Hogyan teszteljük a WordPress webhelyről készített biztonsági mentéseket

Hogyan teszteljük a WordPress webhelyről készített biztonsági mentéseket

Ha a WordPress webhelyeket hosszú ideig kezeli, akkor tisztában van a rendszeres biztonsági másolat készítésének fontosságával. A biztonsági mentések váratlan katasztrófa esetén sok bajtól mentenek meg.


A rendszeres biztonsági mentések készítésén túl a biztonsági mentések biztonságos kezelése is fontos. Miért? Mivel számos dolog rosszul fordulhat elő, például –

 • A kiszolgálón nincs raktárhely
 • A biztonsági mentések elérhetetlenné válhatnak
 • A biztonsági másolat sérült, rosszindulatú programmal fertőzött
 • A biztonsági mentés hiányos lehet stb

Mindezek miatt a biztonsági mentések használhatatlanná válnak.

Képzelje el, hogy webhelye lemerül, és akkor az egyetlen biztonsági mentés sérült vagy hiányos. Frusztrálónak hangzik, igaz? Végül is a biztonsági mentések készítésének lényege az, hogy vissza tudja állítani azokat, amikor erre szükség van.

Itt hasznos a biztonsági mentések tesztelése. A biztonsági mentések helyreállítása előtti tesztelése megmentheti Önt a jövőben sok bajtól. Javasoljuk, hogy a tesztelést az általános biztonsági mentési stratégia szerves részévé tegye. A webhely biztonsági másolatának tesztelését időről időre el kell végezni, ahelyett, hogy katasztrófa esetén elmentené. Ilyen módon fel fog készülni és gyorsan visszaállíthat egy működő biztonsági másolatot webhelyének üzembe helyezéséhez.

Hogyan segít a WordPress biztonsági másolatok tesztelése??

A WordPress egy összetett ökoszisztéma, amely többmagos fájlokat, valamint plug-ineket és témákat tartalmaz. Jó az élet, ha webhelye megfelelően működik. De amikor kérdés merül fel, a kiváltó ok kitalálása hatalmas fájdalmat okozhat. Csak annyit kell tennie, hogy a lehető leghamarabb normalizálja webhelyét. Csábítónak tűnik egy gyors javítás, például a webhely helyreállítása. A biztonsági másolat visszaállítása az első tesztelés nélkül azonban még rosszabbá teheti a biztonsági másolat sérült vagy hiányos állapotát.

Ha előbb időt fordít a biztonsági mentések tesztelésére, akkor a következőket fogja elérni:

 • Diagnosztizálja, hogy miért ment le webhelyét (a biztonsági másolat használatával, amelyet közvetlenül a webhely lemerülése előtt készítettek).
 • Ha hibát fedez fel a biztonsági másolatban, kihagyhatja ezt a másolatot, és keressen egy jobb példányt.
 • A biztonsági mentések lehetővé teszik a felhasználók számára a módosítások tesztelését anélkül, hogy befolyásolnák az élő webhelyet.
 • Ellenőrizheti az inkompatibilitással kapcsolatos kérdéseket stb.

Noha a biztonsági mentések tesztelésének számos előnye van, a folyamat időigényes és nehezen megvalósítható. Vizsgáljuk meg a biztonsági mentés tesztelésével kapcsolatos főbb kihívásokat.

A WordPress biztonsági mentés tesztelésének kihívásai

Először létre kell hoznia egy tesztelési környezetet. Ez nagyon technikai lehet, különösen, ha több biztonsági verzióval rendelkezik, amelyeket tesztelni kell. Lehet, hogy különféle tesztelési környezeteket kell létrehoznia. Az olyan eszközök, mint a WampServer vagy a DesktopServer segíthetnek a helyi környezet létrehozásában a rendszeren. Vagy ha jól kezelt WordPress-tárhely-tervet használ, előfordulhat, hogy létrehoz egy átmeneti webhelyeket tesztelésre.

De ha egyszer van egy tesztkörnyezet-beállító, akkor valóban tesztelnie kell a biztonsági mentéseket. Ezt manuálisan vagy pluginnel is megteheti. Vessünk egy pillantást mindkettőre!

A biztonsági mentések kézi tesztelése

Az első lehetőség a WordPress webhelyről történő biztonsági mentések manuális tesztelése. Két fő lépés van, amelyet meg kell tennie.

1. Készítsen és töltsön le biztonsági másolatot webhelyéről.

A WordPress webhely biztonsági másolatának készítéséhez lényegében el kell készítenie az összes fájl másolatát. Biztonsági másolatot készíthet webhelyéről a cPanel File Manager segítségével, a WordPress mappa letöltéséhez, vagy az SFTP-n keresztül, a fájlok megtekintéséhez és letöltéséhez. A WordPress biztonsági másolatáról szóló útmutató ismerteti az összes lépést és eszközt a munka elvégzéséhez.

2. Töltse fel a biztonsági másolatot a helyi webhelyre.

A helyi rendszeren most létre kell hoznia egy ideiglenes WordPress-webhelyet a biztonsági mentés feltöltéséhez és teszteléséhez.

