Hogyan lehet eltávolítani a WordPress webhelyet a Google Feketelistáról

Hogyan lehet eltávolítani a WordPress webhelyet a Google Feketelistáról

A Google napi mintegy 10 000 webhely feketelistája. Ha egy webhelyet felvesznek a Google feketelistájába, ez azt jelenti, hogy a Google és más keresőmotorok a webhelyet nem biztonságosként és biztonságosan jelölik meg. A Google Biztonságos Böngészés biztonsági csapata azonosítja az interneten nem biztonságos webhelyeket, és értesíti a felhasználókat és a webmestereket a lehetséges károkról.


Ön egyike ezeknek?

A feketelistára vonatkozó értesítés általában meglepetésként jelenik meg a webhelytulajdonos hitetlenségében, tagadásában és zavarában. Bizonyos szintű technológiai hozzáértést és körültekintést igényel, hogy eltávolítsa webhelyét a Google feketelistájáról. Meglehet, hogy webhelyét eltávolítják a Google feketelistájából, ha azt rosszindulatú szoftverekkel, köztük ransomware, spyware, vírusok, férgek és trójai lovakkal fertőzték meg..

A Google feketelistájának jelentősége

A Google feketelistáját vagy a Google átláthatósági jelentését több száz szolgáltató használja fel annak megállapítására, hogy a webhely biztonságos-e a felhasználók számára. A népszerű böngészők, például a Firefox is használják a Firefox felhasználók védelmének biztosítása érdekében. Ha webhelye szerepel a Google feketelistájában, akkor valószínű, hogy azt sok más szolgáltató is megjelöli. Minél hamarabb eltávolítja webhelyét a Google feketelistájáról, annál hamarabb visszanyerheti felhasználói alapját és márkaértékét.

1. A feketelistára vonatkozó figyelmeztetések dekódolása

A Google Feketelistára vonatkozó figyelmeztetések dekódolása

Általában „rosszindulatú” vagy „adathalász” webhelyeknek nevezik, a Google-nak minden egyes esetre nagyon konkrét üzenetei vannak:

 1. Az előző oldal rosszindulatú programokat tartalmaz: Általában az ilyen típusú webhelyek megkísérlik a rosszindulatú programok letöltését vagy telepítését. Ez megfertőzi a számítógépes rendszert.
 2. Megtévesztő webhely előtt: Ez egy figyelmeztetés az adathalász webhelyre (amelyet néha „hamis” webhelynek hívnak). Az ilyen típusú webhelyek becsapják a felhasználót abban, hogy azt hitték, hogy a weboldal legitim, és arra kéri őket, hogy rossz információ céljából nyújtsák be információkat, például felhasználóneveket, jelszavakat vagy akár fizetési adatokat..
 3. Az előző oldal káros programokat tartalmaz: Annak ellenére, hogy ez soknak tűnik, mint az első, szemantikai különbség van. Ez a speciális figyelmeztetés akkor jelentkezik, amikor egy webhelyről ismert, hogy reklámprogramokat terjeszt, például a böngésző kezdőlapjának megváltoztatása vagy böngésző kiegészítőinek telepítése, amelyek hirdetéseket vagy rosszindulatú átirányításokat válthatnak ki. Pontosabban az elsődleges cél a böngésző.
 4. Ez az oldal próbál betölteni szkripteket nem hitelesített forrásokból: Ezt a figyelmeztetést csak a webhelyek biztonságossá tételeként adják ki (érvényes SSL tanúsítvánnyal és a HTTPS protokollon futnak), de szkripteket és erőforrásokat tartalmaznak, például egy nem SSL webhelyről származó képeket. A kapcsolódó figyelmeztetés: „A kapcsolat nem privát” érvénytelen SSL tanúsítvány eredménye. Az SSL-hez kapcsolódó figyelmeztetéseket nem a Google feketelistája okozza, hanem inkább A Google szorgalmazza a HTTPS-t.
 5. Folytassa a [webhely neve] ?: Időnként, ha hibásan írja be a webhely URL-jét, a Google ilyen figyelmeztetést küld, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a meglátogatni kívánt webhely valóban az, amelyet meg akar látogatni.

