A WordPress rendszergazdai irányítópultjának testreszabása

A WordPress rendszergazdai irányítópultjának testreszabása

Egyéni autók. Az A-ból B-hez hasonlóan elviszik Önt, mint bármely más autó. Ugyanazon anyagból készülnek, és gallon gázégetőt égetnek, mint bármely más gépjármű. Ennek ellenére mi (vagy legalább köztünk az autó rajongói) mély szeretettel bírunk az egyedi gyártású autó iránt. Miért?


 • Úgy néznek ki, hogy jobban néznek ki, mint a társaik, egyenesen a futószalagon
 • A jobb teljesítmény érdekében vannak optimalizálva

A WordPress az egyik legnagyobb jármű, amelyet online álmainak megvalósításához használhat. Nagyszerű irányítópulttal érkezik, és a WordPress segítséget nyújt Önnek és / vagy ügyfeleinek, hogy gyors időben kiváló webhelyeket hozzanak létre a dobozból.

De a WordPress admin irányítópultja túl „mainstream” a megjelenésében és megjelenésében. Úgy értem, bár szép, nem pontosan fedi el a személyes stílust. Kicsit általános, és valószínűleg nem fog lenyűgözni egy olyan ügyfelet, aki korábban már használta a platformot. Hé, ez nem fog lenyűgözni az ügyfelet, aki értékeli a személyes stílusokat vagy a márkaépítés valamilyen hasonlóságát.

Másrészt az egyéni WordPress irányítópultok személyesek, és az ügyfelek számára további jó érzést jelentenek, ami tovább vágyakozik rá. Készítheti márkáját, vagy beállíthatja a WordPress műszerfalat az ügyfél igényeihez, így kiváló terméket kínál, amely nagyszerű csomagolásban van – saját egyedi csomagolása. A mai üzenetben:

 • Tisztább és könnyebb egyedi műszerfal létrehozása érdekében távolítsa el a felesleges kütyüket és a menüket
 • A műszerfal láblécének testreszabása
 • Megszabaduljon az általános elemektől, például a WordPress logótól
 • Érintse meg a képernyőn megjelenő beállításokat
 • Érintsen meg néhány plugint, amelyek segítségével testreszabhatja az irányítópultot

A bejegyzés végére képesnek kell lennie gyönyörű és személyes WordPress admin irányítópultok létrehozására, amelyek az ügyfelekkel rezonálnak vagy megerősítik az online márka jelenlétét. Élvezze a végét, és gondolatait az alábbiakban olvashatja!

Várjon! Mielőtt elkezdenénk, hozzon létre egy Gyermek témát

Szerkesztheti az alapvető témafájlokat, vagy használhatja a szerkesztő megjelenését a Téma irányítópultjának Megjelenés alatt, de ez azt jelentené, hogy a WordPress témát soha nem frissítjük. A témafájlok módosítása előtt tegye meg hozzon létre egy gyermek témát. Ilyen módon, amikor frissíti az alaptémát, minden változtatás tapintatlan marad. Íme néhány gyors lépés a beállítások elvégzéséhez, csak ehhez az oktatóanyaghoz, de van egy teljes gyermektéma-létrehozási útmutató, vagy hivatkozhat a WordPress kódex további segítségért.

 1. Hozza létre a gyermek témamappáját: Jelentkezzen be a WordPress telepítésébe, és keresse meg a wp-content / themes / yourthemename mappába. Ehhez a mappához adjon hozzá egy új mappát, és nevezze el: „gyermek-téma” vagy „ön-menü-gyermek” (megkapja az ötlet).
 2. Hozza létre a gyermektamat CSS-fájlját: Most, hogy van egy új gyermek-témamappája, új fájlokat adhat hozzá, hogy módosítsa vagy felülbírálja a jelenlegi stílus stílusát és funkcióját. Először hozzon létre egy új style.css fájlt a gyermek témamappájában, majd szerkessze az új fájlt, és adjon hozzá néhány alapvető címsort (csak hogy Ön vagy a későbbi fejlesztők tudják, mi folyik itt):
  / *---------------------------------------------------
  Téma neve: Itt található a gyermeke témamappája
  Leírás: Itt található a szülői téma gyermekneve
  Szerző: A neve itt
  Sablon: A szülő téma neve itt
  ----------------------------------------------------* /

  A címsor után hozzáadhatja az összes fantasztikus CSS-jét, hogy megváltoztassa a szülőtéma megjelenését a gyermek témája segítségével.

 3. Hozza létre gyermeketematikus PHP fájlját: Az új gyermek-témájú mappán belül hozzon létre egy function.php fájlt. Ezután szerkessze az új függvényfájlt olyan kód hozzáadásával, amely betölti az eredeti „szülő” téma stílusát:

  Csak ne felejtsd el hozzáadni a function.php fájlokat az utolsó nyitott PHP-címke után.

Természetesen sokkal többet is hozzáadhat a gyermek témájához, hogy módosítsa a fejléc, a lábléc sablonjait vagy bármi mást. De ennek az oktatóanyagnak az a célja, hogy készen állsz! Tehát itt megyünk …

A felesleges WordPress műszerfal-modulok kiküszöbölése

Miután bejelentkezett a WordPress irányítópultba, észre fog venni néhány szakaszt (widget), például Ránézésre, Webhely statisztika, Gyors vázlat, és WordPress News többek között. Az irányítópult kütyüinek nagy részét a WordPress adta hozzá, de a megjelenített kütyük száma a témától és / vagy a beépülő moduloktól függően felfelé vagy lefelé haladhat. Néhány téma és beépülő modul saját widgeteket ad hozzá az irányítópulthoz.

Noha ezeknek a kütyüeknek néhány hasznos, ügyfeleinek meg kell látniuk mindegyiket? Minden bejelentkezéskor látnia kell ezeket a kütyüket? Talán el kellett bocsátania a kütyüket, mert nem volt módja megszabadulni tőlük. Ma a szerencsés napod. Néhány sornyi kóddal könnyen eltávolíthat annyi műszerfal-kütyüt, amennyit csak akar:

// Távolítsa el az irányítópult kütyüit
function remove_dashboard_meta () {
if (! current_user_can ('manage_options')) {
remove_meta_box ('dashboard_incoming_links', 'dashboard', 'normal');
remove_meta_box ('dashboard_plugins', 'dashboard', 'normal');
remove_meta_box ('dashboard_primary', 'dashboard', 'normal');
remove_meta_box ('dashboard_secondary', 'dashboard', 'normal');
remove_meta_box ('dashboard_quick_press', 'dashboard', 'side');
remove_meta_box ('dashboard_recent_drafts', 'dashboard', 'side');
remove_meta_box ('dashboard_recent_comments', 'dashboard', 'normal');
remove_meta_box ('dashboard_right_now', 'dashboard', 'normal');
remove_meta_box ('dashboard_activity', 'dashboard', 'normal');
}
}
add_action ('admin_init', 'remove_dashboard_meta'); 

A fenti kód átmásolása a gyermek témájának function.php fájljába (megtalálható itt: wp-content / themes / yourthemename / gyermek-téma / functions.php) és a módosítások mentésével az összes műszerfal-kütyü eltűnik, kivéve azokat, amelyeket a téma vagy a pluginok adtak hozzá. A fenti kód alapján minden felhasználó kevesebb, mint rendszergazdai képességek nem fogja látni a kütyüket a kód ezen részének köszönhetően:

if (! current_user_can ('manage_options'))

… Amely ellenőrzi, hogy a felhasználó („kezelési_opciók”) képességgel csak a rendszergazdák számára elérhető-e. Talán nem akarja megszabadítani az irányítópultot minden kütyütől. Ehelyett a következő kódot használhatja:

// Hozza létre a műveleti kampóban használni kívánt funkciót
wpexplorer_remove_dashboard_widget () funkció
remove_meta_box ('dashboard_quick_press', 'dashboard', 'side');
}
add_action ('wp_dashboard_setup', 'wpexplorer_remove_dashboard_widget');

Másolja a fenti kódot a function.php fájlba, és mentse el a változtatásokat, hogy megszabaduljon a Gyors vázlat widget. Egyéb widget eltávolításához csak cserélje ki „Dashboard_quick_press”, „dashboard”, „side” az egyes modulokhoz tartozó megfelelő csigaval. Egyéb standard widget-mezek tartalmaznak:

 • dashboard_incoming_links
 • dashboard_plugins
 • dashboard_primary
 • dashboard_secondary
 • dashboard_quick_press
 • dashboard_recent_drafts
 • dashboard_recent_comments
 • dashboard_right_now
 • dashboard_activity

Előfordulhat, hogy a szülő témája által hozzáadott további kütyüket, más telepített plugineket vagy akár a tárhelyet is hozzáadja (a WP Engine hozzáad egy wpe_dify_news_feed). Ehhez a hozzáadott kütyühöz tartozó csiga megtalálásához használjon böngésző-ellenőrzőt (mi tetszik a Chrome-ban is – ez az alapértelmezett webes fejlesztőeszközök része, tehát csak annyit kell tennie, hogy jobb egérgombbal kattint egy elemre, és válassza az „ellenőriz” lehetőséget), majd másolja át a div azonosító az eltávolítandó widget számára.

WordPress műszerfal-kütyü hozzáadása

Most, hogy kiküszöbölheti az irányítópult kütyüket, amint vágyakozik, próbáljuk meg hozzáadni a saját egyedi kütyüinket. Bármilyen kívánt képet megjeleníthet a widgettel, tehát semmi nem akadályozza meg az álmai egyedi irányítópultjának létrehozását. A legjobb az, hogy a szuper duper egyszerű widget hozzáadása a WordPress műszerfalához. Csak adja hozzá a következő kódot a telefonszámához wp-content / themes / yourthemename / gyermek-téma / functions.php file:

/ **
* Adjon hozzá egy widgetet az irányítópulthoz.
*
* Ez a funkció be van kapcsolva az alábbi 'wp_dashboard_setup' műveletbe.
* /
wpexplorer_add_dashboard_widgets függvény () {
wp_add_dashboard_widget (
'wpexplorer_dashboard_widget', // Widget meztelencsiga.
'Saját egyedi irányítópult-widget', // Cím.
'wpexplorer_dashboard_widget_function' // Megjelenítési funkció.
);
}
add_action ('wp_dashboard_setup', 'wpexplorer_add_dashboard_widgets');

/ **
* Hozza létre a Dashboard Widget tartalmának kiadására szolgáló funkciót.
* /
wpexplorer_dashboard_widget_function () funkció
echo "Üdvözlet, nagyszerű irányítópult-widget vagyok. Szerkesztés!";
}

Változtatások mentése. Természetesen a plugin-t szerkesztheti az Ön igényei szerint. Helyezze el HTML-jét, PHP-jét vagy bármi mást, ahol van:

echo "Üdvözlet, nagyszerű műszerfal-widget vagyok. Szerkesztés!";

Az új egyéni kütyü az abszolút alján jelenik meg – az összes kütyü alatt – ami sok nézegető esetén a nézetablakon kívül lehet. A widget tetején (vagy bárhol másutt) húzhatja és dobhatja le.

Egyéni WordPress Irányítópult oldal

Tegyük fel, hogy érdekli egy teljesen más irányítópult létrehozása. Amit a saját HTML, PHP és akár stílus is tartalmaz. Ha nem csupán a műszerfal-kütyü felvételén / eltávolításán szeretne túlmenni, kérjük, nézd meg a Hogyan készítsünk egy WordPress egyedi irányítópult oldalt – készítette: Remi Corson.

Épített egy nagyszerű bővítményt, amely segít felgyorsítani a saját egyedi irányítópult-oldalának létrehozását (custom-dashboard.php). Fontos, hogy a PHP fejlesztési képességeit kibővítse a plugin segítségével az Ön igényei szerint. Összességében próbáltam Édes egyedi irányítópult és elképesztő. Az egyéni műszerfal telepítést igényelhet :). Szeretné testreszabni üdvözlő üzenetét, nézd meg a WordPress Irányítópult üdvözlő üzenet testreszabási üzenetünket.

A WordPress műszerfal menük eltávolítása

Felvehetjük vagy eltávolíthatjuk a WordPress műszerfal-kütyüket, sőt megváltoztathatjuk az irányítópult teljes kinézetét is (Remi-nek köszönhetően). Most térjünk át a következő részre: kiküszöböljük a nem kívánt menüelemeket.

Miért? El szeretne távolítani néhány menüt, hogy az ügyfelek karcsúbb műszerfalat biztosítsanak, és megakadályozzák őket, hogy hozzáférjenek a „korlátozott” területekre. Ha az ügyfél nem ismeri a WordPress környékét, akkor a webhely felszámolását eredményezheti, ha meglátogatja és módosítja az olyan beállításokat, mint például a Beállítások vagy a Beépülő modulok. Adja hozzá a következő kódot a function.php fájlhoz:

wpexplorer_remove_menus () funkció
remove_menu_page ('themes.php'); // Megjelenés
remove_menu_page ('plugins.php'); // Plugins
remove_menu_page ('users.php'); // Felhasználók
remove_menu_page ('tools.php'); // Eszközök
remove_menu_page ('options-general.php'); // Beállítások
}
add_action ('admin_menü', 'wpexplorer_remove_menus');

A fenti kód eltávolítja a felhasználói linkeket a Beállítások, Beépülések, Megjelenés, Felhasználók és Eszközök összes felhasználó számára. Az almenüket is eltávolíthatja. Itt található a példakód, amely eltávolítja a Widgets almenüt a megjelenés alatt:

wpexplorer_adjust_the_wp_menu () funkció
$ page = remove_submenu_page ('themes.php', 'widgets.php');
}
add_action ('admin_menü', 'wpexplorer_adjust_the_wp_menu', 999);

A fenti példában a felhasználók a Widgetek kivételével minden megjelenő almenüt elérnek. Távolítson el annyi menüt vagy almenüt, amennyit csak akar. Ne feledje, hogy ez nem akadályozza meg a felhasználókat, hogy közvetlenül hozzáférjenek ezekre az oldalakra. Úgy értem, ha egy felhasználó belép például a yourdomain.com/wp-admin/options-general.php fájlba, akkor belép a Beállítások oldalra. Jó dolog, hogy a legtöbb felhasználó nem zavarja, ha az elem nincs a menüben.

Ha nem tudja vagy nem akarja szerkeszteni a function.php fájlt, akkor mindig telepítheti a Rendszergazda menü szerkesztő plugin, amely teljes ellenőrzést biztosít a menük felett. Néhány jó funkcióval együtt szállít, beleértve a szerepkör-alapú menükorlátozásokat, a menük elrejtésének és az egyedi menüelemek létrehozásának képességét a többi kiváló szolgáltatás között..

A WordPress Irányítópult láblécének testreszabása

Ettől a pillanattól kezdve „jelentős” testreszabást végeztünk a WordPress rendszergazda irányítópultján. Csak helyes, hogy elismerést nyújtson az összes csodálatos munkáért. A lábléc testreszabása (“Köszönjük, hogy létrehozta a WordPress.”) Tovább segítheti (vagy az ügyfél) márkájának erősítését. Cseréljük a láblécre a következőt: „Szeretettel a neved alapján építették”. Csak adja hozzá a következő részletet a function.php fájlhoz, és mentse el a változtatásokat:

// Egyéni rendszergazda lábléc
funkció wpexplorer_remove_footer_admin () {
visszhang ”WPExplorer szeretettel építette„
}
add_filter ('admin_footer_text', 'wpexplorer_remove_footer_admin');

Cserélje ki a „Neved” nevet, webhelyet, e-mail címet stb., És a domain domain.com helyét a tényleges domain nevére. Továbblépni…

A Bejelentkezés képernyő testreszabása

Eddig mindent megtesz a WordPress admin irányítópultjának testreszabásához. Menjünk egy lépéssel tovább, és testreszabjuk a bejelentkezési oldalt, így a felhasználók valóban személyre szabott élményben részesülhetnek az útközben is. Végül is miért zavarja a WordPress irányítópultjának testreszabását, hogy azt csak a bejelentkezési oldal adja el?

Ezen az oldalon két elemet kell testreszabnunk: az alapértelmezett WordPress logót és a hozzá tartozó wordpress.org linket. Mielőtt azonban megmutatom a code kódot, testreszabhatja bejelentkezési oldalát a WordPress 15 legjobb egyedi bejelentkezési oldalának bármelyikével. Most, a meleg, homályos érzés érdekében, amelyet a kóddal való lejátszás okoz, másolja át a következőket a function.php fájlba:

függvény wpexplorer_login_logo () {?>

Cserélje ki a logo.png fájlt az egyéni logófájlnévre, amelyet először fel kell töltenie wp-content / themes / yourtheme / images. Tartsa az egyedi logóját 80 x 80 pixel alatt, annak ellenére, hogy ezt megváltoztathatja néhány egyedi CSS-sel. Az egyéni bejelentkezési logó helyett ideje megváltoztatni az eredeti WordPress logóval kapott linket. Kapcsoljuk össze az új logót az Ön webhelyével. Másolja ezt a kódot a function.php fájlba, és mentse el a változtatásokat:

wpexplorer_login_logo_url () funkció
return esc_url (home_url ('/'));
}
add_filter ('login_headerurl', 'wpexplorer_login_logo_url');

funkció wpexplorer_login_logo_url_title () {
térjen vissza az Ön webhelyének nevére és információjára;
}
add_filter ('login_headertitle', 'wpexplorer_login_logo_url_title');

Ne feledje, hogy bármikor Írja be a bejelentkezési oldalt a CSS segítségével. Vagy egyszerűen csak elindíthat egy fantasztikus témát, például a Teljes többcélú és reagáló WordPress témát, amely beépített lehetőségekkel rendelkezik az egyedi bejelentkezési oldalhoz és a webhely márkázásához.

A WordPress irányítópultjának testreszabása: képernyőbeállítások

Ha nem akarja belemerülni a kódba, vagy telepíteni a beépülő modulokat, kihasználhatja a Képernyő beállításai előnyeit egy egyedi WordPress irányítópult létrehozásához. Csak jelentkezzen be a WordPress irányítópultjába, és a képernyő jobb felső sarkában, a jobb oldalon megjelenik a Képernyő beállítások legördülő menü. Kattintson erre a kibontáshoz, és jelölje be vagy törölje a jelölőnégyzetet a kütyü aktiválásához / deaktiválásához. Ezután húzza át és dobhatja el a kütyüket, hogy ezeket a kívánt módon rendezze.

Az egyetlen hátrány, hogy ez a módszer felhasználónként menti a beállításokat, azaz nem fog sok mindent megtenni, ha több szerzőből álló blogja van. Ezenkívül nem akadályozhatja meg a felhasználókat, hogy önök ismét aktiválják a kütyüket.

Bónusz: Használjon A bővítményt

Időnk nagy részét a kód opciókkal töltöttük. De ha időre szorítják, a plugin hasznos lehet.

1. lehetőség: Ultimate Tweaker plugin a WordPresshez

Ultimate Tweaker a WordPresshez

Először is, valami kissé más: az Ultimate Tweaker for WordPress, elérhető a CodeCanyon-tól. Valóban végső bővítmény a WordPress rendszergazda szerkesztéséhez (adjon meg néhány egyéb WordPress funkciót).

A legtöbb plugin támogatja a funkciókat egy meghatározott célra, de nem az Ultimate Tweaker; ez a plugin sokoldalú, sokoldalú, hasonlókat még soha nem láttam. Alapvetően az Ultimate Tweaker több mint 240 különböző WordPress hacket, trükköt és szerszámot támogat, amelyek megkönnyítik az életét. Ez számos szempontból hasznosá teszi: javítja a hatékonyságot, eltávolítja a bántalmazó WordPress-részeket, és kiterjeszti a WordPress alapvető funkcióit azon, amelyről gondolták, hogy lehetséges.

