5 egyszerű lépés egy szerzői webhely létrehozásához és több könyv eladásához a WordPress segítségével

Egyszerű weboldal létrehozása a szerzői webhely létrehozásához és több könyv eladásához a WordPress használatával

Az Amazonéval Kindle Direct Publishing Ha könyörtelen módon szabadon kiadja a könyveit, a szerzők száma egyre növekszik. Noha a kiadói rész könnyebb, mint valaha, a dolgok marketing oldala egyre összetettebb kihívást jelent. Mivel egyre több szerző foglalkozik könyvkereskedelemmel, nehéz lehet kitűnni a tömegből.


Az expozíció növelésének és a több potenciális olvasóval való kapcsolatteremtés egyik módja a saját szerzői webhely létrehozása. Ez nemcsak lehetőséget kínál Önnek, hogy kibővítse elérhetőségét, hanem lehetőséget kínál arra, hogy több könyvet és egyéb terméket értékesítésenként több bevételt szerezzen..

Ez a lépésről lépésre bemutatja, mennyire egyszerű a WordPress-en egy olyan platform felépítése, amely bemutatja a könyveit, extra társult jövedelmet szerezhet, és új olvasókat vonzhat a blogolással. Kezdjük el!

1. lépés: Válassza ki a platformját

WordPress.org, önkiszolgáló WordPress

Új webhely felállításához különféle platformok érhetők el. Javasoljuk, hogy használja az ön házigazdáját WordPress a viszonylag könnyű használat és a magas szintű rugalmasság érdekében. A webhely tényleges tárolásához egy olyan szolgáltató, mint például a Bluehost, olcsó lehetőség olyan árazási szintekkel, amelyek mindenféle felhasználó számára megfelelőek.

Webhelyének beállításához egyszerűen válassza ki az igényeinek megfelelő Bluehost árképzési lehetőséget, majd telepítse a WordPress a egy kattintás a fiókjában található lehetőség. Ha elakad, különféle támogatási csatornákat kínálnak, amelyek segítenek minden lépésnél – még akkor is, ha teljes kezdő vagy.

2. lépés: Testreszabhatja webhelyének kialakítását és funkcionalitását

Miután telepítette a WordPress programot, ideje elkezdeni a webhely testreszabását. Az egyik első döntés a WordPress téma kiválasztása. Egyszerűen fogalmazva: egy téma diktálja webhelyének általános megjelenését, tehát nagy döntés. A választás elkényezteti Önt, mivel mindenféle ingyenes és prémium WordPress-téma elérhető az Ön igényeinek megfelelően.

A szerzők számára egy nagyszerű ingyenes téma egyik példája a saját Zero Free Responsive Blogging téma. Ez a tiszta és minimalista téma lehetővé teszi, hogy gyönyörű képeket mutasson be, miközben felhívja a figyelmet írott munkájára:

A Zero Free téma.

További lehetőségeket keres? A Total WordPress téma kiemelkedő, többcélú téma, amely teljes mértékben integrálva van a népszerű Visual Composer drag and drop oldalkészítőbe, így bármilyen egyedi elrendezést létrehozhat. Ezenkívül a téma a WordPress Customizer beépített lehetőségeinek százaival érkezik, amely lehetőséget ad a színek, elrendezések, betűtípusok és még sok más finomítására a témában..

Összesen, egy többcélú WordPress téma az újratöltők számára

Miután kiválasztotta a témát, testreszabhatja azt a téma beállításaiban található lehetőségek segítségével. Az egyes témák valami különféle lehetőséget kínálnak, bár a legtöbb lehetővé teszi a színek, a betűtípusok és a háttér módosítását. Ha nincsen kreatív alkotóeleme, akkor a legjobb, ha a dolgok elején egyszerűek, és néhány alapvető hüvelykujjszabályt követ.

Ezen felül telepítenie kell néhány plugint, úgynevezett plugin-t, hogy javítsa a WordPress alapvető funkcióit. Míg egyesekre nincs szükség, mások egyértelműen nélkülözhetetlenek – és több ezer ingyenesen található a WordPress.org plugin könyvtár. Például a. Segítségével több könyvborítót is megjeleníthet honlapján WD csúszka bővítményt, vagy mutathatja be könyve véleményeit egy olyan bővítménnyel, például a jó vélemények a WordPresshez.

Végül hozzá szeretné adni a saját képeit. Míg a prémium példák megtalálhatók például a Shutterstock, sok ingyenes Creative Commons licenccel képek megtalálhatók például a Pixabay.

3. lépés: Hozza létre és tegye közzé a legfontosabb oldalakat

Bár vannak olyan alapvető oldalak, amelyekre minden weboldal szüksége van, a webhely legfontosabb oldalainak a „Névjegy” és a „Könyvek” oldalaknak kell lenniük – tehát szánjon időt arra, hogy elkészítse az önéletrajzát, és mutassa meg könyvborítóit és leírásait. Fontolja meg egy kapcsolatfelvételi űrlap hozzáadását egy plugin segítségével, például Kapcsolatfelvételi űrlap 7. Ez könnyen elérhetővé teszi az olvasókat, az értékelőket és a kiadókat. Ha készen áll, el akarja menteni vagy közzétenni az oldalait.

Ezenkívül ne felejtsük el hozzáadni a szociális megosztási gombokat ezekre az oldalakra, hogy a rajongók megoszthassák azokat másokkal. Jetpack kiváló plugin szilárd megosztási opcióval, miközben SumoMe emellett választási lehetőségeket is kínál.

4. lépés: Adjon hozzá nagyszerű tartalmat

Az olvasók vonzásának egyik módja az, hogy frissítse webhelyét friss tartalommal, blog vagy hírcsatorna formájában. Nem kell, hogy naponta vagy akár hetente legyen, de ha alkalmanként frissítést biztosít, a meglévő látogatói visszatérhetnek, és újakat is vonzhatnak. Az olyan szerzők, mint Anthony Horowitz, Bernard Cornwell és Carolyn Jewel, ismerik a jól karbantartott blog értékét..

Anthony Horowitz híroldala.

Anthony Horowitz blogját rendszeresen frissítik.

Ha kíváncsi, hogy milyen típusú tartalmat kell tartalmaznia, akkor az a lényeg, hogy releváns legyen a jelenlegi és leendő olvasói számára. Küldhet könyvrészleteket, kiadható híreket, karakterprofilokat vagy akár könyv-áttekintéseket.

Ha még szorosabb kapcsolatot szeretne létrehozni az olvasókkal, fontolja meg egy hírlevél felállítását annak érdekében, hogy az előfizetőknek e-mailben értesülhessenek a kiadásokról, aláírásokról és promóciókról. Szolgáltatások, mint például MailChimp és Aweber segít az e-mail lista létrehozásában és kezelésében a webhelyen keresztül.

5. lépés: Forgalom növelése

Most már beállította webhelyét, ideje vonzza a látogatókat. Olyan sokféle módon lehet a webhelyére irányítani a forgalmat, hogy a téma megérdemli a saját könyvét! Itt van azonban néhány kulcsfontosságú módszer a megközelítéshez:

 1. Közösségi média: Ha van közösségi média fiókja, kezdje el linkeket közzétenni a webhelyére, és kérje meg követőit, hogy osszák meg őket másokkal.
 2. Vendég hozzászólások: Kérdezzen vendégbejegyzést olyan webhelyeken, amelyeket Ön szerint potenciális olvasói meglátogathatják, de győződjön meg arról, hogy a webhely lehetővé teszi, hogy a weboldal linkjét felvegye a bejegyzés végére..
 3. Keresőoptimalizálás (SEO): Optimalizálja tartalmát úgy, hogy jól szerepeljen a keresőmotorokban.

Megállapítottuk, hogy annyit kell írni a témáról, egy post nem elég. Ezt figyelembe véve, ha már kimerítette az összes forgalmi keresési lehetőséget, olvassa el a cikkünket, amelyben további tippeket talál a forgalom növelésére a WordPress-webhelyre.

6. lépés: Keressen pénzt webhelyén

Természetesen webhelyének fő célja új olvasók elérése, és végül több könyv eladása. Az értékesítés fellendítése azonban nem az egyetlen módja annak, hogy profitáljon a szerző webhelyéről. Az affiliate marketing könnyen beépíthető bevételi stratégiájába, és nagyon jövedelmezővé válhat – különösen, ha magas a forgalom.

A szerzők egyik legszembetűnőbb társult társulása az Amazon Associates. Miután jóváhagyták, kérhet linkeket a könyveihez, majd beágyazhatja azokat a Könyvek oldalba, és bárhova másutt, amelyet a webhelyen említenek..

A keresés során olyan társult programokat is találhat, amelyek relevánsak az Ön webhelyének tartalmához. Biztosítanak szöveges linkeket, amelyeket fel lehet helyezni a webhelyére, vagy alternatívaként képeket is nyújthatnak, amelyeket beágyazhat üzenetekbe, oldalakba vagy widgetterületekbe.


Noha a saját munkájának publikálása még soha nem volt ilyen egyszerű, könyveinek meghirdetése továbbra is kihívást jelent. Mivel oly sok szerző versenyez az olvasók körében, nehéz lehet kiemelkedni és kapcsolatba lépni a potenciális rajongókkal.

Ezzel a hat lépéssel létrehozhat egy szerzői weboldalt, amely összeköti az olvasókkal, segít több könyv eladásában, és lehetőséget kínál további társult jövedelemszerzésre. Összefoglaljuk:

 1. Válassza ki platformját.
 2. Testreszabhatja webhelyének kialakítását és funkcionalitását.
 3. Készítse el statikus oldalait.
 4. Adjon hozzá nagyszerű tartalmat.
 5. Növelje a forgalmat a webhelyére.
 6. Keressen pénzt webhelyén.

Van saját tippe a szerzői weboldal létrehozásához? Tudassa velünk az alábbi megjegyzés szakaszban!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map