A WordPress gyorsítótárazásának beállítása a W3 teljes gyorsítótárával (W3TC)

 1. 1. Kezdő útmutató a WordPress belső funkcióinak megértéséhez
 2. 2. Mi a WordPress gyorsítótár és miért fontos??
 3. 3. Hogyan működik a WordPress gyorsítótárazása??
 4. 4. A WordPress gyorsítótárazásának telepítése és beállítása a WP Super Cache segítségével
 5. 5. Jelenleg olvas: A WordPress gyorsítótárazásának beállítása a W3 teljes gyorsítótárával (W3TC)
 6. 6. MaxCDN áttekintés: A WordPress legjobb CDN-je?

A világ két legnépszerűbb WordPress gyorsítótárazási pluginja a WP Super Cache és a W3 Total Cache (W3TC). A Mashable CTO által kifejlesztett W3 Total Cache messze a legsokoldalúbb elérhető WordPress gyorsítótárazási bővítmény, amelyet olyan nagy forgalmú helyekön használnak, mint a Smashing Magazine, a Mashable, a MakeUseOf és a Yoast. Ez az oktatóprogram kezdő útmutató a W3 teljes gyorsítótár konfigurálásához. Tanácsok: A W3TC sokféle fejlett beállítással rendelkezik, amelyek közül néhányat nehezen tudok megérteni. Ha nem ismeri a beállítást, akkor a legjobb, ha nem zavarod vele. Kezdjük!


Telepítse a W3 teljes gyorsítótárát

Telepítse a W3 teljes gyorsítótárát

W3 teljes gyorsítótár-bővítmény, nyissa meg a WordPress irányítópultot, majd kövesse Beépülő modulok> Új hozzáadása. Keresése “W3 teljes gyorsítótárÉs telepítse az első eredményt. A plugint manuálisan is letöltheti, és feltöltheti a wp_content / plugins mappa FTP-n keresztül. Ha korábban már telepített egy másik gyorsítótárazási plugint, például a WP Super Cache-t, akkor a W3 teljes gyorsítótár aktiválása előtt tiltsa le. Ez megakadályozná a két plugin ütközését. Ökölszabályként ne tartson egynél több WordPress gyorsítótárazási plugint aktiváltként.

A W3 teljes gyorsítótárának konfigurálása – Általános beállítások

A W3 teljes gyorsítótár létrehoz egy új menüpontot, a Teljesítmény nevű WordPress irányítópulton. Azok a lehetőségek, amelyeket keresünk, még vannak Teljesítmény> Általános. Észre fogja venni, hogy ezen az oldalon túl nagy számú beállítás található a gyorsítótárazó plugin számára (és még sok más, ha fejlett dolgokra készülsz). Mindegyik beállítást egy dobozba helyezik – úgynevezett modulok. E modulok mindegyikéről a megfelelő képernyőképeket tárgyaltam. Ha elakad, vagy bizonytalan egy adott beállítást illetően, egyszerűen kövesse a képernyőképeket.

W3 teljes gyorsítótár általános beállítások modulja

Az első modul, amit találsz Tábornok. Azt javaslom, hogy ne kapcsolja be az összes gyorsítótárazási beállítást a váltás jelölőnégyzet segítségével. Bekapcsolhatja azokat a beállításokat, amelyekre nincs szükség (vagy akár nem is támogatja) a házigazda – ami véletlenül lelassítja webhelyét. Ha azonban az összes modult gyorsan le szeretné tiltani, ez a váltás jelölőnégyzet hasznos! Mielőtt tovább folytatnánk, ha nem ismeri az „oldal-gyorsítótár” vagy az „adatbázis-gyorsítótár” kifejezéseket, azt javasolnám, hogy olvassa el a Hogyan működik a WordPress gyorsítótárazása lehetőséget..

Oldal gyorsítótár modul

W3 teljes gyorsítótár-oldal gyorsítótár

A második modul, amelyet konfigurálni fogunk Oldal gyorsítótár. Az Oldal gyorsítótár módszer a tárhely környezetétől függ. Ha megosztott gazdagépet használ, Lemez: továbbfejlesztett a legjobb megoldás. Ha azonban dedikált vagy virtuális szervert használ, és van APC (vagy bármilyen Opcode gyorsítótárazási változat telepítve), akkor válassza ki a megfelelő beállítást.

Kicsinyítse a modult

W3 teljes gyorsítótár-aprító modul

Az kisebbít modul tömöríti a téma által használt CSS és JavaScript fájlokat, eltávolítva a felesleges kódsorokat, például a megjegyzéseket és a szóközöket. Ez a fájlméretet ~ 10% -kal csökkenti, ami gyorsabb webhelyet eredményez. Alatt Csökkentse a gyorsítótár módszerét válassza ki a megfelelő beállítást a kiszolgálója alapján.

Egyéb gyorsítótárazó modulok

W3 teljes gyorsítótárobjektum-gyorsítótár

A következő két modul: Adatbázis-gyorsítótár és Objektum gyorsítótár. Engedélyezze mindegyiket, és változtassa meg a gyorsítótárazási módszert a host környezetéhez legjobban illeszkedő módszerre – ugyanúgy, mint az alábbiak szerint Oldal gyorsítótár és kisebbít.

W3 teljes gyorsítótár-böngésző gyorsítótár

Az utolsó modul, amelyet engedélyezni akarunk Böngésző gyorsítótár. Miután engedélyezte őket, kattintson a gombra Mentse az összes beállítást. Meg kellene csinálni! A W3 teljes gyorsítótár most engedélyezve van a szerveren. Most mélyrehatóan megvizsgáljuk két konkrét modult – Oldal gyorsítótár és Böngésző gyorsítótár. A modulok többi részének alapértelmezett értékei rendben vannak.

Oldalgyorsítótár-beállítások

w3 összes gyorsítótár speciális beállításai - oldal gyorsítótár

Az oldal gyorsítótár beállításai a következő alatt találhatók: Teljesítmény> Oldal gyorsítótár. Az itt megadott beállítások meglehetősen önmagukban vannak. Engedélyeztem néhányat – kifejezetten Ne tárolja a következő felhasználói szerepkörök gyorsítótárát. Ez biztosítja, hogy amikor a szerző egy bejegyzést szerkeszt, a legfrissebb verziót tudja megtekinteni, nem pedig a gyorsítótárból..

A gyorsítótár előtöltése

w3 összes gyorsítótár speciális beállításai - gyorsítótár előtöltése

Alapértelmezés szerint a W3 teljes gyorsítótár gyorsítótárba helyezi az oldalt, amikor először kérik. Arra is lehetősége van, hogy előzetesen generálja az összes üzenet / oldal másolatait. Ilyen módon, függetlenül attól, hogy mikor látogató kér egy oldalt, a gyorsítótár készen áll és az oldalt a lehető legrövidebb időn belül kiszolgálják.

A gyorsítótár előtöltésének beállításait a tárhelyi környezet és a webhely által elért forgalom alapján kell konfigurálnia.

 • A gyorsítótár Frissítési intervallum közvetlenül befolyásolja a szerver erőforrásait – minél alacsonyabb az időintervallum (azaz magasabb a frekvencia), annál nagyobb a szerver erőforrás. A megosztott tárhelykiszolgálón lévő embereknek nagyon óvatosnak kell lenniük ezzel a beállítással. Állítson be elég magas gyakoriságot, és valószínűleg felfüggeszti a fiókját szerver erőforrásokkal való visszaélés miatt. A gyorsítótár biztonságos előtöltési időszaka egy óra – azaz 3600 másodperc.
 • Ha nem ismeri a Webhelytérkép URL, telepítés Google XML webhelytérképek. Rendkívül könnyen használható, és valójában kötelező plugin.
 • Végül engedélyeznie kell az utolsó opciót, amely elindítja a gyorsítótár előtöltési műveletét, ha egy üzenet / oldal megjelenik.

Böngésző gyorsítótár beállításai

w3 teljes gyorsítótár speciális beállítások - böngésző gyorsítótár

Ez a következő alatt található: Teljesítmény> Böngésző. Az ötlet az, hogy kiaknázza a látogató eszközét. A Böngésző gyorsítótárának engedélyezésével a statikus fájlokat (például CSS, JavaScript és képeket) a látogató böngésző gyorsítótárából kell kiszolgálni. Természetesen van egy lejárati idő, amely megakadályozhatja az elavult adatok felhasználását. Ez eltávolítja a hatalmas terhelést a szerverről, megtakarítja a sávszélességet és jelentősen javítja webhelye általános teljesítményét.

Életben van!

Honnan tudja, hogy a W3 Total Cache valóban működik? Nos, a plugin oldala ezt mondja. Megnézheti a webhely forráskódját is, amely ehhez hasonlót talál:

gyorsítótárazás működik

W3 teljes gyorsítótár-teljesítménymutató

sebességmérő

Körülbelül egy órát vártam, miután engedélyeztem a gyorsítótárazást, és összehasonlítottam a webhely teljesítményét a GTmetrix segítségével. Ez nincs gyorsítótár-bővítmény nélkül:

a gyorsítótárazás előtt

Ez egy órával a W3 teljes gyorsítótár konfigurálása után:

w3 összes gyorsítótár referenciaérték eredménye

Észrevetted a különbséget? A Oldalsebesség és az YSlow fokozat 3% és 5% -os növekedése. Ügyes, ugye? Most képzelj el ezer embert, aki naponta ellátogat a webhelyére – képzelje el, mennyi CPU-ciklust (képzeletbeli kifejezés az erőforrás-felhasználásra) takarít meg. A gyorsítótárazás nem csak csökkenti az oldal méretét, hanem javítja a webhely általános teljesítményét is, amely utat nyit a nagy felhasználói élményhez.

Hibaelhárítás W3 teljes gyorsítótár

A teljes gyorsítótár hibaelhárítása

A W3 Total Cache telepítése után észreveheti, hogy webhelye betöltési ideje megnőtt. Lehetséges még? Persze hogy az! Valójában ez egy nagyon gyakori kezdő hiba. Ennek oka sok lehet:

 • A legvalószínűbb ok az, hogy a gyorsítótár előzetes betöltésekor végezte el a webhely benchmarkját. A gyorsítótár építése jelentős szerver erőforrásokat igényel. Képzelje el ezt a kérést – természetesen a webhelye lassú lesz! Megoldás: várjon egy órát, és próbálja újra – ezúttal másnak kell lennie.
 • Egy másik általános ok a helytelen gyorsítótárazási módok kiválasztása. Hadd mondjam el neked, bármi más Lemez gyorsítótárazása bizonyos mennyiségű A / B tesztet tartalmaz. A lehető legjobb eredmény elérése érdekében el kell játszania ezek közül a beállítások közül néhányat.
 • Előfordulhat, hogy egy megosztott szerveren elérhető APC vagy más Opcode-gyorsítótárazási lehetőség érhető el – és valószínű, hogy kiválasztotta. Ne! Vissza a ‘Korong’ vagy „Disk Enhanced”. Ennek oka az, hogy ezeket a beállításokat a megosztott szerver teljes teljesítményéhez igazították – ne feledje, hogy nem Ön az egyetlen személy, aki használja. Lehet, hogy ezek a beállítások nem működnek a W3 teljes gyorsítótárral.

Ha továbbra is problémákat tapasztal, és kipróbálta az alapértelmezett / ajánlott értékeket, azt javaslom, hogy váltson a WP Super Cache-re.

.htaccess fájl engedélyezési hiba

A tárhelyi környezettől függően hibaüzenetet kaphat, amelyben kijelenti, hogy a .htaccess fájl nem írható. Ez azt jelenti, hogy a webszervernek és / vagy a PHP kezelőnek nincs engedélye a .htaccess fájl módosításához. Két megoldás létezik:

 • A .htaccess fájl engedélyét 775-re változtatja FTP vagy cPanel stb. Útján.
 • Az adatokat manuálisan hozzáadja a .htaccess fájlhoz

Ki kell emelnem, hogy a második módszer biztonságosabb és helyes biztonsági gyakorlatnak tekinthető.

Következtetés – mely plugint kell használni?

WordPress gyorsítótárazó bővítmények

Kíváncsi lehet, hogy melyik WordPress gyorsítótárazási bővítményt kell használni. Végül is két külön oktatást írtam ugyanazon cél elérése érdekében. WP Super Cache vagy W3 Total Cache fájlt kell keresnie? Nos, ha hosszú történetet szeretnénk készíteni, akkor ha a megosztott szerveren vagy, és nem akarja a gondos A / B tesztelést és / vagy hibaelhárítást, a WP Super Cache sokkal könnyebben megvalósítható. Ha azonban virtuális vagy dedikált szervert használ, ahol Opcode gyorsítótárazás van telepítve (például APC vagy XCache) – és nem gondolja meg néhány további munkát, akkor a W3 Total Cache az Ön számára. Ha a fejlett módszerekkel megfelelően konfigurálják, a W3TC eredményei sokkal jobbak.

Ez befejezi a gyorsítótárazási pluginok beállítását. Azt is megvitatom, hogy miként állíthat be CDN-t ezen pluginok mindegyikével. Időközben megnézheti a WordPress legjobb ingyenes CDN-jeit, és maradjon velünk.

Választó kérdés: Mi a kedvenc gyorsítótár-bővítmény? Mennyire változott ez a webhely teljesítményében? Szeretnénk hallani felőled!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map