Ebben a cikkben azokat a konkrét eseteket fogjuk leírni, amikor webhelyének törvényes fertőzése van, azaz az 1., 2. és 3. eset.

2. A Google Biztonságos Böngészés webhelyének állapota

A Biztonságos Böngészés egy olyan szolgáltatás, amelyet a Google biztonsági csapata felépített az interneten található nem biztonságos webhelyek azonosítására és a felhasználók és a webmesterek értesítésére a lehetséges károkról.

Napi milliárd URL-t vizsgálnak meg nem biztonságos webhelyeket keresve. És amikor a Google nem biztonságos webhelyet észlel, figyelmeztetéseket jelenít meg a Google Keresőben és a böngészőkben. Ellenőrizheti a biztonságos böngészés helyét itt.

Fertőzés esetén a következőhöz hasonlóan jelenik meg:

A Google Biztonságos Böngészés webhelyének állapota

Gyors tipp: Ezen felül végezzen keresést a webhelyén a Google webhelyén. Csak írja be a „site: mysite.com” címet a Google keresőmezőbe, és nyomja meg az enter billentyűt (cserélje ki a mysite.com webhely URL-jét). Az eredmények megmutatják webhelyének címeit és leírásait, ahogy azok megjelennek a Google-on. A feltört webhely oldal címeit általában eltérítik.

3. A webhely keresése rosszindulatú programok ellen

A webhely keresése rosszindulatú programok ellen

Az első lépés a fertőzés azonosítása. Ez elősegíti a rosszindulatú programok eltávolítását és megtisztítását, mielőtt véleményt nyújt be a Google-nak. Számos módon ellenőrizheti webhelyén a rosszindulatú programokat:

 1. Kérdezze meg webhelyét, hogy ellenőrizze a webhelyén a rosszindulatú programokat: Bármely jó internetes házigazda ingyenesen megvizsgálja webhelyét, és megad egy fájlt, amely felsorolja az összes rosszindulatú programmal fertőzött fájlt. Valójában néhányuk proaktívan értesíti Önt a fertőzésről, még mielőtt a Google felfedezné. Előfordulhat azonban, hogy a fertőzés megtalálása után az ügyfelek biztonsága érdekében blokkolhatja weboldalát, megsemmisítheti a romboló tisztítást (törölheti az érintett fájlokat vagy adatbázisokat) stb..
 2. Külső malware szkenner használata a fertőzés megállapításához: A külső lapolvasók átvizsgálják webhelyének URL-jét annak megállapítása érdekében, hogy a webhely oldalán rosszindulatú programok vannak-e. Noha a külső szkennerek felhasználhatók a fertőzések webhelyen történő felismerésére, nem olyan nagy teljesítményűek, mint a belső szkennerek. Időnként hiányozhat néhány URL-t, és legfeljebb rosszindulatú programokat tartalmazó URL-eket jelentenek ahelyett, hogy pontosan meg tudják határozni a fertőzés helyét, mint például a fertőzött fájl. Néhány a jó közülük Sucuri Sitecheck és malCure WebScan. Itt található az ingyenes eszközök teljes listája, amellyel webhelyén sebezhetőséget kereshet.
 3. Bővítmény használata a webhely fájljainak és adatbázisának belső vizsgálatához: A belső malware szkenner a legjobb megoldás. Mélyreható vizsgálatot végez, pontos eredményeket jelent, például a fertőzött fájlokat és adatbázis-nyilvántartásokat, és lehetőséget ad arra is, hogy az Ön számára legjobban megfelelő módon tisztítsa meg az oldalt. Szükség esetén biztonsági mentést is készíthet a webhelyről, eltávolíthatja és újra indíthatja. Vagy megvizsgálhatja az egyes fertőzéseket, és megtisztíthatja az adott fertőzést, hogy weboldala (vagy minimális) adatvesztés nélkül biztonságos legyen. Itt vannak a WordPress webhelyének legjobb belső malware szkennelői.

4. Malware eltávolítása a webhelyről

A teljes, mélyreható rosszindulatú programok eltávolítási útmutatója túlmutat e cikk hatályán. Bár miután megállapította, hogy webhelyén valójában van rosszindulatú program, és meg kell folytatnia a tisztítást, a következő két módszer egyikével folytathatja:.

DIY malware eltávolítása

Ha hozzáértő vagy, vagy hajlandó tanulni, és további mérföldet tesz, akkor megpróbálhatja maguk eltávolítani a rosszindulatú programokat. A hátránya azonban, hogy képesnek kell lennie azonosítani a fertőzés forrását, és be kell dugnia a biztonsági réseket, különben a fertőzés csak megismétlődik. Ismernie kell az FTP-kliensek, például a FileZilla, phpMyAdmin, ssh / shell, WP CLI stb. Használatát. Ha ismeri ezeket, valószínűleg tudja, hogy mit csinál..

Az alábbiakban bemutatunk néhány, a DIY rosszindulatú program eltávolító forrását az induláshoz:

 • GYIK Saját webhelyet feltörték
 • Az a 5 lépés, amelyet megtettem, hogy helyreállítsam a WordPress-blogomat a hackből
 • A feltört WordPress webhely tisztítása és helyreállítása

Foglaljon professzionális web-biztonsági szakértőt

Ha nem ezt csinálja, akkor a legjobb megoldás, ha megbízható rosszindulatú szoftvereket és feketelistát eltávolító szolgáltatót bérel fel, hogy tisztítsa meg a fertőzést az Ön webhelyén. Ez magában foglalja a pénzköltségeket is, ezért biztosan el akarja venni valakit, aki szakértelemmel rendelkezik az internetes biztonság területén, és nemcsak web-tervező vagy fejlesztő. Itt egy hasznos útmutató a megfelelő malware-eltávolító szolgáltatás kiválasztása.

A professzionális biztonsági szakértők napi rendszerességgel tisztítják a weboldalt, így tetején vannak a dolgok, ismerik a kereskedelem eszközeit, szakemberek a fejlett eszközök használatában, képesek manuálisan azonosítani a fertőzött fájlokat, és tudják, hogyan kell kommunikálni a Google-val (és más feketelistákkal) ) arról, hogyan lehet eltávolítani a weboldalt a feketelistáról.

Webbiztonsági szakértő felvételére több lehetősége van. A legjobb az, ha hírnévvel foglalkozik, mivel finomították a folyamatokat és a minőség-ellenőrzést.

5. Kérjen felülvizsgálatot

Miután befejezte a rosszindulatú programok eltávolítását, meg kell győződnie arról, hogy a webhely gyorsítótárát kiürítették. Időnként ennek a kis lépésnek a hiánya sok frusztrációt és időt és erőfeszítést pazarolhat. Az elavult gyorsítótár továbbra is rosszindulatú programokat jelenít meg a látogatók számára, és a Google továbbra is rosszindulatúként jelzi a webhelyet.

Mielőtt újraértékelést kérne, kérjük, ellenőrizze újra webhelyét. Használjon több belső szkennert a rosszindulatú programok észlelésének biztosítása érdekében, ha egyikük meghibásodik. Próbálja ki a külső lapolvasókat is. Előfordulhat, hogy kimenő linkek vannak rosszindulatú webhelyekre, amelyeket a belső szkenner figyelmen kívül hagy, azonban egyes külső szkennerek képesek felismerni.

Miután megbizonyosodott arról, hogy webhelye tiszta, benyújthatja a felülvizsgálati kérelmet.

