Hogyan védjük meg a WordPress rendszergazda területét

Hogyan védjük meg a WordPress rendszergazda területét

A WordPress adminisztrációs területének és a bejelentkezési oldalnak a támadásokkal szembeni védelme létfontosságú. Noha a hackerek jelentős biztonsági kockázatot jelentenek, ők nem az egyetlen. A felhasználói regisztrációt nyújtó webhelyeknél a rendszergazdai területet is biztosítaniuk kell a felhasználókkal szemben. A jóváhagyott felhasználók által okozott biztonsági kérdéseket „nem rosszindulatú behatolásoknak” nevezzük.


Szerencsére gyorsan és egyszerűen fel tudja állítani a webhelyét néhány józan ész tipp alkalmazásával és néhány plugin telepítésével. Az olyan szempontok figyelembevételével, mint például a bejelentkezési hitelesítő adatok és a rosszindulatú támadások kiküszöbölése a forrásuknál, biztonságosabbá teheti webhelyét mindenkinek, aki azt használja.

Ebben a cikkben először azt tárgyaljuk, hogy miért kellene megvédenie az adminisztrátori és a bejelentkezési oldalakat, majd öt tippet adunk a webhely jó védelme érdekében. Kezdjük el!

Miért kell védenie a WordPress rendszergazdai területét (és a bejelentkezési oldalt)

A WordPress bejelentkezési képernyője egy hibát mutat.

Akárcsak a ház bejárata előtt, a WordPress bejelentkezési oldala valószínűleg a gyenge láncszem a láncban, amikor a webhelyére lép. Az adminisztrátor képernyő az első helyiséget jelöli, amelybe bárki belép, tehát mindkettő lezárása kulcsfontosságú a biztonság szempontjából. Ennek elmulasztása számos következménnyel jár, beleértve az ügyfelek, a felhasználók vagy a személyes adatok elvesztését, a webhely funkcionalitásának károsodását, sőt annak teljes eltávolítását. Ráadásul az ügyfelek bizalmának romlása katasztrófát okozhat az Ön számára.

Végül érdemes rámutatni, hogy a brutális erőszakos támadások népszerű módja a weboldalhoz való jogosulatlan hozzáférés megszerzésének, ezért itt található számos tipp arra irányul, hogy megóvja webhelyét attól..

Ha még nem ismeri a WordPress programot, ijesztő lehet a webhely biztonságának megértése. A folyamat demisztifikálásához öt tippet vontunk fel, amelyek segítségével megvalósíthatja webhelye biztonságát. Lássuk!

1. Válassza az Erős felhasználói nevek és jelszavak elemet

Végül az erős hitelesítő adatok véletlenszerű karakterek hosszú sorozatát képezik, amelyek néha számokat és szimbólumokat tartalmaznak. A rövid jelszavakkal összehasonlítva az erős példákat a hackerek nehezen tudják kitalálni, így megnehezítik számukra a hozzáférést. Sürgősen aggodalomra ad okot, mivel az online felnőttek 69% -a nem veszi figyelembe, hogy biztonságos a jelszavaik. Röviden: a gyenge hitelesítő adatok nyitva tartják webhelyét egy könnyen elkerülhető kockázatnak.

Mi több, mindenki a webhely felhasználói hitelesítő adatai számítanak – nem jó, ha erős felhasználónévvel és jelszóval rendelkezik, ha egy másik rendszergazdai fióknak gyenge van.

Az 1Password webhely.

Szerencsére meglehetősen könnyű ellenőrizni a felhasználóneveket és jelszavaikat a semmiből:

 1. Fedje le felhasználónevét. Változtasson meg minden alapértelmezett felhasználónevet a admin valami nehezebb kitalálni.
 2. Használjon hosszú és nehezen kitalálható jelszót. Használhat olyan webhelyet, mint például Erős jelszógenerátor – bár a WordPress csillagjegyes generátort is tartalmaz, és sok böngészőnek megvan a saját rendszere. Ne feledje, hogy a hosszúság a biztonságos jelszó elsődleges tényezője.
 3. Tárolja a jelszavát biztonságos helyen. Noha ez nem feltétlenül szükséges az erős hitelesítő adatok létrehozásához, a jelszavak biztonságos tárolása ugyanolyan fontos. E célból vessünk egy pillantást LastPass vagy 1Password hogy segítsen minden jelszó egyszerű kezelésében.

Természetesen ez nem az egyetlen rendelkezésre álló módszer a rendszergazda védelmére. Nézzük meg egy másik módot a hozzáférés korlátozására.

2. Adjon hozzá kétfaktoros hitelesítést (2FA) a nem engedélyezett bejelentkezés blokkolásához

A 2FA egy olyan módszer, amellyel fiókját védi azzal, hogy egyedi kódot vagy tokent kér be az okos eszközén keresztül. Ez azt jelenti, hogy amikor bejelentkezik, a WordPress biztos lehet benne, hogy te vagy, nem hackerek vagy más nemkívánatos.

A Keyy plugin.

Más biztonsági módszerekhez hasonlóan, rengeteg beépülő modul van, amelyek segítenek a 2FA megvalósításában:

 1. Két tényező hitelesítése: Ez a bővítmény a Google Hitelesítővel működik, hogy időbeli korlátozott kódokat biztosítson a bejelentkezéshez.
 2. Keyy: Ez az egyedülálló megoldás úgy tűnik, hogy megszünteti a hitelesítő adatokat, az okos eszközét kizárólag a bejelentkezéshez használja.

Mindent összevetve, először kísérletet kell tennie egy szabványos 2FA-bővítménnyel, majd más megoldásokra, például a Keyy-re, amikor kényelme van. Néhány plugin, például Wordfence és Jetpack tartalmazzák ezt a funkciót, így érdemes megnézni őket.

3. Korlátozza a bejelentkezési kísérletek számát a brutális erőszakos támadások korlátozására

Egyszerűen fogalmazva: a brutális erőszakos támadások úgy gondolják, hogy kitalálják a hitelesítő adataikat, minden lehetséges kombinációval iterálva. Ez egy népszerű módszer a webhelyek feltörésére, és egyszerű és hatékony módja annak, hogy korlátozza a felhasználó bejelentkezési hányadait..

A Wordfence weboldala.

Ami a megelőzésüket illeti, ismét a pluginok jönnek a mentésre. Íme az ajánlásaink:

 1. Jetpack: Többek között a Jetpack kínál több modul amely korlátozza a brute force kísérleteket, és figyelemmel kíséri az Ön webhelyét.
 2. iThemes biztonság: Ez a sokoldalú bővítmény nemcsak a bejelentkezési kísérleteket korlátozza, hanem a gyanús felhasználókat is betilthatja.
 3. Wordfence biztonság: A brutális erőszakos támadások korlátozásai mellett ez az átfogó plugin rengeteg más létfontosságú biztonsággal kapcsolatos funkciót is tartalmaz.
 4. BruteGuard: Ez a beépülő modul védi a brutális erőszakos támadásokat azáltal, hogy a felhasználókat összeköti a sikertelen bejelentkezési kísérletek nyomon követésével az összes WordPress-webhelyen, amely azt használja, olyan védőhálózat kiépítésére, amely megtanul és erősebbé tesz, mint több ember használja..

Van egy másik módszer a webhelyén lévő betolakodó támadások megállítására – elvágják azokat a passzon. Nézzük meg mélyebben ezt.

4. Végezzen el egy weboldal alkalmazás tűzfalat (WAF), hogy megvédje webhelyét a kódinjekcióktól

Kód-befecskendezés így hangzik: olyan kód, amelyet a webhely működésének megváltoztatására használtak, és pusztító is lehet. Dióhéjban egy WAF akadályt jelent az Ön webhelyén, hogy megakadályozza ezeket és más típusú támadásokat, még mielőtt elérnék a fájlokat.

Az Egyszerre WP biztonsági és tűzfal-bővítmény.

Néhány beépülő modul (például a Wordfence) standardként tartalmaz egy WAF-t. Számos egyéb lehetőség közül választhat, például:

 1. NinjaFirewall: Ez a dedikált plugin egy önálló tűzfal, amely a WordPress előtt helyezkedik el, és „valódi WAF”.
 2. Malware elleni biztonság és a brute-Force tűzfal: Ez a bővítmény nemcsak egy szilárd WAF-t tartalmaz, amelyet folyamatosan frissít, hanem a brute force támadások ellen is védelmet nyújt.
 3. Minden egyben WP biztonság és tűzfal: A név mindent elmond – magában foglal egy jelszógenerátort, ellenőrzi a gyenge felhasználóneveket, védi a brute force támadásoktól, és erős WAF-jával is rendelkezik.

Röviden: nincs mentség arra, hogy nem védi webhelyét, és a WAF megvalósítása az egyik legjobb módszer erre.

5. Használja a WordPress felhasználói szerepeket a webhely fiókképességének korlátozására

Minden, a webhelyére hozzáférő fiókhoz beállíthat egy meghatározott felhasználói szerepet egy olyan funkcióval, amely korlátozza a felhasználói fiók teendőit. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók csak azokhoz férhetnek hozzá, amelyek munkájuk elvégzéséhez szükségesek – egyértelműen a webhely biztonságának kulcsfontosságú eleme.

A felhasználói szerep-szerkesztő beépülő modul.

A listán szereplő többi tippekhez hasonlóan az indulás is szellő:

 • Előre állítsa be a megfelelő felhasználói szerepeket, hogy csak a felhasználói igényekhez és csak másokhoz férjen hozzá.
 • Használjon egy plugint, például Felhasználói szerepszerkesztő vagy WPFront felhasználói szerepszerkesztő az egyes szerepek hozzáférésének testreszabásához.
 • Rendszeresen ellenőrizze a nem használt fiókokat, és törölje azokat.

Összességében a felhasználói szerepkörök beállításának nem kell nehéznek lennie, és ez potenciálisan nagyobb biztonságot nyújthat az adminisztrátor területén.


A biztonság szempontjából az Ön elsődleges problémája mindig az illetéktelen hozzáférés tartása az öbölben, függetlenül attól, ahonnan származik. Ennek elmulasztásának következményei katasztrofális lehet webhelye, a keresési rangsorolás és a potenciális jövedelem szempontjából.

Ebben a cikkben öt tippet tárgyaltunk az adminisztrációs terület szakszerű védelme érdekében. Van még tippje a WordPress adminisztrációs területének védelmére? Mondjon róluk az alábbi megjegyzés szakaszban!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map