Populære WordPress-plugins til at tilføje kategorier og tags

Populære WordPress-plugins til at tilføje kategorier og tags

Har du nogensinde gået ind i et bibliotek og søgt efter en bog? Hvordan fandt du din bog blandt de tusinder, der er taget op der? Sikkert, fordi bøgerne blev stablet i pæne rækker, der var mærket. Du søgte under ‘Fiktion’ eller ‘Non Fiction’. Hvis fiktion var det, du ledte efter, kunne du indsnævre din søgning for at vælge mellem genrer som ‘Fantasy’, ‘Mystery’, ‘Thriller’, ‘Romance’, ‘Comedy’ og så videre. Hvis du havde valgt ‘Komedie’, kiggede du længere under specifikke forfattere for at finde den nøjagtige bog, du ville have.


Ligesom indeksering i et bibliotek hjælper dig med at finde den bog, du leder efter, vil kategorier og tags hjælpe en læser, der lander på dit websted, til at finde det nøjagtige indlæg, de leder efter. I ovenstående eksempel kan du sammenligne overskrifterne ‘Fiktion’ og genrerne til kategorier og den specifikke forfatter eller bogtitlen til Tags. Kategorier og tags hjælper brugere og søgemaskiner med at indsnævre deres søgning for at finde det nøjagtige indlæg, de leder efter.

Kategorier og tags er de forskellige måder, som WordPress hjælper dig med at organisere indhold for at gøre det let søgbart. Hvis du vil have den tekniske betegnelse for dem – Taksonomi.

Disclaimer: WPExplorer er tilknyttet et eller flere produkter, der er anført nedenfor. Hvis du klikker på et link og gennemfører et køb, kan vi foretage en provision.

Forskel mellem kategorier og tags

Du har muligvis nu en god idé om forskellen mellem kategorier og tags fra eksemplet ovenfor. Men for at sige det mere tydeligt,

 • Mærker beskriver indlægget på en temmelig specifik måde. Kategorier er hierarkiske, et generisk hoved, der indeholder mere specifikke underhoveder.
 • Kategorier indeholder indlæg, der falder ind under den samme gruppe eller hoved eller underhoved, tags bruges til indlæg, der ikke rigtig kan opdeles i nogen kategori.
 • URL’erne til kategorier kan få så længe du vil have det – Bøger / fiktion / komedie / forfatter. URL’erne til tags er typisk kortere – Forfatter / titel.
 • Alle stillinger skal tildeles én kategori. Som standard bruger WordPress ‘Ikke kategoriseret’ (Du kan ændre det i indstillingerne). Men alle indlæg behøver ikke at være mærket.
 • Hvis antallet af poster med det samme tag vokser, kan du vælge at beholde tagget eller opgradere det til en underkategori.

Kategorier og tags gør det lettere for læseren at gennemse dit websted. Det er bedst at tilføje dem på tidspunktet for oprettelsen af ​​stillingen. Kategorierne bliver rammen for dit websted, og så skal du vælge kategorioverskrifter med omhu.

Naturligvis vil bloggen udvikle sig over tid, og du skal muligvis tilføje yderligere kategorier. Ændring af dem senere vil betyde, at du mister værdifulde backlinks og muligvis glider i SEO-placeringer, for ikke at nævne de 404 fejl, der kan krybe i. Så uden at have for mange kategorier i starten, prøv at finde det optimale antal til din blog, der vil gør det let at blive søgt.

Er det vigtigt for SEO-formål ?

Kategorier og tags hjælper søgemaskiner, når de undersøger dit websted for de rigtige nøgleord. Dit indlæg vises i søgeresultaterne, når der søges efter kategori eller tag. Et enkelt indlæg kan falde i flere kategorier og have mange tags.

Penaliserer søgemaskiner duplikatindhold? Opinionen blandt eksperter er delt, men den enkle regel, du skal følge, er, gør det det lettere for din læser at finde? Hvis det vil gøre det lettere, skal du gå videre og tilføje. Du kan altid vælge at vælge en No Follow-indstilling med Yoast SEO-pluginet.

Brug af ofte anvendte beskrivelser til kategorier og tags kan hjælpe søgemaskiner med at finde dem bedre. Tilføjelse af kategorier og tags bør dog ikke gøres med søgemaskiner i tankerne. Den vigtigste overvejelse bør være at gøre det let for læseren at finde dig ved hjælp af almindeligt anvendte beskrivelser.

Der er adskillige plugins, der kan hjælpe dig med at knytte kategorier og tags til indlæg. De hjælper dig også med at administrere indlægene og giver dig kontrol over, hvordan kategorierne og tags fungerer. Nogle af de populære og ofte anvendte plugins fremhæves her.

Automatisk posttagger

Hvis du synes det er kedeligt at tagge alle dine indlæg, skal du slå op Automatisk posttagger. Baseret på en nøgleordsliste, som du udarbejder, mærker dette indlæg alle dine indlæg automatisk, når du gemmer dem eller offentliggør dem.

Automatisk posttagger 1

Der kræves lidt arbejde i starten. Installer plugin og aktiver det. Opret en liste med tags og relaterede ord. Du kan tilføje dem fra indstillingssiden eller fra dit indlæg. Hvis du allerede har en tagliste, kan den importeres i CSV- eller JSON-format.

Automatisk posttagger 2

Når du har gjort dette, begynder plugin at gøre sit job. Det registrerer de nøgleord, der bruges i titlen og indholdet, og tilføjer automatisk tags. Hvis du ikke har tagget dine tidligere indlæg, kan dette plugin tilføje tags til ældre indlæg i bulk. Et simpelt plugin, der gør et godt stykke arbejde og kan downloades gratis fra WordPress-plugin-biblioteket.

Udvidet tags-widget

Dette er den første af to premium-plugins på min liste. Udvidet tags-widget er et avanceret plugin, der giver dig total kontrol over tagging af dine indlæg. Det tager stedet for standardmagasmidgets widget i WordPress.

Udvidet tags widget WordPress Plugin

Brug dette plugin til at tilføje tags til poster i over 20 tagformater. Link, rediger eller vis tags og skjul tomme tags med dette plugin. Mærker kan adskilles og bestilles på enhver måde, du vil. Du kan angive, hvor mange tags der skal vises, samt inkludere eller ekskludere specifikke tags.

Plugin understøttes godt af forfatteren, der også er åben for forslag til, hvilke funktioner der skal inkluderes i den næste opdatering. Det kan købes på CodeCanyon for $ 6.

Liste over kategoriposter

Brug af en kortkode, dette plugin vil vise indlægskategorien klogt på en side eller et indlæg. Kortkoden indsættes, mens du skriver eller redigerer en side eller et indlæg, og indlægget vises under denne kategori. Du kan også bruge en widget, der er inkluderet i plugin, men vælg kortkoden for maksimal funktionalitet.

Vis indstillinger for kategoriindlæg

Brug kortkoden til at angive antallet af poster, der skal vises, rækkefølgen, de skal vises, og kategorinavnet. Navn på postforfatter, dato og mange andre elementer kan vises. Alle elementer kan tilpasses med CSS og HTML. Hvis du støder på fejl, skal du kontrollere de ofte stillede spørgsmål, hvor der findes et antal kortkodeløsninger.

Seneste indlæg Widget udvidet

Hvis du vil vise dine seneste indlæg i en widget, skal du prøve Seneste indlæg Widget udvidet. Indlæg kan hentes fra enkelt, flere eller specifikke kategorier eller endda fra specifikke tags.

seneste indlæg udvidet widget

Seneste indlæg hjælper dig med at gøre mange ting – tilføj miniaturebilleder, taksonomi og uddrag på displayet, indstil titlen URL, vis de seneste indlæg efter kommentarantal eller efter dato, vis dato for ændring og vis læs mere eller indstillinger for posttype. Så du har virkelig en hel del kontrol over, hvordan og hvad du skal vise under de seneste indlæg.

Kategorier til tags konverter

Føjede du forkert en kategori til et indlæg i stedet for et tag? Eller gjorde du det modsatte – tilføj et tag til et indlæg i stedet for en kategori ? Kategorier til tags konverter hjælper dig med at vælge det forkert kategoriserede eller mærkede indlæg og rette fejlen. Du kan ændre det begge veje, fra kategorier til tags og tags til kategorier.

Kategorier til tags konverter

Efter installation og aktivering af plugin kan du få adgang til det fra menuen Funktioner. Dette plugin kan spare dig for timevis af arbejde, hvis du tilfældigvis blander kategorier og tags til dine indlæg.

Opret tags og kategorier for sider

Normalt er kun indlæg kategoriseret og tagget. Men hvis du også vil gøre det samme med dine WordPress-sider, er dette det plugin, du skal henvende dig til. Antallet af aktive installationer (30000+) angiver, at mange brugere også ønsker at kategorisere deres sider.

Opret tags og kategorier for sider

Opret tags og kategorier for sider tilføjer de samme kategorier og tags til sider, der bruges til dine indlæg. Dette gør det lettere for dine læsere at gennemse dine sider.

Webstedskategorier

Webstedskategorier er det andet premium-plugin på min liste. Det taler her, fordi det kan være særligt nyttigt for multisitet netværk.

Webstedskategorier

Du kan kategorisere hele websteder med webstedskategorier. Det giver netværksadministratorer fleksibilitet og kontrol, der hjælper dem med at oprette så mange kategorier, som måske kræves. Relaterede kategorier kan vælges på tilmeldingstidspunktet. Webstedsbeskrivelser, tilpassede kategoriikoner og avatarer kan gøre det til en behagelig søgeoplevelse i netværket for brugere. Det er ideelt til indkøbscentre, uddannelsesnetværk eller et blogsamfund.

Når du har installeret dette plugin, kan du vise kategorilisterne på mange måder – indbyggede lister, dropdown, gitter eller harmonika stil. Listerne kan bestilles eller ikke sorteres. Kategorisiderne kan også tilpasses meget.

Mest populære tags

Mest populære tags hjælper dig med at fremhæve dine websteds mest populære tags og kategorier fremtrædende i en sidebjælke eller i et hvilket som helst widgetiseret område.

Mest populære tags

Antallet af kategorier og tags, der skal vises, samt størrelsen på hver kan angives af dig. Du kan også integrere en tag-sky i dine indlæg og sider ved hjælp af kortkode.

Cool Tag Cloud

Cool Tag Cloud

Cool Tag Cloud  får dine tags til at se pæn ud i et indlæg. Det skaber en sky omkring tags, der er lydhør og vises korrekt i alle browsere. Størrelsen på skrifttyperne på tags er begrænset til 17px.

Seneste indlæg efter kategori

Seneste indlæg efter kategori

Seneste indlæg efter kategori  er det valgte plugin, hvis du vil vise nylige indlæg fra en bestemt kategori. (Ikke alle dine seneste indlæg, men kun dem fra en bestemt kategori). Du kan vælge den kategori, der skal vises, antallet af indlæg og titler.

Nogle flere praktiske plugins, som du kan prøve, hvis du har den specifikke anvendelse til dem:

 • Sammenklappende kategorier  udvider listen over kategorier og underkategorier. Det er primært designet til at blive brugt som en widget, men du kan bruge kode til at tilpasse den. Det kan også udvides til at vise indlæg.
 • Kategori Sticky Post tager din flagskibsartikel og lægger den oppe øverst på hver arkivside for den kategori. Du kan vælge den kategori, som et klistret indlæg skal have, og du kan kun sætte et indlæg til hver kategori. Når der vises en liste over indlæg fra den kategori, vises det klistrede indlæg lige øverst. Plugin kan tilføje nogle lette stylingeffekter for at fremhæve indlægget.
 • Hver gang du tilføjer en kategori, vises indlægets URL på denne måde – mydomain.com/category/my-category/. Hvis du ikke kan lide “kategori”, der vises i URL’en, kan du bruge Fjern kategori-URL. Det fjerner ‘kategori’ fra alle permalinks i din WordPress. Din URL vises nu som mydomain.com/my-category/. Det er et simpelt plugin, der ikke kræver nogen konfiguration, som bare skal uploades til dit plugins-bibliotek i indholdsmappen.
 • Ultimate Category Excluder giver dig mulighed for at ekskludere kategorier fra din forside, arkiver, feeds og søgninger. Du kan bruge dette, når du vil beholde indhold, der muligvis ikke er interessant for alle læsere, og du ikke ønsker, at det skal være meget synligt.
 • Kategori Funktioner Billeder hjælper dig med at indstille et fremhævet billede for hver kategori. Så hvis du har glemt at tilføje et fremhævet billede til ethvert indlæg, vil dette plugin gøre det for dig, hvis du har oprettet et standardkategoribillede.

Afslutningsvis

Kategorier og tags gør det lettere for brugeren fra frontend og for admin fra backend. Nu hvor du ved lidt mere om kategorier og tags, end du gjorde ved starten af ​​denne side, kan du prøve at bruge dem på din WordPress. Hvis du har andre nyttige muligheder, skal du dele dem med os i kommentarerne herunder!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map