SiteGround pregled hostinga u oblaku

Cloud hosting jedna je od najzanimljivijih i najkorisnijih tehnologija dostupna na internetu za vlasnike web stranica, administratore, dizajnere i kodiste. Upotreba oblaka hostinga vaše web stranice zapravo se nalazi na više poslužitelja što vam omogućuje korištenje više resursa kao i obično. U slučaju da je jedan od poslužitelja oblaka ako je izvan mreže, postoje i drugi koji mogu učiniti da vaša web stranica ostane internetska.


S hosting hostinga u oblaku možete dobiti suvišnu pohranu, fleksibilnost, mnoštvo funkcija i najbolju dostupnu uslugu web hostinga. Sada možete mijenjati softver koji koristite kao što želite jer se on izvodi na više poslužitelja i nema ograničenja kao u zajedničkom web hostingu. Stabilnost i sigurnost također se nude na svakom poslužitelju koji ima vlastiti sigurnosni softver. Uz to, svoj hosting hosting plan možete nadograditi kad god želite samo dodavanjem novog CPU-a, nove memorije ili novog prostora na disku.

SITEGROUND Logo
Uptime
996
UBRZATI
998
PODRŠKA
997
CIJENA
942
ZNAČAJKE
955
GREEN
950
INOVATIVNI
989

SiteGround je web hosting tvrtka koja nudi web usluge osnovane 2004. Danas SiteGround upravlja s više od 2000 ulaznica za podršku, 1000 telefonskih poziva i 2000 poruka putem chata uživo. Također imaju približno 500.000 domena. SiteGround posjeduje višestruke podatkovne centre na tri kontinenta: u američkom Chicagu, u Londonu u Velikoj Britaniji, Amsterdamu NL i Singapuru SG. SiteGround ima višestruke aspekte objekata, poput visoko dostupne mreže, suvišnih električnih sustava i vrhunske fizičke sigurnosti.

Jedna od najzanimljivijih usluga web hostinga koja nudi SiteGround je Cloud hosting. Ova vrsta web hostinga je skalabilan, brz i u potpunosti upravlja. Nakon što kupite cloud hosting, dobit ćete i 24/7 premium podršku zajedno s drugim važnim značajkama kao što su skalabilni resursi, brza platforma, besplatni CDN, periodične sigurnosne kopije i upravljani poslužitelji.

Sustavi upravljanja sadržajem

Jednostavno možete koristiti više sustava za upravljanje sadržajem i svaki od njih dostupan je s vlastitim značajkama. Neki od ovih CMS-a su:

 • WordPress je jedan od najpopularnijih sustava za upravljanje sadržajem. SiteGround nudi WordPress Cloud hosting s instalacijskim programom jednim klikom koji može pokrenuti WordPress web mjesto samo jednim klikom miša, automatski se ažurira kako bi se dobila najnovija WordPress verzija, SuperCacher osigurani dodacima i postavkama za Memcache, SSH i WP-CLI za potpunu kontrolu svoju web stranicu WordPress i još mnogo toga.
 • Magento je jedan od najpopularnijih sustava za upravljanje sadržajem e-trgovine koji koristi puno internetskih trgovina, a verzija koju pruža SiteGround dolazi s jedinstvenim sustavom za predmemoriranje, instalacijom jednim klikom, SSH omogućuje i GIT predinstalacijom.
 • Drupal je još jedan popularni sustav za upravljanje sadržajem koji nudi SiteGround zajedno s hostingom u oblaku i s Drupal Supercacher koji ubrzava Drupal web mjesto, jednom kliknite automatski instalacijski program, Drush predinstalaciju i Git integraciju..
 • Joomla je posljednja platforma koja dolazi s oblakom hostinga na SiteGroundu, ali dolazi i s JHackGuard instalacijom, instalacijom jednim klikom, instalacijom SuperCachera, automatskim ažuriranjima i Git integracijom.

Osnovne značajke hostinga u oblaku

Svi planovi hostinga oblaka uključuju pristup WHM i cPanel, ali i Apache server, operativni sustav CentOS, poslužitelj Exim Mail, vatrozid IP tablica, baze podataka MySQL 5 i PostgreSQL, 5 PHP verzija, skriptu za automatsko instaliranje softvera, 1 namjenski IP, besplatno ime domene , besplatni privatni SSL i SSH pristup.

U osnovi postoje 4 različita plana:

 • Ulaz koji košta oko 48 £ mjesečno, a dolazi s 1x 3.0GHX CPU-om, 2 GB DDR3 RAM-a, 20 prostora za spremanje diska i 5TB propusnosti..
 • Poslovanje koje košta mjesečno oko 64 £, a uključuje 2×3,0 GHz CPU, 2 GB DDR3 RAM-a, 40 GB prostora na disku i 5 TB propusnosti..

Business Plus malo skuplje košta oko 90 funti i ima 3 GB DDR3 RAM-a i 60 GB prostora na disku. Sve ostale značajke su iste kao u poslovnom planu

 • Enterprise je najskuplji plan. Košta oko 112 eura mjesečno i dolazi s moćnim hostingom u oblaku koji koristi 4×3.0GHz CPU, 4GB DDR3 RAM-a, 80 GB prostora na disku i 5TB propusnosti.
 • Custom je točno onaj plan kakav želite za sebe jer ga možete kreirati ispočetka. Minimalni resursi koje možete tražiti su oni iz Entry plana i možete tražiti maksimalno 16 CPU jezgara, 16GB RAM-a i 200GB Disk Storage. U slučaju da želite maksimalno sav resurs, to će vas koštati oko 370 funti mjesečno.

Sve cijene su dostupne bez PDV-a i svi planovi nude vašu širinu od 5 TB.

Kako naručiti plan hostinga u oblaku

Da biste kupili plan hostinga u oblaku, morate odabrati željeni plan ili registrirati novu domenu ili koristiti postojeću koju imate. Ako želite registrirati novu domenu, pomoću alata za provjeru domena možete pronaći dostupnu domenu i odabrati odgovarajuće proširenje.

Uz to morate upisati svoje podatke, podatke o zaporki, podatke o plaćanju i odabrati dodatne usluge ako su vam potrebne, poput Registracije domena koja je u ovom slučaju besplatna, Privatnost domene koja vas košta oko £ 13 godišnje, SSL certifikat i privatni DNS koji besplatni su za planove hostinga u oblaku, WHMCS koji košta oko £ 6 mjesečno i HackAlert Monitoring koji košta 13 £ godišnje.

Zašto smo odabrali SiteGround

SiteGround često ažurira kernel poslužitelja i upravljačke ploče i sve njihove usluge, poput: apache + PHP, MySQL, Exim, itd.. SiteGround prati napade – mrežne i hakerske pokušaje, neželjenu poštu, nenormalno korištenje resursa od strane korisnika i nepravilnosti na razini poslužitelja.

Usporedba značajki hostinga u oblaku SiteGround i drugih značajki hostinga u oblaku drugih tvrtki

Ako SiteGround nudi 5 planova za hosting u oblaku, druge web stranice nude manje planova kao što je DreamHost. No, DreamHost nudi dva glavna plana: jedan za web mjesto i jedan za pohranu. DreamCompute se koristi za izradu web i mobilnih aplikacija, a ima i značajke kao što su potpuni pristup korijenu, API pristup, prilagođeni Linux i još mnogo toga. Cijena za DreamCompute kreće se od £ 4,5 mjesečno i može ići i do £ 96, ovisno o potrebnim resursima. DreamObjects koristi se za pohranu datoteka. Ima značajke poput korisničkog sučelja, neograničen ulazni prijenos i skalabilan je. Cijena kreće od 0,025 £ za svaki GB mjesečno.

DigitalOcean nudi mogućnost upotrebe SSD poslužitelja u oblaku za manje od jedne minute kreiranjem trenutnog računa. Tvrtka nudi pouzdane i skalabilne poslužitelje u oblaku s cijenama između £ 5 i 80 £ mjesečno.

HostGator ima 33% popusta za svoj prvi hosting hosting plan pod nazivom Hatchling Cloud. Ovaj plan košta 5,95 funti i dolazi s jednom jedinom domenom, 2 GB RAM-a, 2 CPU-a i zajedničkim SSL certifikatom. Preporučeni plan je Baby cloud koji kao popust od 41% košta gotovo £ 7 mjesečno i ima neograničene domene, 4 GB RAM-a i 4 CPU-a. Posljednji plan je Business Cloud onaj s popustom od 39% i sa 6 GB memorije i 6 CPU-a. HostGator dolazi za planove za hosting u oblaku sa značajkama poput integriranog predmemoriranja, intuitivne nadzorne ploče i upravljanja resursima.

Usporedba između hostinga u oblaku SiteGround i ostalih usluga web hostinga SiteGround

SiteGround nudi više vrsta web hosting usluga, od kojih svaka ima svoje značajke. Jedna od web hosting usluga koje nudi SiteGround, osim oblaka, su i usluge WordPress hostinga koje dolaze s besplatnim prijenosom, besplatnim nazivom domene za živo, besplatnim predlošcima instalacija jednim klikom zajedno s velikom brzinom, jakom zaštitom, dnevnim sigurnosnim kopijama, automatskim ažuriranjima i još mnogo toga. StartUp plan možete koristiti s cijenama oko £ 4, GrowBig koji košta oko £ 9, GoGeek koji košta 15 £ mjesečno. Svi planovi imaju više GB diskova za pohranu između 10 i 30 i veliku propusnost počevši od 10.000 posjeta do 100.000 posjeta.

Joomla hosting je još jedan sjajan web hosting koji nudi SiteGround, a ima gotovo iste značajke kao i WordPress s istim cijenama.

Dijeljeni web hosting također je dostupan s istim značajkama i istim cijenama za klijente SiteGround, dok namjenski poslužitelji imaju skupe cijene od 200 do 360 funti. Ovisno o željenom planu, možete nabaviti Intel Xeon E3 1230 CPU s 3,20 GHz, 4CPus, 8 procesora, 8MB cachea, 5TB propusnosti i 500 GB HDD-a, bilo dva Intel Xeon E5 2620 CPU s 2 GHZ CPU-a i 12 Cores , 24 niti i predmemorija više od 10 MB. Uz to, za posljednji paket dobit ćete 2TB HDD. Ova je usluga najskuplja, pa se ne preporučuje jednostavnim korisnicima poput oblaka.

Zašto smo odabrali SiteGround

Uz prosječno vrijeme odziva manje od 15 minuta na ulaznicama i gotovo nikakvo čekanje na chatu i telefonu, dobivate najbolju podršku!

POSJETITI Logotip SiteGround I dobiti naš popust

tehnička

 • 99,9% neispravno jamstvo
 • SSD diskovi za sve planove
 • Poboljšane performanse s NGINX, HTTP / 2, PHP7 i besplatnim CDN-om
 • Autoupdates korisničkih aplikacija
 • Vrhunska LXC tehnologija, automatizirano nadgledanje i svakodnevne sigurnosne kopije
 • Stroga pravila zaštite vatrozida
 • Besplatno postavljanje; Prijenos
 • Neograničen promet, e-poruke, DB-ovi
 • Besplatne dnevne sigurnosne kopije
 • cPanel i SSH pristup
 • Besplatno CloudFlare CDN
 • Najbolje performanse na web mjestu s SuperCacherom
 • Autoinstaller za lakši start
 • Novi brzi poslužitelji s izvrsnim performansama
 • Data centar u Londonu
 • nijedan

podrška

 • 24/7 Tehnička podrška
 • Besplatno postavljanje; Prijenos
 • Besplatne dnevne sigurnosne kopije
 • 24/7 Europska linija za podršku
 • SysAdmins će se brinuti za vaše karte za 10 minuta
 • Nema vremena čekanja na chatu i telefonu
 • Osim hostinga pružaju stručnu aplikacijsku podršku (WordPress, Joomla, Magento)
 • Nismo pronašli nijednog

cijena

 • Fleksibilni planovi
 • Može se kupiti mjesečno
 • Povrat novca 30 dana
 • Obnova je malo skuplja

Zaključak

Čak i ako usluga hostinga u oblaku od SiteGround-a može biti malo skuplja od zajedničke, trebali biste ga odabrati kako biste imali sigurnosnu kopiju vaše web lokacije u slučaju da postoje neki tehnički problemi. Pomoću planova hostinga za oblak posjetitelji mogu na Googleu i drugim tražilicama vidjeti spremljenu verziju vaše web stranice čak i ako je ona zapravo izvan mreže.

Uz to, SiteGround ne pokušava prevariti ljude govoreći da nude neograničene resurse. Predstavljaju svoje planove samo onakvi kakvi zapravo jesu. U usporedbi s drugim web hosting tvrtkama, SiteGround nudi kvalitetu, brzinu, podršku i niske troškove vezano za usluge web hostinga u oblaku. Možete koristiti isti softver s cloud hostingom kao što ste htjeli koristiti s drugim vrstama web hostinga kao što su Magento, Joomla, PrestaShop, WordPress i tako dalje. Možete dobiti i popuste ako unaprijed plaćate više mjeseci i možete dobiti druge besplatne dodatne resurse, poput besplatnog imena domene.

Ovdje možete provjeriti i ostale Top UK web hosting tvrtke, recenzije i usporedbu.

Posjetite SiteGroundPosjetite SiteGround
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map