Povećajte brzinu svoje web stranice pomoću HTTP / 2

Povećajte brzinu svoje web stranice pomoću HTTP / 2

Na modernom webu sve se milisekunde postižu na web mjestu. To zavisi od strukture vaše web stranice, ali od testova koji su izvršili CloudFlare i LoadImpact, vaše web mjesto može imati koristi od 20% do 200% + povećanje brzine od prelaska na novi HTTP / 2 protokol. Ovaj test prikazuje razliku u brzini prilikom učitavanja stranice s više zahtjeva.


HTTP / 2 je binarni protokol koji koristi samo jednu vezu po poslužitelju. Omogućuje brže performanse TLS-a, podržava veću sigurnost i pojednostavljuje vaše web aplikacije. Izvrsno je rješenje za većinu web lokacija i CMS-a poput WordPress-a. Ako želite dodatno ubrzati web mjesto, ovdje imamo još 33 savjeta.

Hoćeš ne koristi s HTTP / 2 ako vaša web aplikacija poslužuje velike datoteke koje je moguće preuzeti i medijske stream. U ovom slučaju vjerojatno ne želite TLS, a multipleksiranje ne daje nikakve koristi kada se koristi samo jedan stream..

Uvod u HTTP / 2

HTTP / 2 glavna je revizija tradicionalnog okvira za prijenos podataka HTTP / 1.1, koji vjerno služi Svjetskom webu petnaestak godina kao primarna metoda učitavanja web imovine putem TCP veza.

Umjesto da je zamišljeno prepisivanje protokola HTTP / 2 umjesto toga je re-izraz HTTP koda i koristi iste metode, kodove statusa i semantiku jezika za rješavanje izazova s ​​kojima se danas suočava naslijeđeni HTTP okvir. Prvenstveno, HTTP / 2 nastoji smanjiti kašnjenje učitavanja na web stranicama povećanjem broja neispunjenih zahtjeva koje stranica može podnijeti bez pribjegavanja ‘hakovima’ kao što su zaoštravanje domena, pridruživanje i sprintanje.

Za što se koristi HTTP / 2 i zašto ga koristiti?

Razvijen od strane HTTP radne grupe za Internet inženjering, HTTP / 2 temelji se na ranijem SPDY protokolu razvijenom od strane Googlea i koristi se za rješavanje eskalacijskih problema s troškovima unutar korištenja podataka njihovih mrežnih centara i sastoji se od dvije specifikacije: naime Hypertext Transfer Protocol v. 2 i format kompresije zaglavlja HPACK.

Kompresija zaglavlja posebno značajno smanjuje broj kružnih putovanja potrebnih za potpuno učitavanje podataka; ovo je posebno korisno za mobilne klijente, a obično ćete vidjeti kašnjenje u suprotnom trajanju od nekoliko stotina milisekundi. Okvir SPDY / 2 odabran je kao osnova za novi sustav, a otkad je implementacija HTTP / 2 Google prošla s planovima uklanjanja podrške za SPDY u korist novih i poboljšanih protokola.

Naposljetku, poboljšavate performanse svog hostinga.

Kako radi

HTTP / 2 koristi binarne protokole, za razliku od tekstualnih okvira HTTP / 1.x okvira, jer su ti protokoli kompaktniji i lakše ih je analizirati ‘na žici’.

Na starijim nacrtima postojala su četiri načina na kojima je stranica mogla raščlaniti linijsku poruku; u novom okviru ovo je svedeno na samo jedan poziv. Kao i ovo, the uključivanje pune multiplex podrške znači da su uklonjena osnovna pitanja blokiranja naslijeđenih protokola, omogućujući više od jednog zahtjeva i poruke odgovora “u letu” preko jedne TCP veze u bilo kojem trenutku.

HTTP2

(izvor slike Nginx)

To je važno jer HTTP / 2 i dalje omogućuje samo jednu TCP vezu, dijelom i zbog činjenice da većina modernih web stranica koristi više izvora. Višestruka veza s različitih mjesta polazišta povećava korištenje mrežnog resursa preglednika izvan onoga što je razumno, pa HTTP / 2 umjesto toga koristi potiskivanje i kompresiju zaglavlja kako bi se maksimizirao prijenos podataka i učinkovitost.

Aplikacije koje nisu u pretraživaču, čak i one u paketu učinkovite kao što je VoIP, također bi trebale koristiti HTTP / 2.x veze pod uvjetom da već koriste HTTP. Usprkos tome, HTTP / 2 je do sada optimiziran prvenstveno za upotrebu preglednika jer to čini temeljnu uporabu okvira.

Internetska sigurnost putem HTTP / 2

Do sada HTTP radna skupina nije zahtijevala uporabu metoda šifriranja kao što su sigurnost transportnog sloja (TLS); usprkos tome, oni su definirali TLS profil uključujući šifrirani crni popis, a nijedan preglednik trenutno ne podržava HTTP / 2 u nešifriranom stanju. Preglednici koji trenutno podržavaju HTTP / 2 protokole uključuju Microsoft Edge, Safari, Firefox i Chrome.

Snimka zaslona 2017 7 17 Mogu li koristiti tablice podrške za HTML5 CSS3 itd

Ti podaci o podršci su za srpanj 2017. Više informacija o trenutnom statusu možete provjeriti izvor ovdje.

Provedba novih protokola

U većem dijelu HTTP / 2 se može implementirati bez prethodne HTTP / 1.x podrške. Ako ne implementirate identifikatore protokola pregovora (ALPN) protokola HTTP 1.1, tada je moguća i podrška za TLS šifriranje. Za HTTP / 2 preko TCP-a morat ćete obraditi nadogradnju s HTTP / 1.1.

Pored nepostojanja zahtjeva za šifriranjem, HTTP / 2 ima i par slabih točaka. Kolačići nisu mnogo poboljšani u odnosu na HTTP / 1, a usprkos relativno bezazlenoj prirodi, hakeri tehnički još uvijek mogu koristiti hakere da bi dobili pristup vašim privatnim sustavima.

Kako i kada prebaciti

Početak rada s HTTP / 2 nije previše težak sa strane klijenta, sve što trebate je osigurati da je vaš preglednik ažuriran, jer većina glavnih klijenata podržava nove protokole.

Na strani poslužitelja, međutim, malo više trčimo. Morat ćete se pripremiti da se odmaknete od slikovnih sprita, smanjite količinu CSS i Java kontakata na svojim stranicama i pripremite svoje dijelove domena za koalescenciju pomoću HTTP / 2.

Da biste to učinili, morat ćete biti sigurni da oba dijeljena URL-a imaju potrebne TLS certifikate. Ako nemate izravnu kontrolu nad kojim se poslužiteljima njihove stranice raspoređuju, vjerojatno je najbolje pričekati dok ne znate da su vaši poslužitelji ažurirani.

Provjerite s domaćinom

Na kraju, razgovarajte sa svojim WordPress hosting pružatelja usluga ili administratora poslužitelja kako bi se utvrdilo da li ste spremni za HTTP / 2.

Nakon što potvrdite da je infrastruktura tu, uvedite nove protokole o tome kada će vaši posjetitelji statistički imati najviše koristi. Ako se ne možete obratiti domaćinu poslužitelja, dostupni su alati s otvorenim kodom putem interneta koje možete koristiti za testiranje statusa vašeg poslužitelja kao što je ovaj alat iz KeyCDN-a.

Obavezno nas pratite na top5hostingu za još sjajnih savjeta kako optimizirati svoje projekte i ako imate više pitanja o HTTP / 2 protokolu provjerite FAQ u Githubu.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map