A WordPress telepítése a Google Cloud-on

 1. 1. A WordPress telepítése a Microsoft Azure-ban
 2. 2. Jelenleg olvas: A WordPress telepítése a Google Cloud-on
 3. 3. Telepítse a WordPress-t az AWS-be – Amazon Web Services
 4. 4. Bevezetés a Cloud Computing szolgáltatásba a WordPress segítségével
 5. 5. A WordPress telepítése a DigitalOceánban

Ma megvizsgáljuk, hogyan telepíthetjük a WordPress-t egy kattintásos képként a Google Cloud-ba – a Google saját felhőinfrastruktúrájába. A piacon a legnagyobb felhő-szolgáltatók között a Google az egyik legversenyképesebb árazási politikával rendelkezik az Amazon Web Services és a Microsoft Azure-hoz képest. A felhőhálózatot a Google saját kezelő infrastruktúrája hajtja másodpercenként több mint 40 000 keresési lekérdezés.


Az egyik dolog, amit szeretek a WordPress-en, az széles körben elterjedt népszerűség. Ennek oka miatt szinte minden felhőalapú számítástechnikai cég a felhasználóinak egy kattintással telepíti a WordPress programot. Néhányan „alkalmazásnak”, mások „sablonnak” vagy „képnek” hívják. Hívja, amit akarsz – de a legfontosabb tény, hogy a WordPress felhőben történő beállításához csak néhány kattintás szükséges.

JEGYZET: Egy fontos pont, mielőtt elkezdenénk. Ha ez az ön először telepítse a WordPress-t a felhőbe – azaz egy tényleges felhő-szolgáltatótól, kérjük, ne azonnal üzemeltesse élő webhelyét. Azt javaslom, hogy mindent teszteljen legalább 2-4 hétig, mielőtt átmásolja a WordPress blogját vagy webhelyét a felhőbe.

MIÉRT? A felhőszolgáltatók, például a Google Cloud, az AWS és a Microsoft Azure csak korlátozott mértékben támogatják a WordPress-webhelyet. Ha plugin-konfliktusba kerül vagy valamilyen tárhely-vagy rosszindulatú programot érintő probléma merül fel, akkor ezt meg kell tennie oldja meg magad.

Szerencsére van egy megoldás az Ön számára. A következőket teheti:

 • Keressen egy harmadik fél által kezelt felhő-szolgáltatót, például Cloudways (nézd meg az áttekintést) vagy
 • Keressen olyan menedzselt WordPress-tárhelyre, mint a WPEngine (mi, a WPExplorer, használjuk a WPEngine-t, és imádjuk!)

Néhány műszaki tea

Van néhány alapvető kifejezés, amelyet meg kell tanulnunk, mielőtt megkapjuk az oktatóprogramot. A gondolat az, hogy tájékoztasson az összes különféle termékről, amelyet a Google Cloud kínál. Miután kifejlesztett és érdeklődik valami látott iránt, elkezdheti beépíteni saját alkalmazásokat ezekbe!

projektek

google-cloud-wordpress-002-projekt képernyőnProjekt irányítópult

Bármi és minden, amit meg szeretne tenni a Google Cloud-ban, mellékelve van (vagy tokozott) egy projekten belül. A projekten belül felhasználhatja vagy telepítheti a különféle eszközöket al-termékek A Google Cloudnak kínálnia kell. Ide tartoznak az App Engine, a Compute Engine, a Google API-k, a Google Cloud Storage, a BigQuery, vagy közvetlenül telepíthetnek egy előre elkészített megoldást. (Erről bővebben később)

Számlázási számlák

Minden létrehozott projekt kell kapcsolódni kell egy számlázási számlához. A Google Cloud lehetővé teszi a rugalmasságot, ha több számlázási fiókkal rendelkezik – ezek mindegyike különféle hitel- / bankkártyákat használhat. A gondolat az, hogy megvalósítsa a pay-as-you-go a cloud computing környezet politikája.

1. MEGJEGYZÉS: Számlázási fiókjában nem használható előre fizetett hitel- / készpénzkártya. Próbáltam ezt, és a fiókomat, valamint az összes kapcsolódó projektet ideiglenesen zárolt. Azonnal eltávolítottam az előre fizetett kártyát, és érvényes hitelkártyára cseréltem. Néhány munkanapon belül újra engedélyezte a fiókot.

google-cloud-wordpress-003-cloud-próba-300SERP a „Google Cloud Trial” számára a Google.com webhelyről

JEGYZET 2: A Google jelenleg 300 USD-os próbaverziót kínál a bárki aki feliratkozik a Google Cloud-ra. Most nincs mentsége annak, hogy ne próbálja ki a Google Cloud haha ​​alkalmazását!

Google Cloud Products

A különfélekről beszéltünk al-termékek A Google Cloudnak kínálnia kell. Vessen egy pillantást mindegyikre.

Google App Engine

google-cloud-wordpress-001-app-motorGoogle App Engine

A legtöbb szoftver egy adott felhasználásával készül nyelv és (opcionálisan) a keretrendszer. Klasszikus példa erre a teendők listája alkalmazás, amely a JavaScriptre épül és a jQuery keretrendszerre épül. A jQuery, amint kitalálhatja, a JavaScript keretrendszere, amely a nyelv.

Hasonlóképpen, a rengeteg alkalmazás népszerű nyelveken van írva, például Piton, Jáva és PHP. Ezen nyelvek mindegyikének meg kell indítania a gazdarendszert, hogy az adott nyelven írt alkalmazások futhassanak. Például, a Java nyelven írt alkalmazások megkövetelik a Java virtuális gép (JVM) telepítését a célrendszerben.

A Google App Engine gondoskodik erről a feladatról. Telepíti és konfigurálja ezeket a nyelveket a felhő infrastruktúrájában, így egyszerűen feltöltheti kódját, és folytathatja a fejlesztési folyamatot. Nem kell attól tartania, hogy beállítsa a nyelvét, vagy méretezze az alkalmazás gazdarendszerét. A Google Cloud terheléselosztó algoritmusai automatikusan gondoskodnak róla. A Google App Engine segítségével egyszerűen ki kell választania a szükséges nyelvet, és telepítenie kell az alkalmazását.

Google Compute Engine

google-cloud-wordpress-003-számításigényes motorGoogle Compute Engine (GCE)

A Google Compute Engine (GCE) egy másik név a felhőben lévő virtuális gépek számára. Minden virtuális gépet GCE példányként kezelnek. A virtuális gépek szinte bármilyen szoftvert képes futtatni. Nagyobb rugalmasságot kínál, mint az App Engine, és személyre szabott környezetben készült.

Google API-k

google-cloud-wordpress-003-google-apiGoogle API-k

A Google több mint 100 API-val rendelkezik sokféle termékéhez. Ez a felhőfunkció lehetővé teszi ezen API-k elérését.

Felhő-tárolás

google-cloud-wordpress-003-google-cloud-tárolóGoogle Cloud Storage

Ahogy a neve is sugallja, a Cloud Storage lehetővé teszi nagy mennyiségű strukturálatlan és félig strukturált adat mentését adathalmazok, magas rendelkezésre állású (alapvetően geeky kifejezések a Big Data alkalmazásokhoz).

BigQuery

google-cloud-wordpress-003-google-big-lekérdezésGoogle BigQuery

A BigQuery a Google saját nyelvű implementációja, amely alkalmas a nagy adatok kezelésére. Bár ez még távolról sem kapcsolódik az oktatóanyagunkhoz, izgalmas dolog, hogy kísérletezzünk!

Előre beépített szoftvercsomagok

google-cloud-wordpress-008-google-prebuilt-alkalmazásokAz egy kattintással telepített képek listája

Itt kezdődik a móka! Felejtsd el ezeket a bonyolult kifejezéseket. A Google eleget tett a legnépszerűbb szoftverek, keretek és nyelvek listájának, és előre gyártott szoftvercsomagként kínálta őket. Találd ki?

A WordPress az egyik!

Ne feledje, hogy megbeszéljük, hogy ezeknek a nyelveknek mindegyike egy virtuális gépen (vagy egy Compute Engine példányán) van telepítve? Nos, ugyanez érvényes itt is. A WordPress szoftvercsomag létrehozásakor először ki kell választania egy virtuális gépet, annak méretét és régióját a telepítés folytatásához. A szoftvercsomag alapvetően olyan utasításkészlet, amely telepíti a megfelelő szoftvert egy újonnan létrehozott virtuális gépen.

A WordPress telepítése a Google Cloud szolgáltatásba

1. fázis: Megtalálja az utat

google-cloud-wordpress-009 - hozzon létre egy új projektetHozzon létre egy új projektet

1. lépés: Először is meg kell hozzon létre egy új projektet. Meglátogathatod Google Cloud Console az induláshoz.

google-cloud-wordpress-010-számlázási fiók hozzáadásaAdjon hozzá egy számlázási fiókot

2. lépés: Adjon hozzá egy számlázási fiókot a projekthez. Kiválaszthatja a kívánt adatközpontot is. Jelenleg a Google Cloud két fő adatközponttal rendelkezik Google App Engine – USA és EU. Ebben az oktatóprogramban az Egyesült Államok adatközpontját választottam. A folytatáshoz válassza a Létrehozás lehetőséget.

google-cloud-wordpress-011-új projekt létrehozott értesítéstAz új projekt létrehozása befejeződött (zöld pipa jelzi)

3. lépés: Most létrejön egy projekt. A befejezés után értesítést kap a fenti képernyőképen látható módon.

google-cloud-wordpress-012 - válassza az előre épített projektek paneltA telepítési kezelő megkeresése

4. lépés: Meg kell találnunk azt az oldalt, amelyen az előre elkészített szoftvercsomagok listája látható, más néven: a Telepítéskezelő. Ezt három módon teheti meg:

 • 4.1 – A bal oldali menüben válassza a Telepítés és kezelés menüpontot> Kattintson a telepítéshez
 • 4.2 – Válassza ki a 2. szalag melletti szalaghirdetést, ahogyan az a fenti képernyőképen látható
 • 4.3 – Kattints ide a WordPress számára a Google Cloud számára

google-cloud-wordpress-013-select wordpressA WordPress egy kattintással telepített képként

5. lépés: Ha eljutott az oldalra, lát egy hatalmas szoftverlistát. Görgessen le és válassza a lehetőséget WordPress (átmenetileg). Játszhatsz a többivel, amennyit később akarsz! ��

2. fázis – A WordPress telepítése és konfigurálása

google-cloud-wordpress-013-select wordpress 2

6. lépés: Oké, szóval most végre megtalálta a WordPress telepítési lehetőségét. Ideje feltörni. választ telepítése a folyamat elindításához.

google-cloud-wordpress-013-wordpress telepítési paraméterekWordPress telepítési paraméterek a Google Cloud-on

7. lépés: Ez itt egy döntő lépés. Nézzünk bele. Kérjük, olvassa el a képernyőképet minden lépésben.

 • Az Telepítési név csak alfanumerikus karaktereket tartalmazhat.
 • Ban ben Zóna, három fő zóna van – az Egyesült Államok, az EU és Ázsia. Ebben az oktatóprogramban választottam us-central1-f. Bármelyik zónát kiválaszthatja.
 • Az Géptípus közvetlenül arányos a szükséges energiamennyiséggel. Kísérleti célokra: a n1-szabvány-1 a géppéldány megtenné. Van 1 virtuális CPU (vCPU) és 3,7 GB RAM, ami több, mint elegendő a WordPress kipróbálásához.
 • Én választottam a Lemez típusa mint SSD Perzisztens lemez. Ennek oka az, hogy az SSD-k 5-10-szer gyorsabbak, mint a hagyományos HDD-k.
 • A minimum Lemezméret jelentése 10 GB, ami elegendő.
 • Az Rendszergazdai e-mail helyesen kell beírni.
 • Ellenőrizd a Telepítse a phpMyAdmin programot és A Google Cloud Monitoring engedélyezése opciók.
 • Hagyja meg a többi beállítást, ahogy van.
 • Kattintson Telepítse a WordPress alkalmazást a WordPress telepítésének megkezdéséhez.

google-cloud-wordpress-013-wordpress beállításaA Deployment Manager a WordPress beállítása

8. lépés: A Google Cloud telepítéskezelője most létrehozza a kiválasztott példányt, és telepíti rá a WordPress-t.

A google-cloud-wordpress-013-wordpress telepítése befejeződöttA hozzáférési hitelesítő adatok a telepítés utáni állapotát mutatják

9. lépés: A WordPress már telepítve van. De ez csak a folyamat 70% -a. Most a következő feladatok állnak előttünk:

 1. Vegye figyelembe a WordPress rendszergazdai jelszavát
 2. Vegye figyelembe a MySQL és a phpMyAdmin jelszavát

google-cloud-wordpress-013-wordpress engedélyezi a https forgalmatHTTP és HTTPs forgalom engedélyezése

3. szakasz: Az otthoni futás!

10. lépés: Most engednünk kell, hogy a külső HTTP és HTTPS forgalom áthaladjon a WordPress szerver IP-címén. (A Google Cloud biztonsági okokból ezt alapértelmezés szerint letiltja). Más szavakkal, hozzá kell adnunk egy tűzfalszabályt a hozzárendelt IP-címhez.

Ehhez kattintson a kiszolgáló IP-címére, amely a Külső IP alatt található. Meg kell nyitni egy párbeszédpanelt. választ mindkét Engedélyezze a HTTP és a HTTPS forgalom átjutását a szerveren. Kattintson Alkalmaz a változások végrehajtására.

google-cloud-wordpress-013-wordpress a tűzfalszabályok frissítésévelA tűzfalszabályok sikeresen frissültek

Miután a tűzfalszabályokat sikeresen frissítették, a megadott IP-címről elérhetővé kell válnia a WordPress-hez.

google-cloud-wordpress-013-wordpress készA WordPress kiszolgálásra kerül

Következtetés

Ha észrevette, nem látottunk képernyőképeket a híres ötperces WordPress-telepítéshez – ismeri a konfigurációs fázist, ahol megadja webhelye nevét, felhasználónevét, jelszavát stb..?

Nos, a Google Cloud’s egy kattintás A WordPress telepítési szkript kiküszöböli ezeket a lépéseket, és az alapértelmezett értékekkel konfigurálja őket. Keresse meg a WordPress beállításokat, és változtassa meg őket a kívánt értékekkel.

Próbálja ki a WordPress-t a Google Cloud-on (300 $ ingyenes útvonal)

Remélem, élvezte ezt az oktatóprogramot, ugyanúgy, mint én örültem annak írásához. Ha bármilyen kérdése vagy javaslata van, kérjük, hagyja őket az alábbi megjegyzés szakaszban, vagy csipogjon nekem itt @souravify – Köszönöm, hogy elolvasta! Boldogság útjai.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map