedélyezése

WP Hálózati beállítások telepítése

Győződjön meg arról, hogy a MAMP szerverek futnak. Most jelentkezzen be a localhost webhelyére. Az eszközök alatt legyen hálózati lehetőség. Itt kiválaszthatja az alkönyvtárak vagy altartományok használatát (alkönyvtárakat használtam, de ez csak az én preferenciám), és folytathatja a hálózat beállítását. A következő oldalon fel kell kérnie, hogy adjon meg egy webhelynevet és adminisztrátori e-mailt.

Hozzon létre egy hálózatot

Ezután kattintson a telepítésre, és hagyja, hogy a WordPress varázslatként működjön.

Szerkessze a .htaccess és a wp-config.php fájlokat

Ezután fel kell mutatni egy hasonló képernyővel:

Hozzon létre egy WordPress hálózati kódot

Csak kövesse az utasításokat. Korábban létre kellett hoznia egy /blogs.dir fájlt a wp-tartalom mappában, bár úgy tűnik, hogy a WordPress 3.5 verzióval nem kell sokáig tennie ezt a lépést (nem tettem meg, és nem is merültem fel problémákkal) mégis ;-). Nyissa meg a wp-config.php fájlt, és illessze be a kapcsolódó kódot:

Szerkesztés a WP-Config multisite-hez

És ugyanezt tegye a .htaccess fájllal (amelyet egy korábbi lépésben tettek láthatóvá):

A .htaccess szerkesztése a Multisite számára

Helyek hozzáadása a többoldalú webhelyhez

Most annyit kell tennie, hogy jelentkezzen be újra a WordPress irányítópultjába, és lépjen a „Saját oldalak” hálózati adminisztrátorba, majd az új webhelyek felvételéhez szükséges webhelyekre..

Új hálózati SIte hozzáadása

Innen felveheti a kívánt webhelynevet, címet és adminisztrátori e-mailt.

Új hálózati webhely hozzáadása

Siker! Mostantól bármilyen hálózati kompatibilis témát telepíthet az új webhelyére / tesztelésére. Hozzon létre annyi vagy kevés webhelyet, amennyit csak szeretne, és kezdjen fejlesztést!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map