A WordPress gyorsítótárazásának telepítése és beállítása a WP Super Cache segítségével

 1. 1. Kezdő útmutató a WordPress belső funkcióinak megértéséhez
 2. 2. Mi a WordPress gyorsítótár és miért fontos??
 3. 3. Hogyan működik a WordPress gyorsítótárazása??
 4. 4. Jelenleg olvas: A WordPress gyorsítótárazásának telepítése és beállítása a WP Super Cache segítségével
 5. 5. A WordPress gyorsítótárazásának beállítása a W3 teljes gyorsítótárával (W3TC)
 6. 6. MaxCDN áttekintés: A WordPress legjobb CDN-je?

Helló mindenki. Üdvözöljük a WordPress Gyorsítótár sorozat új fejezetében, ahol végre megtanuljuk, hogyan kell végrehajtani a WordPress gyorsítótárazást. Remélem, hogy elolvasta az előző témákat, amelyekben elmagyaráztam, hogyan működik a WordPress (belsőleg), mi a gyorsítótárazás és hogyan működik a WordPress gyorsítótárazás. Ma végre végre képes lesz átalakítani ezt az elméleti tudást gyakorlati felhasználásra! Tehát kezdjük el.


Az előzetes beszámolók

A meglévő WordPress-telepítés gyorsítótárazása változó tényező, és ez a jelenlegi WordPress-környezettől függ. Ez az oktatóprogram leírja a WordPress gyorsítótárazásának legegyszerűbb módjait. Ha megosztott gazdagépen, VPS-en vagy akár dedikált szerveren tartózkodik, ennek az oktatóanyagnak meg kell felelnie az Ön igényeinek. Ha azt szeretné, hogy egy fogantyúval megemelje, nézzen meg a Pro WordPress gyorsítótárazást a W3 Total Cache + APC-vel (hamarosan megjelenik).

Felhívjuk figyelmét, hogy a kezelt WordPress tárhelyszolgáltatásokat (például a WPEngine) használó embereknek ez az oktatóprogram nem lesz sok hasznos számodra, mivel a WPEngine saját szuper összetett és (szuper) hatékony gyorsítótárazási algoritmusokat alkalmaz – az úgynevezett Evercache technológiát! Itt megyek egy végtaggal, és azt mondom, hogy a WPEngine valószínűleg a legjobban menedzselt WordPress tárhely-szolgáltató, amelyet megtalálni fog. Tehát csatold fel a fickókat, a megy ideje.

A beállítás

A rendelkezésre álló egyik legnépszerűbb ingyenes WordPress gyorsítótárazási bővítményt – WP Super Cache – használjuk. Ez az egyik legrégebbi plugin odakint, és egyértelműen emlékszem, hogy ezt használtam a WordPress első gyorsítótárazási kísérlete során. Ez az, amit én használok az oktatóprogramhoz.

 • WordPress verzió: 3.8.2
 • Tárhelykörnyezet: Közös tárhelyszerver LiteSpeed ​​webszerverrel (az Apache alternatívája)
 • Super Cache verzió: 1.4

Telepítés

Mint minden plugin esetében, kétféle módon telepítheti őket.

A DEUA út – letöltés, kibontás, feltöltés és aktiválás

A DEUA módszer a lehető leggyorsabb módszer a WordPress plugin kibontására. Azoknak, akik újak – ez valami hasonlót jelent:

 • Tölti le a WP Super Cache bővítményt a WordPress bővítmény tárházából
 • Bontsa ki az archívumot a számítógépén
 • Töltse fel a kivonatot a wp_content / plugins / mappába FTP-n keresztül egy FTP-klienssel, például FileZilla
 • Ezután lépjen a WordPress irányítópultjának Plugins oldalára, és aktiválja a plugin-t

Nem ajánlom ezt a módszert. ��

Könnyű út – Keresés és telepítés

telepítse a szuper gyorsítótárat

A WP Super Cache telepítése

Sokkal könnyebb módja az, hogy egyszerűen csak keresni és telepíteni kell a plugint:

 1. Keresse meg a Pluginok> Új hozzáadása oldalt a WP irányítópultján
 2. “Wp super cache” keresése
 3. Hit Telepítés
 4. Nyomja meg az Aktiválás gombot
 5. Kész!

Most már könnyű volt, nem igaz?

