A Gutenberg blokkok exportálása és importálása a WordPress programban

A Gutenberg blokkok exportálása és importálása a WordPress programban

A WordPress-felhasználók kezdetben keserves kapcsolatban álltak a WordPress blokk alapú építőjével. Aztán, amint a Gutenberg útmutatónkban felfedeztük, az új szerkesztő elképesztő funkciókkal rendelkezik, amelyek megkönnyítik és szórakoztatóvá teszik a gyönyörű tartalom létrehozását. Néhányan nem tudnak eleget szerezni a szerkesztőből.


A Gutenberg elegendő funkcióval rendelkezik, hogy figyelemre méltó oldalakat és hozzászólásokat hozzon létre kódírás nélkül. Nem számít a hozzáadni kívánt tartalom, a Gutenbergnek csak a blokkja van.

Szeretne minden tartalomblokkot széles körben módosítani és stílusolni? Gutenberg hátul van a sok testreszabási lehetőségnek köszönhetően. Még több blokkot szeretne, mint ami elérhető az alapértelmezett szerkesztőben? Van egy csomó Gutenberg kiegészítő bővítmény.

Ezért szomorú, hogy sok felhasználó nem tud róla Újra használható blokkok, a Gutenberg egyik lenyűgöző tulajdonsága. Ha fogalma sincs róla, miről beszélünk, akkor az újrafelhasználható blokkok egyszerűen egyszerűek tartalom blokkok, amelyeket ön készít, ment és újra felhasznál.

Mondja el, hogy fel szeretne venni egy cselekvésre ösztönzést, köszönőlevelet, aláírást, űrlapot vagy bármi mást minden üzenet vagy oldal végére.

A múltban a szolgáltatást egy szöveges fájlba kellett elmentenie a számítógépére. Ha szüksége volt rá, akkor átmásolta, beillesztheti a bejegyzésébe vagy az oldalába. Gutenberg enyhítette ezt a problémát. Most már nem kell szöveges fájlokat használnia, vagy minden alkalommal létrehoznia ugyanazokat a blokkokat.

Készíthet egyetlen újrafelhasználható blokkot, és nemcsak a bejegyzéseiben és az oldalain, hanem más WordPress-webhelyeken is felhasználhatja.

Függetlenül attól, hogy sok webhelyet hoz létre, vagy speciális tartalmat kell hozzáadnia minden bejegyzéshez / oldalhoz, a Gutenberg újrafelhasználható blokkok sok időt takaríthatnak meg.

És a mai bejegyzésben pontosan megmutatjuk, hogyan hozhat létre és exportálhat újrafelhasználható Gutenberg blokkokat a WordPress-ben. Célunk, hogy segítsen az egyéni tartalomblokkok mozgatásában és újrafelhasználásában több üzenet / oldal / WordPress webhelyen.

Félre: Ha blokkot hoz létre például egy olyan bővítmény segítségével, mint például a Getwid, akkor a plugint telepítenie kell a többi WordPress-webhelyre, amelyet újra használni szeretne. Ne feledje azt is, hogy a blokkok témánként kissé eltérőek lehetnek, de azért minden jó, mert a Gutenberg sok testreszabási lehetőséget kínál Önnek..

Ilyen módon fogjon egy bögre kávét, és élvezze az olvasást.

Először is újrafelhasználható blokkokra van szüksége

Sajnos nem exportálhat vagy importálhat szabályos blokkokat. A Gutenberg blokkok exportálásához és importálásához először létre kell hoznia újrahasználható blokkok.

Illusztráció céljából létrehozom a köszönöm megjegyzés amelyet minden közzétett bejegyzés végéhez hozzá szeretnék adni. Tudod, anélkül, hogy minden alkalommal újraírnám a jegyzetet, hozzá kell adnom egy bejegyzéshez ��

Az én köszönöm megjegyzés semmi bonyolult; csak egy egyszerű bekezdést tartalmazó blokk, a Twitterre és a Facebookra mutató linkekkel. Ne feledje, hogy a blokk bármi lehet, amit akarsz – szalaghirdetés, képes csúszka, idézet, lista, legújabb hozzászólások, MailChimp űrlap stb..

Később megmutatom, hogyan kell exportálni a jegyzetet (olvasni, blokkolni) egy második WordPress webhelyre. Jól hangzik? Nagyszerű, kezdjük el.

Hogyan hozzunk létre újrahasznosítható blokkot?

Hihetetlenül egyszerű az újrafelhasználható blokk létrehozása. Keresse meg a Hozzászólások> Új hozzáadása elindítja a Gutenberg szerkesztőt:

új wordpress hozzászólás hozzáadása

Ezután kattintson a Add Blokk (+) ikonra, majd válassza ki a tartalomblokkot. Esetünkben beillesztettem a bekezdést, amint az a következő képen látható.

gutenberg blokk hozzáadása a wordpress-hez

Ezt követően testreszabhatja és stílusosíthatja a blokkot az Ön igényei szerint. Hozzáadtam néhány szöveget, közösségi média linkeket és háttérszínt. Így ismertetjük új blokkunkat köszönöm megjegyzés a Gutenberg szerkesztőmbe néz:

Nagyon kedves John Doe. Nagyon szép. Most valószínűleg követni fogom blogod a közösségi médiában blog Gyorsan tovább.

Jelenleg a fenti megjegyzés egy szabályos Blokk. Átalakítani kell a újrahasználható blokkolja az exportálást és az importálást. Ehhez kattintson a Több lehetőség ikonra, majd Hozzáadás az újrafelhasználható blokkokhoz, az alábbiak szerint.

Ezután nevezze el az újrafelhasználható blokkot, és nyomja meg a gombot Megment gomb, az alábbiak szerint.

újrafelhasználható gutenberg blokk elnevezése

És ennyi, most létrehozta az első újrafelhasználható blokkot. Útmutató amigo-hoz.

Az újrafelhasználható blokkok használata

Rendkívül egyszerű az újonnan felhasználható blokk hozzáadása, amelyet éppen létrehoztunk az Ön bejegyzéséhez vagy oldalához. Miután hozzáadta a kívánt tartalmat a bejegyzéséhez vagy oldalához, kattintson a Blokk hozzáadása (+) ikonra, görgessen a Újra használható blokkok fülre, és válassza ki a blokkot (esetünkben köszönöm Megjegyzés), az alább látható módon.

gutenberg újrahasznosítható blokk

Miután hozzáadta az újrafelhasználható blokkot a bejegyzéséhez vagy oldalához, nyomja meg a Előnézet/közzétesz gombra kattintva megtekintheti eredményeit az előtérben. Itt van, amit kaptam:

A tesztoldalon a Huszonhét téma fut.

A legjobb az, ha újra felhasználhatom a saját eszközömet köszönöm megjegyzés bármikor blokkolhatja anélkül, hogy a semmiből kellene létrehoznia. Hozzá tudok adni minden olyan postai típushoz, amely támogatja a Gutenberg blokkokat.

Most, hogy tudod, hogyan lehet újból felhasználható blokkokat létrehozni és használni, tanuljunk többet ezekről a blokkokról egy másik WordPress webhelyre történő exportálásáról. A zavar elkerülése érdekében ugyanazt a blokkot fogom használni, amelyet éppen létrehoztunk.

Hogyan exportálhatjuk a Gutenberg blokkokat a WordPress programban

Az újrafelhasználható Gutenberg blokk exportálása a negyedik osztályosok dolga, melyeket gyorsan meg fog tenni.

Mit kell tenni?

A Gutenberg szerkesztőben kattintson a További eszközök és lehetőségek ikonra, majd Kezelje az összes újrafelhasználható blokkot, amint az alábbiakban kiemelem:

az összes újrafelhasználható blokk kezelése

Így a Blocks képernyő, ahol megtekintheti és kezelheti az összes újrafelhasználható blokkot:

Csak a Köszönöm Megjegyzés blokkolni, de a fenti képernyő kitölti, amikor többet hoz létre. Az exportáláshoz vigye az egérmutatót a cím fölé és kattintson a Exportálás JSON formátumban megjelenő link. Lásd az alábbi képet.

Ezután mentse a JSON fájlt a számítógépére:

Most, hogy a JSON fájl megtalálható a számítógépen, itt az ideje, hogy a blokkot a második teszthelyünkre importáljuk.

Hogyan importálhatjuk a Gutenberg blokkokat a WordPress programban

Az újrafelhasználható blokkok importálása ugyanolyan egyszerű, mint az A, B, C. Először nyissa meg a Gutenberg szerkesztőt. Másodszor, kattintson a További eszközök és lehetőségek ikonra, majd Kezelje az összes újrafelhasználható blokkot, az alábbiak szerint.

Blocks kattintson a következő képernyőre Importálás a JSON-ból, válassza ki a korábban letöltött fájlt, majd nyomja meg a gombot import gomb ebben a sorrendben:

És ez az! Ugyanígy sikeresen importált egy újrafelhasználható Gutenberg blokkot a második WordPress webhelyre:

Nem volt ilyen egyszerű? Ezután a Gutenberg blokkját annyiszor használhatja és újra felhasználhatja a második webhelyen, amennyit csak akar.

Vannak plug-inek a Gutenberg blokkok exportálására?

Ó, igen, és a ThemeIsle, a neves WordPress fejlesztő egyikét találtam. Ez egy ingyenes plugin néven Blokkolja az Exportálás importját. Alapvetően a plugin lehetővé teszi, hogy kihagyja ezt az oktatóprogramot. Ja, ez igaz; akkor nem is kell újrafelhasználható blokkokat létrehoznia.

Telepítse és aktiválja a bővítményt, majd nyissa meg a Gutenberg szerkesztőt. Tervezze meg a blokkot, ahogy szeretné, majd kattintson a Több lehetőség ikon. Ezután nyomja meg a Exportálja a JSON-t, az alábbiak szerint. Itt van a képernyőkép:

Ezzel letölti a JSON fájlt a számítógépére. A JSON-fájlnak a beépülő modul használatával történő importálásához nyissa meg a Gutenberg-szerkesztőt. Ezután kattintson a Add Blokk ikonra, majd Blokkok importálása a JSON-ból alatt Widgets lapon:

Ezután kattintson a gombra Válassz fájlt válassza ki a fájlt a számítógépről, és nyomja meg a Feltöltés gomb:

A plugin módszer egyetlen problémája az, hogy blokkjait nem menti el a WordPress webhelyre. A blokkok WordPress adatbázisba mentéséhez a kézi módszert kell használnia. Lehet, hogy ez megváltozik a jövőben.

Sajnos nem találtam másik bővítményt. Ennek ellenére a plugin sok időt takaríthat meg, ha nem törődsz az újrahasznosítható blokkok mentésével a webhelyén. A blokkok JSON-fájlokként lesznek a számítógépén.


Az újrafelhasználható Gutenberg blokkok életmentő. Ezek lehetővé teszik a sablonok és szolgáltatások gyors megismétlését, mivel nem a nulladól indul. Ha sok hozzászólást / oldalt és / vagy webhelyet hoz létre, a Gutenberg blokkok exportálásának megtanulása hasznos lesz.

Kérdése van vagy javaslata van a Gutenberg blokkokkal kapcsolatban? Kérjük, ossza meg velünk az alábbi megjegyzéseket.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map