A végső WordPress DNS útmutató

Végső WordPress DNS útmutató

A DNS a domain névrendszert jelenti, amely, úgy gondolta, egy olyan rendszer, amelyet a domainjeinek vezérlésére használnak.


Tudom, hogy a DNS félelmetes téma lehet, ha nem fejlesztő, évekkel ezelőtt félek, hogy változtatnom kell a DNS-ben! Sok különféle rekord létezik számokkal, nevekkel és értékekkel, és a rendszer kissé megdöbbentő lehet, ha új vagy.

De ne félj, a DNS-ember itt van! Itt lehet az A rekordok, névkiszolgálók és MX értékek soha véget nem érő kuszainak demystifikálására szolgálni, ami sok ember számára fájdalmat okozhat.

Mi a DNS??

Tudom, hogy mondtam, hogy a domain névrendszerre vonatkozik, de ez valószínűleg még mindig nem jelent sokat a kezdők számára, tehát itt van egy egyszerű analógia. A DNS olyan, mint az internet telefonkönyve. A domainneveket a telefonkönyvben tárolják és IP-címekké alakítják át a DNS-rendszer segítségével, hogy kiszolgálják a webhelyeket az őket meglátogatók számára.

Ami a WordPress-szel való együttműködést illeti, a DNS-t általában arra használják, hogy hivatkozzon arra, hogy mi jelenik meg a domainjén, amikor valaki meglátogatja, és hogyan működik együtt a különböző szolgáltatásokkal. Például az A rekord határozza meg a webhely üzemeltetési helyét és az Ön webhelyét MX rekordok kezeli az e-maileket.

Ha az A rekord a WP Engine tárhelyfiókjának IP-címére mutat (és ott vannak a webhely fájljai és adatbázisa), akkor a domain a látogatáskor megjeleníti a WP Engine webhelyét, kivéve, ha más szabályok vannak érvényben.

Domain regisztrálása

A DNS kezeléséhez először domainnek kell lennie, tehát kezdjük a rendkívül egyszerű domain regisztrációval.

A domain regisztrálásához meg kell látogatnia valakit, aki eladja őket, például a Namecheap. A Namecheap az összes adatvédelemhez ingyenes adatvédelmet kínál, tehát ez a természetes választás, ha nem gondolja, hogy a domainjeit elkülöníti a tárhelyétől.

Namecheap domain regisztráció

A domainek regisztrálásakor a következő két művelet egyikét teheti meg:

 1. Regisztrálja domainjeit valakivel, mint például a Namecheap, és máshol tárolja webhelyét.
 2. Regisztrálja domainjét ugyanabban a helyen, ahova a webhelyet vásárolta.

Egyesek azt javasolják, hogy webhelyeit egy helyen üzemeltesse, és a domainjét máshol tárolja biztonsági célokból. Ezután valakinek nehéz lenne elméletileg egyidejűleg megszerezni az irányítást mind a webhelyén, mind a domainjén.

Van olyan ügyfeleim, akik inkább mindent egy tető alatt tartanak a könnyű használat érdekében. Valójában a személyes preferencia függ, és milyen biztonsági szintekre van szükség, attól függően, hogy mekkora ember fér hozzá a fiókjához, és milyen kapacitással.

DNS kezelése

A DNS kezelését bárhonnan kezelik nameservers lakik. Ha a névszerverei a domain regisztrátoránál vannak, egyszerűen jelentkezzen be, és lépjen be a Domainek szakaszba, vagy szerkessze az adott domain DNS-ét.

Ha még nem tudja, mi a névkiszolgálók, és még nem szerkesztette őket, akkor bejelentkezhet a domain regisztrációjába, hogy szerkesztse a DNS-ét.

Bárhol is vásárolja meg domainjét, győződjön meg arról, hogy rendelkezik-e teljes tartományvezérlés. A piacon néhány olcsóbb szolgáltató nem biztosítja a teljes tartományvezérlést, így nem fogja tudni kezelni a DNS összes elemét. Ezt vásárlás előtt tisztázni kell támogatással, ha ezt nem tudja ellenőrizni az értékesítési webhelyről.

A WordPress DNS kezelésekor 4 elsődleges rekord található, amelyekkel valószínűleg együtt fog működni.

A DNS-rekordok típusai

A Records

A rekordok vezérlése, ahol a webhely mutat. A domain megjelölésével a domain megmutatja a helyén található weboldalt IP-cím. Az A rekord segítségével a domainjét máshol tárolt webhelyre mutathatja, anélkül, hogy megváltoztatná a többi rekordot.

névszervereket

A névszerverek ellenőrzik, hogy mely szolgáltató felelős a domain DNS -ért. Más szavakkal, ha megváltoztatja a névszervereit, akkor egy másik szolgáltatónak engedélyezi a DNS kezelését. A névkiszolgálók megváltoztatása lehetővé teszi egy másik szolgáltató számára az összes kapcsolódó rekord kezelését.

Attól függően, hogy hogyan változtatja meg a névszervereket, néhány DNS-rekordja megsérülhet, de lehetséges, hogy ugyanazokat a rekordokat tartsa fenn, miközben a névszervereket másik szolgáltatóra váltja. Ezért mindig nagy körültekintéssel járjon el, ha a névszervereket megváltoztatja, és ha továbbra is kétségei vannak, kérjen segítséget.

CNAME Records

A CNAME rekordokat általában arra használják, hogy egyik IP-címet egy másikra álnevezzenek, például amikor azt akarja, hogy a WWW-rekord a @ A-rekordra mutatjon. Más szavakkal: tegye rá, hogy a www.yourwebsite.com mutasson a yourwebsite.com webhelyre.

MX Records

Az MX rekordok kezelik a domain e-maileket, honnan származnak és hogyan érkeznek. A G Suite használata e-mailekhez például egy népszerű e-mail trend, amely megköveteli, hogy az MX rekordokat a G Suitehez szükséges rekordokra állítsa.

Mutató domain

A domain név mutatása a leggyakoribb DNS-sel kapcsolatos feladat, amelyet vállalom. Ez magában foglalja a domain megváltoztatását Rekord egy másik IP-címre, így a domain betölti a máshol tárolt webhelyet.

Néhány példa arra, amikor szükség lehet egy domain mutatására:

 • A domain névét a webhelyétől eltérő helyen tárolja
 • A webhelyét másik tárhely-szolgáltatóra szeretné helyezni
 • Több domain névvel rendelkezik, amelyeket mind egy helyre szeretne mutatni

Tartomány mutatása

A és CNAME

Itt található lépésről lépésre egy domain mutatására:

 1. Először is értsd meg, mi történik, ha megváltoztatja az A rekord IP-címét, amely a domainre mutat. Meglévő webhelye nem jelenik meg a felhasználók számára, és miután a DNS elterjedt (frissült), az új IP-címmel rendelkező webhely megjelenik a felhasználók számára.
 2. Szüksége van az IP-címre vagy a megosztott IP-címre a rendeltetési hely-fiókból. Ehhez a cPanelbe bejelentkezve és a bal oldalon látható statisztikák ellenőrzésével lehet hozzáférni.
 3. Az új tárhelyfiókban helyesen konfigurált WordPress webhelyet kell beállítani, a fájlokat tárolva, mint almappát a domainjével, vagy a public_html fájlban, ha csak a fiók tartománya van..
 4. Nyissa meg a mutatni kívánt domain DNS-jét, és módosítsa a @ és a WWW rekordját. Állítsa be a @ és a WWW értékét a megosztott IP-címre, amelyet a host cPanel-től kapott. Alternatív megoldásként, ha van egy CNAME álnév a WWW számára, és annak értéke megegyezik a @ értékkel, akkor csak változtassa meg a @ rekordot, és a WWW automatikusan frissül.

Domain átirányítása

A DNS átirányítás kezelése

Nem egészen ugyanaz, mint a domain mutatása, a domain átirányításához 301 állandó átirányítási beállítást kell használni a cPanelben.

DNS átirányítások

A hatás ugyanaz, ha egy felhasználó meglátogatja a régi domain.com oldalt, akkor az új domain domain.com címre küldi, de a különbség abban rejlik, hogy miként érik el ezt..

Ezt meg kell vitatni a SEO szakemberrel, ha a SEO aggodalomra ad okot az átirányítások kezelése során.

Kiegészítő domainek kezelése

Tudta, hogy egy webhelyen több webhelyet üzemeltethet? Ha nem voltál, akkor egy élvezetre vágysz!

Kiegészítő domain bármely olyan domain, amelyet hozzáadtak a tárhelyi tervhez, és amely nem az elsődleges domain, azaz az a domain, amelynél megnyitotta a fiókot.

A kiegészítő domaineknek vannak saját almappái a tárhelyfiókodon belül, tehát az elsődleges webhelytől függetlenül léteznek, amelynek fájlja a public_html fiókjának gyökerében található..

Egy kiegészítő domain DNS-jének kezeléséhez a következő lépéseket kell végrehajtania

 1. Tartomány hozzáadása a tárhelytervéhez. Ezt úgy érheti el, ha megnyitja a cPanel-t, majd rákattint a Kiegészítő tartományok szakaszra. Az aldomainek esetében, ha nem tervezi egy ilyen használatát, állítsa „tesztelésre” vagy valami hasonlóra.
  DNS-kiegészítő tartományok
 2. Állítsa be az A rekordot a kiegészítő domainhez úgy, hogy annak értéke megegyezzen a megosztott IP-cím a fogadási tervében
 3. Ellenőrizze, hogy van-e CNAME álnév a WWW A rekordhoz, vagy hozzon létre egy A rekordot a WWW számára, és tegye ezt az értéket megegyezővé a host-terv megosztott IP-címével

Szép és egyszerű, ugye? Ne feledje korábban, hogy a DNS-rekordok megváltoztatásának különféle módjairól beszélgettünk. A rekord kezeli, hogy mi jelenik meg, amikor a domain meglátogatódik, tehát ez egy egyszerű módszer webhely tárolására kiegészítő tartományként, ha a domain másutt kezeli.

A névszerverek megváltoztatása

Amint azt korábban kiderítettük, az Ön névszerverei a DNS-sel irányítják a szolgáltatót. A domain névszerverének megváltoztatása egy másik szolgáltató számára lehetővé teszi a DNS kezelését.

Tehát lépjen át a domain névkiszolgálói megváltoztatásának lépésein, ha ezt meg akarja tenni.

 1. A domain DNS eléréséhez jelentkezzen be bárhová a domaint tárolja, majd kattintson a „domain kezelése / DNS kezelése” elemre, vagy kattintson a domainre, ha a tartományok listájában található
 2. Keresse meg a névkiszolgálók részt.
 3. Adja meg a célszolgáltató névszervereit, majd kattintson a frissítés elemre.
  Nameserver Management

Ha lehetséges, válassza ki azt a lehetőséget, amely lehetővé teszi, hogy a DNS-t változatlanul hagyja a névkiszolgálók váltásakor, hogy ebben az esetben minden megtörténjen, ha lehetőséget adsz egy másik szolgáltatóra a jövőben a DNS-változtatások végrehajtására..

Felhívjuk figyelmét, hogy a névszerverek megváltoztatása bizonyos esetekben akár 24 órát is igénybe vehet, és ebben az időben a DNS nem lesz kezelhető.

DNS terjesztés

Amikor először hívja be a házigazdát, amikor a webhely lemerül, valószínűleg sokat hallani fog a „terjesztés” vagy a „terjesztés” szót, amikor megoldásokat vagy javításokat javasolnak arra, hogy miért csökkent az Ön webhelye.

A terjedés a „frissítés” műszaki szó. Amit a host szolgáltatója mond, az a, hogy a DNS “frissül”, mert a DNS-ben megváltozott (ha a probléma a DNS-sel kapcsolatos, amely gyakran az).

Ahhoz, hogy a DNS-változást az internetszolgáltatók világszerte tükrözzék, időbe telik a továbbterjedés. Időbe telik, amíg az internetszolgáltatók különböző országokban “bejelentkeznek” az Ön webhelyén, majd frissítik csomópontjaikat, hogy megoldják a webhely új verzióját az azt látogató emberek számára, és kiürítsék a gyorsítótárat, amely tartalmazza a webhely régi verzióját.

A tárhelyszolgáltatók elmondják, hogy a DNS terjesztése akár 48 órát is igénybe vehet. Az igazi történet az, hogy szinte soha nem tart ilyen sokáig. Tapasztalataim szerint a DNS terjedése általában vagy azonnali, vagy néhány percen belül megtörténik. Időnként órákba is beletartozhat, amíg a DNS frissül a világ minden tájáról, de a folyamat általában a legtöbb helyen percek alatt megindul.

Ökölszabályként, ha megváltoztatja a DNS-ét, és egy órán belül nem lát semmit a DNS-terjesztő eszköz segítségével, azt javaslom, hogy tegye meg még egyszer a szolgáltatótól, hogy van-e probléma.

DNS terjesztés

De ne félj, létezik egy egyszerű eszköz Mi a My DNS ezzel ellenőrizheti a DNS terjedésének állapotát bármikor. Egyszerűen írja be a domain nevét, és válassza a legördülő menüből az ellenőrizni kívánt rekordot.

Tehát ha ellenőrizni szeretné a domain A rekordját, akkor írja be a saját webhely.com oldalát, majd kattintson a Keresés elemre, mivel az A rekord alapértelmezés szerint van kiválasztva.

Ezzel az eszközzel ellenőrizheti A rekordokat, MX rekordokat, névszervereket, amelyeket elnevez.

A domain és az e-mail kapcsolat

Korábban ezt magyaráztam MX rekordok kezelni egy domain e-mailjét, ami elég egyszerű.

Az egyik dolog, amelyet az emberek gyakran figyelmen kívül hagynak, az a tény, hogy az MX-rekordjait átírhatja a névszerverek megváltoztatása, amely megszakíthatja az e-maileket.

Az MX rekord törése leggyakrabban névkiszolgálók váltásakor vagy domain átvitelekor történik. A fentiek valamelyikének végrehajtásakor elengedhetetlen, hogy ellenőrizze, hogy a domain DNS-e változatlan marad-e, különös tekintettel az MX-rekordokra, ha e-maileket néz. Sok esetben a névkiszolgáló váltásakor vagy a domain átvitelkor lehetőséget kap a DNS fenntartására az átviteli fiókból.

Óvintézkedésként, mindig készítsen egy képernyőképet a domain DNS-ről a névkiszolgálók váltásakor vagy a domain átvitelekor, hogy manuálisan visszaállíthassa, ha valami megszakad vagy nem működik a kívánt módon.

A névkiszolgálók megváltoztatásakor a DNS átválthat egy host szolgáltató alapértelmezett DNS-jére. Például nemrégiben foglalkoztam egy olyan kérdéssel, amikor egy domain névszervereit egy host társaság kezeli, de a GoDaddy-nél regisztráltak..

Mivel korábban már tapasztalatom volt erről a folyamatról, tudtam, hogy a DNS-t GoDaddy alapértelmezett DNS-re állítják be, miután a névszervereket frissítették a GoDaddys névkiszolgálók használatára. Tudtam, hogy ez valójában lerontja a weboldalt és megszakítja az e-maileket, mert az A rekord parkolásra kerül és az MX rekordok az alapértelmezett GoDaddy helyett lesznek, nem pedig a G Suite. Tehát kézi úton kellett újból készítenem az A és MX rekordokat, amelyeket a régi gazdagépről másoltam. Szerencsére ez egy nagyon gyors folyamat, és általában megtehető, mielőtt a DNS továbbterjed, ha labdát tart.

A gyorsítótár és a DNS közötti kapcsolat

A gyorsítótárolás egy kétélű kard, nagy sebesség-növekedést eredményezhet webhelyén, de csalódást okozhat a DNS-ben és a webhely „valódi élő verziójának” megtekintésekor is.

A WordPress gyorsítótár tárolja az Ön webhelyének egy verzióját, és megjeleníti azt a látogatók számára, felgyorsítva a folyamatot, mivel már rendelkezik az Ön webhelyének előre telepített verziójával a megjelenítéshez..

Ennek problémája az, hogy ha olyan változtatásokat hajt végre a webhelyén, amelyek nem felelnek meg a gyorsítótárazott változatnak, akkor a webhely régi verzióját jeleníti meg.

Ez frusztráló lehet, ha a DNS-sel foglalkozik olyan esetekben, amikor látnia kell, hogyan néz ki a webhelye, amikor egy másik helyről, azaz egy új gazdagépről töltik le..

Tegyük fel, hogy csak megváltoztatta az A rekordot, és új webhelyre mutatta webhelyét. Úgy tűnik, hogy minden rendben van, de megnézheti webhelyének gyorsítótárazott verzióját, és hibák merülhetnek fel azoknak a felhasználóknak történő megjelenítéskor, akik korábban nem jártak az Ön webhelyén, mivel nem fogják elérni a gyorsítótárazott változatot.

Ezért fontos megérteni a gyorsítótárat és hogyan öblítse ki a gyorsítótárát. A gyorsítótár kiürítése azt jelenti, hogy kiürül a gyorsítótár, így a webhely egy új, aktuális verziója tárolható (előre betölthető) és kiszolgálható a látogatók számára. Ennek eredményeként a webhely új jelenlegi verziója meg fog jelenni mind Önnek, mind annak minden látogatójának.

A gyorsítótár ürítéséhez kövesse az alábbi lépéseket:

 1. Mutassa ki, hogy hány gyorsítótár szükséges törléséhez. Ha van gyorsítótárazási plugin, ez egy gyorsítótár. Lehet, hogy van egy szerver gyorsítótár, Például sok gazdagép gyorsítótárat szerver szinten. Lehet, hogy a CDN gyorsítótár a Cloudflare-on keresztül, ha webhelye Cloudflare-t használ. További részletek a WordPress gyorsítótárának ürítésével kapcsolatos teljes útmutatónkban.
  Tisztító plugin gyorsítótár
  Cache öblítés
 2. Öblítse át az összes gyorsítótárat. Ha bővítményt használ, akkor a CMS-ben a Beállítások / Eszközök vagy a WordPress irányítópultjának lehetősége lesz. szakasz az adott plugin számára. A szerver gyorsítótárához ezt tegye a cPanelén belül, a Cloudflare esetében pedig a „Gyorsítótár” szakaszon keresztül..
  Cloudflare Cache
 3. Keményen frissítse webhelyét. A Google Chrome kemény frissítését a CTRL lenyomásával, majd a frissítés gombra kattintással hajthatjuk végre. Ezzel betölti a webhelyet a gyorsítótár nélkül, és a legtöbb esetben megmutatja a webhely jelenlegi állapotát. Ha ez egy különösen fontos DNS-változás, amelyet figyelni próbál, azt javasolom, hogy törölje a gyorsítótárat és a sütiket, és talán megpróbálja megtekinteni a weboldalt olyan eszközön, amelyen még soha nem volt megnézve, csak azért, hogy biztonságos legyen, az összes lépés mellett felett.

DNS kezelése CDN-en keresztül

A tartalomszolgáltatási hálózat, vagy röviden CDN, az egész világon elterjedt szerverek és adatközpontok hálózata, amely kiszolgálja a látogatókat az Ön webhelyének egy verziójához, a legközelebbi adatközponttól számukra.

Hadd magyarázzam. Tegyük fel például, hogy webhelyét egy londoni székhelyű szerveren tárolják. Ha az USA-ból érkező látogató lesz az Ön webhelyén, akkor hozzáférnie kell egy londoni székhelyű szerverhez, amely visszaadja nekik az Ön webhelyének betöltéséhez szükséges adatokat..

Ha webhelye CDN-t használ, mint például a Cloudflare, akkor ezt a látogatót inkább egy hozzájuk közelebb, az USA-ban található kiszolgálóra kell irányítani. Ez azt jelenti, hogy webhelye gyorsabban betöltődik, és nem kell megvárniuk, amíg az adatok Londonból megérkeznek.

Ez ragyogónak hangzik, és általában az, de hozzáad egy további bonyolultságot a DNS kezeléséhez. Mivel a szolgáltatások, mint például a Cloudflare, nagyon népszerűvé válnak, gyakran azt tapasztalom, hogy segítenek ügyfeleimnek a DNS-kérdésekben navigálni, ahol a Cloudflare érintett, ezért szerepeltem ebben a szakaszban, amelyben megoldja a CDN-sel kapcsolatos DNS-fejfájást..

Hogyan működik?

Alapvetően ahhoz, hogy a Cloudflare működjön, engedélyeznie kell a névszervereik kezelését. Ne feledje, hogy korábban a névkiszolgálókról beszéltünk, amelyek meghatározták, ki kezeli a domain DNS-ét?

Ez azt jelenti, hogy ha a Cloudflare-en kívül módosítja a DNS-ét, akkor azok nem lépnek hatályba. Ez okoz sok fejfájást azok számára, akik nem tudják a fejüket körbevágni a névszerverek működésében.

Mivel a Cloudflare felel a DNS-éért, miközben Ön használja, a változások hatályba lépéséhez módosítania kell a Cloudflare DNS-ét..

Cloudflare DNS beállításai

Ha visszaállítja a névszervereit a gazdagép vagy domain regisztrátorra, akkor a Cloudflare nem működik, és újra megteheti a DNS változtatásokat ezen helyek bármelyikéből..

Ha nem biztos benne, mi folyik a névkiszolgálóival, használhatja Mi a My DNS ellenőrizni. Egyszerűen válassza az NS-t az alábbi képen látható legördülő menüből.

Cloudflare Nameservers

Pro tipp: A DNS-változások előnézete

És most itt az ideje egy profi tipphez, amelyről a fejlesztők és a hosting cégek tudnak, de gyakran nem osztják meg veled.

A gazdagép fájl segítségével megnézheti a DNS változásait, mielőtt ténylegesen végrehajtja azokat. Ez különösen akkor hasznos, ha webhelyét új gazdagépre helyezte át.

hosts.cx

A gazdagép fájlja leképezi a gazdagépet IP-címekre, ez felhasználható arra, hogy a számítógép úgy nézzen meg egy webhelyet, mintha az A rekordja valamire lett állítva. A hosts.file azonban lehet kissé zavaró / nehézkes, tehát van egy online eszköz, amelyet használhat, amelyet még könnyebben hosts.cx

A hosts.cx használata a frissített DNS előnézetéhez

Ez az eszköz lehetővé teszi webhelyének megtekintését és szerkesztését egy másik gazdagépen, az A rekord frissítése nélkül. Mindent megtesz, amit a .hosts fájl tesz, minden gond nélkül.

A hosts.cx használatához kövesse az alábbi lépéseket:

 1. Másolja a webhelyét az új gazdagépre. Ellenőrizze, hogy a fájlok és az adatbázis helyesen vannak-e exportálva és telepítve, és kövesse a fájlok és az adatbázis összekapcsolásához szükséges lépéseket (.wp-config stb. Szerkesztése).
 2. Nyissa meg a hosts.cx
 3. Miután a webhelyet beállította az új gazdagépen, ragadja meg a megosztott IP-címet az új gazdagép cPanel-fiókjából.
 4. Ahol a szerver címét kéri a hosts.cx-en, illessze be a megosztott IP-címet
 5. A webhely neve a hosts.cx webhelyen írja be a webhely domain nevét
 6. Kattintson a „Saját teszt URL-jének megszerzése” lehetőségre, és előnézetben megtekintheti webhelyét, mivel az új gazdagépével megjelenik

Ami rendkívül jó ez az eszköz, az lehetővé teszi, hogy hibakeresést végezzen, és módosítsa webhelyét az új állomáson, anélkül, hogy rá mutatna..

Bejelentkezhet a WordPress irányítópultjába a generált hosts.cx URL-cím használatával, és minden, amit megtesz, a fájlokba / adatbázisba kerül mentésre, mintha webhelye már az új gazdagépen lenne élő. Ez feltétlenül nélkülözhetetlen a WordPress finom áttelepítéséhez, és ezt az eszközt rendszeresen használom.

DNS egy pillanat alatt

Összegezve, itt a legfontosabb pontok, amelyeket el kell távolítani ebből a cikkből, és amelyeket alkalmazni kell, amikor a WordPress DNS-vel dolgozunk.

 1. A Rekord leggyakrabban arra szolgál, hogy a webhelyét a host szolgáltatóhoz irányítsa, és ott jelenítsen meg egy webhelyet.
 2. Ha kétségei vannak a DNS megváltoztatásakor, hogy nem látja a várt eredményt, törölje a gyorsítótárat a szerver, a plugin és a CDN szintjén (ha van ilyen).
 3. A legtöbb DNS terjedése percektől egy óráig zajlik. Az irányelvek szerint akár 24 órát is igénybe vehet, de ha egy órán belül nem történt változás, öblítse ki az összes gyorsítótárat, és ellenőrizze ismét a tárhely-támogatást, hogy minden a helyesen működik-e, és semmi nem akadályozza meg a folyamatot.
 4. Mindig a hosts.cx fájlt használja a DNS-változások előnézeti megtekintéséhez, mielőtt azokat az élő weboldalon / domainben végrehajtanák. A hosts.cx használatával bármilyen problémát hibakereshet / javíthat, ahelyett, hogy az élő webhelyen tűzoltást kellene végrehajtania.
 5. Ne felejtse el újból kiadni az SSL-tanúsítványokat a Let’s Encrypt használatával, amikor új hostra vált.

Van kérdése a DNS megváltoztatásával vagy kezelésével kapcsolatban? Vagy van néhány tippe, amelyet hozzá szeretne adni? Hagy egy megjegyzést az alábbiakhoz!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map