WordPress vs Drupal: Hvilken er den bedste platform til dit websted?

WordPress vs Drupal: Hvilken er den bedste platform til dit websted?

Du vil tage en af ​​de vigtigste beslutninger om dit websted, inden du selv begynder at bygge det.


Valg af den bedste platform er en beslutning, der vil påvirke alle aspekter af dit projekt. Fra dets design til sikkerhed til udviklingsomkostningerne har hver populær platform sine egne træk, der vil påvirke, hvordan du nærmer dig dit websted.

To af de mest populære (og mest argumenterede om) platforme er WordPress og Drupal. I denne vejledning til WordPress vs Drupal vil vi i detaljer se på fordele og ulemper ved hver mulighed. Efter at have læst denne artikel skal du have en bedre idé om, hvilken der bedst passer til dit projekt.

En introduktion til WordPress

WordPress.org

WordPress er det mest populære CMS med ca. 31% af alle websteder, der er afhængige af det. Endvidere viser et kig på Google Trends dig, hvor populært det sammenlignes med Drupal som:

Google Trends WordPress vs Drupal

WordPress indeholder et stort samfund, som giver uvurderlig support til de mange typer websteder, du kan opbygge. Det er faktisk muligt at bruge WordPress til at oprette alt fra en simpel blog til et stort nyhedswebsted som CNN.

WordPress er rettet mod det generelle publikum, hvilket betyder, at enhver gennemsnitlig webudvikler kan tilpasse deres eget WordPress-websted.

Det er vigtigt at påpege, at vi med WordPress mener wordpress.org snarere end wordpress.com. Vi har dækket forskellene mellem de to i vores WordPress.com vs WordPress.org artikel.

Lad os kort se på nogle af fordele og ulemper ved at bruge WordPress:

Fordele ved WordPress

 • Softwaren er gratis at bruge
 • Du kan tilpasse den til, hvordan du vil bruge dens temaer og plugins
 • Det er meget mere tilgængeligt for begyndere
 • Du kan tilføje komplekse funktioner uden kompleks PHP-kodning
 • Dens popularitet betyder, at det har et stort samfund af tilhængere
 • Der er et antal “out of the box” -funktioner, du kan lege med
 • Det er generelt billigere at udvikle et websted ved hjælp af WordPress end andre platforme

Ulemper ved WordPress

 • Det har historisk set udgjort en større sikkerhedsrisiko end dens konkurrence
 • Du er ansvarlig for dets sikkerhed og vedligeholdelse
 • Selvom det har en masse funktionalitet, stemmer det ikke helt med Drupals – men kløften er lukket markant
 • Dets brugervenlighed kan betyde, at mange websteder ser utroligt ens ud

En introduktion til Drupal

Drupal

Generelt betragtet som det valgte CMS for udviklere, har Drupal et ry for at være den bedste mulighed, hvis du søger at opbygge et meget tilpasset websted.

Sammenlignet med WordPress er Drupal ikke så populær. På trods af at have været i længere tid (siden 2000) er det ansvarlig for lidt over 2% (eller omkring 41 millioner) af alle websteder.

Drupal er dog afhængig af en række større websteder, herunder The Economist og NASA.

Fordelene ved Drupal

 • Det giver det største potentiale for tilpasning af dit websted, hvis du har brug for en kompleks
 • Det betragtes som mere sikkert
 • Har en række kraftfulde funktioner inklusive tilpassede felter og visninger – selvom disse nu også kan bruges på WordPress

Ulemper ved Drupal

 • Det er dyrere at oprette et brugerdefineret websted
 • Der er en langt stejlere læringskurve
 • Det kan være et mareridt at opdatere dit websted til den nyeste Drupal-version
 • Mangler en brugervenlig indholdsskabende oplevelse
 • Drupals mest fleksible funktioner såsom brugerdefinerede felter kræver en betydelig investering i tid til implementering

Priser for WordPress vs Drupal

Det er sikkert, at den afgørende faktor, når det gælder valg af dit CMS, vil være omkostningerne. Naturligvis er omkostningerne til at downloade enhver software vigtige. Men hvis du planlægger at køre et mere komplekst websted, vil du tage hensyn til de udviklingsomkostninger, der følger med det.

WordPress-omkostninger

Det er gratis at installere og oprette et websted med WordPress, men det koster at bygge et mere komplekst WordPress-websted.

