Vital Security tippek a WordPress számára a biztonság növelése érdekében

Vital Security tippek a WordPress számára a biztonság növelése érdekében

Ha olyan webhelyet szeretne létrehozni, amely visszatartja a látogatókat, jelentős időt és pénzt kell elköltenie a törekvésre. Végül is az utolsó dolog, amit szeretne látni, ha webhelye veszélybe kerül vagy feltört. Egyszerűen fogalmazva: a webhely biztonságának elsődleges prioritással kell rendelkeznie – mind a fejlesztés során, mind azt követően.


Szerencsére a WordPress megkönnyíti webhelyének biztonságát. Számos egyszerű lépés elvégezhető, valamint számos, megbízható beépülő modul segítségével, amelyek fejlettebb biztonsági funkciókat biztosítanak. Összességében a webhely támogatása meglepően kevés erőfeszítést igényel, és valószínűleg hosszú távon élvezheti az előnyöket.

Az induláshoz öt alapvető tippet fogunk megmagyarázni, amelyek a WordPress-webhely biztonságának fokozására irányulnak. Kezdjük az alapokkal!

1. Rendszeresen készítsen biztonsági másolatot webhelyéről

Az UpdraftPlus bővítmény.

A webhely biztonsági másolatának megőrzése egyszerű olyan bővítménnyel, mint például UpdraftPlus.

Fontos kezdeni annak felismerésével, hogy bármit is teszel a webhelyed védelme érdekében, mindig van esély arra, hogy valami rosszul forduljon elő. Röviden: egyetlen biztonsági intézkedés sem biztosíthatja a 100% -os védelmet, ezért elengedhetetlen a webhelyének biztonsági mentése. Ilyen módon, ha katasztrófa sújt, akkor lehetősége van a gyógyulásra.

Szintén javasoljuk, hogy a nagyobb változtatások elvégzése előtt készítsen biztonsági másolatot webhelyéről, ezért először foglalkozunk ezzel a tippel. Az alábbi javaslatok többsége beépülő modulok telepítésével és a felhasználói adatok módosításával kapcsolatos, és ezek bármelyikének végrehajtása előtt létre kell hoznia egy biztonsági másolatot..

Az induláshoz forduljon a szolgáltatóhoz, mivel ezek már készíthetnek biztonsági másolatot az Ön számára. Ha nem – vagy további biztonság érdekében – fontolja meg a megfelelő biztonsági plugin telepítését. Ajánljuk UpdraftPlus a könnyű használat és a megbízhatóság érdekében. Bármelyik megoldást is választja, rendszeresen tegye a webhelyről biztonsági másolatait, és biztonságosan tárolja őket.

2. Frissítse a WordPress alapját, témáit és beépülő moduljait

Bővítmény, amelyet frissíteni kell.

Az irányítópult figyelmezteti Önt, ha rendelkezésre állnak fontos frissítések.

Mint a biztonsági mentéseknél, a webhely rendszeres frissítése is kötelező. A WordPress a hackerek elsődleges célpontja, tekintettel népszerűségére, és gyakran jelennek meg új biztonsági fenyegetések. Szerencsére a WordPress ezeket a fenyegetéseket nagyon komolyan veszi azáltal, hogy elengedi és automatikusan telepíti gyakori biztonsági frissítések.

A WordPress kiválasztása platformként azt jelenti, hogy már a jobb lábán indul. Fontos azonban annak ellenőrzése, hogy webhelye minden része naprakész legyen. A nagyobb WordPress frissítések kézi beavatkozást igényelnek, mivel gyakran jelentős változtatásokat hajtanak végre – és ugyanez vonatkozik az összes telepített beépülő modulra és témára. Szerencsére a frissítések elvégzése egyszerű folyamat – csak ne felejtsen el először biztonsági másolatot készíteni a webhelyről!

3. Válasszon egy „Erős” felhasználónevet és jelszót

A WordPress jelszógenerátor.

A WordPress segít erős, nehezen feltörhető jelszavak létrehozásában.

Amikor felhasználónevet és jelszót hoz létre egy fontos szolgáltatásba való bejelentkezéshez, ki kell választania a nehezen kitalálható hitelesítő adatokat. Ugyanez az elv érvényes a WordPress webhelyére is. Ha egy személy (vagy egy bot) hozzáférhet a fiókjához, akkor ingyenesen uralkodhat az Ön webhelye és annak adatai tekintetében..

Ez is kísértés, hogy tartsa be az alapértelmezett admin felhasználónév, de határozottan javasoljuk, hogy tiltsa le. Végül is ez az első dolog, amire a hackerek kitalálják, hogy meg akarja-e feltörni az Ön jelszavát. Ehelyett használjon olyan felhasználónevet, amelyet nehéz megjósolni, vagy használja e-mail címet. A jelszóval kapcsolatban a legegyszerűbb megoldás a WordPress beépített jelszógenerátora használata – ez véletlenszerű és biztonságos oldalakat is nyújt Önnek..

Ha még nem hozta létre a WordPress webhelyet, akkor egyszerűen végrehajthatja ezeket a javaslatokat, amikor végrehajtja a telepítést. Ha azonban van már webhelye, és sajnálja, hogy hitelesítő adatait választotta, ne aggódjon. tudsz Állítsd vissza a jelszavad és bármikor módosíthatja felhasználónevét.

4. Korlátozza harmadik fél hozzáférését az Ön webhelyéhez

A WordPress felhasználói szerepek képernyő.

Fontos, hogy körültekintően mérlegeljük a többi felhasználó számára megadott engedélyeket.

Van egy információbiztonsági koncepció,a legkevesebb kiváltság elve”, Amely kimondja, hogy soha nem szabad a felhasználónak vagy a programnak megadnia a szükségesnél több hozzáférést. Ez alapvető, de döntő fontosságú szempont, mert ez a legjobb módja annak, hogy korlátozza a biztonsági szabályok megsértésének és az információkkal való visszaélésnek a lehetőségeit.

A hozzáférés korlátozása nélkülözhetetlen, ha sok különböző felhasználó fér hozzá a webhelyéhez. Azonban akkor is szerepet játszik, ha Ön az egyetlen, aki a show-t futtatja, mivel a plugin-hozzáférésre is vonatkozik. Szerencsére néhány egyszerű intézkedést megtehetsz a harmadik felek hozzáférésének korlátozására:

 • Csak a felhasználóknak adja meg a szükséges engedélyeket. Például, ne biztosítson rendszergazdai hozzáférést olyan személyek számára, akiknek csak hozzászólásokat kell írniuk.
 • Hasonlóképpen, csak plug-inekhez és témákhoz férjen hozzá webhelyéhez, amikor valóban szüksége van rájuk, és ügyeljen arra, hogy megbízhatóak és biztonságosak-e.
 • Távolítsa el a felhasználói hozzáférést azoktól, akiknek már nincs rá rá szükségük, és törölje a témákat és a bővítményeket, ha abbahagyta azok használatát.
 • Konfigurálja gondosan a mappát és a fájlokat.

A beépülő modulok és témák rendkívül hasznos eszközök, és nagyszerű lehet, ha egy csapat segít Önnek az Ön webhelyén. Csak győződjön meg arról, hogy végül ellenőrzi, ki fér hozzá és használhatja webhelyét és annak adatait.

5. Telepítsen egy átfogó biztonsági bővítményt

A Wordfence biztonsági bővítmény.

Plugins, például Wordfence biztonság számos alapvető funkciót biztosíthat Önnek.

Már említettünk néhány plugint, amelyek a biztonsággal kapcsolatos konkrét feladatokat hajtják végre. Vannak azonban olyan átfogó lehetőségek is, amelyek a webhely legtöbb biztonsági igényét kielégítik. Valós idejű megtakarítók lehetnek, és ha a jól támogatottt választja, akkor rendszeresen frissítik az új fenyegetések és aggodalmak kezelésére..

Természetesen, amikor biztonsági bővítményt keres, döntő fontosságú, hogy válasszon egyet, amely megbízható és megbízható. Keressen kiváló felhasználói értékeléssel és pozitív véleményekkel rendelkezőt, ellenőrizze, hogy milyen gyakran frissül, és fontolja meg, hogy mennyi támogatást nyújt a fejlesztő.

Rengeteg biztonsági bővítmény található a WordPress plugin könyvtár. Ha azonban nem biztos benne, hogy menjen, javasoljuk Wordfence biztonság. Ez vitathatatlanul a legnépszerűbb WordPress biztonsági bővítmény, és alapvető biztonsági lehetőségeket, tűzfalat és egyéb blokkoló szolgáltatásokat kínál. Ez lehetővé teszi kétfaktoros hitelesítést, valamint a webhely, az adatok és a forgalom rendszeres szkennelését és figyelését.

Ha a Wordfence nem tartalmaz mindent, amit keres, akkor választhat olyan alternatívákkal is, mint a iThemes biztonság (amely rendszeres biztonsági mentéseket is készít) és Sucuri biztonság (amely figyeli és naplózza mindazt, ami a webhelyén történik). Bármelyik bővítményt választja, a gyors Google-keresésnek számos útmutatót kell megjelenítenie az induláshoz.


A biztonság megőrzése nem a WordPress webhely létrehozásának legizgalmasabb része, ám annak fontosságát nem szabad alábecsülni. Minél több gondolatot és erőfeszítést tesz a webhely biztonságához, annál kisebb a valószínűsége, hogy katasztrófát tapasztaljon meg. Ha néhány alapvető lépést tesz a webhely védelme érdekében, később megérdemelt nyugalmat biztosít.

Van kérdése a WordPress-webhely biztonságának megőrzésével kapcsolatban? Tudassa velünk az alábbi megjegyzés szakaszban!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map