Használjon Asztali kiszolgálót vagy hasonló szoftvert WordPress webhely helyi létrehozásához. Ha készen áll, töltse fel a biztonsági másolatot a helyi webhelyre a „Webhely exportálása vagy importálása” opcióval. (Megjegyzés: ez a szolgáltatás kizárólag a DesktopServer Premium felhasználók számára érhető el.)

DesktopServer biztonsági mentések

Miután feltöltötte a biztonsági mentést és a webhely készen áll, megkezdheti a helyi webhely tesztelését.

További információ a DesktopServerről

Mint láthatja, a kézi tesztelés nem pontosan egyszerű, és eszközöket igényel. Mindezen felül a tesztelés során felmerülő problémák kezeléséhez műszaki ismeretekkel kell rendelkeznie. Sokkal könnyebb használni a plugint.

A biztonsági mentések tesztelése beépülő modul segítségével

A biztonsági másolat manuális tesztelése nehéz lehet. Ez az oka annak, hogy sok felhasználó inkább egy eszközt vagy egy plugint használ a biztonsági mentések tesztelésére. Beépülő modulok segítségével tesztelési környezetet hozhat létre egy kattintással. Ha a WordPress biztonsági mentési bővítmény még jobb tesztelési környezetet kínál, mert akkor nem kell letöltenie, majd újra feltöltenie a biztonsági mentéseket a tesztelési környezetbe.

Ebben a szakaszban megmutatjuk, hogyan kell tesztelni a biztonsági mentéseket BlogVault biztonsági mentési szolgáltatások.

Get BlogVault

Noha számos biztonsági mentési szolgáltatás közül lehet választani, a BlogVault az egyetlen, amely tesztelési környezetet hoz létre saját szerverén. A futó folyamatok terheit a BlogVault szerverei viseli, és nem a tiéd, azaz az élő webhely változatlan marad. És vele Teszt-visszaállítás funkcionalitás, a BlogVault automatikusan visszaállítja a biztonsági másolatot egy tesztkörnyezetben (általában átmenetileg hívják. A tesztkörnyezet egy héten belül lejár, amelynek során megvizsgálhatja a biztonsági mentéseket, és ha elégedett, visszaállíthatja a választott biztonsági másolatot izzadság törése nélkül..

Tegyük fel a tesztelést!

1. Hozza létre és állítsa be a Blogvault-fiókot.

Hozzon létre egy fiókot és adja hozzá webhelyét az irányítópulthoz.

Hozzon létre egy BlogVault fiókot

Miután hozzáadott egy weboldalt a BlogVault irányítópultjához, a bővítmény biztonsági másolatot készít webhelyéről. Ez eltarthat egy ideig, és erről értesítést kapunk, amint kész.

2. Válassza ki a tesztelni kívánt biztonsági mentését.

Ezután válassza ki a választott webhelyet (ha egynél több webhelyet is felvette), és az irányítópulton kattintson a mentések szakasz.

Blogvault biztonsági mentések

Ezután a következő oldalon kattintson egy olyan lehetőségre, amely felhőnek tűnik. Az a Teszt-visszaállítás gomb.

Blogvault teszt visszaállítása

Azt is ki kell választania a Biztonsági mentési változat és a PHP verzió tesztelni akarsz. Ne felejtsd el megnyomni a Küldés gombot.

Blogvault biztonsági mentés és PHP verzió

A teszt biztonsági másolatát néhány percen belül visszaállítják, és itt az ideje ellenőrizni, hogy a biztonsági másolat működik-e.

A Blogvault helyreállított biztonsági mentése

3. Keresse meg a tesztelést!

Kattintson a Látogasson el a Test Restore webhelyre gomb.

A Blogvault Látogassa meg a Test Restore webhelyet

A rendszer felkéri a hitelesítő adatok megadására az előző oldalról.

Blogvault hitelesítő adatok

A bejelentkezés után látnia kell a webhelyén visszaállított biztonsági mentést.

Ha másik mentést szeretne kipróbálni, akkor egyszerűen törölje a teszthelyet, és hozzon létre egy újat. Kezdje az elejétől, és egyszerűen válassza ki a tesztelni kívánt másolatot.

Ha megtalálta a kívánt biztonsági másolatot, kattintson az adott verzió aktiválására és visszaállítására.

Az olyan automatizált eszközök, mint a BlogVault kiküszöbölik a kézi tesztelés biztonsági másolatainak problémáit és kockázatait. Olyan egyszerű, mint néhány gombra kattintani! És amint már említettük, nincs stressz a szerverén (mivel minden a Blogvault végén megtörténik).

Töltsön többet a BlogVault-ról


A katasztrófa akkor sztrájkol, amikor a legkevésbé számíthat rá. Jobban biztonságos, mint sajnálom, igaz!

Erősen ajánlott a biztonsági mentések időről időre történő tesztelése. Amikor a dolgok délre mennek, tudod, hogy van egy biztonsági hálóod, amelyre visszaeshet. És biztos lehet benne, hogy lyukak nélküli.

Van még tippje a webhelyről készített biztonsági mentések teszteléséhez? Vagy más eszközöket, amelyeket ajánlana? Tudassa velünk a megjegyzések szakaszban!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map