Mens størstedelen af ​​plugins er gratis, er der et antal premium-dem, som du skal betale for at få et websted med indbygget funktionalitet. Imidlertid arbejder disse generelt op til $ 100 – $ 200 højst for plugins, der mere end beviser deres værdi i det lange løb. Hvis du desuden vælger at ansætte en udvikler, skal du også medtage de omkostninger.

De andre omkostninger, du skal overveje, er at være vært for dit websted. Alle WordPress-websteder er selvhostede, hvilket i det mindste betyder, at du faktisk ejer det. Den anden gode nyhed er, at godt som Bluehost og WPEngine er overkommelige. Hvis ingen af ​​disse fungerer for dig, er der en række andre fantastiske WordPress-hostingmuligheder, du kan vælge imellem.

Drupal omkostninger

Drupal er også et gratis værktøj, men endnu en gang betyder et gratis værktøj ikke udvikling er gratis. Medmindre du er en erfaren udvikler, bliver du næsten helt sikkert nødt til at betale nogen et betydeligt beløb for at oprette dit websted i betragtning af Drupals kompleksitet.

Du kan selvfølgelig vælge at bygge dit Drupal-websted selv, men selvom du muligvis sparer penge, vil du investere en betydelig mængde tid – især hvis din viden om tilpasset kodning mangler.

Den største bekymring omkring Drupal er måske omkostningerne ved opgradering. Drupal-websteder er ikke fremadkompatible, hvilket betyder, at de kræver en komplet genopbygning, når en ny version frigives. Sådanne er de høje omkostninger, som mange udviklere vælger at forblive på Drupal 7 snarere end at opgradere til Drupal 8. Mens du muligvis sparer penge, står du tilbage med et websted med stadig forældede funktioner.

I lighed med WordPress tilbyder Drupal en række gode hostingmuligheder (inklusive Siteground & Cloudways) der tager sig af alle dine krav til overkommelige priser. Hver vært har forskellige fordele afhængigt af den type websted, du bygger, så det er værd at shoppe rundt, inden du bestemmer dig for en bestemt.

Priser sammenlignet

Når det kommer til at opbygge et professionelt websted, er WordPress helt klart den mere omkostningseffektive mulighed. Uanset om du gør det selv eller stoler på en udvikler, vil du investere langt mindre både økonomisk og med hensyn til tid.

Når det kommer til opgradering af dit websted, fungerer WordPress desuden meget billigere. Som regel koster genopbygning på WordPress omkring halvdelen af ​​beløbet som på Drupal.

WordPress vs Drupal temaer

Naturligvis skal dit websted fungere godt, men det betyder ikke, at du skal kassere, hvordan det ser ud. Uanset hvilken type websted du opretter, vil du have et robust tema at opbygge fra.

WordPress

WordPress-tema-bibliotek

WordPress Temakatalog har 3.700 gratis muligheder, der giver dig en bred vifte at gennemse og finde den perfekte til din hjemmeside. Desuden tager disse temaer forskellige typer websteder, så du vil være sikker på at finde et, der matcher det, du leder efter.

Mens WordPress.org og uafhængige udviklere tilbyder et antal gratis WordPress-temaer, kan du også vælge et premiumtema. Premium-temaer er ideelle, hvis du leder efter en mulighed med flere funktioner og muligheder for at tilpasse. Derudover kommer de generelt med mere regelmæssige opdateringer og bedre support.

Hvis du beslutter dig for at investere i en, kan du stole på en række temamarkeder såsom ThemeForest med en track record for at levere gode og pålidelige temaer til alle typer websteder. På ThemeForest alene kan du vælge mellem mere end 11.000 premium WordPress-temaer.

Du vil nemt kunne skræddersy dit tema ved hjælp af WordPress Customizer. WordPress-værktøjet hjælper dig med at foretage væsentlige ændringer af dine sideelementer.

Drupal

I mellemtiden tilbyder Drupal langt færre muligheder end WordPress med omkring 2.700 tilgængelige temaer. Ikke kun mangler du valg, men mange af dem vil være tilpasset kodet. Dette betyder, at du har brug for en udvikler, der hjælper dig med at gøre dit websted til at se attraktivt ud.

