Hogyan javíthatjuk a WordPress biztonsági lyukait a biztonságosabb vásárlási élmény érdekében

Amikor e-kereskedelmi webhelyet állít fel a WordPress-en, a biztonságnak az első számú prioritásnak kell lennie. Bármikor, amikor az emberek személyes adataival vagy pénzügyi adataival foglalkozik, kétszer óvatosnak kell lennie. Ha nem tudja megismerhető biztonsági emblémákon keresztül megmutatni, hogy megbízható gyártó, és ez elveszítheti ügyfeleit. A biztonság elszámolása azonban sokkal rosszabb eredményt eredményezhet: lopás és adatvesztés.


Ez az e-kereskedelmi webhely tulajdonosának a legrosszabb rémálma. Szerencsére nem kell hagynia, hogy ez megtörténjen veled. Itt tárgyalom a WordPress-alapú e-kereskedelmi webhelyekkel szembesülő leggyakoribb biztonsági kérdéseket, és ismertetjük azokat a lépéseket, amelyeket meg kell tennie a biztonsági lyukak egyszeri és végleges megszüntetéséhez..

1. lépés: SSL

Az e-kereskedelem területén végzett munka során az SSL egy dolog, amelyben feltétlenül nem szabad veszélybe lépni. Ez a biztonságos socket réteg a nem kezelt adatokhoz, és védi az érzékeny információkat (mind a tiéd, mind az ügyfelek), miközben azokat feldolgozásra továbbítják. A webhelyén a fizetések biztonságosságának biztosítására jó módszer egy olyan népszerű rendszer használata, mint a PayPal. Ez megőrzi az összes pénzügyi információt az Ön webhelyén, és olyan vállalkozás kezében van, amely az ilyen tranzakciók védelmére szakosodott.

Bár a helyettesítő SSL drága lehet, a legjobb WordPress tárhelyi lehetőségek ingyenes SSL-t kínálnak a Let’s Encrypt segítségével. Ez gyors, egyszerű és teljesen ingyenes.

2. lépés: Használjon kész platformot

A webhely biztonságának fokozásának egyik módja egy kész e-kereskedelmi platform használata. Ez kiküszöböli a feltételezéseket azon szempontból, hogy mit kell és mit nem kellene tartalmaznia, és sokkal könnyebbé teszi az indítást. Számos olyan platform létezik, mint a WooCommerce, a Shopify és mások. Tehát végezzen kutatást olyan e-kereskedelmi platform megtalálása érdekében, amely megfelel az Ön igényeinek.

Ha úgy dönt, hogy inkább csak a WordPress témát használja, akkor a legjobb, ha csak azokat használja, amelyeket a WordPress könyvtárban vagy a jó hírű témájú webhelyeken talál. Az alacsony minőségű témákban gyakran hiányoznak a megfelelő biztonsági intézkedések, amelyek a webhelyet és az ügyfelek információit veszélybe sodorják.

3. lépés: Módosítsa a .htaccess fájlt

kód

A WordPress lehetséges biztonsági problémáinak orvoslására szolgáló másik módszer a .htaccess fájl módosítása. Nagyon sok webhelyi támadást hajtanak végre a platformot támogató adatbázisban. Ha az adatbázist megtámadják, akkor nem lesz képes futtatni a webhely működését lehetővé tevő PHP szkripteket.

Az SQL injekció az, ahogyan a hackerek behatolnak az Ön webhelyére. Ezt úgy teszik, hogy saját parancsokat az URL-címbe helyezik az adatbázisban. Ezek a parancsok kényszeríthetik az adatbázist az Ön webhelyére vonatkozó információk kiadására, ideértve a bejelentkezési információkat. Ennek a hackelési módszernek a variációi bizonyos PHP szkriptek futtatásához vezethetnek, amelyek rosszindulatú programokat telepítenek az Ön webhelyén. Alapvetően mindez rossz hír azoknak, akik biztonságos webhelyet próbálnak futtatni, amelyet ügyfeleik magabiztosan használhatnak.

Szerencsére orvosolhatja ezt a .htaccess fájl módosításával a WordPress webhely fájljain. Van egy kiváló gyűjtemény a .htaccess kódrészletekről, amelyeket a fájlba helyezhet a webhely biztonságának növelése érdekében. Miután ezek a szabályok érvényben vannak, megakadályozhatja, hogy egyes emberek hozzáférjenek a webhelyéhez, ideértve a meghatározott IP-címeket és az URL-kérelmeket is.

Azt is korlátozhatja, hogy mely fájlokat láthatják az emberek. Ezeket a parancsokat hozzá lehet adni a .htaccess fájlhoz, és ezek lehetővé teszik, hogy minden idős ember megakadályozza a szerver privát fájljainak elérését. Ezt általában úgy érheti el, hogy blokkolja a címtárakhoz való hozzáférést. Nem szükséges, hogy a webhely látogatói megtekinthessék a webhelyünkön található összes fájl listáját, így a hozzáférés blokkolása megakadályozza, hogy a rosszindulatú felhasználók támadást indítsanak ezen információk felhasználásával.

4. lépés: hagyja ki az adminisztrátort

Egy másik dolog, amelyet határozottan meg akar tenni az e-kereskedelem WordPress webhelyének beállításakor, az, hogy ellenőrizze, hogy felhasználóneve és jelszava betűk, számok és karakterek kombinációjából áll-e. Soha ne tartsa meg felhasználónevét alapértelmezett „adminként”. Ez az, amit a hackerek „kitalálnak” felhasználónévként leggyakrabban brutális erőszakos támadások összeállításakor (lásd alább). És határozottan nem akarja megkönnyíteni a hackerek életét. Tehát adja meg felhasználónevét és a jelszó bonyolult.

A Keyy plugin

Érdemes lehet kétlépcsős hitelesítést telepíteni a webhelyére. Valami hasonló Keyy Két tényező csinálhatja a trükköt.

5. lépés: Korlátozza a belépési kísérleteket

Mint fentebb említettem, az emberek hozzáférést biztosítanak a webhelyéhez brutális erőszakos támadások révén. Ezeket a támadásokat automatizált szkriptek hajtják végre, amelyek újra és újra megpróbálják bejelentkezni a webhelyére. Mivel a szkriptek több ezer alkalommal futnak, jó esélyek arra, hogy végül sikeresek lesznek.

Ez azt jelenti, hacsak nem tesz egy biztonságos intézkedést a helyére. Az egyik ilyen biztonságos bejelentkezés korlátozó. A bejelentkezési korlátozó egy olyan eszköz, amely megakadályozza, hogy bizonyos IP-címek vagy felhasználónevek bejelentkezzenek egy bizonyos számú alkalommal, egy meghatározott időkereten belül. Egy tipikus tíz alkalommal korlátozott pár perc alatt ez a felhasználó vagy az IP egy óra időtúllépést okozhat. A brutális erő támadói nem hatékonyak, ha belépéskorlátozóval szembesülnek, mert nem tudják megtenni a sikerhez szükséges több ezer vagy millió bejelentkezési kísérletet. Akkor gyakran továbblépnek a webhelyedről, és könnyebb területet keresnek.

iThemes biztonság

Számos bejelentkezési korlátozó bővítmény érhető el, de hadd mondjak el néhányról, amelyekre én személy szerint tetszik. Először is, vannak iThemes biztonság, amely egy robusztus bővítmény, amelyet arra terveztek, hogy megvédje webhelyét a sokféle támadástól. Valójában a 30 többféle módszert tartalmaz a webhelyi támadások megakadályozására, ideértve az elhomályosítási taktikákat, a bejelentkezés korlátozását, a botok észlelését és még sok minden mást..

És akkor ott van A bejelentkezési kísérletek korlátozása, amely megakadályozza a brutális erőszakos támadásokat azáltal, hogy korlátozza, hogy hányszor próbálhat bejelentkezni egy személy. Ez szintén teljesen testreszabható, és opcionális naplózási és e-mail értesítéseket nyújt, amikor a webhely elzáródik.

Természetesen vannak más lehetőségek is, de ezek közül csak kettőt találtam megbízhatónak.


Nem számít, milyen webhelyet működtet, fontos, hogy szem előtt tartsa a biztonságot. De még fontosabb azok számára, akik e-kereskedelmi webhelyeket működtetnek. Ha felelős más emberek információkért, akkor alapvető fontosságú, hogy mindent megtegyen az Ön védelme érdekében. Ez azt jelentheti, hogy kész e-kereskedelmi platformot használ, vagy azt választja, hogy minden tranzakciót biztonságos szolgáltatáson keresztül feldolgoznak helyszínen. Vagy szükség lehet a WordPress-webhely fájljainak kézi beolvasására és valamilyen kód hozzáadására, hogy megvédje azt a rosszindulatú támadóktól. És amikor megbizonyosodik arról, hogy felhasználóneve és jelszava elegendő-e a tubákhoz, nem elég, korlátozhatja a bejelentkezési kísérleteket is a brute-force támadások megakadályozására.

Ezek a módszerek együttesen felhasználva hozzájárulhatnak webhelye biztonságának fokozásához és az ügyfelek biztonságosabb vásárlási élményéhez. Ami az egész lényeg, nem gondolja?

Most neked. Milyen módszereket használ a WordPress webhelybiztonságának javításához az online áruházakban? Milyen eszközöket vagy bővítményeket kell Önnek kötelezővé tenni? Szeretnék mindent meghallgatni a megjegyzésekben!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map