Vodič za web hosting za početnike

Vodič za web hosting za početnike

U ovom smo članku prikupili sve važne informacije koje su vam potrebne kao novi webmaster kako biste uspješno planirali i izgradili vlastitu web stranicu. Tri su glavna koraka koja biste trebali uzeti u obzir pri izradi web stranice: morate odabrati web domaćina, naziv domene i aplikaciju za kreiranje i upravljanje sadržajem vaše web stranice s.


Kako odabrati web domaćina?

Odabir web domaćina prvi je korak koji biste trebali uzeti u obzir pri pokretanju projekta za web mjesto. Da bi vaša web stranica bila dostupna na World Wide Webu, trebate vam mjesto na kojem ćete je ugostiti. Ovo mjesto pruža pružatelj web hosting usluga. Web hosting kao usluga uključuje prostor na kojem se pohranjuju datoteke vaše web stranice, promet na vašoj web stranici i puno dodatnih usluga kao što su zaštita vatrozida, tehnička pomoć, usluge e-pošte, FTP pristup, registracija imena domena, alati za izgradnju web stranice i još mnogo toga.

Da biste odabrali web host za svoju web lokaciju, morate uzeti u obzir nekoliko važnih problema:

Cijena: Možete li ići s besplatnim domaćinom?

Mnogi webmasteri traže besplatne davatelje web hostinga, barem za svoju prvu web stranicu. To je razumljivo – ne znate kako usporediti hosting usluge i provjeravate njihove cijene. Pa kad jednom pokrenete web mjesto, vidjet ćete da postoji nekoliko drugih stvari koje se također računaju, od cijene. Na primjer, besplatni ili vrlo jeftini domaćini objavljuju oglase na vašim web stranicama i pružaju vam nikakvu tehničku pomoć. U nastavku smo naveli neke od najvažnijih čimbenika pri odabiru gdje ćete ugostiti vaš mrežni projekt

Povratne informacije korisnika

Usporedite li nekoliko pružatelja usluga hostinga koji zadovoljavaju vaš proračun i tehničke zahtjeve, idite i provjerite povratne informacije kupaca. Mnogo je informacija u Googleu, Yahoo-u ili specijaliziranim hosting direktorijima. Zasigurno ćete vidjeti je li davatelj pouzdan, ako brzo odgovara na tehnička pitanja, ispunjava li produžetak brojeva obećanih u indeksu i ako se kupcima sviđa.

Tehnička podrška

Tehnička pomoć uvijek je potrebna od vašeg web domaćina, barem s vremena na vrijeme. Kada počnete raditi na svojoj web stranici, pojavit će se pitanja: Kako započeti; Kako učitati datoteke; Kako stvoriti račun e-pošte itd.

Ponekad će vam trebati odgovore na ta pitanja što je prije moguće ili čak odmah. Zato vaš web domaćin mora pružiti pomoć u tehničkoj podršci 24×7. Na vaša tehnička pitanja trebate odgovoriti u roku od najviše 1-2 sata. Osim brzine odgovora, provjerite je li podrška tehnički kompetentna. I nemojte ići u potragu za telefonskom podrškom – telefonske linije za podršku uvijek su zauzete kada vam trebaju. Najučinkovitije tvrtke koriste sustave za prodaju ulaznica gdje isporučujete sve tehničke detalje potrebne za odgovor na vaše pitanje u roku od sat vremena ili manje.

Značajke hostinga: web prostor, propusnost, CPU, PHP ograničenja itd.

Značajke web hosting planova stalno rastu. U 2003., maksimalna kvota prostora na disku po zajedničkom planu hostinga bila je 5 MB. U 2009. Nekoliko pružatelja usluga nudi manje od svega. No provjerite Uvjete korištenja za više detalja o tome što može biti ograničeno.

Da li pružatelj usluga hostinga podržava:

 • E-pošta, POP3, SMTP, IMAP, Autoresponders, prosljeđivači e-pošte:

Ako imate svoju web lokaciju, vjerojatno biste željeli imati adrese e-pošte na vlastitoj domeni, na primjer: Ova je adresa e-pošte zaštićena od neželjenih robota. Za pregled vam je omogućen JavaScript.. Možete provjeriti POP3, SMTP (i IMAP) kako biste imali mogućnosti web pošte. Provjerite naša ako možete postaviti adresu e-pošte da automatski šalje pošiljatelja prisutnom porukom (Automatski odgovor). Pogledajte, primjerice, da li prosljeđujete poruku s jednog e-maila na drugi: sve e-poruke koje dolaze Ova je adresa e-pošte zaštićena od neželjenih robota. Za pregled vam je omogućen JavaScript. na koji se treba oprostiti Ova je adresa e-pošte zaštićena od neželjenih robota. Za pregled vam je omogućen JavaScript.

 • PHP, MySQL, Cron poslovi:

Mogućnosti PHP / MySQL postaju sve važnije zbog dinamičke web stranice. Cron poslovi mogu vam biti potrebni za programe koje je potrebno povremeno pokretati (npr. Jednom dnevno).

 • Alati za web stranice – Blogovi, CMS, galerije, forumi:

Domaćin vam može pružiti besplatne alate za izradu vaše web stranice, poput blogova, CMS-a, galerija, foruma. Ovi će alati olakšati posao na vašoj web stranici i uštedjet ćete mnogo novca na web dizajnerima i programerima.

 • Opcija e-trgovine – Košarica, SSL (Secure Socket Layer):

Ako planirate pokrenuti web mjesto za e-trgovinu, možda će vam trebati SSL certifikat i košaricu. Ovi objekti obično uključuju paket s većom cijenom ili dodatne troškove. Sigurno će vam trebati SSL certifikat ako planirate prikupiti podatke o kreditnoj kartici na svojoj web lokaciji.

 • Upravljačka ploča:

Ova je značajka posebno važna ako želite održavati web mjesto ili je imati netko drugi da je održava. Na upravljačkoj ploči izvršit ćete izmjene na web mjestu, učitati datoteke, promijeniti lozinke za svoj račun, dodati / izbrisati račun e-pošte, upravljati bazama podataka itd..

 • DreamWeaver, GoLive, Flash:

Možda želite kreirati web mjesto pomoću softvera za izgradnju web mjesta poput GoLive ili DreamWeaver. Dobro je provjeriti podržava li vaš pružatelj web hostinga ove alate.

Ako slijedite ove osnovne smjernice, imat ćete pouzdanu, učinkovitu i zadovoljavajuću uslugu hostinga koja će pridonijeti uspjehu vašeg poslovanja još mnogo godina.

Ovdje smo pregledali 10 najboljih tvrtki za web hosting u Velikoj Britaniji, tako da možete odabrati bilo koju od njih i budite sigurni da imate sjajnog pružatelja usluga creva u Velikoj Britaniji..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map