Általános WordPress biztonsági hibák, amelyeket sok webhely készít

Általános WordPress biztonsági hibák

Ha webhelyét robotok, hackerek vagy más szélhámos elemek támadták meg, akkor tudni fogod, hogy a helyes beállítás is rémálom lehet. A WordPress egyre népszerűbbé válása miatt inkább a hackerek célpontjává vált, mivel a kifizetések nagyobbak lehetnek. Noha nincs olyan dolog, mint a bolondbiztonság, sok apró és nagy dolgot megtehetünk, hogy elkerüljük a WordPress általános biztonsági hibáit, és megnehezítsük a robotok weboldalunkon belépését és pusztítást..


Ebben a bejegyzésben nézzük meg a WordPress-webhelyek általános biztonsági hibáit. Azt is megtudjuk, mit tehetünk a biztonsági fenyegetésekkel szembeni sebezhetőség minimalizálása érdekében.

1. hiba: A WordPress nem frissül

A WordPressnek nagyszerű közössége van, amely figyelmeztet a biztonsági problémákra, és a WordPress csapata rendszeresen frissíti a biztonsági fenyegetéseket. De rajtunk múlik, hogy ezeket a frissítéseket elvégezzük a WordPress telepítésénél, és kijavítsuk a biztonsági réseket. A WordPress alapvető frissítései automatikusan megtörténnek, de a kisebb frissítésekhez, valamint a témák és a bővítmények frissítéséhez figyelni kell az irányítópulton megjelenő értesítésekre..

A WordPress frissítése gyakran zökkenőmentes folyamat, csak egy kattintást igényel, de néha összeférhetetlenséggel kapcsolatos problémák akadályozhatják meg az Ön webhelyét. A WordPress frissítéséről bővebben a Gyors útmutató a WordPress frissítésével foglalkozik.

2. hiba: Nem vásárol minőségi témákat és beépülő modulokat

A rosszul kódolt témák és beépülő modulok biztonsági kockázatot jelentenek az Ön webhelyén. Nem csak lelassíthatják az Ön webhelyét, hanem összeférhetetlenek lehetnek a használt WordPress verzióval vagy egymással is. Ehhez hozzáadhatják a rosszindulatú szoftverek belépési pontját.

Az itt elfogadott nyilvánvaló óvintézkedés az, hogy a témákat és a bővítményeket csak minőségi forrásokból vásárolja meg. Számos jó téma és bővítmény ingyenesen elérhető a WordPress-ben. Ha prémium témát vagy bővítményt választott, keresse meg a Themeforest vagy a CodeCanyon és más neves témaházakat, például a WPExplorer.

Válassza ki azokat, amelyek jobban besoroltak, és élvezze a több letöltést. Olvassa el a témák és beépülő modulok áttekintését, és ellenőrizze, hogy más, hosszú távú, valódi felhasználók mit mondnak róluk. Keresse meg a változási naplót, hogy megnézze-e rendszeres frissítéseket. Írjon a szerzőknek, hogy megértse, hogy a téma vagy a plugin megfelelő-e Önnek a vásárlás előtt. És a gyakorlati aggályok elhárítása érdekében futtathatja egy teszthelyen, ha ez lehetséges.

3. hiba: A témák és beépülő modulok nem frissülnek

Csakúgy, mint a WordPress, a témáknak és a bővítményeknek rendszeresen frissítéseket kell tartalmazniuk a hibajavításokhoz és a biztonsági javításokhoz. A te feladata kipróbálni ezeket a frissítéseket, majd telepíteni őket, hogy a WordPress webhelyét biztonságban lehessen tartani.

Jegyzet: Az egyik leggyakoribb ok, amiért az emberek hagyják, hogy témáik keltezzenek, az egyéni kód miatt. Ezért fontos a gyerek témák használata. Ha a témafájlokban bármilyen változtatást tervez, ne felejtsen el gyermektémát használni, így a jövőben biztonságosan frissítheti az alaptémát.

4. hiba: A bejelentkezés oldalán nincs biztonság

A bejelentkezési oldal az a hely, ahonnan az engedélyezett felhasználók belépnek a weboldalra. De sok nemkívánatos gazember felhasználó okosan megtalálja utat webhelyeinkbe a bejelentkezési oldalról, és akár admin szintű jogosultságokat is megszerezhet. Ennek megelőzése érdekében javítanunk kell a bejelentkezési oldal biztonságát. Valójában ezt nem nehéz megtenni, és sok egyszerű csempészés is elvégezhető, amelyek megakadályozzák a tévedést közvetlenül a küszöbén.

Megváltoztathatja a felhasználónevet az általánosan használt „Rendszergazda” segítségével, és érvényesítheti az erős jelszavakat. Vagy korlátozhatja a bejelentkezési kísérletek számát – ez különösen hatékony lesz a brutális erőszakos támadások megállításában. Egy másik, könnyen alkalmazható védelmi módszer a két tényezős hitelesítés. És velük A Google szorgalmazza az SSL használatát, érdemes lehet egy lépéssel előre lépni, és korábban, mint később alkalmazni webhelyén. Tehát, látja, a bejelentkezési oldal jó hely a webhely biztonságának javításához.

5. hiba: A felhasználói szerepek nem megfelelő használata

A WordPressnek számos felhasználói szerepe van – rendszergazda, szerkesztő, szerző, közreműködő és előfizető. Nem mindegyiknek kell ugyanolyan jogosultságokkal rendelkeznie az Ön webhelyén. Amikor felvesz felhasználókat a webhelyére, vigyázzon azokra a jogosultságokra, amelyeket a háttéralkalmazásban megad. Csak annyi kiváltságot engedhet meg, amennyi szükséges a weboldalon betöltött szerepük teljesítéséhez.

Ha korlátlan hozzáférést biztosít minden felhasználónak, megkönnyítheti a hackerek behatolását.

Valójában nincs szükség arra, hogy az előfizetők számára hozzáférést biztosítsunk a háttérhez, ha csupán tartalom elolvasására van szükségük. A szerkesztői szintű hozzáférést csak megbízható felhasználók számára szabad engedélyezni, és a rendszergazdai szintű hozzáférést – ha egyáltalán – nagyon megtakarítással lehet megadni. Ha korlátozott kiváltságokat enged a felhasználóknak, és erős jelszavak használatára kényszeríti őket, az nagymértékben ellenőrizheti a háttérhez való hozzáférést.

6. hiba: A nem használt témák és beépülő modulok törlése

Az idő múlásával folyamatosan bővítést és témákat adunk a WordPress-hez, amikor csak szükség van rá. De amint már nem használjuk őket, elfelejtjük törölni őket a webhelyről. Nem elegendő a témák és a pluginok egyszerű kikapcsolása, hanem törölnie kell azokat, amelyeket nem kíván használni. Ez az egyszerű lépés csökkentheti a rosszindulatú programoknak való kitettséget. Az inaktív beépülő modulok nem fogyasztanak RAM-ot, sávszélességet vagy PHP-t, de helyet foglalnak el a kiszolgálón. Ez nem csak lelassíthatja webhelyét, hanem rosszindulatú kódok futtatásához is használható.

Mielőtt beépít egy bővítményt a webhelyére, ellenőrizze, hogy a WordPress képes-e natív módon kezelni az adott funkciót. Vagy a használt téma, vagy a gazdagép magában foglalja a szükséges funkciókat. Tehát, ha bármilyen plugin található a webhelyén ezekre a funkciókra, akkor érdemes törölni őket.

Most, hogy tisztítja a nem használt beépülő modulokat, teljes távolságot is elvégezhet, és megtisztíthatja a médiakönyvtárat, a feltöltések mappát és az tartalmazza a mappát. Ezek a rosszindulatú programok alternatív belépési pontjai, amelyek csak azért lépnek be az Ön webhelyére, hogy később végrehajthassák magukat. Ezeknek a mappáknak a lecsökkentésével csökkenti a rosszindulatú programok és a hackerek hozzáférési pontjait.

7. hiba: Nem választott biztonságos gazdagépet

A hackerek gyakran nem célozzák az Ön webhelyét, hanem más webhelyeket is megcélozhatnak, amelyek megosztják a szerverterületet veled. Csak véletlen áldozat vagy. Közös tárhely esetén egy veszélyeztetett webhely lebonthatja a szerver összes webhelyét. Ezért fontos, hogy nagyon gondosan válassza ki az internetes hostot. Amint a blogoldalainkon már többször elmondtuk, amikor a tárhelyről van szó, akkor csak azt kapja meg, amit fizet. Az olcsó hostolási lehetőségek szinte mindig veszélyeztetik a biztonságot, és szervereik hajlamosabbak a biztonsági támadásokra. Nem csak, hogy gyakran kevésbé kielégítő támogatást talál, ha webhelyét támadás veszélyezteti.

Ha jó pénzt szán a minőségi tárhelyre, valóban megéri a befektetést. Nagyon sok fejfájást takarít meg Önnek, különösen, ha vállalkozása erősen kapcsolódik a webhelyéhez. Segítségre van szüksége a házigazda kiválasztásában? Keresse fel az ajánlott tárolási lehetőségek listáját.

8. hiba: nem ellenőrzi a rosszindulatú programokat

A rosszindulatú programok anélkül léphetnek be az Ön webhelyére, hogy Ön még erről sem tudna. Rejtett maradhat, és számos dolgot megtehet az Ön ismerete nélkül, például nyomon követheti a látogatókat, hozzáférhet olyan érzékeny információkhoz, mint például a hitelkártya-adatok, vagy linkeket ad hozzá más webhelyekhez. Amikor az Ön webhelyén rosszindulatú programok rejtőzik, a Google elfordítja a keresőgépeket, hogy megakadályozza más webhelyek fertőzését. Ez a webhely forgalmának csökkenését okozhatja.

Számos bővítmény és szolgáltatás érhető el, amelyek megvizsgálhatják webhelyén a rosszindulatú programokat, és ezek közül sokat eltávolíthatnak. Önnek csak meg kell látogatnia a szolgáltatások webhelyét, mint például Sucuri SiteCheck szkenner és írja be webhelye URL-jét. Létrehoz egy jelentést, amely megjeleníti az észlelt rosszindulatú programokat, valamint az ezzel kapcsolatos kezelési javaslatokat. Vagy dönthet úgy is, hogy hozzáad egy bővítményt, és futtat egy beolvasást. Ha szeretné, törölje a plugint használat után, és telepítse újra, amikor ismételt vizsgálatot szeretne folytatni.

9. hiba: Nem telepít egy biztonsági beépülő modult

Az egyik legegyszerűbb módszer a biztonság növelésére a webhelyén, ha hozzáad egy biztonsági bővítményt. Ezek a bővítmények számos biztonsági kérdést kezelhetnek, például erős jelszavak érvényesítését, tűzfalak beállítását, védelmet a brutális erőszakos támadások ellen és így tovább. Számos ingyenes plugin létezik, mint például az iThemes Security, valamint számos prémium biztonsági plugin, és a legjobb, ha azt legkorábban telepíti és aktiválja. Számos olyan webhely-biztonsági szolgáltatás létezik, mint például a Sucuri, amelyek a WordPress webhelyén a biztonság kezelését kínálják.

10. hiba: A webhelyről készített biztonsági másolatok elkerülése

Úgy gondolja, hogy most már megtette a fentiek mindegyikét, webhelye biztonságban van a rossz fiúktól. Sajnálom, hogy csalódást okozok, de a hackerek finomítják módszereiket, és az új fenyegetések folyamatosan jelennek meg. Ezért biztonsági hálóként plugint használhat biztonsági másolat készítéséhez, és rendszeres időközönként biztonságos biztonsági másolatot készíthet webhelyéről, és biztonságos helyen tarthatja őket..

Nem elegendő csak az adatbázis biztonsági másolatának készítése, a webhelyről teljes biztonsági másolat szükséges. Ez magában foglalja a témákat, a beépülő modulokat, a wp-tartalom mappát, valamint a fontos WordPress konfigurációs fájlokat, például a wp-config.php és .htaccess fájlokat. Használjon olyan minőségi beépülő modulokat, mint a BackupBuddy vagy VaultPress és rendszeresen frissítse őket. Ezenkívül karbantartson több biztonsági másolatot, amelyekre különféle helyszíni és offline helyszíneken visszatérhet.

Röviden

A webhely biztonsága nem mindig a magas falakat és kerítéseket érinti, és nem is egyszeri megoldást jelent. Arról szól, hogy a balesetek elõtte álljunk. Számos apró és egyszerű lépés létezik, amelyeket a webhely biztonságának megőrzése érdekében megtehet. Fontos, hogy ellenőrizze a védelmet, hogy megbizonyosodjon arról, hogy megfelelnek-e az Ön webhelyének igényeinek, és olyan biztonsági gyakorlatok alakulnak ki, amelyek biztonságban tartják.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map