Bevezetés a WordPress HTTP / 2 szolgáltatásához

Bevezetés a WordPress HTTP / 2 szolgáltatásához

A HTTP / 2 az egyik legfontosabb mérföldkő, amelyet be kell vezetni a modern webbe. Ez a cikk kiemeli a HTTP jelenlegi állapotát, és bemutatja a HTTP / 2 alapvető előnyeit (és néhány nem technikai koncepciót). Megtanuljuk továbbá a HTTP / 2 alkalmazásának a WordPress alkalmazásához történő alkalmazását 2018-ban.


A HTTP rövid története

A HTTP a Hypertext Transfer Protocol-t jelenti, amelyet Tim Berners Lee hozott létre 1991-ben. A Tim ember az, akinek köszönnünk kell a világhálót. A HTTP az egyik legszélesebb körben elterjedt és széles körben alkalmazott alkalmazási protokollok az interneten. De nem ez az egyetlen.

Várjon egy pillanatra. Kiemeltem a mondatot alkalmazási protokollok. Miert van az? Látja, az Internet valójában négy protokoll hierarchikus rétegéből áll. Minden réteg számos protokollból áll, és felelős a következőkért: alapvető funkció.

Kicsit támaszkodva négyféle réteg van az Internet Protocol (IP) csomagban:

 1. Alkalmazási réteg
 2. Szállítási réteg
 3. Internet réteg
 4. Link réteg
Internet alkalmazásréteg-protokollok

Internetprotokoll rétegek. Forrás: Wikipedia

Anélkül, hogy túl sokat mélyednék a részletekbe, az utolsó három réteg (azaz a közlekedési, az internetes és a kapcsolat rétegek) felelős egy megbízható kapcsolat létrehozásáért a cserélendő adatokhoz.

A legfelső réteget nevezik Alkalmazási réteg, amely kiszolgálja az összes alkalmazások az interneten.

 • A weblapok megtekintése egy olyan alkalmazás az interneten, amelyet a HTTP protokoll lehetővé tesz.
 • Az e-mail egy másik alkalmazás az interneten – a POP vagy az IMAP protokoll lehetővé teszi.

Vannak több protokoll az alkalmazás rétegben az interneten, amely olyan dolgokat készít, mint a YouTube élő videók és Klánok összecsapása lehetséges.

A HTTP / 2 születése

HTTP / 2 a WordPress Beginnings számára

A HTTP a közös nyelv az ügyfelek és a kiszolgálók között, lehetővé téve a modern internetet. Az egyszerű kezdetektől kezdve, mint egyetlen kulcsszó és dokumentum elérési útja, nemcsak a böngészők számára, hanem gyakorlatilag minden internethez csatlakoztatott szoftver és hardver alkalmazás számára választott protokollmá vált..

Ez felteszi a kérdést – milyen gyakran frissítjük ezt a kulcsfontosságú szoftvert? Nos, amint kiderül – nem túl gyakran

Valójában a HTTP-protokoll legutóbbi frissítése 1997-ben történt – tíz évvel az első iPhone elindítása előtt! Ez volt a HTTP 1.1-es verziója és 20 évvel később, ma még mindig a legelterjedtebb HTTP-verzió!

Minden, ami az interneten történik – kezdve a macskás videók közvetítésétől a nemzetközi űrállomásról származó élő videobeszélgetésekig és az online tranzakciók milliárdjaiig – a technológián keresztül, amely még nem volt frissítve. két évtized. Az évek során óriási előrelépéseket tettünk az új alkalmazások létrehozása az internet számára. Mindezt azonban létrehozásával tettük megoldásai a HTTP / 1.1 korlátozásaiból

Nem azt akarom mondani, hogy a HTTP / 1.1 minden rossz. De lehet feltétlenül használjon frissítést. És ezért 2015-ben Internetmérnöki munkacsoport megkétszereződött egy jobb protokoll létrehozásáról a HTTP számára.

Ennek eredményeként létrejött egy új protokoll, amely zökkenőmentesen működött a HTTP / 1.1-en futó dolgokkal, miközben komoly fejlesztéseket hajtott végre az alapul szolgáló technológiában. Ezt az új protokollt HTTP / 2-nek hívták.

Mi változott a HTTP / 2-ben??

Sok dolog valójában. De nem fogjuk mindet itt lefedni. Nagyon biztos, hogy akkor már unatkozni fog, és még ennél is biztosabb, hogy nem tudom megmagyarázni a cuccokat nem geeky módon. De amikor a WordPress HTTP / 2-re vonatkozik, itt van néhány kulcsfontosságú pont.

multiplexelés

A HTTP / 1.1 verzióban a kiszolgálónak és az ügyfélnek egyedi kapcsolatokat kell létrehoznia az erőforrások igényléséhez. Hadd magyarázzam ezt a UpWork gyönyörű példáját:

HTTP / 2 a WordPresshez: multiplexálás

A multiplexálás illusztrációja Odesk

A weboldal HTML, CSS, JavaScript, képeket és más fájlokat tartalmaz. Ezeket a fájlokat együttesen erőforrásoknak nevezzük. Ebben a példában van egy weboldal, amely három forrásból áll – egy JavaScript fájlból, egy CSS fájlból és egy képfájlból.

Látjuk, hogy a HTTP / 1.1 verzióban a böngészőnek három TCP kapcsolatra van szüksége a kiszolgálóval az erőforrások igényléséhez. Miért? Mivel a HTTP / 1.1-ben minden kapcsolat csak egy kérést kérhet. A nagyobb számú kapcsolat általában azt eredményezi, amit a „forgalmi dugóknak” lehet a legjobban leírni – ami végül lassú webhely-élményhez vezet.

A HTTP / 2 támogatja a multiplexelést

A multiplexálás egy olyan technológia, amely lehetővé teszi a kiszolgálók számára, hogy több fájlt küldjenek el egyetlen kapcsolaton keresztül. Ennek eredményeként, ha ugyanaz a webhely HTTP / 2-t használ, akkor mindhárom erőforrás egyetlen kapcsolaton keresztül elküldhető. Következésképpen a betöltési idő és a hálózati erőforrások felhasználása jelentősen csökkenne. Egyszerűbben fogalmazva: kevesebbel többet tudsz elérni. Tehát a HTTP / 2 for WordPress egy nagyszerű lehetőség a (potenciálisan) a WordPress webhely felgyorsítására.

Domain Sharding és egyéb fejlesztések

Ne feledje, hogy az újabb alkalmazásokhoz szükség van „megoldásokra” a HTTP / 1.1 bizonyos korlátozásainak leküzdéséhez? Az egyik ilyen megoldás a domain sharding. Nézzük meg, miért van szükség a domain shardingra.

Általában a HTTP / 1.1 korlátozza a kiszolgáló (tartomány) és az ügyfél közötti nyitott kapcsolatok maximális számát. A legtöbb webhelynek több erőforrása van, amelyeket párhuzamosan kell betölteni. Annak érdekében, hogy a webhelyek gyorsabban töltsék be a webhelyeket, több aldomainből kezdték el szolgáltatni erőforrásaikat. Ezt nevezzük domain shardingnak.

HTTP / 2 a WordPress számára: Domain Sharding

Illusztráció a domain sharding által UpWork

Most a HTTP / 2 használatával nincs szükség domain megosztásra. Nem azért, mert a HTTP / 2 nem korlátozza a nyitott kapcsolatok maximális számát. De mivel a HTTP / 2 támogatja a multiplexelést. Az összes erőforrás közvetlenül egy kapcsolatba küldhető!

A HTTP / 2 multiplexelésének köszönhetően ezekre a „megoldásokra” már nincs szükség. Ezek tartalmazzák CSS spriteket, beépített képek a CSS-ben a adat URI-k, valamint a CSS és a JavaScript összekapcsolása. Betenni Smashing MagazineSzavai:

A HTTP kérések olcsók a HTTP / 2 világában. Sokkal jobb lesz az eszközöket a fejlesztés során azon oldalak szerint rendezni, amelyeken felhasználják őket. Ezután csak azt a kódot szolgálhatja fel, amelyre a látogatónak szüksége van. Sok apró stíluslap letöltése nem számít. Szervezheti azt is, hogy a dolgok milyen gyakran változnak; A hosszú élettartamú eszközöket ezután hosszabb ideig lehet gondozni.

A bináris protokollok támogatása

Tudjuk, hogy a számítógépek 0-ban és 1-ben beszélnek, igaz? Nos, a HTTP / 1.x nem így beszélt. A HTTP1.x a parancsok feldolgozására szolgál a kérés-válasz ciklusok befejezéséhez.

A HTTP / 2 támogatja a konvertálást szöveges protokollból bináris protokollra. Ez lehetővé teszi a kiszolgálónak és az ügyfélnek, hogy a tényleges szöveg helyett 0-ban és 1-ben beszéljen – ezáltal jelentősen csökkenti az azonos kérés-válasz ciklusok elvégzéséhez szükséges időt és energiát..

HTTP / 2 szerver push

Ennek a szolgáltatásnak a megmagyarázása kissé bonyolult lehet, de megpróbálom megőrizni. A klasszikus HTTP / 1.1 forgatókönyv szerint a szerver (vagy webhely) csak akkor küld erőforrásokat az ügyfélnek (böngészőnek), ha az ügyfél az erőforrást kéri. Ez a tipikus kérés-válasz forgatókönyv.

A HTTP / 2 azonban bevezeti a kiszolgáló leküldésének koncepcióját, ahol a kiszolgáló a legelső alkalommal erőforrásokat (vagy információkat) küldhet az ügyfélnek anélkül, hogy az ügyfélnek kifejezetten meg kellene kérnie az erőforrást. Ez a mechanizmus menti a kérés-válasz oda-vissza utat és csökkenti a hálózati késleltetést.

A webfejlesztők olyan alkalmazásokat építhetnek, amelyek kihasználják a Server Push szolgáltatást, és további erőforrásokat / információkat küldhetnek az ügyfélnek a kérések előrejelzésével. Végeredmény? Gyorsabb és simább alkalmazások.

A fejléc tömörítése

A HTTP / 2 a HPACK fejléc-tömörítésnek nevezett oldalt használ az adatok cseréjére az ügyfél és a szerver között. Mielőtt megtudnánk, miért ez fontos, ideje kicsit többet megtudni a protokollokról.

Bármely protokoll (beleértve a HTTP-t) adateleme három fő összetevőből áll – fejlécből, hasznos teherből és láblécből.

 1. Fejléc: A fejléc információkat tartalmaz az adat egységről
 2. Hasznos teher: Ez a tényleges adat, amelyet a szerverről az ügyfélre továbbítunk
 3. Lábléc: Ez egyfajta ellenőrző lista, amely biztosítja, hogy az adatelem hibátlanul sikeresen lett kézbesítve.

A fejléc-tömörítés nagyon egyszerű módon működik – a szerver tömöríti a fejléc-információkat előtt átadása az ügyfélnek. Az adat egység (vagy csomag) kézhezvétele után az ügyfél kicsomagolja a fejlécet, és megjeleníti (vagy felhasználja) a felhasználónak (vagy annak érdekében).

Mivel a médiagazdag webhelyek (mint például a Netflix vagy a New York Times) ma normákká válnak, a HTTP / 2 HPACK fejléc-tömörítése sok sávszélességet takaríthat meg, amikor az adatokat a szerverről az ügyfélre továbbítja..

Továbbfejlesztett TLS

A TLS a Transport Layer Security kifejezést jelenti, amely egy olyan technológia, amely titkosítja a kiszolgálók és az ügyfelek közötti kapcsolatokat. Tudjuk, hogy van a HTTPS. Ez a technológia segít megakadályozni, hogy a hackerek online tranzakciók során ellopják a hitelkártya-adatainkat és más személyes adatainkat.

A HTTP / 2 hibátlanul működik a meglévő TLS technológiával, és egy csomó fejlett szolgáltatást kínál, például kevesebb TLS kézfogást, alacsony erőforrás-felhasználást mind az ügyfél, mind a szerver oldalán, és továbbfejlesztett képességeket a meglévő webes munkamenetek újrafelhasználásához, miközben kiküszöböli a HTTP / 1-hez kapcsolódó bizonyos sebezhetőségeket. .x.

A világ készen áll a HTTP / 2-re?

Nos, ez attól függ. A legtöbb modern böngésző, beleértve a Chrome-ot és a Firefox-ot, támogatja a HTTP / 2 protokollt. Ha rendelkezel forrásokkal a HTTP / 2 protokoll megvalósításához – menjen előre, és csináld meg.

A kompatibilitási ellenőrzés a fő böngészők között a HTTP / 2 szempontjából.

CanIUse.com naprakész kompatibilitási ellenőrzést nyújt a fő böngészők között a HTTP / 2 számára

A WordPress HTTP / 2 használatának megkezdése?

HTTP / 2 a WordPress számára

A HTTP / 2 telepítése a WordPress gazdagépen sok technikai know-how-t igényel. Ha fejlesztő vagy vagy hálózatok, és a kiszolgálók kezelése a te dolgod – vigyázz rá.

A jó hír az, hogy a HTTP / 2 telepítését a WordPress-hez a WordPress jó szolgáltatóinak köszönhetően megkönnyíti. Példaként említjük, hogy mind a WPEngine, mind a Kinsta támogatják a HTTP / 2-t, és rendelkeznek minden szükséges visszaeséssel, amelyek biztosítják a webhely látogatói számára, akik nem támogatják az új protokollt, megbízható, teljesen optimalizált verziójú HTTP / 1.1 verziót kapnak.

Egy internetfelhasználó szempontjából nem kell mást tennie, mint a böngésző legújabb verziójának letöltését. Ha a weboldal kompatibilis a HTTP / 2-vel, akkor a böngésző automatikusan kommunikál vele az új protokoll használatával. A HTTP / 2 azonban teljesen visszamenőleg kompatibilis, így a régi HTTP-t továbbra is használó webhelyeket ez nem érinti. Ez azt jelenti, hogy csak leülhet és élvezheti a webhelyek gyorsabb betöltését.

A HTTP / 2 csomagolása a WordPresshez

A WordPress HTTP / 2 egy nagyon szükséges, forradalmi frissítése a világ egyik legfontosabb technológiai eleméhez. Ez azonban egy sok az idő, hogy a HTTP / 2 mainstream legyen, mint például a HTTPS webhelyek. Ennek ellenére a cikk célja, hogy ismertesse olvasóinkat ezzel a csodálatos technológiával, amely potenciálisan megváltoztathatja a világháló megjelenését..

Gondolatok a WordPress HTTP / 2 fájljáról? Kérdései vannak? Tudassa velünk az alábbi megjegyzés szakaszban!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector