Könnyű helyszíni biztonsági tippek a WordPresshez

Könnyű helyszíni biztonsági tippek a WordPresshez

A digitális márkaépítés korszakában a WordPress felhívja a figyelmet a felhasználóbarát platform iránti növekvő igényre, amely számos weboldalt támogat az e-kereskedelemtől a személyes márkanévű vállalkozásokig.


A WordPress sokszínű ügyfélkörrel büszkélkedhet az egyes webfejlesztő nomádoktól, akik arra törekszenek, hogy a digitális tér felhasználásával egyedi képességeiket olyan cégeknek értékesítsék, amelyek az interneten a legnépszerűbb blogokat működtetik..

A weboldal létrehozásáról szóló döntés izgalmas és félelmetes. Nevetések, könnyek és sok Google-útmutatás lesz. De nem sokkal később az új weboldal szülei belekapaszkodnak az eufóriába, amely az új csecsemőnek a látáshoz való igazítását illeti.

A legtöbb WordPress-felhasználó azonban nem arra koncentrál, hogy miként hozza létre a legbiztonságosabb webhelyet. Ehelyett vagy olyan témákba ragadnak, hogy blogjuk avantgárdnak tűnik, vagy SEO-optimalizált tartalomra gondolnak, hogy az organikus keresési eredményeket vezessék.

Mindkét tényező természetesen számít, de az igazság az, hogy a felhasználóknak nem szabad enyhíteniük a biztonság szükségességét. Noha a webhelytulajdonosok csak egyharmadát teszik ki, a WordPress forrása az összes hackelési esemény több mint 90% -a az interneten, mivel a felhasználók alacsony prioritást élveznek a biztonság elemén.

A WordPress-felhasználókat célzó általános biztonsági rések

Az SQL Injection az egyik legelterjedtebb és leggyakoribb WordPress cyberatámadás, amely senkit sem takarít meg. Az egyik ironikus SQL-támadás a Barracuda Networks hálózatbiztonsági társaságot vonta be, akinek titka volt a kódjuk sebezhetőségét célzó injekciónak. A hackerek kiszolgáltatott oldalt találtak, amely a társaság elsődleges adatbázisához vezette őket.

Gondolj egy SQL injekcióra, mint agresszív igazságszérumra. A hackerek olyan kiszolgálókat céloznak meg, amelyek SQL-t (strukturált lekérdezési nyelv) használnak, és megkerülik az alkalmazás biztonsági intézkedéseit. Ez lehetővé teszi számukra az adatok lekérését az SQL adatbázisból, vagy a meglévő rekordok egyéb módosítását vagy törlését.

XSS-támadások webhelyek közötti parancsfájlokkal

A keresztírásos támadás (XSS támadás) gyakori a WordPress webhelyeken, amelyek nem használják ki a megfelelő biztonsági intézkedéseket. Az ötlet az, hogy ellopja a felhasználó adatait, főleg a sütiket. Ez az egyik rosszindulatú támadás a gyanútlan felhasználók számára, mert a felhasználó személyazonosságát ragadozza.

A támadás azonban a felhasználók nem feltétlenül az egyetlen áldozata. A webhely adminisztrátora emellett súlyos esést vesz a lehetséges gazdasági veszteségektől és a felhasználók bizalmának elvesztésétől. A keresztszöveges támadásoknak vannak több mint háromszorosára nőtt 2016 és 2017 között.

Egyéb elterjedt támadások lehetnek a parancsok befecskendezése és a fájlok beillesztése, ahol a rosszindulatú információk és a sebezhető szerverek együttesen veszélyeztetett webhelyeket eredményeznek. Ez a varázslatokat a webhely figyelmen kívül hagyott tulajdonosaira ítéli meg, és bizalmatlanságot terjeszt azon felhasználók iránt, akik érzékeny adatokat nem tudnak szolgáltatni..

Hagyja abba a beépülő modulok idealizálását

Az egyik összetevő, amely a WordPress-t olyan felhasználóbaráttá teszi, a bővítmények széles választéka. A legmenőbb plugin vásárlása a webhely eljavításához ugyanolyan izgalmas, mint egy új alkalmazás felfedezése az okostelefonon, amely ígéri (bár teljesen elmulasztja), hogy rendezze az életét.

Bár ezek egy tucat dollár, és könnyedén elérhetők néhány kattintással egy gombnyomással, a hamis biztonságérzetet kínálják. Jelenleg több tízezer bővítmény érhető el, de ezek közül csak körülbelül 2000 hozzáadtak az elmúlt két évben, vagyis sokan nagyon érzékenyek a sebezhetőségre.

Az elavult beépülő modulok gyakran a fájlok beillesztésének áldozatává válnak, ahol a hackerek könnyen hozzáférhetnek az Ön adatbázisához, és mindezt felelős WordPress biztonsági lépésekkel, például a beépülő modulok karbantartásával elkerülhetjük. A frissítések és az erős jelszavak azonban a helyszínen is biztonságot nyújtanak – szóval keressük meg, hogyan lehet a WordPress helyszíni biztonságát biztosítani.

1. Válassza a Minőségi webgazda lehetőséget

Válassza a Minőségi tárhely lehetőséget

A külső WordPress-biztonság legnyilvánvalóbb javítása a jó WordPress-tárhely kiválasztása, amely prioritást élvez a kiberbiztonsággal szemben. Lehet, hogy a webtárhely nem lesz olyan izgalmas, mint a téma kialakítása vagy az eredeti tartalom, de ne hamarosan írja le.

Noha a webhely címe a kreatív folyamat egyik legfontosabb eleme, a legtöbb felhasználót nem aggasztja a „http” vagy a „https”, amely kreatív elméjük értékes gyermekét eredményezte. Hidd el vagy sem, az „s” egyszerű jelenléte mindezt megváltoztatja; a saját felelősségére zárja ki.

Az „S” egy biztonságos helyet jelöl, amely a Secure Socket Layereket vagy az SSL-t használja. Ez azt jelzi a felhasználó számára, hogy egy webhelyben megbízható lehet, és minden adatot, amelyet megosztani választanak, biztonságosan megosztják. Valójában, a felhasználók több mint kétharmada arról számoltak be, hogy ez a zár nélkülözhetetlen ahhoz a döntéshez, hogy továbbra is böngészjen webhelyen anélkül, hogy hátráltatna. A webgazda gyakran SSL-lehetőségeket kínál akár prémium kiegészítőkkel, akár ingyenes szolgáltatásként.

A WordPress fejlesztőinek el kell hagyniuk a népszerű biztonsági alkalmazásokat, mivel ezekben általában hiányoznak olyan szolgáltatások, mint a biztonságos süti-beállítások és a HTTP szigorú szállítási biztonsága. A felhasználóknak kísértés lehet, hogy ezt úgy oldják meg, hogy webhelyüket a biztonsági bővítményekre töltsék fel, de ebben az esetben a többi nem érdekesebb. A túlzott bővítmények kényelmetlen webhely-késést okozhatnak, és befolyásolhatják a hibakeresési kísérleteket.

Nem csak a házigazda kínál SSL-tanúsítványokat (ha már elvégezte a házi feladatát és oktatott döntést hozott), hanem hozzáférést biztosítanak más felbecsülhetetlen biztonsági szolgáltatásokhoz, például rutinszerű vizsgálatokhoz a sérülékenységek ellenőrzésére, a webhelyről készült biztonsági másolatokról, hogy megelőzzék a katasztrofális adatvesztést, és a webalkalmazás tűzfalai további biztonsági réteg hozzáadásához.

Az új weboldal-fejlesztőknek óvakodniuk kell az ingyenes tárhely lehetőségeiről is. A régi mondás, hogy „megkapod, amit fizet”, itt is érvényes. Az ingyenes webtárhely biztosítja a minimálisan életképes terméket, azaz a biztonsági intézkedéseket gyakran áthidalják, és az Ön webhelyét sebezhetik vírusok és kémprogramok ellen..

A lényeg: az Ön által választott webtárhely előrevetíti a webhely sikerét. Ne hagyja, hogy ez a döntés a leginformáltabb legyen.

Miközben a rétegelt pluginok nem adják meg a kívánt biztonsági szélét, a helyszíni kombinációk megszerezhetik a biztonság érzetét. Kombinálja képzett internetes fogadójának döntését egy virtuális magánhálózattal, és valószínűleg a kiberbiztonság most anekdotája az önéletrajzának.

2. Fektessen be egy VPN-be

A virtuális magánhálózatok a weboldalak minden formáját és méretét kiszolgálják, függetlenül attól, hogy célja egy egyedülálló P2P-vevő / eladó webhely létrehozása, vagy pedig a legkeresettebb gondolati tartalom központja az interneten..

Fektessen be egy VPN-be

A VPN virtuális alagútként működik, amely áthatolhatatlan a hackerek és más rosszindulatú kísérletek szempontjából, mind a bevitt érzékeny információk, mind a webhely látogatói számára..

A hozzáadott VPN-biztonsági réteg olyan szolgáltatások támadását kínálja, amelyek szinte túl jól hangzik, hogy igaz legyen, például az identitás elrejtése, a hely elrejtése és a naplók ártalmatlanítása..

A telepítés után a VPN elrejti a helyet és a hálózati tevékenységeket, és nem tárol naplókat a megfelelő utólagos biztonság érdekében. Vegye figyelembe, hogy szinte az összes elérhető VPN-szolgáltatás nem rendelkezik ilyen jellegű funkciókkal.

Gyakorold helyszíni megoldásokat a helyszíni siker érdekében

Noha a kibertámadások gyakoriak, számtalan intézkedés van a legtapasztaltabb web-tervezők által is. Ez egyszerű lépés, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy biztonságos terméket hoznak forgalomba, amely biztosítja maguk és a felhasználók biztonságát.

Felejtsd el az URL-t. Az internetes házigazda kiválasztása végül az egyik legfontosabb döntés, amelyet a webhely felépítésekor hoz. Mivel ez az egyik első lépés, válasszon óvatosan, és ne tegye magát kezdettől fogva. Ezután maradjon a téma és a plugin-frissítések tetején, és fontolja meg a VPN-t további védelme érdekében.

Ideje, hogy a WordPress fejlesztői fejlesszék a biztonságot a fejlesztési folyamat élvonalában. Tegyen proaktív döntést visszamenőleges megbánással szemben.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map