Hvis du imidlertid er en erfaren udvikler, er Drupal en fantastisk mulighed, da det generelt ikke tilbyder forudkonfigurerede indstillinger. Derfor kan du styre nøjagtigt, hvordan dit websted skal se ud, uden at de forud valgte design.

Temaer sammenlignet

For sin rene variation og antallet af muligheder, slår WordPress Drupal hands-down. Desuden gør muligheden for straks at implementere “out of the box” -design og nemt tilpasse dem din rejse til et afsluttet websted langt lettere.

Hvis du arbejder for en klient med specifikke designanmodninger og komplekse tekniske krav, er Drupal imidlertid den bedre mulighed.

Funktioner og funktionalitet sammenlignet

Som regel har Drupal som regel vundet netop denne kamp. Men den seneste udvikling i WordPress betyder, at den tilbyder mange af de funktioner, der engang gjorde Drupal så imponerende.

WordPress

En almindelig myte i debatten mellem WordPress og Drupal er, at du ikke kan tilføje det samme niveau af funktioner i WordPress. Udviklingen i plugins på WordPress betyder dog, at du kan komme meget tæt på Drupals funktionalitet. Ikke kun det, men du kan bruge disse WordPress-plugins sikkert i den viden, at du ikke behøver at røre nogen PHP.

Værktøjssæt tilpasset udvikling

Info & download

Fremkomsten af ​​plugins som Toolset og et antal sidebygere betyder, at du nu kan tilføje et antal af de samme funktioner, der engang gav Drupal en sådan fordel på dette område. Desuden betyder udvidelsesmuligheden af ​​en dataarkitektur, der er drevet af disse plugins migrerer fra Drupal til WordPress er lettere, end du tror.

Derudover tilbyder WordPress tusinder af andre plugins, der tager højde for en lang række funktioner uanset det websted, du bygger. Et kig gennem WordPress-arkiv viser, hvor omfattende dets katalog er. En anden god måde at identificere de bedste premium plugins til dig er ved at gennemsøge markedspladser som CodeCanyon.

Drupal

I stedet for plugins bruger Drupal moduler til at udvide dit websteds funktioner og tilføje yderligere funktionalitet. Med mere end 40.000 moduler at vælge imellem, Drupal har historisk set haft overtalen over sine konkurrenter med hensyn til dens evne til at hjælpe dig med at oprette de ideelle tilpassede websteder.

Mange af de mest efterspurgte funktioner fra brugerdefinerede felter til taksonomier og adgang blev oprettet ved hjælp af Drupal og dets moduler. Hvis en fleksibel, udvidelig indholdsarkitektur er det, du har brug for, har Drupal været det bedste CMS at henvende sig til.

Men med dette niveau af kompleksitet er der stadig en stejl indlæringskurve, der skal overvindes, hvis du ønsker at få det bedste ud af det.

Funktioner og funktionalitet sammenlignet

Mens der engang var en klar vinder i Drupal, har WordPress indsnævret kløften og endda overhalet det i øjnene på nogle udviklere.

Mange af de funktioner, som Drupal fik sit navn til, kan nu replikeres med WordPress:

 • Tilpassede indlægstyper – Hvis dit WordPress-tema ikke allerede inkluderer tilpassede indlægstyper (for eksempel har Total allerede en portefølje, personale og attester), så er en tilføjelse som Værktøjssætstyper kan give dig en “Drupal-lignende” metode til at oprette sektioner til dit websted i WordPress
 • Brugerdefinerede felter – Begge ACF og værktøjssæt giver dig nu muligheden for at tilføje information til hver posttype ligesom på Drupal
 • Taxonomier – Du kan bruge værktøjssæt til at replikere Drupals ordforråd og oprette dine egne tilpassede kategorier
 • Adgang – Værktøjssæt kan bygge på de 5 grundlæggende WordPress-brugerroller for at skabe brugerdefinerede dem ligesom med Drupal
 • Post-forhold – Forbind dit indhold, der ligner, hvordan Entity Reference fungerer på Drupal

Ikke kun kan du nu oprette alle disse funktioner på WordPress, men de er mulige uden kompleks PHP-kodning, hvilket betyder, at du vil spare betydelig tid på at tilføje dem. Det samme kan ikke siges for Drupal.

WordPress ‘nyt Gutenberg indholdsredaktør skal gøre det endnu nemmere at tilføje indhold til dit websted ved hjælp af dens blokbygningsmetode. Imidlertid, Drupal Gutenberg er nu også tilgængelig, efter at dens skabere har overført redaktøren til CMS.

Ja, det kan diskuteres, at Drupal stadig er mere fleksibel og tilbyder meget mere robuste funktioner. Men der er en sag, der skal gøres, at Drupals komplekse infrastruktur tilbyder langt mere smerte end gevinst. Medmindre du er villig til at investere tid i at lære at kode disse tilpassede funktioner eller penge på en udvikler, der kan, er WordPress den billigere og lettere mulighed.

Ydeevne og sikkerhed

Sikkerhed er stadig et område, hvor Drupal nyder en fordel i forhold til WordPress. Mens kernen er sikker, ligger problemet for WordPress i nogle af dets tredjepartsudvidelser.

Ifølge a undersøgelse af Wordfence, plugins skyldede 55,9% af alle cyberangreb. Heldigvis vil anvendelse af sund fornuft tjene de mest presserende sikkerhedsproblemer omkring plugins. Begræns antallet af plugins, du installerer. Brug kun plugins, der regelmæssigt opdateres. Og selvfølgelig ved at holde dem opdateret vil det styrke din websides sikkerhed.

I mellemtiden er dens sikkerhed stadig et af Drupals vigtigste salgssteder. Mens der har været eksempler på sikkerhedsmæssige bekymringer – den nylige Drupalgeddon 2 angreb kommer til at tænke på – Drupal har fundet det færrest antal angreb sammenlignet med WordPress og Joomla siden 2005.

WordPress er sikkert, men i betragtning af dens popularitet vil det altid være mere sårbart over for angreb end Drupal. Begge samfund reagerer hurtigt på eventuelle bekymringer. Men det store antal plugins og temaer på WordPress betyder, at du skal være forsigtig for at undgå at downloade noget, der er dårligt kodet. Selvom du ikke vil gå galt med et af disse valg, er Drupal mere sandsynligt, at du beskytter dig mod overtrædelser.

Support til WordPress vs Drupal

Når du har travlt med stramme frister for at få dit projekt i gang, kan pålidelig kundesupport være afgørende for at sikre, at dine planer ikke udsættes af mindre problemer.

WordPress support

WordPress ‘popularitet overalt i verden betyder, at der er et væld af udviklere og designere, der er klar til at hjælpe dig med nogen af ​​dine bekymringer.

Mens der ikke findes et centralt supportsystem, vil du være i stand til at finde svar på dine irriterende spørgsmål til WordPress support samt nyttig dokumentation. Derudover har premium-temaer og plugins deres egne dedikerede supportteams til at hjælpe dig med eventuelle problemer i forbindelse med dem.

Drupal

Ligesom WordPress har Drupal også en meget aktiv fællesskab såvel som dens support sektion, hvor eksperter vil være i stand til at tale dig gennem eventuelle langvarige spørgsmål. Her finder du også dokumentation, chatrum og andre ressourcer til at hjælpe dig.

Drupals markedsplads er en anden stor ressource, hvor du kan oprette forbindelse til professionelle tjenester, der viser en historie om de problemer, de har løst. Selvom du kan være sikker på, at du modtager den bedst mulige service, skal du forvente at betale lidt mere for den luksus.

WordPress og Drupal sammenlignet

Både WordPress og Drupal giver dig et højt niveau af dedikeret support til dine websides bygningsbehov. Som det er tilfældet med begge dele, bliver du nødt til at bruge lidt mere på den bedste en-til-en-tjeneste, men det er generelt det værd.

WordPress vs Drupal – Hvilken platform skal du vælge?

Mens begge har deres fordele og ulemper, er det tydeligt, at de vigtigste fordele, som Drupal engang nød, har været begrænsede.

Drupal er en fantastisk mulighed, hvis du søger at oprette et tilpasset websted, men du kan nu gøre det samme med WordPress uden den komplekse kodning. Fremkomsten af ​​plugins som Toolset og de forskellige sidebygere betyder, at du nu kan oprette websteder på “Drupal-måde” uden nogen af ​​de stress, der følger med det.

Hvilket CMS foretrækker du? Del dine tanker om WordPress vs Drupal i tankerne nedenfor …

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector