6 módszer az e-mail lista elkészítéséhez és bővítéséhez a WordPress segítségével

6 módszer az e-mail lista elkészítéséhez és bővítéséhez a WordPress segítségével

Az e-mail lista nemcsak a közönség sebességének fenntartására szolgál, hanem felbecsülhetetlen eszköz az üzleti életben. Persze, hogy ez jó módszer arra, hogy az embereket többet térjen vissza. De lassan, folyamatosan kiépítheti a fogyasztói bizalmat azáltal, hogy ingyenes értéket biztosít. Ezt az eladást vagy ügyfelet alakíthatja tovább az úton. A legjobb az egészben, hogy nagyjából automatizálhatja az egész folyamatot. Csak növekednie kell és e-mail listát készíthet.


Ha még nem rendelkezik e-mail marketing szolgáltatóval, érdemes megnéznie a MailChimp, a SendinBlue vagy a MailPoet – amelyek mindegyike ingyenes terveket kínál kisebb méretű listákhoz.

1. Tegyen egy űrlapot az oldalsávba

Sidebar Form

Persze, könnyű másolni, beilleszteni az űrlap kódját, vagy telepíteni egy plugint, így gyorsan továbbléphet, hátradőlhet, pihenhet és figyeli, hogy a listája növekszik … igaz? Nos, nem pontosan. Ha ezt megtenné, akkor valószínűleg szörnyű konverziós ráta lenne. Szinte a látogatók nem jelentkeznek. Először is néhány rövid példányban kell dolgoznia, hogy kommunikáljon, miért érdemes feliratkozni. (Mindig emulálhat olyan regisztrációs űrlapokat, amelyek miatt a múltban el kellett adnia e-maileit, de győződjön meg arról, hogy az ugyanazon a hangon szól, mint a webhely többi része.)

A közös stratégia tovább halad a dolgokon, ha hozzáad egy kis dolgot az edény édesítéséhez. E-könyv, munkafüzet, videó tanfolyam, vagy akár egy termék próbaverziója. Amikor ezeket a dolgokat egy lista elkészítéséhez használják, ezeket gyakran nevezik a ólommágnes. Valami, amely arra buzdítja az embereket, hogy hagyják el e-maileiket.

Rengeteg blogger és marketingszakember esküszik erre a stratégiára, ahogy valószínűleg észrevetted, ha az évek során gyakran forgalmazott néhány (vagy sok) blogot. Egyesek azonban ragaszkodnak ahhoz, hogy hírlevelüket kínálják fel, mint a feliratkozás egyetlen okát, és csak azoknak az e-maileket gyűjtik, akik valóban érdeklődnek a jövőben néhány hírlevél megtapasztalása és elolvasása iránt.

2. Adjon hozzá egy regisztrációs űrlapot hozzászólások után

Természetesen manuálisan beillesztheti az űrlap kódját minden egyes írt bejegyzés után, vagy használhat egy egyszerű plugint is, hogy könnyen megtervezze és elhelyezze a jó megjelenésű űrlapokat a hozzászólások és az oldalak alatt. Nagyszerű optin WPForms – amely tökéletesen integrálódik a MailChimp, AWeber, Campaign Monitor, GetResponse, Constant Contact, Drip és Zapier rendszerekkel. Csak telepítse, készítse el az egyedi hírlevél űrlapot, majd illessze be az oldalakra. Fontos, hogy ismét végezzünk egy kis munkát a ravasz másolat készítésében, amely megfelel a webhely hangjának és karakterének.

3. Van Slide-in vagy Popup Form a webhelyén

Slide-in vagy Pop-up Optin forma

Ha MailChimp-et használ, akkor valójában van egy beépülő modulja, amely segítségével létrehozhat egy oldalt, majd egyszerűen beillesztheti a kódot a a kiválasztott téma header.php része, hogy felhasználhassa azt a webhelyén (használhat egy plugint, például Fejléc lábléc hogy hozzáadja ezt a kódot, ha kényelmetlenül érzi magát a témafájlok közvetlen szerkesztésénél.)

Ha nem, van néhány nagyszerű WordPress plugin (több funkcióval és előre megtervezett témákkal), amelyek több, mint a feladat elvégzése. Virágzás és SumoMe két nagyszerű lehetőség. Vagy használhat teljes értékű önálló ólomgenerációs szoftvert, amely például a MailOptin, OptinMonster vagy személyes kedvencünk Optimonk.

Mind a MailOptin, mind az OptinMonster fizetős opciók, ám sok funkcionalitást kínálnak, beleértve a / b tesztelést, könnyen emészthető analitikát és egyszerű optin formakészítőt. Mindkettő megéri a befektetést. A Bloomot is fizetik, ám véleményem szerint nem nyújt ugyanolyan rugalmasságot. A SumoMe lista készítőjének beszerzéséhez regisztrálnia kell a SumoMe-t. Ingyenesen kipróbálhatja, és számos más marketing eszközhöz is hozzáférhet (kiváló példa a munkahelyi ólommágnesre).

4. Tegye honlapját külön (vagy félig elkülönített) céloldalra.

Nyitóoldal

Nagyon sok nagyobb blogger és kisvállalkozástulajdonos tudja, hogy az e-mailek gyűjtése olyan fontos üzletmenet része, hogy webhelyüket az ügyfelek gyűjtésére fordítják. Ez néha azt jelenti, hogy létre kell hozni egy teljes céloldalt egy nagyon diszkrét kilépési lehetőséggel, például a „Folytatás a blogomhoz” lehetőséggel. Más esetekben a területre koncentrálnak hajtás felett, az a látható terület, amelyet először tölt be a böngészőbe, az e-mailek gyűjtésekor, és így a honlap egyfajta félig céloldal lesz.

Ha az első opciót választja, akkor egy olyan nyitóoldal-készítőt használhat, mint például a Thrive, a céloldal létrehozásához, majd egyszerűen beállíthatja webhelyének indexoldalává. A második megközelítést a félig céloldallal nehéznek tűnhet létrehozni, de nemcsak vannak témák, amelyek teljes mértékben ennek a megközelítésnek szentelték (például a Landing by Themify), hanem könnyen létrehozhat egy gyönyörű funkcionális oldalt egy oldalépítővel vagy egy olyan témával, mint például Teljes.

Az eddig említett módszerek problémája az, hogy mindegyik olyan tényezőre támaszkodik, amelyet rövid távon sokkal nehezebb javítani., forgalom. Ha nem sok ember látogat fel webhelyét, akkor természetesen nem sok ember feliratkozik hírlevelére vagy tanfolyamára. Ezt akkor is megteheti, ha még nem indította el teljesen webhelyét, hamarosan egy beépülő modul használatával. Éppen ezért a következő módszerek mind a forgalomra, mind az e-mail előfizetőkre összpontosítanak.

5. Földelje meg a vendég posta és küldje el a forgalmat a céloldalra.

Vendég kiküldetés

A vendégbejegyzés egyszerűen olyan üzenet, amelyet Ön ír és közzétesz valaki más blogjában vagy webhelyén. Ha már létrehozott egy kapcsolatot más bloggazdákkal / vállalkozástulajdonosokkal a niche-ben, elérheted őket, és átadhatod azokat a gondolatokat, amelyekről úgy gondolja, hogy hasznosak lennének a közönség számára (ha nem, akkor kapcsolatokat építhetnek az űrben lévő emberekkel)..

Emlékezni nyomon követni. Ez az, ami a múltban néhány alkalommal bekerített az ajtóba, egy egyszerű nyomon követési e-mail, kb. Egy héttel az első után. Őrizze meg udvariasan és egyszerűen, gyorsan tegye vissza a javaslatát.

Ugyanakkor, bár rövid távon működhet pusztán a mennyiség miatt, javaslom a „spam and imádkozz” megközelítést, amelyben egyszerűen csak egy sablon alapján küld egy embert e-mailen, mivel hidakat égethet oda, ahol egyébként rendelkezhetett volna. jó kapcsolatot létesített.

Az optimális eredmény eléréséhez válasszon olyan blogokat, amelyek közvetlenül vagy közvetve (például egy vendégposta az egészséges táplálkozási blog gyors, hatékony edzéséről) kapcsolódnak a webhelyén foglalkozó témához (témákhoz). Ezután tegyen erőfeszítéseket annak kutatására, hogy milyen tartalom tűnik a leginkább a közönségnek. Ez eltér a blogok között. Néhány helyen a jegyzetfüzetet kedvelő közönség található, mások nagyon mély személyes történeteket szeretnek a próba-, hiba- és végül a sikerről.

Ezután dönthet úgy, hogy elküldi őket a szokásos céloldalra, vagy akár megteszi a további mérföldet, és elküldi őket egy olyan céloldalra, amely 100% -osan az adott vendégpostai közönség számára van kialakítva. A saját nyelvükön írják, és esetleg exkluzív ajánlatot vagy ajánlatot kínálnak számukra a normál ólommágnes mellett..

A stratégia nagyszerűsége az, hogy megismételhető. Még egynél több vendég feladhat ugyanazon a webhelyen. Ha helyesen csinálja, más néven tényleg szánjon időt és erőfeszítést egy emlékezetre (és megosztásra) érdemes darab létrehozására, ez javítani fogja a kapcsolatát azzal a személlyel is, aki engedi kölcsönvenni a színpadát.

6. Partner valakivel (tegyen közös vállalkozást)

joint-venture-team-munka

Ha a forgalommal küzd, de már van egy minőségi e-könyve / tanfolyam / terméke, amelybe hisz, megpróbálhat más emberek segítségét toborozni. A bloggerek exkluzív ajánlatokat kínálhatnak a közönségnek, például esélyt, hogy ingyenesen megkapja könyvét / tanfolyamát.

Ha a tartalma jó minőségű, és már létrehozott néhány referenciát néhány befolyásolóval az Ön térében, akkor ez sokkal könnyebb lehet, mint gondolnád. Ismét javaslom a „spam and imád” megközelítést. És ismét emlékezzen arra, hogy kövesse nyomon.

Összefoglalva tippeket az e-mail listájának bővítéséhez

Míg a közönség felépítésének és a közönség tagjainak ügyfelekké alakításának első lépése természetesen a forgalom, és elsősorban a látogatók bevonása, a második lépés annak biztosítása, hogy folyamatosan visszatérjenek. Ha nem térnek vissza, csak véletlenszerű személyek lesznek, akik egyszer beléptek az Ön webhelyére. De ha csatlakoznak a hírleveléhez, lassan megismerkednek veled és mire gondolsz. Vagy ha már jön a forgalom, akkor használja az 1-4. Módszer bármelyikét, vagy kombinálhatja azt. Ha azonban továbbra is küzd azzal, hogy az embereket meglátogassa a webhelyén, akkor dolgozzon az 5–6 felé.

Futtat hírlevelet, e-mailt vagy más e-mail listát? Szeretnénk hallani néhány tippet (és biztos vagyok benne, hogy a többi olvasónk is) – például az, hogy miként kezdetben növeli az e-mail listáját, vagy hogyan tartja az embereket feliratkozásban?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map