A plugin kezdeti konfigurálása

Oké, most kezdjük el lépésről lépésre. A plugin minden oldalát egyenként releváns képernyőképeket fedjük le. Amint aktiváljuk a bővítményt, kapunk egy ilyen üzenetet:

Telepítési üzenet

Telepítési üzenet

Kattintson a hiperhivatkozásra a WP Super Cache beállítások oldalának megtekintéséhez. Ha olyan üzenetet kap, amelyben kéri, hogy módosítsa az állandó link struktúráját, menjen a WP irányítópultjának Beállítások> Permalink menüjébe, és válassza az elsőtől eltérőt. Demóhelyemre a Numerikus állandó link lehetőséget választottam.

permalink szerkezeti hiba

Az Alapértelmezett állandó link lehetőséget használó webhelyeknél

állandó link szerkezete

A WordPress-ben elérhető Állandó link-lehetőségek listája

Most, hogy meg van rendezve, nyissuk meg a WP Super Cache beállításainak paneljét. A Beállítások> WP Super Cache menüpontban találhatja meg. Tehát az első dolog, amit észre fogsz venni, ez a sárga doboz, amelynek üzenete a következő:

wp szuper gyorsítótár állandó hozzáadva

.htaccess fájl módosított értesítés

Ez jó. Ez a sárga üzenetmező azonban nem feltétlenül jelenik meg minden alkalommal, amikor megnyitja a WP Super Cache beállításait – ez egy egyszeri üzenet. Ha minden alkalommal felbukkan, kövesse a GYIK linket. Azt is észreveheti, hogy a gyorsítótárazás le van tiltva. Tartsuk így, és fedjük le minden lapot egyenként.

WP Super Cache gyorsítótárazás letiltva

WP Super Cache gyorsítótárazás letiltva

WP Super Cache: Speciális beállítások lap

Az első lap, amelyet le szeretnénk fedni, a Speciális beállítások lap. Három beállításcsoportot tartalmaz:

 1. gyorsítótárral
 2. Vegyes
 3. Fejlett

A lehetőségek nagyjából önmagukban vannak – megvizsgáltam az egyes csoportok optimális beállításait az alább megadott három képernyőképeken. Ezek a legtöbb fogadó környezetben működnek – megosztott vagy dedikált.

wpsc fejlett-fül-1-caching

wpsc fejlett-fül-2-misc

wpsc fejlett-fül-3-haladó

Miután ellenőrizte ezeket a lehetőségeket, nyomja meg az Frissítés állapot gombot, hogy mentse a módosításokat. Azonnal látnia kell egy meglehetősen hosszú sárga mezőt, amely sok szöveget tartalmaz.

wpsc-sárga-box

Nos, ezek a beállítások a szerver .htaccess fájljára vonatkoznak. Egyszerűen görgessen lefelé, és megtalálja a „Mod_Rewrite szabályok frissítése >>” gombot.

frissítse a mod reqrite szabályokat

Ha a .htaccess fájl írható, akkor egy zöld négyzetben kell megjelennie, amely jelzi, hogy a módosítás sikeres volt:

wpsc-green-box

Oké, most az Advanced fül gondoskodott róla. Folytatjuk az Előtöltés fül konfigurálását.

WP Super Cache: Előtöltési beállítások lap

Az előtöltési beállítások lényegében a beépülő modul gyorsítótárának használatát teszik lehetővé rendszeres időközönként a webhely összes bejegyzéséhez és oldalához. Beállíthatja az egyes gyorsítótárak frissítése közötti időtartamot. Ez az időtartam nagyon fontos beállítás.

Közös háztartási környezetben optimálisan állítsa be napi egyszerre – ez minden 1440 percenként. Ha naponta kétszer frissíti a webhelyet, akkor az egyes gyorsítótárak frissítése közötti időintervallumot 720 percre állíthatja. Ez utóbbi beállításnál az előtöltési gyorsítótár naponta kétszer frissül. Ez további szerverterhelést jelentene. Azt javaslom, hogy ne használjon alacsonyabb értéket a megosztott tárhely-környezetekben – mivel ez kiszámítható (és valószínűleg valószínűleg) kiszolgáló erőforrás túlhasználatához.

Ha azonban VPS-en vagy dedikált szerveren van, akkor a frissítési gyakoriságot 60 perc alatt is beállíthatja. Érdemes tudni, hogy a webhelyén található hozzászólások és oldalak száma befolyásolja az egyes előtöltési gyorsítótár-frissítési műveletekhez szükséges erőforrásokat. A nagy forgalmú webhelyen dedikált szerver optimális frissítési ideje 2 óra.

Ellenőriztem a megfelelő jelölőnégyzeteket, és a gyorsítótár frissítési intervallumát 1440 percre állítottam. Ön bármilyen értéket szabadon választhat!

WP Super Cache előtöltő lap

Kattintson a „Beállítások frissítése” elemre. Ha azt szeretné, hogy a gyorsítótárazási folyamat azonnal elinduljon, kattintson a „Gyorsítótár előtöltése most” gombra, miután frissítette a fent említett beállításokat. Az előtöltő gyorsítótár készítése erőforrás-igényes és időigényes feladat, és a meglévő hozzászólások és oldalak számától függ – szóval várjon meg valamikor – mondjuk 10 percet, majd keresse meg a Tartalom lapot

WP Super Cache: Tartalombeállítás fül

A WP Super Cache Tartalom lapja megmutatja a WordPress webhelyen tárolt oldalak számát. Ne feledje, hogy megtudtuk, hogy a WordPress végül HTML oldalakat generál. Nos, ez a lap megmutatja, melyik oldal van tárolva és az életkor – másodpercben mérve. Ezeknek az adatoknak össze kell hangolniuk az előtöltési gyorsítótár frissítési intervallumával, amelyet az Előtöltés lapon állított be. 1440 percet választottuk – ez 86 400 másodperc. Ez az összes tárolt oldal maximális életkora. Gyakorlatilag a gyorsítótárazott oldal kora nem haladhatja meg ezt az értéket.

Előfordulhat, hogy nem talál aktuális / pontos gyorsítótár-statisztikákat. A legfrissebb / legpontosabb gyorsítótárazott oldalak statisztikájának megtekintéséhez nyomja meg a „Gyorsítótár-statisztikák regenerálása” gombot.

az előterhelés után regenerálja a gyorsítótár statisztikáit

A frissítés után látnia kell, hogy a gyorsítótár statisztikája frissül. Ne feledje, hogy a WPExplorer Free Blogger téma bemutató adatait használom. A gyorsítótár statisztikája így néz ki:

az előterhelés után a gyorsítótár statisztikája után

A WordPress gyorsítótárazása még jobb megismerése és jobb megértése érdekében – annak igazolására, hogy a HTML fájlok valóban gyorsítótárban vannak, kattintson az „Összes gyorsítótárat tartalmazó fájl felsorolása” lehetőségre. Így néz ki az enyém:

Az összes tárolt fájl listája

Az összes tárolt fájl listája

Áldás álruhában

Ez a lehetőség rendkívül hasznos, ha egyetlen gyorsítótárban lévő oldalt törölni szeretne. Tegyük fel, hogy frissített egy régi oldalt, és szüksége van a gyorsítótárra, hogy tükrözze a változást. A gyorsítótár regenerálása helyett, amely szerverigényes és időigényes is lehet, ebből a menüből gyorsan törölheti a fájl gyorsítótárban lévő verzióját. Amikor egy látogató meglátogatja az eredeti linket, az oldal újból regenerálódik, és a gyorsítótárban kerül mentésre a későbbi kérésekhez. Gyors és hatékony – akárcsak a 47-es ügynök.

Minden működik? azt hiszem!

Most, hogy a WP Super Cache megfelelően van konfigurálva, teszteljük a gyorsítótárat. Vigye az alapértelmezett lapra, azaz az egyszerű beállítások lapra a WP Super Cache-ban és kattintson a „Teszt gyorsítótár” gombra. Ha minden helyesen van beállítva, akkor látnia kell valami hasonlót:

A gyorsítótár tesztelése

A gyorsítótár tesztelése

Bingó! Működik! Gratulálunk, sikeresen telepítette a gyorsítótárazást a WordPress webhelyén. Webhelyének mostantól jelentősen gyorsabbnak kell lennie! Nem hisz nekem? Nincs mit. Vessen egy pillantást a demonstrációs webhely ezen összehasonlító eredményeire a WordPress gyorsítótár telepítése előtt és után.

Az előző

a gyorsítótárazás előtt

És az után

gyorsítótárazás után

Következtetés

Most, hogy látta, hogy a gyorsítótárazás működik, és mennyire valós annak előnyei, biztos vagyok benne, hogy több, mint meggyőződve arról, hogy kipróbálja – vagyis ha még nem tette meg. A sorozat következő bejegyzésében elmagyarázom, hogyan lehet a MaxCDN-et integrálni a meglévő WordPress-webhelybe. A gyorsítótárat tartalmazó kombinált MaxCDN jelentős hatással lesz webhelye teljesítményére. Maradjon velünk!

Mint mindig, remélem, hogy ma is megtanultál valami újat. Ha bármilyen kérdése vagy javaslata van, várakozással tekintünk veled!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map