Ez a 240 hack valóban változatos, és 35 különféle kategóriára bontható. Hogy elképzelést nyújtson neked arról, hogy az Ultimate Tweaker mit tehet, íme néhány a „csapdájából”:

 • Adjon hozzá logót az oldalsáv menüje fölé
 • Jelölje meg újra a WordPress irányítópultját és a bejelentkezési oldalt
 • Kapcsolja ki a jobb egérgombbal vagy a Képernyő nyomtatása gombot a webhelyén
 • Fokozza a biztonságot, ha hozzáadja a reCaptcha 2-t a bejelentkezési képernyőhöz
 • A JPEG minőség beállításával csökkentheti a képek fájlméretet
 • Rövid kódok engedélyezése a szöveges kütyüben
 • Hozzon létre minimális szavak számát a hozzászólásokhoz
 • Kapcsolja ki a helytelen jelszó „shake” -et a bejelentkezési képernyőn
 • Adja hozzá a Google Analytics kódot a webhelyéhez
 • 19 új billentyűparancs a WordPresshez
 • Hozzon létre egy egyedi 404 oldalt
 • Kapcsolja ki az automatikus WordPress frissítéseket

Ezeknek a WordPress-csapkodoknak sok olyan dolga, amelyen valamennyien fordultunk a Google felé. Legtöbbjük viszonylag kisebb jelentőségű, ám több száz átfogó listájával a plugin sok értéket képvisel. A WordPress közösség általában nagyon hangosan válaszolja meg, mit szeretnének látni a WordPress magról, tehát nagyon remélem, hogy a fejlesztők meghallgatják a közösséget, és javaslataik némelyikét beépítik a plugin jövőbeli frissítéseibe..

2. lehetőség: Forest - Revolution WordPress Admin téma

Forest WordPress admin téma

Csak meg akarja változtatni a webhely hátterének márkanevét? Noha általában egy kicsit kód használatát javasoljuk, használhat plugint is. Ha unatkozik a műszerfal alapértelmezett megjelenéséről, a Forest WordPress adminisztrátori témája lehetővé teszi egy kis arcmegvilágítást. És csak 9 dollárért. Az Forest nem fogja megváltoztatni azt, hogy hogyan végez ismerős feladatokat a WordPress-ben, például hozzászólások / oldalak hozzáadása, ez csak a WordPress-t fogja eredményezni néz jobb, ha csinálod őket! A bővítmény lehetővé teszi az alapértelmezett WordPress bejelentkezési oldal módosítását is.

Forest admin téma képernyőképe

Az Forest segítségével hozzáadhatja saját háttérképét a WordPress műszerfalához - vagy használhatja a hat ingyenes kép egyikét, beleértve a fenti képernyőképeket is. Testreszabhatja az irányítópultot a saját kreativitása alapján (korlátlan színben), vagy az alapértelmezett WordPress színsémák használatával. Az irányítópultot tovább testreszabhatja, ha saját tipográfiáját választja a több mint 600 Google betűtípus közül. A plugin támogatja a világos és sötét bőrt, és konfigurálhatja az egyes elemek átlátszósági szintjét. Ha vannak olyan gombok az irányítópulton, amelyeket nem használ, el is rejtheti azokat - ez nagyszerű az ügyfelek webhelyein, ahol a túl sok lehetőség túlterheli őket.

Megjegyzés: Az Forest semmilyen módon nem változtatja meg élő webhelye megjelenését, pusztán a háttér szempontjából.

Források a WordPress Irányítópult testreszabásához

Szeretne többet megtudni a WordPress irányítópultjának testreszabásáról? Íme néhány extra forrás a professzionális eszközkészlethez:

Rajtad a sor…

Egyéni WordPress rendszergazda irányítópult létrehozása az egyik legjobb módszer a márka imázsának erősítésére és az ügyfelek személyre szabott tapasztalatainak biztosítására. Ez egyszerű, és nem igényel sok időt. Mire vársz még? Végezzen testreszabást.

Ezen kívül, mit tanultál itt ma? Létrehozott már egy egyedi WordPress adminisztrátori irányítópultot? Ossza meg lelkes közösségünket az alábbi megjegyzésekben. Egészségére!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector