A WordPress telepítése a DigitalOceánban

A WordPress telepítése a DigitalOceánban
 1. 1. A WordPress telepítése a Microsoft Azure-ban
 2. 2. A WordPress telepítése a Google Cloud-on
 3. 3. Telepítse a WordPress-t az AWS-be – Amazon Web Services
 4. 4. Bevezetés a Cloud Computing szolgáltatásba a WordPress segítségével
 5. 5. Jelenleg olvas: A WordPress telepítése a DigitalOceánban

A DigitalOcean a világ egyik leggyorsabban növekvő felhőtárhely-szolgáltatója, amely az egyszerűségre és a skálára összpontosít. Ma megtanuljuk, hogyan kell telepíteni és konfigurálni a WordPress-t a DigitalOcean-en.


Miért szeretjük a DigitalOcean-et?

2011-ben nyitotta meg kapuit, és hamarosan az egyik legnagyobb felhő-tárhely-szolgáltató, több mint egymillió felhasználóval. A DigitalOcean szerverek cseppek néven ismertek – egy felhőkiszolgáló legkisebb egysége, amelyet meg lehet vásárolni 5 havonta..

A DigitalOcean félelmetes sikerének kulcsa az egyszerűség. Amellett, hogy tiszta és egyszerű lehetőség, még sok minden más szeretni tudja a DigitalOcean-ot WordPress-webhelyén. Öt okból indokoltunk, hogy a DigitalOcean félelmetes.

Megjegyzés: Ez egy opcionális szakasz, kihagyhatja és jobbra ugorhat a következő szakaszba a WordPress telepítéséhez a DigitalOcean-ban.

Versenyképes, megfizethető árképzés

digitalocean ára 5 dollár vps cseppek

DigitalOcean árképzés (2018. szeptember)

A DigitalOcean az egyik legalacsonyabb árképzési ponttal rendelkezik a felhőtároló iparban. A saját szerverével havi 5 dollárért elindulhat.

Három jellemzője teszi a DigitalOcean rendkívül kedvező árúvá.

 1. Óránkénti fizetés
 2. Nincs minimális bérleti idő
 3. Nincs beállítási díj (még nagy beállítások esetén is)
 4. A tervek 0,0007 dollár / óra
A DigitalOcean cseppecskeinek ára 5 dollár / hónap kezdődik!

A havi 5 dolláros cseppek az alábbiakkal járnak:

 • 1 GB RAM
 • 25 GB SSD tárhely (az SSD körülbelül 10-szer gyorsabb, mint a hagyományos merevlemezek)
 • 1 TB sávszélesség (ez nagyon nagylelkű)
 • 1 egység vCPU (virtuális CPU) teljesítmény
 • Ár: 0,007 USD / óra, ami nagyjából 60 USD / év!

Automatikus 1-kattintásos telepítő a WordPresshez

egygombos wordpress telepítés a digitalocean-ből

Egy kattintással a WordPress telepítése, amelyet a DigitalOcean kínál

A DigitalOcean egy édes kész képet készít a WordPress számára, és rengeteg más nyílt forráskódú szoftvert tartalmaz, ami felbecsülhetetlen értékű eszközt jelent. Néhány kattintással (látni fogja, hogyan) gyorsan képesek leszünk a WordPress állandó működő telepítésére..

Epikus közösség és tudásbázis

a digitalocean közösség-központú megközelítése

A DigitalOcean közösség-központú megközelítése a nyertes ügyfelek számára

A DigitalOcean rengeteg útmutatót tartalmaz gyakorlatilag bármilyen operációs rendszerről, bármilyen szoftverről és bármilyen (tárhelyhez kapcsolódó) témáról! A legjobb rész – aprólékosan tesztelték a cseppecskéken annak biztosítása érdekében, hogy a cseppecskéken is működjön!

Az oktatóprogramokon kívül aktív Q&A fórumok és érdekes közösségi projektek is vannak.

Dinamikus átméretezés

A DigitalOcean segítségével megteheti dinamikusan átméretezheti a cseppet. Emlékszel, hogy beszéltünk róla a Cloud Computing bevezetésében a WordPress segítségével? Ha bármilyen extra gyümölcslére van szüksége, a csepp mérete olyan egyszerű, mintha elforgatná a gombot a hangerő növelése érdekében!

A legjobb fejlesztők bíznak benne

digitalocean-review-ügyfélkörünkben

A fejlesztők szeretik a DigitalOcean-t

John Resig, a jQuery (az egyik legjobb JavaScript-keretrendszer) alkotója, a Salvatore Sanfilippo, a Redis alkotója és a StackExchange társalapítója, Jeff Atwood – mind a DigitalOcechet használják projektjeikhez..

A WordPress telepítése a DigitalOcean-re

Előfeltétel: Miután feliratkozott a DigitalOcean-ra, frissítenie kell elérhetőségi adatait, és pénzt (kb. 5 USD) kell átutalnia a DigitalOcean-fiókjára, hogy elkészítse az első cseppet. Gondolj rá, mint egy előre fizetett telefonra. PayPal vagy hitelkártya segítségével feltöltheti fiókját. Most készen állunk a WordPress cseppek létrehozására.

DigitalOcean felhasználói fiókok szervezése: Mik a projektek?

projekt létrehozása a digitaloceánban

A projektek a szervezet alapvető egysége a DigitalOcean fiókban. Minden projekt tartalmazhat több cseppet és egyéb funkciót (például terheléselosztókat és tárgytárolót), amelyeket a DigitalOcean kínál. Egyetlen DigitalOcean-fiók több projektet is tartalmazhat.

Először az első DigitalOcean projektünk létrehozásával kezdjük. Válassza ki a projekt nevét, leírását, a projekt célját és a környezetet. A környezet lehet fejlesztés, szakaszos kialakítás vagy termelés. Az oktatóanyagunkhoz a fenti képernyőképen látható beállításokat választottuk.

Mivel a DigitalOcean egy fejlesztőközpontú felhő-tárhely-platform, rendelkeznek ezekkel a kiegészítő lehetőségekkel, amelyek nagyban segítenek a fejlesztőknek a projektek megszervezésében.

Hogyan készíthetünk WordPress cseppet a DigitalOcean alkalmazásban

Miután létrehozott egy projektet, most létrehozhat egy cseppet is.

hozzon létre egy új cseppet a digitális óceánban a WordPress alkalmazásban

1. lépés: Először cseppet készítünk a WPExplorer projektben.

csepp os

2. lépés: Válassza ki az Ubuntu mint csepp operációs rendszerét, majd válassza a Egy kattintással elérhető alkalmazások lap.

WordPress egy kattintással képcseppek a digitaloceánban

3. lépés: választ WordPress 18.04-én. Ez azt jelenti, hogy a DigitalOcean automatikusan telepíti a WordPress-t az Ubuntu 18.04-re.

mentési és blokkolási lehetőségek

Megjegyzés: Ezenkívül biztonsági másolatot is hozzáadhat a cseppecskéhez. Ez azonban nekünk nem fontos, mivel ez egy bemutató. Ezenkívül ezt nem szabad összekeverni a WordPress biztonsági másolataival. A cseppecske-mentés automatikus rendszerszintű biztonsági mentés, ami azt jelenti, hogy mindent átmásol az operációs rendszerben (és nem csak a WordPress-hez).

Az adatközpont helyének (és további) lehetőségei a DigitalOcean cseppekben

4. lépés: A DigitalOcean cseppek 8 különböző adatközpontban helyezhetők el. Mivel Indiában vagyok, Bangalore-t választottam. Választható a kiegészítő lehetőségek (például magánhálózat, IPv6 stb.) És az SSH-kulcs kiválasztása. Mivel csak a WordPress telepítésére vagyunk itt, ezekre a szolgáltatásokra nincs szükség. Ne habozzon, próbálja ki őket a DigitalOcean fiókjában!

létrehozva egy digitális óceán cseppet

5. lépés: Mint láthatja, az alapértelmezett projekt, azaz a WPExplorer automatikusan kiválasztásra kerül. Írja be a gazdagépnevet (ezt az emlékezetet belül emlékezzen meg), majd kattintson a gombra teremt hogy elkészítse a cseppet.

digitális tengeri csepp kész

A DigitalOcean cseppecske kész!

6. lépés: A csepp létrehozása után a fenti képernyőképen hasonló üzenet jelenik meg.

digitalocean cseppek e-mail

Hasonló e-mailt kell kapnia a regisztrált DigitalOcean e-mail fiókjában is.

Belépés a DigitalOcean cseppekbe az SSH konzolon keresztül

Már majdnem ideje a híres 5 perces WordPress telepítéshez. Csak ebben az időben készülünk 2 percen belül. Már van IP-címe, amelyet felhasználhatunk a WordPress szerverre történő bejelentkezéshez. Az első konfigurációhoz azonban SSH-n keresztül be kell jelentkeznünk a DigitalOcean cseppekbe.

Nem konfigurált WordPress cseppek a DigitalOcean alkalmazásban

Hacsak nem így teszünk, akkor egy ilyen üzenetet fogunk látni, amikor böngészőnkbe beírjuk az IP-címet. SSH-n keresztül bejelentkezhet a DigitalOcean cseppecskébe a Windows Putty segítségével vagy a Mac terminálon. A DigitalOcean ennek azonban még egyszerűbb módja is, az alábbiak szerint:

ssh hozzáférési csepp konzolon keresztül

Először a DigitalOcean műszerfalából válassza ki a cseppjét, majd a bal oldali menüben válassza az Access fület. Kattintson Indítsa el a konzolt hogy cseppjét SSH-n keresztül érje el a webböngésző segítségével.

csepp ssh hozzáférés

Ezután írja be felhasználónevét (gyökér) és jelszavát, amelyet korábban e-mailt küldött neked. Azonnal kéri, hogy hozzon létre új jelszót a gyökér felhasználói fiókhoz. Miután visszaállította a gyökérjelszót, a fentiekhez hasonló üzenetet kell látnia.

Ez az. Készen állunk a híres 2 perces WordPress telepítésre!

A WordPress telepítésének konfigurálása a DigitalOcean oldalon

Eddig:

 • Készített egy új DigitalOcean cseppet az Ubuntu és a WordPress előre telepített verziójával; és
 • Bejelentkezett a cseppbe SSH-n keresztül (a DigitalOcean beépített konzolhozzáférésével).

Most meg kell tennünk az utolsó lépéseket, hogy készen álljunk a WordPress-webhelyre.

a WordPress telepítése a digitalocean 1/2-be

Írja be az IP-címet a böngészőjébe, és üdvözölni fogja a híres telepítő képernyőt.

WordPress telepítése a digitalocean 2/2-be

Most válassza ki a felhasználónevet, a jelszót és az e-mail címet. Az adatbázis konfigurációját a DigitalOcean előre konfigurálta. Érdemes lehet kikapcsolni a keresőmotorok láthatóságát is, ha egy webhelyet tesztel. Az egyetlen, hogy engedélyeznie kell, amint a webhely készen áll.

Kattintson Telepítse a WordPress alkalmazást és hagyja, hogy a varázslat megtörténjen.

WordPress telepítése a digitaloceánban

És megvan – WordPress készen áll.

a WordPress telepítése a digitaloceánban sikeres

Ez az alapvető bemutatónk végét jelenti.

Bónusz: DigitalOcean kezdőknek (egy másik felhő opció)

Emlékszel, amikor egy ideje elvégeztük a Cloudways tárhely-felülvizsgálatát? A Cloudways egyik remek szolgáltatása az a lehetőség, hogy kiválaszthassa a felhőt, és az egyik lehetőség a DigitalOcean! Mivel a Cloudways elvégzi az összes nehéz emelőt az Ön számára, egyszerűen rákattinthat a kattintásra és elkezdheti webhelyének tárolását, így a felhő-tárhely minden fantasztikus előnye a DigitalOcean használatával kivéve a beállítást. Ez a Cloudways kiváló lehetőséget kínál kezdőknek vagy azoknak, akik nem akarnak alaposan áttekinteni a felhő-tárhely beállításának technikai aspektusát..

Speciális WordPress-konfiguráció a DigitalOcean-ban

Nagyszerű, ha rendelkezik WordPress webhellyel a DigitalOcean-ban. Ennek ellenére nem lesz sok jót, ha a WordPress-webhely URL-je egy IP-cím. Össze kell kapcsolnunk egy domain névvel. Ezenkívül ma a titkosított webhelyek is szabályok, ezért megtanuljuk, hogyan kell telepíteni a HTTPS tanúsítványt a WordPress cseppekbe.

Az alábbiakban összefoglaljuk, amit a WordPress korszerű konfigurációs szakaszában tárgyalunk:

 • Konfigurálja a domain nevet a WordPress webhelyén
 • Telepítse a HTTPS for WordPress alkalmazást a DigitalOcean cseppecskéjébe.

Domain név konfigurálása a DigitalOcean WordPress cseppekhez

A WordPress URL konfigurálásához a következőkre van szükség:

 • Adjon hozzá egy “Rekord” mutatva a csepped IP-címére és
 • Módosítsa a webhely URL-jét a WordPress rendszergazda irányítópultján.

Ez egy két részből álló folyamat, amelyet egymás után kell elvégezni.

1. rész: A rekord hozzáadása a domainhez:

Ez a rész leginkább a szolgáltatótól függ. Olvassa el a gazdadokumentációt az A-rekordok hozzáadása a DNS-hez. Vagy egyszerűen a Google “hogyan lehet rekordot hozzáadni ”Meg kell kapnia a konkrét utasításokat.

Ha a házigazda a cPanel-rel érkezik (a legtöbb megosztott webtárhelyről van szó), itt találunk egy oktatóprogramot az Ön számára:

cpanel irányítópult egy megosztott gazdagépen

1. lépés: Jelentkezzen be a cPanel-fiókjába, és válassza a lehetőséget Zóna szerkesztő. Használhatja a cPanel keresési funkcióját is ezen eszköz gyors megkereséséhez.

rekord hozzáadása dns 1/2-ben

2. lépés: Kattintson + Rekord új A rekord hozzáadása.

 rekord dns hozzáadása

3. lépés: Tegyük fel, hogy a domain név a example.com, és azt szeretné mutatni, hogy az új DigitalOcean cseppecskéje. Ebben az esetben hozzá kell adnia két Rekordok a DNS-zóna-szerkesztőben. Az első a example.com és a másik az www.example.com. Mindkét rekord megmutatja az elsődleges domain nevét a csepp IP-címére. A következő konfigurációt kell használnia:

1. rekord: ‘example.com’

Név: example.com. (igen, a végső "." tartalmazza)
Cím: A címsorba adja meg a csepp IP-címét.

2. rekord: „www.example.com”

Név: www.example.com. (A "." automatikusan megjelenik. Ha nem, ne vegye figyelembe!)
Cím: Az Ön cseppjének IP-címe.

Az oktatóanyaghoz azonban egy aldomaint használunk – digitalocean.souravkundu.in. Ezért egyetlen A rekordot adtunk meg az aldomain számára, hogy a cseppek IP-címére mutathassunk.

Megjegyzés: ez a beállítás olyan webhelyek számára is hasznos, amelyek blogja eltérő aldomainvel rendelkezik. Például a „blog.productsite.com”.

Jelentés az oktatóanyagunk számára: ‘digitalocean.souravkundu.in’

Név: digitalocean.souravkundu.in.
Cím: Cseppünk IP-címe

Amint az A rekordok úgy vannak konfigurálva, hogy a cseppek IP-címére mutatnak, eltarthat egy ideig, amíg azok vissza nem tükröződnek. (Ez nem történik meg azonnal). Ezt a várakozási időszakot DNS terjesztési időnek hívják, és legfeljebb 24 órán keresztül tarthat. Gyakorlatilag azonban nem haladhatja meg az 5 percet, ha új A rekord.

4. lépés: Annak ellenőrzéséhez, hogy az A rekord működik-e, írja be az URL-t (amely esetünkben a digitalocean.souravkundu.in) a böngészőjében, és látnia kell a WordPress webhelyet. Ez azt jelenti, hogy sikeresen összekapcsolta domainjét a DigitalOcean cseppecskével.

2. rész: A WordPress webhely URL-jének megváltoztatása a DigitalOcean alkalmazásban

alapértelmezett WordPress telepítés

Amikor telepítettük a WordPress webhelyet a DigitalOcean-be, a webhely URL-jét automatikusan a szerver IP-címeként konfiguráljuk. Most meg kell változtatnunk az éppen konfigurált új domain névre.

Keresse meg a WordPress irányítópultot → Beállítások → Általános. Itt két mezőt kell megváltoztatnunk:

 • WordPress cím (URL)
 • Webhely címe (URL)

Változtassa meg a megfelelő URL-re, amelyet az előző szakasz A rekordjában állított be. Lehetséges, hogy ‘example.com’ vagy ‘blog.example.com’. Vegye figyelembe, hogy mind a WordPress címnek, mind a webhely címének azonos értékekkel kell rendelkezni.

wordpress site url konfiguráció

Az oktatóanyagban a http://digitalocean.souravkundu.in/ címet használtuk. Ha kész, görgessen le és nyomja meg a Mentés gombot a módosítások mentéséhez.

WordPress-webhelye készen áll!

HTTPS hozzáadása a WordPresshez a DigitalOcean segítségével

Az SSL-tanúsítvány beállítása lehetővé teszi a HTTPS használatát a webkiszolgálón, amely biztosítja a forgalmat a szerver és az ahhoz csatlakozó ügyfelek között. A DigitalOcean előzetesen telepíti a Certbot nevű eszközt az egy kattintással elérhető WordPress telepítőcseppekbe. A Certbot egy ingyenes és kényelmes módszer az SSL-tanúsítványok beállítására a szerveren.

Most megvizsgáljuk, hogyan állíthatjuk be a Certbot alkalmazást a DigitalOcean-ben, hogy hozzáadjuk a HTTPS-t a WordPress-webhelyhez.

A DigitalOcean szerint dokumentáció, A Certbot használatához regisztrált domain névre és két DNS-rekordra van szüksége:

 • Rekord a domainből (például az example.com) a szerver IP-címére
 • A domain névből származó rekord, amelyet a www-val (például www.example.com) előhívtak a szerver IP-címére.

Ez nagyon hasonló a DNS-konfigurációs szakasz 1. részéhez. És képzeld csak? Már megcsináltuk!

Miután ez a lépés megtörtént, be kell jelentkeznünk a cseppek konzoljába SSH-n keresztül és futtatnunk kell a következő parancsot:

certbot --apache -d example.com -d www.example.com

Az egyetlen dolog, hogy a example.com helyébe a domain név lép. Az oktatóanyagban, mivel csak aldomaint használunk, a következő parancs lesz:

certbot --apache -d digitalocean.souravkundu.in
 • Néhány figyelmeztetés lesz, amikor a parancs fut. Egyszerűen fogadja el őket, ha az „Y” billentyűt beírja a konzolra.
 • Arra is kérdezni fogják, hogy kívánja-e átirányítani az összes HTTP forgalmat a webhely HTTPS verziójára. Azt javasolnám, hogy válassza az igen lehetőséget, mivel ez biztosítja, hogy minden látogató megkapja a webhely titkosított verzióját.
 • Ha elkészült, vissza kell térnie a WordPress irányítópultra, és a webhely URL-jét http-ről https-re kell változtatnia, ahogy az alábbi képernyőképen látható.

A WordPress webhelyének URL-címe megváltozik https-re

A DigitalOcean biztonsági mentések automatizálása és ütemezése

Mint korábban említettem, biztonsági másolatot adhat a DigitalOcean cseppekhez, de ezeket csak hetente egyszer kínálják. 7 nap alatt sok minden történhet a biztonsági mentések között. Ezért gondoljuk, hogy hasznos vagy a saját webhelyről készített biztonsági másolatot készíteni, vagy olyan megbízható szolgáltatást igénybe venni, mint például a SnapShooter, hogy jobban kezelje azokat..

SnapShooter DigitalOcean biztonsági mentések

A SnapShooter segítségével ütemezheti és létrehozhat annyi biztonsági másolatot, amennyire szüksége van. Napi, óránkénti vagy igény szerint. Ezen felül tervezhet biztonsági másolat készítését a csúcsidőn kívüli időpontokban, teljes archívum karbantartását (válassza ki, hogy hányat szeretne megőrizni), és biztonságosan tárolja. Több DigitalOcean fiók csatlakoztatásának lehetősége SnapShooter lehetővé teszi az összes webhely biztonsági mentésének korszerűsítését. A SnapShooter akár automatikusan felismeri és aktiválhatja az összes új cseppek biztonsági másolatát is – a webhelyeit lefedve.

Szerezd meg a SnapShooter szoftvert

Természetesen manuálisan is készíthet biztonsági másolatot webhelyéről, de egy olyan szolgáltatás, mint a SnapShooter, megkönnyíti a folyamatot.

Csomagolás fel

A DigitalOcean az egyik legszebb példa a fejlesztőbarát felhő-tárhely-szolgáltatókra. Kiterjedt dokumentációjuk van, ideértve a dedikált oldal a WordPress számára és jegy alapú támogatás rendszer. Az intuitív tervezés, a felhasználó-központú útmutatók és a robusztus szolgáltatások révén a DigitalOcean megváltoztatja a felhőtárhely arculatát – egy csepp egyszerre. Havi 5 dolláros belépési pontja kiváló hely, ahol megtanulhatja, hogyan lehet piszkos a kezed a WordPress segítségével.

Tapasztalja meg a felhőt most!

Mit gondolsz erről az oktatóprogramról? Van valami, amit hozzá szeretne adni? Szeretettel halljuk gondolatait az alábbi megjegyzésekben.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map