A Google Címkekezelő beállítása a WordPresshez

A Google Címkekezelő beállítása a WordPresshez

A Google Címkekezelő olyan hatékony eszköz, hogy megdöbbentem az információhiány miatt, amikor ezt a bejegyzést kutattam. Nos, nem egészen „információhiány”, hanem a rendelkezésre álló néhány hozzászólás nyilvánvaló képtelensége magyarázni, mi a Google Címkekezelő és mi az.


Ha további információt szeretne a Google Tag Managerről és annak beállításáról a WordPress webhelyén, akkor ne keresse tovább. Mert jöttél a megfelelő helyre.

Ebben a bejegyzésben felvázoljuk:

 • Mi a Google Tag Manager
 • Miért kell használni az eszközt, és
 • Hogyan telepíthetem manuálisan vagy egy plugin segítségével a WordPress webhelyére

Ráadásul a Google Címkekezelőt működés közben demonstráljuk, hogy képet alkothassunk arról, mit lehet elérni egy címkekezelő rendszerrel, mint senki más. Ezt mondjuk, mivel létezik más címkekezelő rendszerek, például a Tealium, a Qubit és az Adobe Experience Platform Launch, csak néhány említésre méltó.

Ennek az útból még sokat kell tanulni, tehát tegyünk bele bele.

Mi a Google Címkekezelő??

A Google Tag Manager egy fantasztikus eszköz a digitális nyomkövető igényeinek. Ez lehetővé teszi a címkék telepítését a webhelyén a kód szerkesztése nélkül. Homályos sokat? A világosabb kép érdekében először definiáljunk egy címkét a digitális követés szempontjából.

A címke csupán egy JavaScript-kód egy darabja, amelyet hozzáad a webhelyéhez, így aktív harmadik féltől származó funkciókat, például forgalom-elemzést, hirdetést és élő csevegést is folytathat. Egyes körökben a címkéket webes jelzőfényeknek vagy nyomkövető képpontoknak is nevezik.

A címke jó példája a Google Analytics követőkód, amelyet hozzáad a webhelyéhez, így nyomon tudja követni a forgalmat.

A címke teljes célja látogatói adatok gyűjtése az elemzéshez és a digitális marketing eszközökhöz. Ezeket a címkéket szolgáltató vállalatok például A Google Analytics, az AdWords, a Facebook, a LinkedIn stb. Címkeszolgáltatók.

Miért a Google Címkekezelő??

Hagyományosan, a címkék telepítése a WordPress webhelyen a kód manuális (vagy inkább közvetlenül) szerkesztését jelentette. A WordPressen ez különféle fájlok, például a header.php és functions.php többek között.

Most, ha továbbra is JavaScript-kódot ad hozzá a fájlokhoz, ez lelassítja webhelyét. Ezenkívül megnyitja webhelyét a biztonsági résekkel szemben, különösen, ha megbízhatatlan forrásokból származó címkéket megragad.

Az is probléma, hogy megtartja az összes kódot, amelyet az oldalain ad hozzá. Például frissítenie kell a címkéket, ha vannak változások, és ez azt jelenti, hogy alaposan bele kell mélyednie a kódba. Ez ismét nem kezdőbarát. Rengeteg hely van a hibára is. Tudod, hogy hibás ember.

Mit kell tenni?

Ha több címkével rendelkezik, fordulhat a Google Címkekezelőhöz, hogy mindegyiket egy központi helyről tudja nyomon követni.

Íme néhány előnye a hazautazáshoz:

 • A Google Tag Manager használatával soha nem kell soha többször másolnia a korábbi kódblokkokat a weboldalakra.
 • Az összes létező címkét áttelepítheti a Google Címkekezelőbe
 • A Google Címkekezelő egyetlen tárolót kínál több címke telepítéséhez és kezeléséhez intuitív irányítópulton keresztül, amely az egész folyamatot megkönnyíti
 • Ez a címkekezelő rendszer lehetővé teszi a címkék gyors telepítését. Például a Google Analytics kódjának a webhelyre másolása és beillesztése helyett hozzá kell adnia a Google Analytics követési azonosítóját a Google Címkekezelőhöz és a brácsahöz – a Google Analytics a webhelyén aktív
 • A Google Tag Manager beállítása a WordPress webhelyen ugyanolyan egyszerű, mint az A, B, C – A GTM hozzáadása a WordPresshez manuálisan egyszerű. A plugin használata még könnyebb. Válassza ki az Ön számára megfelelő módszert.
 • A Google Tag Manager segít sok adat gyűjtésében a marketing igényeihez. Olyan adatok, amelyeket más nyomkövető szoftver használatával elképzelhet. Ez időszerű és pontos adatokat eredményez – az a fajta adat, amely a siker és a kudarc közötti különbséget jelenti.
 • Kattintson és menjen címkék hozzáadásához a webhelyére, mivel a Google Tag Manager számos beépített integrációval rendelkezik, mint például az AdWords, az Analytics, a Google Optimize, az Adometry, a Crazzy Egg, a LinkedIn és a Shareholic.
 • Ezenkívül korlátlan címkéket hozhat létre az egyéni HTML támogatásnak köszönhetően

És mindent meg kell tennie, hogy manuálisan vagy egy plugin segítségével telepíti a Google Címkekezelő kódját a webhelyére.

A Google Címkekezelő ezután “feldolgozza” a JavaScript kódot az Ön számára, majd a tárolón keresztül biztosítja a webhely funkcionalitását. Ennek is van értelme? Biztosan remélem, hogy igen.

Például ahelyett, hogy a Google Analytics kódot hozzáadja a webhelyéhez, egyszerűen integrálnia kell az Analytics szolgáltatást a GTM-rel, és a munka elvégzett. Hallgassa meg, hallja – címkék hozzáadása a Google Címkekezelőbe a negyedik osztályosok dolga, amire soha többé nem lesz szüksége fejlesztőnek.

Egy millió kész funkció lesz, kíváncsi lehet, hogy miért ingyenes a Google Címkekezelő. Igen, ezt olvastam jól. Ez ingyenes. De ott van a prémium verzió, még több funkcióval és a 24 órás támogatással. Ennek ellenére kétlem, hogy bármikor szüksége lesz a prémium szolgáltatásokra, mert az ingyenes verziót a legfontosabb amigosokba csomagolják. Telepítve az összes adatgyűjtéshez szükséges funkcióval, például a profikkal.

Például elfoghat olyanokat is, mint a videókat néző felhasználók. Ezen felül láthatja, hogy az egyes felhasználók mennyi ideig nézte a videót. És ez csak a jéghegy csúcsa, sok mutatót gyűjthet.

Hátrányok

 • A Google Tag Manager ingyenes verziója nem kínál prémium támogatást
 • Van egy tanulási görbe, de akkor ismét a YouTube-nak van néhány szép videó a Google Címkekezelőben. E bejegyzés vége felé nézd meg néhány olyan videót, amelyet az erőforrások részben ajánlunk

Ez nem az érvek / hátrányok kimerítő listája, ezért folytatjuk. Tekerjük fel az ujjainkat, és szennyeződjünk le.

A Google Címkekezelő telepítése a WordPress programban

Ebben a szakaszban telepítjük a Google Tag Manager alkalmazást a WordPress webhelyére:

 • Kézzel, és
 • Beépülő modulon keresztül

További beavatkozás nélkül kezdjük el az üzletet.

Először hozzon létre egy Google Címkekezelő-fiókot

Az első lépés egy ingyenes Google Tag Manager-fiók létrehozása. Ezzel feloldja a híres GTM irányítópultot és az eszköz és a WordPress webhely integrálásához szükséges címkéket (vagy nyomkövető azonosítót)..

Menj a A Google Tag Manager webhelye. Jelentkezzen be Google-fiókjával (vagy hozzon létre egy fiókot, ha még nem rendelkezik ilyennel), az alább látható módon.

A rendszer átirányítja a gyönyörű Google Címkekezelő rendszergazda irányítópultjára. Ezután kattintson a Fiók létrehozása linkre, amint azt az alábbiakban bemutatjuk.

google tag manager admin

A következő képernyőn írja be a fiók nevét (ez lehet a vállalkozása), válassza ki az országát, és nyomja meg a gombot Folytatni gomb.

új google tag manager fiók létrehozása

Ezután írja be domain nevét a Konténer neve mezőt, és válassza ki háló. Ezután nyomja meg a teremt gombra, amint azt alább részletezzük.

Fogadja el a Google Tag Manager szolgáltatási feltételeit és az adatfeldolgozási feltételeket, ahogy az a következő képen látható.

A következő felbukkanó ablak jelenik meg, amely tartalmazza a Google Címkekezelő telepítési kódjait.

Tartsd nyitva a fenti lapot, mivel ehhez a két kódhoz szüksége lesz a Google Tag Manager kézi beállításához. Amint észreveszi, a GTM utasításokat ad a kódok beillesztésének helyére, de kihívást jelenthet, ha abszolút kezdő vagy.

De ne aggódj, pontosan megmutatjuk, mit kell tennie a következő részben.

