Kako instalirati WordPress na GoDaddy (korak po korak sa slikama)

Instalirajte WordPress na GoDaddy hosting
Instalirajte WordPress na GoDaddy hosting

U ovom tutorialu pokazat ću vam kako instalirati i deinstalirati WordPress na GoDaddy i objasnit ću sve postavke i što one znače.


Pomoću instalacije jednim klikom GoDaddy može instalirati WordPress doslovno u sekundi.

Dakle, krenimo.

Prvo, morate imati GoDaddy hosting plan i trebate domenu koja upućuje na ovaj hosting. Dobra vijest je da s ovom vezom za popust možete kupiti GoDaddy plan za samo £ 1 / m.

Ako je vaša domena pravilno usmjerena na vaš hosting račun, trebali biste vidjeti ovaj zaslon kad posjetite vašu domenu:

Instalirajte WordPress na GoDaddy 1

U ovom ću vodiču koristiti domenu ahosting.co (kao što možete vidjeti u pregledniku)

Zatim idite na početni zaslon GoDaddy i prijavite se na svoj račun.

Instalirajte WordPress na GoDaddy 2

Kada kliknete vaše korisničko ime (gornji desni kut) otvorit će se mega izbornik. Klikni na Upravljanje hostingom link za otvaranje postavki vašeg hosting računa.

Instalirajte WordPress na GoDaddy 3

Nakon što ste tamo, kliknite račun za hosting na koji želite instalirati WordPress. U našem slučaju ahosting.co

Instalirajte WordPress na GoDaddy 4

Ovo će otvoriti upravljačku ploču računa vašeg hosting računa na kojoj možete prilagoditi postavke vašeg projekta. Da biste instalirali WordPress, kliknite na Otvorena veza pokraj aplikacije Instalatron u odjeljku Alati.

Instalirajte WordPress na GoDaddy 5

Otvorit će se aplikacija GoDaddy Installatron koja je instalacija jednim klikom različitih aplikacija koje GoDaddy podržava. Vrlo je slična Softaculous aplikaciji na cPanelu.

Pomaknite se prema dolje i vidjet ćete ikonu WordPressa (gdje je crvena strelica). Kliknite ovu ikonu koja će vas dovesti do zaslona aplikacije WordPress.

Instalirajte WordPress na GoDaddy 6

Ovdje možete prijeći direktno na gumb s desne strane – Instalirajte ovu aplikaciju

Instalirajte WordPress na GoDaddy 7

Ovo će otvoriti čarobnjaka za instalaciju WordPressa gdje morate napraviti nekoliko izbora prije instalacije.

Dopustite mi da objasnim svaku opciju s brojem pored nje:

1. Domena – odaberite naziv domene na koji želite instalirati WordPress.

2. Imenik – to je put na kojem će biti instaliran WordPress. U ovom slučaju sam odabrao ahosting.co/blog na koji će instalirati aplikaciju ahosting.co/blog. Ako ga želite instalirati na korijensku domenu, npr ahosting.co trebate ostaviti polje direktorija prazno.

3. Odaberite najnoviju dostupnu verziju WordPress-a.

4. Odaberite jezik za instalaciju, engleski prema zadanom.

5. Odaberite Prihvaćam (inače ga ne možete instalirati)

Instalirajte WordPress na GoDaddy 8

Kad se pomaknete prema dolje postoji više opcija. Objasnit ću svakom pojedini broj

1. Predlažem da odaberete automatska ažuriranja. Ovo će automatski ažurirati vaš WordPress i to je najsigurniji način jer vaša web stranica neće biti otvorena ranjivima koje se nalaze u najstarijoj verziji i uvijek će biti ažurirane. To posebno vrijedi ako se ne prijavljujete na svoju web stranicu svakodnevno. U suprotnom, to može pokvariti vašu web lokaciju ako neki od dodataka koje koristite nisu kompatibilni s najnovijom verzijom. Zbog toga vam uvijek predlažem da napravite sigurnosnu kopiju.

2. Isto kao 1, ali za dodatke. Sviđa mi se uključena opcija automatskog ažuriranja.

3. Kao 1 i 2, ali za teme – također na.

4. Odaberite prvu mogućnost – stvoriti sigurnosnu kopiju i automatski je vratiti ako ažuriranje ne uspije. Ovo je dobra opcija za zaštitu vaše web lokacije.

5. Odaberite i upišite ime. GoDaddy već ima slučajni kvadrat za vas, ali ga uvijek možete promijeniti u nešto što vam se sviđa. Nikada ne upotrebljavajte admin kao zadano korisničko ime. To je mjera sigurnosti.

6. Izaberite jaku lozinku ili je generirajte pomoću gumba s desne strane. Obavezno ga zapamtite ili upišite jer će vam trebati kasnije prilikom prijave na administrativnu ploču WordPressa.

7. Unesite e-poštu na koju želite primiti obavijest za svoju novu WordPress web lokaciju.

8. Ovdje unesite naslov svoje web lokacije. Uvijek ga možete promijeniti kasnije.

9. Ovo je linija web mjesta koja će se pojaviti pod naslovom. Možete ga ostaviti praznim ili upisati slogan za svoj blog.

Instalirajte WordPress na GoDaddy 9

I još nekoliko postavki preostaje prije pokretanja instalacije

1. Odaberite ne omogućite dvofaktorsku provjeru autentičnosti (to možete učiniti kasnije, ali nije nužno ako ste odabrali drugo korisničko ime osim administratora i jaku lozinku).

2. Držite ovo da, ograničite neuspjele pokušaje prijave. Ovo je sigurnosna značajka koja botovima onemogućuje da pogađaju vašu administrativnu lozinku i na silu upadaju na vašu web lokaciju.

3. Ovo bi trebalo biti postavljeno na Ne. Multisite možete omogućiti kasnije kada je instalacija obavljena ako vam je potrebna ova opcija.

4. To možete ostaviti na Automatski. GoDaddy će zadano postaviti sve ostale postavke i ne morate se brinuti zbog toga

Sad kad ste spremni konačno možete kliknuti na Instalirati gumb u donjem desnom kutu. Ovo bi trebalo pokrenuti postupak instalacije WordPress-a.

Instalirajte WordPress na GoDaddy 10

Ovaj zaslon je traka tijeka instalacije. Obično se radi manje od minute.

Kada se završi, idite na svoju domenu i put na koji ste instalirali WordPress i trebali biste vidjeti zadani tematski zaslon WordPress.

Da biste se prijavili na novu web lokaciju, na putu i / wp-admin na kraju. U našem slučaju ahosting.co/blog/wp-admin će biti URL gdje je WordPress nadzorna ploča.

Instalirajte WordPress na GoDaddy 11

Kako deinstalirati WordPress na GoDaddy?

Instalirajte WordPress na GoDaddy 12

Sada kada smo instalirali WordPress ako ga iz nekog razloga želite deinstalirati, GoDaddy ima vrlo brzu i čistu opciju izravno s upravljačke ploče hostinga.

Idite ponovo na Installatron i ispod Moje prijave, vidjet ćete svoju WordPress aplikaciju sa srodnim podacima. U gornjem desnom kutu vidjet ćete X ikonu, a kada držite pokazivač miša piše Deinstaliraj. Kliknite na nju i to će izbrisati vašu WordPress instalaciju, datoteke i bazu podataka sa samo jednim klikom.

Instalirajte WordPress na GoDaddy 13

Ovako možete instalirati i deinstalirati WordPress na GoDaddy sa samo nekoliko klikova i za manje od 5 minuta.

GoDaddy je sjajna opcija ako ste na proračunu ili tek započinjete. Međutim, ako vam treba snažniji WordPress hosting kad vaša web stranica raste, svakako pogledajte naš članak o najboljim WordPress hosting tvrtkama u Velikoj Britaniji. A ako želite ugostiti nešto drugo osim WordPressa, provjerite naše prijedloge za hosting na početnoj stranici Top5hosting.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map