Big 3 ili najveći kod domena

Big 3 ili najveći kod domena

Velika trojka – .COM, .NET, .ORG

.com je vani i daleko je najvažniji TLD vani. Od srpnja 2013. godine, neto korporacija za dodijeljena imena i brojeve (ICANN) kaže da kvadratna mjera ima 112.071.447 .com domena registriranih širom svijeta. većina tih domena .com se vraća iz Sjeverne Amerike, a na tom je kontinentu registrirano gotovo sedamdeset sedam milijuna!


.Com TLD je izvorno trebao biti korišten za industrijske funkcije (otuda je i kratka vrsta “com”), no trenutno je na tržištu za gotovo sve. Njegova kvaliteta uzrokuje da javnost pretpostavi da web mjesto koje pregledavaju koristi ovaj TLD. Ne čudi što gotovo svi ljudi najprije mehanički traže zamjenu svog imena u .comu.

.net i .org također se obično koriste za širenje web stranica. u prošlosti su .net domene bile rezervirane za web korporacije, dok su .org domene bile namijenjene organizacijama i neprofitnim organizacijama. Danas će svatko registrirati svoju web stranicu s tim TLD-om jer nema propisa.

ICANN-ova statistika pokazuje da kvadrat ima oko petnaest,5 milijuna registriranih .net domena i u maloj mjeri preko deset milijuna registriranih .org domena od srpnja 2013. Baš kao što su .com, većina .net i .org web-lokacija vani zabilježena je kvadratna mjera u Sjevernoj Americi.

Još jedna mogućnost – TLD-ovi s kodom zemlje

TLD-ovi koda države ili ccTLD-ovi, proširenja domene područja (bolje nazvana slova koja se čine jednom kao vaše najviše svidjelo ime domene) koja je jedinica jedinice specifična za određeni prostor ili zemlju. Neki primjeri utjelovljuju .co.uk (Ujedinjeno Kraljevstvo), .ca (Kanada) i .com.au (Australija). mreža dodijeljena brojevima (IANA) – to je da uprava koja održava tehničke standarde koji olakšavaju pokretanje mreže – objavljuje popis ccTLD-ova na tržištu.

Pogledajmo nekoliko prednosti koje nude ccTLD.

Prednost br. 1: ccTLDs nude izvorno ciljanje i SEO profit

ccTLD vam omogućuju usredotočiti se na promet s određenih područja planete. Recimo, recimo da biste se željeli | željeli} usredotočiti na goste iz Velike Britanije na web mjesto vaše pekare sa sjedištem u Velikoj Britaniji; trebali biste razmišljati o odabiru .co.uk kao proširenja domene. To osigurava otkrivanje unutar rezultata pretraživanja onih koji žive u Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske, umjesto Australije ili države Sjeverne Amerike ili druge regije.

To je povezano s vašom optimizacijom programa (SEO) što vrijedi i više. zapošljavanje ccTLD-a nudi vam bolji SEO vrijedan za rezultate pretraživanja u zemlji. to se može dogoditi kao rezultat toga što se tražilice vraćaju potpuno različiti rezultati, kao i nekoliko nativnih, računajući na adresu obrade podataka osobe koja vrši pretragu. to podrazumijeva da ako netko iz Ujedinjenog Kraljevstva traži potragu za rođendanskim kolačima Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske, web mjesto vaše pekare sa sjedištem u Velikoj Britaniji moglo bi se činiti višim na ljestvici pretraživanja nego ako nemate .co.uk ccTLD.

Prednost br. 2: ccTLD usaditi povjerenje kupca

ccTLDs jedinica jedinice pametna za kvalitetu i pružanje gostiju na vašoj web stranici dodatno povjerenje. Budući da web mjesto zamišlja kao izvorno, gosti bi mogli osjetiti da je lakše kreirati kupovinu, posebno ako vide da je adresa negdje koju priznaju umjesto daleke adrese. Također, mnogi vole bolje dovršiti transakcije i posjetiti web-lokacije u vlastitoj jezičnoj komunikaciji, valuti i regiji.

Prednost br. 3: ccTLD vam omogućuju otkrivanje svojih sposobnosti

Čist trik kojim neke tvrtke maltretiraju kako bi napravile snažne ciljeve oko svog imena je zlostavljanje koje se naziva hakiranje web mjesta. ovo može biti jednom kad riječ ili ime stvori maltretiranje, svako ime i ccTLD zajedno. na primjer, beach.es koristi španjolski ccTLD, food.ie koristi eire ccTLD, a Subs.be koristi belgijski ccTLD. To će čak biti fraza ili odluka o akciji poput check.in ili help.us. Izuzetno ne postoje ograničenja u rasponu kombinacija s kojima ćete se moći vratiti! imajte na umu da HostPapa nudi sve na vrhu ccTLD-a, stvarajući vam tako jednostavno da se vratite zajedno sa svojim strašno vlastitim hackom umjetničkih domena.

£ 1,29 / mo hosting za 12 mjeseci odlogo GoDaddy

Pravila i zakoni

Ne zaboravite da mnogi ccTLD imaju ograničenja na stvari poput kupnje, obnavljanja i prijenosa domene koda zemlje. Ovdje bi mogao biti popis široko rasprostranjenih ccTLD-ova o kojima biste željeli razmisliti. Imajte na umu da jedan broj njih ima ograničenja:

.CA – da biste dobili ovaj ccTLD, želite udovoljiti željama CIRA-e. Međutim, čini se da ove potrebe nisu samo neke od sljedećih: kanadski subjekt ili stalni prebivalište, kanadska korporacija, udruženje, ustanova ili zaštitni znak.

.COM.AU – Ovaj ccTLD regulira AUDA koji kaže da imena domena ne mogu biti unaprijed registrirana ili rezervirana; različitim riječima, oni su na tržištu samo kao primarni povratak, u početku posluženi. Također, iznos korisničke licence traje dvije godine i može se obnoviti samo ako i dalje ispunite želje.
.DE – Diamond StateNIC pokazatelji domena trebaju biti ispunjeni kako bi se dobio ovaj ccTLD. Ključni zahtjev je pridruženi kontakt s tijelom unutar njemačkih granica.
.IE – kupnja ccTLD eire potreba jednostavno trebate zadovoljiti one potrebe isDR koji utjelovljuju da se nalaze unutar trideset dvije županije eire ili pružiti dokaz o pripadnosti zemlji, poput trgovine i / ili poduzeća.
Na kraju, od presudnog je značaja ne zanemariti mogućnost zlostavljanja koje svaki TLD poput .com i ccTLD šarmira za međunarodne i domaće kupce. Ne samo da možete biti privlačni domaćim gostima na izuzetno specifičnom zemljopisnom području, već biste mogli imati i goleme povratke i prenošenje dodatnih kupaca..

Više trendova i top UK planovi za hosting na početnoj stranici.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map