Fontos tudnivalók, mielőtt folytatná:

 • Biztonsági másolatot készít a WordPress webhelyről, mielőtt módosítaná a témafájlokat
 • Még jobb, ha készít egy WordPress gyermek témát, és szerkesztheti azt a szülő téma helyett

A Google Tag Manager kézi beállítása

Egy új lapon jelentkezzen be a WordPress rendszergazdai irányítópultjába, és keresse meg Megjelenés> Szerkesztő.

Figyelem: a fenti képről a példánkban az Elegáns WordPress ingyenes téma gyermeketémáját használjuk. Néhány fájlt másolatunk is, pl. header.php, footer.php, rlt.css és 404.php a gyermek témájához. Beillesztjük a Google Tag Manager telepítési kódjainkat a header.php fájl.

Kattintson a téma fejlécére (header.php) a jobb oldali fájlnavigátorból az indításhoz header.php a témaszerkesztőben.

A GTM-fiókunkból az utasítások szerint az első kódot magasan kell beilleszteni a és a második kódot közvetlenül a megnyitás után  címke.

Láthatja a  és  címkék a header.php file? Az  a WordPress címke kissé másképp néz ki. Például a miénk néz ki >. Láthatja a fenti képen? Fogadok, hogy így lesz, lépjünk tovább.

Másolja az első kódot a Google Címkekezelőből, és illessze be magasan a  elem az alábbi képen látható módon.

Ezután másolja a második kódot, és illessze be azonnal a megnyitás után  címkét az alább látható módon.

Végül nyomja meg a Frissítse a fájlt gombot a képernyő alján, a módosítások mentéséhez. Most telepítve van a Google Címkekezelő az Ön webhelyén. Nagyon könnyű, mi??

Tegyük fel, hogy nem szereti a kód szerkesztését, és inkább egy plugint használna.

Hogyan adhatunk hozzá Google Tag Manager-et a WordPress-hez a beépülő modulon keresztül

Ebben a szakaszban egy remek plugint fogunk használni A DuracellTomi Google Címkekezelője a WordPress számára. Ez elérhető a WordPress beépülő modul repójában, azaz közvetlenül a WordPress adminisztrátori irányítópultjáról telepítheti. De ezt mondjuk, menjünk dolgozni.

Keresse meg a Beépülő modulok> Új hozzáadása a WordPress admin menüben.

Írja be a DuracellTomi WordPress Google Címkekezelőjét a keresőmezőbe, és miután megtalálta a plugint, nyomja meg a Telepítés most gomb.

A plugin telepítése után kattintson a Aktiválja gombot az alább látható módon.

A képernyő tetején található értesítés értesíti Önt arról, hogy a Google Tag Manager for WordPress használatának megkezdéséhez be kell írnia GTM-azonosítóját. Kattints a írja be a GTM azonosítóját link az alább látható módon.

A GTM azonosítóját a Google Címkekezelő fiókjában találhatja meg, az alább látható módon.

Másolja a GTM azonosítót a Google Tag Manager fiókjából, és térjen vissza a WordPress rendszergazda irányítópultjába. Helyezze vissza a WordPress webhelyére, illessze be a GTM azonosítót, és nyomja meg a Változtatások mentése gombot az alább látható módon.

És ez az! Most megtudta, hogyan kell egy plugin segítségével hozzáadni a Google Tag Manager-et WordPress-webhelyéhez. Út menni haver, út menni. Gyors tanulmány.

Most, hogy sikeresen felveheti a Google Címkekezelőt WordPress webhelyére, tegyük fel teszt-meghajtót. Ehhez a részhez hozzáadjuk a Google Analytics webhelyet anélkül, hogy kódot beillesztnénk az Ön webhelyére header.php.

Ha már van Google Analytics-kódja a webhelyén, akkor először törölnie kell, különben kétszer is rögzíti ugyanazokat az adatokat. És ezt feltétlenül nem akarjuk a marketingjelentéseiben.

A Google Analytics hozzáadása a WordPress-webhelyhez a Google Címkekezelő használatával

Menjen vissza a Google Címkekezelőhöz, és kattintson a Címkék a bal oldali navigációs menüben.

Ezután nyomja meg a Új gombot az alább látható módon.

A megjelenő előugró ablakban adja meg a címke nevét, majd kattintson az OK gombra Címkekonfiguráció jelölőnégyzet kiválasztásához (esetünkben a Google Analytics).

Választ Google Analytics – Universal Analytics amint az a következő képen látható.

Ezzel visszatér a címkekonfigurációhoz. Választ Lapnézet alatt Műsorszám típusa mivel az összes oldalmegtekintést szeretnénk jelenteni a Google Analyticsnek. Lásd az alábbi képet.

Alatt Google Analytics beállítások, választ Új változó. Ez megnyit egy új mezőt, ahol be kell írnia a Google Analytics követési azonosítóját. Ne felejtsd el megnevezni a változót az alábbi képen látható módon.

A Google Analytics követőazonosítójának megkereséséhez jelentkezzen be Google Analytics-fiókjába, és válassza ki a WordPress-webhely fiókját (ezt tegye meg, ha több webes tulajdonsággal rendelkezik a Google Analytics-fiókjában).

Ezután kattintson a gombra admin és keresse meg Követési információ> Követőkód. A követési azonosítóját látnia kell, amint azt a nr. Alább.

Másolja a követési azonosítót, és illessze be a változó konfigurációs mezőbe. Aztán nyomja meg a Megment gombot az alább látható módon.

Most csak be kell állítania a Google Analytics címke indítóját. kettyenés Kioldás új ravaszt választhat vagy hozhat létre.

Mivel az összes oldal forgalmát szeretnénk követni, továbbléphetünk a meglévő eseményindítóval (vagy létrehozhatunk egy új egyéni oldalt. Idő takarítása érdekében a meglévőt választottam Az összes oldal ravaszt az alább látható módon.

Végül nyomja meg a Megment gomb.

A címke tesztelése

Google Analytics-címkéje még nem él a webhelyén, de ellenőrizheti, hogy működik-e a Előnézet gombra, amint azt a következő képen szemléltetjük.

Miután a Google Címkekezelő előnézeti módba lépett, töltse újra webhelyét. A böngészőablak alján található Google Címkekezelő konzolablakban látnia kell a címkét, amely a webhely újratelepítésekor került ki..

Ha bejelentkezik Google Analytics-fiókjába, és navigál a Valós idő, látni fogja az oldalnézetét, amelyet éppen a webhely újratöltése után váltott ki.

Ott van! Természetesen láthatja a fenti képen? Gyere, hozzáadtam egy nyilat, hogy könnyebben megkönnyítsem. Ne feledje, hogy az adatok rögzítéséhez nem kellett közvetlenül hozzáadnia a Google Analytics-t (JavaScript-kódot) a webhelyünkhöz – minden adatjelentés a Google Címkekezelőn történik.

Ugyanez vonatkozik az összes címkére, amelyet a Google Címkekezelő segítségével ad hozzá – soha nem ad hozzá semmilyen kódot a webhelyéhez. De édes?

De a Google Analytics címkénket csak nekünk élünk, nem pedig a követni szándékozott felhasználók számára. Ahhoz, hogy a címke a webhelyen élő legyen, és elkezdje a tényleges adatok rögzítését, egyszerűen nyomja meg a gombot Beküldés gombot az alább látható módon.

Ez elindít egy bepattanó felugró ablakot, amely lehetővé teszi a verzió megnevezését és a leírás hozzáadását. Lásd az alábbi képet.

Végül nyomja meg a közzétesz gombot a fenti képen látható módon. Mindezek végén az élő Google Analyticsnek így kell kinéznie:

Hölgyeim és férfiak, ez az, amellyel felhasználhatja a Google Címkekezelő erejét. Hasonló módon hozzáadhat millió és egy címkét, és a webhelynek nem kell az összes kódot tartalmaznia. Felszólítom a Google Címkekezelő felfedezésére, hogy megtudja, mennyit érhet el ezzel az eszközzel.

Közötted és én köztem adtak el, és amint talán már észrevetted. Ez az első alkalom, hogy a dologt telepítettem élő blogomba. Azt tervezem, hogy a Google Tag Manager alkalmazását más blogjaimban is felhasználom.

További források

Reméljük, hogy bemutatónk a helyes irányba mutatott, amennyire a Google Tag Manager megértése és végrehajtása a WordPress webhelyén megy. Ha szeretne többet megtudni, íme néhány további forrás (ígértük, nem mi?) A megtekintési élvezethez.

Útmutató befejezése a WordPress Google Címkekezelőjéhez

A Google Címkekezelő egy hatékony eszköz, amely sok energiát jelent a kezedben a címkék kezelése és a műveleti adatok gyűjtése terén.

Az eszközt könnyen és gyorsan beállíthatja, azaz több ideje van arra, hogy megtervezze, hogyan fogja felhasználni az összes gyűjtött adatot. Az időszerű adatok gyűjtése szintén nagyszerű. Akkor miért nem adnád neki??

Van gondolata vagy kérdése a Google Címkekezelővel kapcsolatban? Tanuljunk együtt. Ossza meg gondolatait az alábbi megjegyzés szakaszban. Vidám és boldog adatbányászat!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map