A Google-nak tudnia kell a konkrét lépéseket, amelyeket megtett annak érdekében, hogy webhelye tiszta legyen. Ellenőrizni fogják, hogy ez a helyes-e az Ön által észlelt rosszindulatú programok eltávolításához. Azt is meg akarják győződni, hogy Ön a legfontosabb dolgokon van, és mint tulajdonos tudják, hogy webhelye biztonságos a felhasználók számára.

Kérjük, ellenőrizze, hogy webhelyét ellenőrizték-e a Google Search Console-ban. Íme A Google útmutatója a felülvizsgálat igényléséről. Kövesse az alábbi lépéseket:

Kérjen Google áttekintést

 1. Keresse meg a Google Search Console-t, és válassza ki az érintett tulajdonságot (webhely)
 2. Keresse meg a Biztonság és kézi műveletek> Biztonsági problémák menüpontot
 3. Menj tovább és kérjen felülvizsgálatot. Miután a Google meggyőződött arról, hogy webhelye tiszta és nem fertőzött meg, eltávolítják a „Ez a webhely feltörhető” üzenetet.

Miután benyújtotta a weboldalt felülvizsgálathoz, általában körülbelül egy nap eltel a Google visszaállítása. Annak ellenére, hogy a Google megosztotta saját ütemtervét, tapasztalataink szerint gyorsabbak. Kérjük, legyen türelmes, és várja meg, amíg visszaállnak.

Ha továbbra is rosszindulatúnak találja a webhelyet, akkor érdemes egy web-sec szakember segítségét keresni annak biztosítása érdekében, hogy a webhely tiszta legyen. Professzionális biztonsági szakértő segít Önnek egy felülvizsgálati kérelem benyújtásában a Google-nak, és gondoskodik arról, hogy a webhely tiszta legyen, elvégzi a kiváltó okainak elemzését, és folyamatosan nyomon követi a Google-t, amíg az ügyet elégedetten rendezik..

6. Utolsó lépések

A hackerek általában megszakadnak, ha visszakapja az irányítást a webhelyén. Az elkövetkező napokban felfújt URL-kéréseket és még sok bot-forgalmat is láthat (mivel a legális kereső botok megpróbálják újraindexelni a webhelyet). Fontos, hogy szigorú biztonsági intézkedéseket tegyen a webhelye megóvása érdekében a jövőbeli támadásoktól, mivel amint a hackerek radarjába kerülnek, továbbra is megpróbálnak utat találni belülről, mielőtt feladják.

Miután átélte ezt a tapasztalatot, és időt, erőfeszítést és pénzt költött, meg kell győződnie arról, hogy az nem ismétlődik meg, és visszatér az előtérbe. Tegye a következőket webhelyének proaktív biztosításához:

 1. A WordPress biztonsági mentések beállítása és / vagy automatizálása 
 2. A webhely biztonságának fokozása
 3. Add hozzá a Webhely-megfigyelés lehetőséget
 4. Védje webhelyét a webalkalmazáson keresztül Tűzfal
 5. Légy éber, frissítse a WordPress programot (mag, bővítmények és témák)

A nap végén…

Webhelyének megtalálása a Google feketelistájában soha nem kellemes élmény. Valójában a legtöbb fertőzés veszteséget okoz a forgalomban, a keresőmotorok sorrendjében, a márkaértékben (bizalom) és sok pazarolt hirdetési ráfordításban, ha fizetős hirdetéseket jelenít meg. Minél előbb megismerkedik egy fertőzésről, annál gyorsabban tud cselekedni és helyreállni.

Főbb dolgok, amelyekre emlékezni kell:

 • Ne essen pánikba.
 • Ne légy hitetlen vagy tagadja.
 • Azonnal járjon el.
 • Gondoskodjon az alapos tisztításról.
 • Ne felejtsd el kitisztítani a gyorsítótárat.
 • Legyen türelmes és profi a Google-lal folytatott kommunikáció során.
 • Gyakorolja a proaktív biztonságot.

És végül vegye ezt a tapasztalatot olyan gazdag tanulási lehetőségként, amely minden esetben az Ön javára megoldódik, bármi is legyen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map