A WordPress telepítése a Microsoft Azure-ban

 1. 1. Jelenleg olvas: A WordPress telepítése a Microsoft Azure-ban
 2. 2. A WordPress telepítése a Google Cloud-on
 3. 3. Telepítse a WordPress-t az AWS-be – Amazon Web Services
 4. 4. Bevezetés a Cloud Computing szolgáltatásba a WordPress segítségével
 5. 5. A WordPress telepítése a DigitalOceánban

Microsoft Azure a Google és az Amazon egyik vezető felhőalapú számítástechnikai szolgáltatója. Korábban már ismertettük, hogy mi a számítási felhő, és hogyan állítsuk be a WordPress-t egy DigitalOcean cseppekbe. Ma megvizsgáljuk, hogyan telepíthetjük a WordPress-t a felhőbe a Microsoft Azure felhőalapú számítási szolgáltatások segítségével.


Bevezetés

A felhőalapú számítástechnika sokkal nagyobb, mint amit a bevezető üzenetünkben feltételeztünk. Miután regisztrált a Microsoft Azure-ba, áttekintést kap a számtalan lehetőség a felhőalapú számítástechnikának kínálnia kell. Itt van egy pillantás a Microsoft Azure irányítópultjára:

azúrkék műszerfal kandikál

Itt van az események sorrendje:

 1. Iratkozzon fel egy ingyenes Microsoft Azure-fiókra
 2. Telepítsen egy új WordPress webalkalmazást
 3. A WordPress telepítésének konfigurálása

1. fázis – regisztráljon egy Microsoft Azure-fiókot

A Microsoft Azure 30 napos próbafiókot kínál, 200 dollár értékű felhőalapú számítási erőforrásokkal. Ez egy ingyenes számla, és működéséhez érvényes hitel- vagy bankkártya szükséges. A kártyát csak ellenőrzési célokra használják. Az előre fizetett hitelkártyákat és a virtuális hitelkártyákat nem támogatjuk.

égszínkék-install-wordpress-fiók létre

JEGYZET: Személyesen hitelkártyával regisztráltam a Microsoft Azure szolgáltatását. Egy dollárt számítottak fel, és az összeget a következő két munkanapon belül visszatérítették.

A felhőalapú számítástechnika egyik alapvető tulajdonsága a pay-as-you-go modell. Ez azt jelenti, hogy csak azért kell fizetnie, amit használ. Néhányan szeretünk nagyon óvatosan kezelni a kártyáink terhelését. Végül is, hitelkártyák csinál bizonyos kockázatot jelent. Ennek ellenére fennáll annak a lehetősége, hogy ha a WordPress-webhelyünkön nagy a forgalom, az Azure automatikusan méretezi a kiosztott erőforrásokat az alkalmazásunkhoz (WordPress) a kiegészítő terhelés kiegyensúlyozása érdekében. Ez a havi számla, tehát a változó számlák növekedését eredményezné.

Az Azure kiadási korlát és a nyugalom

A Microsoft Azure ügyes megoldást kínál erre – úgy hívták Kiadási határ. Ahogy a neve is sugallja, aktív kiadási korlát esetén az Azure nem engedi, hogy a rögzített összegnél többet költessen. Ezt a korlátozást bármilyen összegre beállíthatja – kezdve nulla dollár.

Tegyük fel például, hogy 20 USD / hónap kiadási korlátot határozott meg. Ha felhőalapú számítástechnikai erőforrásokat fogyaszt 20 dollár értékben, az erőforrásaikat felfüggesztik a hónap hátralévő részére, vagy amíg nem növeli a kiadási korlátot.

Az Jó hírek: Ha feliratkozik egy ingyenes nyomkövetési fiókra, a A nulla dolláros kiadási korlát automatikusan létrejön. Ez teljes nyugalmat biztosít – hitelkártyáját csak akkor számoljuk fel, ha kifejezetten megnöveli a limitet.

2. fázis – A WordPress Web-App telepítése

Miután regisztrált egy Microsoft Azure-fiókot, lépjen az Azure Management irányítópultjába. Valami így néz ki:

égszínkék-install-wordpress-égszínkék-menedzsment-portál

Nagyon jó, mi? Még hűvösebb lesz. A WordPress népszerűségének köszönhetően a felhő-szolgáltatók úgy gondolták, hogy a legjobb, ha kész sablonokat adnak a WordPress számára. Ez a lépés megkönnyíti az ügyfeleknek a WordPress felhőalapú környezetbe történő telepítésének nehézségeit. Ugyanezt láttuk a DigitalOcean 1-kattintású WordPress telepítőjében is.

Számítsuk meg a WordPress telepítéséhez szükséges lépések számát. Kész? Gyerünk.

1. lépés
Jelentkezzen be az Azure Management irányítópultjába.

2. lépés
Keresse meg a képernyő alján található menüsávot, és nyomja meg a gombot Új.

3. lépés
választ Kiszámít > Web App > A galériából. Új ablak nyílik meg.

égszínkék-install-wordpress-égszínkék-step-1

4. lépés
A galéria megjeleníti az összes elérhető alkalmazást az 1-kattintásos telepítéshez. Tesztelték őket, hogy zökkenőmentesen működjenek együtt az Azure felhőalapú számítógépes környezetével. A bal oldali menüben válassza a lehetőséget CMS. A jobb oldalon görgessen lefelé a WordPress megtalálásához. választ WordPress majd kattintson a következő nyíl.

égszínkék-install-wordpress-égszínkék-step-2-1-select-wp

5. lépés
Alatt Webhelybeállítások, egyszerűen írja be webhelyének nevét. Hagyja fenn a többi beállítást a következővel együtt: Telepítési beállítások amint az. Kiválaszthat másikat Vidék azonban a célközönség alapján. Folytassa a következő lépéssel a következő nyíl.

égszínkék-install-wordpress-égszínkék-step-2-2-config-régiót

6. lépés
Most, amint tudjuk, A WordPressnek adatbázisra van szüksége a webhely tartalmának tárolására. Ebben a lépésben nevet adunk a WordPress webhelyünk által használt adatbázisnak. Kattintson a kullancs gombra, és az Azure elkezdi létrehozni az Ön számára a webalkalmazást..

égszínkék-install-wordpress-égszínkék-step-2-3-add-db

# 7. Lépés
A létrehozás után új bejegyzést talál a web-alkalmazások alatt, a 4. lépésben kiválasztott névvel. Így jön létre és fut a WordPress. Kattintson az URL-re, hogy elindítsa a felhő alapú WordPress webhelyet. Az Azure ad egy ingyenes aldomain a minden a tárolt alkalmazásaidat.

égszínkék-install-wordpress-égszínkék-step-2-3-siker-app létre

8. lépés
Mostantól ez a híres 5 perces telepítés. Válassza ki a kívánt nyelvet, majd kattintson a gombra Folytatni.

égszínkék-install-wordpress-égszínkék-step-3-1

9. lépés
Töltse ki a szükséges információkat és emlékezzen nem kell használni admin felhasználónévként. Letiltottam a Magánélet beállítás, mivel ez egy teszthely. Kattintson Telepítse a WordPress alkalmazást folytatni.

égszínkék-install-wordpress-égszínkék-step-3-2

10. lépés
Igen, a WordPress telepítve van. Most már beléphet a WordPress irányítópultba.

égszínkék-install-wordpress-égszínkék-step-3-3

11. lépés
Írja be a 9. lépésben beállított bejelentkezési adatokat, majd kattintson a gombra Belépés.

égszínkék-install-wordpress-égszínkék-step-3-4

Boom – a WordPress műszerfal készen áll. Most telepítheti a kedvenc többcélú WordPress témát, hozzáadhat néhány plugint (esetleg a Symple Shortcodes 2.0.0?), És hozzáadhatja tartalmát..

égszínkék-install-wordpress-égszínkék-step-3-5-siker

És itt van a front-end. Jól működik!

Azure-telepíthető-WordPress-Azure-lépésben-3-6-frontend-2

Speciális beállítások a Microsoft Azure-ban

Őszinte leszek veled – annyi szolgáltatás van az Azure Management irányítópultja alatt, alig ismerem ezek 30% -át. A kevés közül, amelyeket értek, nagyon érdekesnek találtam őket, és megosztom veled.

A beállítások eléréséhez kattintson a WordPress webalkalmazás bejegyzésére. Ez elindítja a Irányítópult. Alatt Configuration lapon található egy sor szoftver – .NET, PHP, Java, Python stb. -, amelyek mindegyikét kapcsolóval engedélyezheti / tilthatja le! Most ez kényelmes! Nem kell aggódnia a Java telepítése miatt (azok, akik ezt már korábban megtették, tudni fogják). Kapcsolja be a kapcsolót, és a Java készen áll a munkára.

azúrkék wordpress-haladó-3-config-1

Sajnos a domain név leképezése nem engedélyezett a szabad nyomvonalban. Azt javaslom, frissítsen a Fizet, ahogy megy tagság az egyedi domain nevek engedélyezéséhez.

azúrkék wordpress-haladó-3-config-2

Megnézheti a madártávlatból a WordPress által felhasznált erőforrásokat egy rögzített időegységhez viszonyítva. Az alapértelmezés egy óra, és az igényeinek megfelelően megváltoztathatja.

azúrkék wordpress-haladó-1-erőforrás-felügyeleti

A Használat áttekintése megjeleníti a WordPress által felhasznált erőforrások mennyiségét. Ezen erőforrások mindegyikének visszaállítási ideje van. Például a CPU-idő 24 óránként 1 óra lehet. Az adatok kimenetét (vagy kimenő forgalmát) napi 165 MB-ra, a RAM-ot pedig óránként 1 GB-ra lehet korlátozni.

azúrkék wordpress-haladó 2-erőforrás-felhasználás-áttekintés

Következtetés

A WordPress telepítése a Microsoft Azure felhőalapú számítási platformon áttekintést nyújt a csodálatos dolgokról, amelyeket a számítási felhő tárolt számunkra. Nem csak a WordPress, hanem a galériában található összes webalkalmazás több példányával is kísérletezhet. Ha tetszik, amit lát, próbáljon ki a Microsoft Azure-ra – és tudassa velünk, mit gondol!

További információ a Microsoft Azure-ról

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map